לימוד נהיגה בחור ישיבה רוצה לעשות רישיון. האם להרשות לו?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שמעתי מהתתניק בישיבה בה למדתי שהגיעו אליו מס' מקרים שונים של בחורים בחובות כבדים ומתברר שעשו רישיון ועשו תאונות וכמובן לקחו רכב בשחור ללא ביטוח או נפלו אינסוף רמאים שמסתובבים בשוק הזה מחכים לטרף.
אותו ידיד היה יסודי יותר ובדק לפרטים והוא העלה בחכתו ל90% מבעלי הרשיונות בישיבה עשו תאונות חמורות בתור נהגים צעירים.
שמעתי על אחד המשגיחים החשובים ביותר היום שהורה לתלמידיו וילדיו לא לעשות רישיון עד לנישואין
+ ילד.
האחריות שיש לנשוי על משפחתו מאוד משפיעה.

• הוסף לסימניות
בני יקירי לומד באחת הישיבות הנחשבות ולאחרונה הגיע עם בקשה בפיו: "רוצה לעשות רישיון"
א. האם נורמלי שבחור ישיבה בגיל עשרים יעשה רישיון
ב. האם מעיפים על זה בישיבות
ג. האם זה לא גורם להם טרלול לאחר מכן שכל הזמן רוצים לנהוג
אשמח לחוות דעת הציבור!
יש לו מספיק כסף בשביל זה?

• הוסף לסימניות
אני שמעתי איזה רב אחד שאמר מי שעושה רישיון לפני החתונה הוא בטלן לכול דבר והוא לא מחובר לישיבה
בגלל שללמוד נהיגה זה ביטול תורה זה מגיע על חשבון הסדרים וגם בשביל להשיג כסף ללמוד נהיגה צריך לעבוד בשביל זה וזה גורם לך יותר לצאת מהישיבה כי אתה נהיה המשלוחן של הבית והוא אמר בזהירות שהוא נקרא כמעט כמו רוצח כי זה כלי מסוכן בגלל התאונות

• הוסף לסימניות
שמעתי מהתתניק בישיבה בה למדתי שהגיעו אליו מס' מקרים שונים של בחורים בחובות כבדים ומתברר שעשו רישיון ועשו תאונות וכמובן לקחו רכב בשחור ללא ביטוח או נפלו אינסוף רמאים שמסתובבים בשוק הזה מחכים לטרף.
אותו ידיד היה יסודי יותר ובדק לפרטים והוא העלה בחכתו ל90% מבעלי הרשיונות בישיבה עשו תאונות חמורות בתור נהגים צעירים.
מה מונע מאחד כזה לעשות רישיון באותה שיטה ולצבור חובות עוד יותר כבדים?
גם לעניין הרכב בשחור והחובות - אם ההורים נותנים את הרכב שלהם מספיק פעמים, או אפילו עוזרים בשכירת רכב עם ביטוח והכל (כן, זה יקר), אז הבחור פחות יחפש איך להוציא מכספו על שכירת רכב לעצמו.
בציבור הכללי מתחילים לנהוג בגיל יותר צעיר, והסטטיסטיקה של צעירים שמעורבים בתאונות חמורות לא מתקרבת אפילו ל-90%, זה אפילו לא רוב הנהגים. בטח תקפצו עלי פה עכשיו שלא לומדים כלום מהציבור הכללי, אבל אם הם מצליחים לחנך למשהו, למה שחרדים לא יצליחו?
מהצד השני, הביאו פה בשרשור אחר נתונים רשמיים שנהגים חרדים עושים יותר תאונות מנהגים יהודים אחרים. זה לא רק צעירים שנוהגים בזמן הישיבה, שהם מיעוט. זה מחזיר אותי לנקודה שנהיגה זהירה זה עניין של תרבות וחינוך, ובענייני חינוך לא סומכים על זמן בתור מחנך עיקרי. גם מניעת סיטואציות הקצה של נהיגה עם חבר'ה צעירים לא מספיקה, כי זה לגמרי לא הסיטואציה היחידה שבה נוהגים בצורה לא מספיק אחראית.

