- הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1660738:קודם כל מאוד נחמד לראות עוד מישהי שהולכת בבחירה לפי השיטה שלי, ואם זה בגלל שכתבתי את זה פה באחד האשכולות, זה עוד יותר משמח...
אני יכולה לומר שהשיטה הזו מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם (ניסיון של 3 חבילות).
עכשיו לענייננו: פונטים זה טעם אישי, אבל בגלל ששאלת, אז לטעמי האישי, לפי הרשימה שהעלת הייתי מוותרת על:
אלכסנדר, פולש, פנלופה, פרמיירה, אבטיפוס, דיגיטל, טכנולוגי, נמל יפו, סקיפר, פאנטום, פנצ'ר ותינוק.
בכתבי יד לדעתי היית יכולה לבחור פונטים טובים יותר כמו 'בואי מנאלי', 'אהבה', 'אמפטיקה' (שלדעתי הם חובה).
יש גם את מרציפן ולידר שמוצלחים מאוד.
'קריולה' הוא גם פונט שיכול להיות מאוד שימושי בעיצוב (כתיבה על לוח וכדו').
לטעמי: בייגלה, טבעית, מרה, נגה ושוקולד - פחות מוצלחים.
על האותיות המחוספסות תוותרי לגמרי.
אם את בכל זאת רוצה איזושהי אות מחוספסת אז אלטיקלישר או מכונת הדפוס יהיו יותר שימושיות.
בלועזי הייתי מעדיפה את טיפוגרף מאשר ריפלקס.
נראה לי שיש הרבה פונטים לועזיים שמזכירים אותו ממש ולטיפוגרף יש ייחודיות.
(גילוי נאות: משוחדת. בדיוק סיימתי לעצב קטלוג עם טיפוגרף ויצא מהמם...).
אם זו חבילה ראשונה אז יש פונטים שהייתי ממליצה כן להכניס לרשימה ולוותר על אחרים לטובתם, כמו רפורמה, ספויילר, גאולה, החלוצים, דוכס, טקסטילר (משוחדת שוב. הקטלוג הנ"ל בגרסא העברית עוצב איתו), שמנת מתוקה ובטח יש עוד כמה ששכחתי...
בהצלחה רבה!
עדן, כל הכבוד לך על התגובה המפורטת ועוד בכזו שעה...נידודי שינה, הא?
כמובן שפונטים זה ענין של טעם אישי, הכוונה שלי פה היא שאם יש למישהו הבנה ונסיון בפונטים שיעזור לי להכריע בין הטובים והשימושיים ויאיר את עיני אם דילגתי על משהו חשוב.
לשאלתך אם זו חבילה ראשונה, אז לא, זו שניה, וחלק מהפונטים שהמלצת כבסיס כמובן קיימים אצלי.
לגבי הלועזיים ,האמת אני בכלל מתלבטת אם לרכוש אותם כי יש מיליון כאלו ברשת ובאמת הסטנדרטיים דומים האחד לשני, ואם זה לא סטנדרטי זה כבר פחות שימושי, אז בשביל מה לקנות? סתם, שיהיה אחד חוקי ובטוח בלי באגים וכו'.אני צריכה להחליט.
לאותיות המחוספסות קראתי כך כי הן תחת הכותרת הזו באתר, אבל לא התכוונתי באמת לאות מחוספסת, רציתי שונה בשביל הקטלוגים והשטויות של פורים וכד'. דווקא חלק מההמחוספסות שהצעת לי יש לי.
ומה בקשר לאות ספר, לפונטים החדשים ולכתב מקורות?
מה לדעתך חשוב, את מה למחוק?
ושוב, תודה רבה רבה!
הנושאים החמים