• הוסף לסימניות
מה מונע מאחד כזה לעשות רישיון באותה שיטה ולצבור חובות עוד יותר כבדים?
גם לעניין הרכב בשחור והחובות - אם ההורים נותנים את הרכב שלהם מספיק פעמים, או אפילו עוזרים בשכירת רכב עם ביטוח והכל (כן, זה יקר), אז הבחור פחות יחפש איך להוציא מכספו על שכירת רכב לעצמו.
בציבור הכללי מתחילים לנהוג בגיל יותר צעיר, והסטטיסטיקה של צעירים שמעורבים בתאונות חמורות לא מתקרבת אפילו ל-90%, זה אפילו לא רוב הנהגים. בטח תקפצו עלי פה עכשיו שלא לומדים כלום מהציבור הכללי, אבל אם הם מצליחים לחנך למשהו, למה שחרדים לא יצליחו?
מהצד השני, הביאו פה בשרשור אחר נתונים רשמיים שנהגים חרדים עושים יותר תאונות מנהגים יהודים אחרים. זה לא רק צעירים שנוהגים בזמן הישיבה, שהם מיעוט. זה מחזיר אותי לנקודה שנהיגה זהירה זה עניין של תרבות וחינוך, ובענייני חינוך לא סומכים על זמן בתור מחנך עיקרי. גם מניעת סיטואציות הקצה של נהיגה עם חבר'ה צעירים לא מספיקה, כי זה לגמרי לא הסיטואציה היחידה שבה נוהגים בצורה לא מספיק אחראית.
אישית כשאני נוהג טיפה מהר, אשתי מזדעקת מיד.
בכל חברת ביטוח ובכלל במדינה יש החמרות על נהג עד גיל 24 ולא סתם...
זה חוצה ציבורים ומגזרים.
רוב התאונות עם הרוגים קורות בגילאים האלו.
ולשאלתכם, לא מדובר בבחורים מופקרים שסתם נכנסו לחובות.
מדובר בבחורים שהסתבכו בגלל תאונות עם רכבים בהשכרה בשחור וכדו' כי רצו לצאת לטיול עם חברים וההורים לא ששים לתת את הרכב או שלהורים אין רכב.
וברוב החברות פשוט לא נותנים לשכור לפני גיל 21 ושנה רישיון.
וכל זה לא לחינם אלא כי נהגים צעירים פחות זהירים משמעותית

• הוסף לסימניות
אישית כשאני נוהג טיפה מהר, אשתי מזדעקת מיד.
בכל חברת ביטוח ובכלל במדינה יש החמרות על נהג עד גיל 24 ולא סתם...
זה חוצה ציבורים ומגזרים.
רוב התאונות עם הרוגים קורות בגילאים האלו.
ולשאלתכם, לא מדובר בבחורים מופקרים שסתם נכנסו לחובות.
מדובר בבחורים שהסתבכו בגלל תאונות עם רכבים בהשכרה בשחור וכדו' כי רצו לצאת לטיול עם חברים וההורים לא ששים לתת את הרכב או שלהורים אין רכב.
וברוב החברות פשוט לא נותנים לשכור לפני גיל 21 ושנה רישיון.
וכל זה לא לחינם אלא כי נהגים צעירים פחות זהירים משמעותית
אני לא חלוקת על זה שצעירים פחות זהירים.
אני חולקת על זה שלחכות לעבור את הגיל זה מספיק כשלעצמו.
גם לסמוך על האישה לא מספיק. כשהבעל לבד ברכב הוא נוהג אחרת, כידוע... האישה גם לא יכולה להחליף שיקול דעת עצמאי, מהירות זה לא הכל. היא אפילו לא כמו הורה מלווה, כי הבעל לא מתייחס אליה כסמכות. במקרה הטוב הוא מכבד את זה שהיא יותר "לחוצה" ממנו.
כשלהורים אין רכב זה באמת הרבה יותר קשה. יש חברות שמוכנות להשכיר אבל זה יקר מאד. אם להורים יש רכב והם לא יכולים לוותר עליו, הם יכולים לשכור לעצמם ולתת לבחור את הרכב המשפחתי.
אם להורים יש רכב, והם מוצאים הרבה הזדמנויות לנהיגה עם ליווי ואחר כך נותנים אותו בנדיבות, ומתקדמים בהדרגה גם לזה שנותנים את הרכב ליציאה עם חברים - יש יותר סיכוי שהבחור יתאפק ויחכה שהוא יוכל לקבל את הרכב, וגם ינהג יותר באחריות כשהוא מקבל אותו, מאשר אם הוא יודע שאין סיכוי והוא צריך לדאוג לעצמו.

• הוסף לסימניות
בדיוק בגלל זה פתחתי בכך שאני מגיב מתוך ניסיוני כבחור ישיבה בדימוס...
יש סברות שהם טובות בתאוריה, ופחות מוכיחות את עצמן בשטח...
כמובן שיש יוצאים מן הכלל, רק שבדרך כלל הם פחות להוטים ללמוד נהיגה

בכלל לא תיאוריה.
מאוד מהשטח.
כנ"ל לגבי טיולים-מסלולים וחינוך = התנסות עם בהמשפחה מגיל צעיר,
הטמעה של כללי זהירות בסיסיים בתודעה.

• הוסף לסימניות
כמו כל לחץ חברתי שלילי אחר, התשובה לזה היא חינוך מהבית.
כל מילה!
רק שהחינוך לא מתחיל כשהבחור מבקש לעשות רישיון.
הוא מתחיל כשהוא נולד ועוד קודם.
איך ההורים שלו נוהגים? (במידה והם נוהגים....) האם הם מקפידים על חגורות בטיחות? כסאות בטיחות לקטנים?
וזה לא מתבטא רק בנהיגה אלא בכל תחום בו יש צורך בהקפדה על "ונשמרתם מאד לנפשותיכם".
האם הם נשמרים מאד או שמחפפים.
כמה ערך יש להם לחיים, לאחריות על הבריאות והחיים שלהם ושל שאר בני המשפחה.
האם בקורונה הם שמרו על ההנחיות? האם בשעת אזעקה הם מקפידים על ההנחיות?
ילדים קולטים את ההורים שלהם טוב טוב.
ולא יעזרו מליון שיחות אם אין דוגמא אישית. נקודה.

• הוסף לסימניות
לפותחת האשכול:
1. במידה ואסור בישיבה- לא מומלץ. בעיקר בשביל החינוך של הילד. שילמד לציית למסגרות. זה קריטי בחיים.
2. מומלץ לברר עם הבחור למה הוא רוצה, ועד כמה זה חשוב לו. יש בחורים ש'חידק' הנהיגה כ"כ בוער להם והוא לא נותן להם מנוח. רק אחרי שהגשימו את החלום משהו בהם נרגע והם חוזרים ללמוד טוב יותר.
3. לגבי הסכנות- כמו שנאמר- הכי חשוב חינוך מהבית. כמו בכל תחום אחר שבחור עם חינוך טוב סביר להניח שלא יגרר אחרי שטויות של חברים, גם בתחום הנהיגה זה תקף.
4. חשוב לדעת שעבור זוג נשוי להיות בלי רשיון לפעמים מאד קשה. לא כולם גרים בבני ברק ובירושלים המתוחברות. רשיון בגיל כזה- השקעה עתידית.
5. האם מקובל בחברה (לא האם מותר בישיבה)- אם זה מה שנכון עבור הבחור, ואכן נעשה בצורה מושכלת ונכונה, לכו על זה. ארבעים יום לפני שנוצר כבר נקבע מי תהיה אשתו. למה שלא תהנה לפחות מבעל נוהג?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
זה מה שאלות שברור לי שאם פותח האשכול היה פנים אל פנים מול עוני התשובות אני לא יודע לכמה הוא היה מתייחס ברצינות חלקם נשים שהעיקר שיהיה טוב לבחור ומה שהוא רוצה שיתנו לו לעשות אי לא תמיד זה טובתו וטובת הישיבה שהוא נמצא בה אבל העיקר שיהיה לו טוב וחלקם צעירים שהיעיקר לעשות ההפך מרצון וטובת הישיבה ולא משנה מה יגידו וכן ע"ז הדרך
ועוד דבר מישהו יודע באיזה ישיבה מדובר מה הסגנון של הבחור מה הסגנון של המשפחה אפס נתונים ואין ספור הצעות ופתרונות

• הוסף לסימניות
זה מה שאלות שברור לי שאם פותח האשכול היה פנים אל פנים מול עוני התשובות אני לא יודע לכמה הוא היה מתייחס ברצינות חלקם נשים שהעיקר שיהיה טוב לבחור ומה שהוא רוצה שיתנו לו לעשות אי לא תמיד זה טובתו וטובת הישיבה שהוא נמצא בה אבל העיקר שיהיה לו טוב וחלקם צעירים שהיעיקר לעשות ההפך מרצון וטובת הישיבה ולא משנה מה יגידו וכן ע"ז הדרך
ועוד דבר מישהו יודע באיזה ישיבה מדובר מה הסגנון של הבחור מה הסגנון של המשפחה אפס נתונים ואין ספור הצעות ופתרונות
אולי אתה צודק שעם הוא היה מול האנשים הוא לא היה מתייחס ברצינות לחלק מהם אבל זה בדיוק הרעיון עם אתה רואה מישהו ישר יש לך דעה עליו לפי המראה הראשוני
(לא שזה לא אומר משהו אבל עדיין)
דבר שני הוא בחר לכתוב את השאלה שלו כאן סימן שהוא רוצה תשובות אע"פ שלא בטוח שמי שעומד מאחורה הוא אדם מהימן ולכן כל אחד רשאי לכתוב מה שהוא חושב. וברור מאוד שצריך לקחת כל תשובה ולבדוק אותה ברצינות (וגם לפי התשובה אתה שם לב מי כותב אותה האם הוא בחור שמעוניין להתפרע על הכביש או אדם שיש לו קצת שנים מאחוריו אני לא נותן המלצה לאף אחד, כל אחד שיחשוב היטב האם נראה לו שהתשובה [של כל אדם שכותב] היא מגיעה מחשיבה הגיונית או מרצון אישי כלשהו)

ובטוח כמעט במאה אחוזים שאת האמת אתם יודעים בתוככם (אע"פ שלא תמיד רוצים להודות בזה)

• הוסף לסימניות
אולי אתה צודק שעם הוא היה מול האנשים הוא לא היה מתייחס ברצינות לחלק מהם אבל זה בדיוק הרעיון עם אתה רואה מישהו ישר יש לך דעה עליו לפי המראה הראשוני
(לא שזה לא אומר משהו אבל עדיין)
דבר שני הוא בחר לכתוב את השאלה שלו כאן סימן שהוא רוצה תשובות אע"פ שלא בטוח שמי שעומד מאחורה הוא אדם מהימן ולכן כל אחד רשאי לכתוב מה שהוא חושב. וברור מאוד שצריך לקחת כל תשובה ולבדוק אותה ברצינות (וגם לפי התשובה אתה שם לב מי כותב אותה האם הוא בחור שמעוניין להתפרע על הכביש או אדם שיש לו קצת שנים מאחוריו אני לא נותן המלצה לאף אחד, כל אחד שיחשוב היטב האם נראה לו שהתשובה [של כל אדם שכותב] היא מגיעה מחשיבה הגיונית או מרצון אישי כלשהו)

ובטוח כמעט במאה אחוזים שאת האמת אתם יודעים בתוככם (אע"פ שלא תמיד רוצים להודות בזה)
סליחה על הערעור אבל זה בדיוק התמיהה שלי על שאלות מעין אלו ולכך כוונתי מי אמר שכל מי שעונה הוא עונה מיושרה אלא אך ורק לפי השקפת עולמו שיתכן שהוא כלל לא מתאים להשקפת עולמו של השואל ואם היה רואה או יודע מיהו הוא כלל לא היה מתיחס לתשובה זה לא שאלה של עזרה בעלמא זה שאלה שקשורה להשקפת עולמו של השואל ולכן זה לא נכון לומר
אבל זה בדיוק הרעיון עם אתה רואה מישהו ישר יש לך דעה עליו לפי המראה הראשוני
ולדבר השני רק באתי לחדד את העניין אם לשואל לא איכפת מי העונה מה השקפת עולמו זה עניין שלו כבר רק שיקח זאת בחשבון

• הוסף לסימניות

לנשים היו אחים. והרבה.
בישיבות מאוד מגוונות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה