כללי בחירת פונטים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1660738:
קודם כל מאוד נחמד לראות עוד מישהי שהולכת בבחירה לפי השיטה שלי, ואם זה בגלל שכתבתי את זה פה באחד האשכולות, זה עוד יותר משמח...
אני יכולה לומר שהשיטה הזו מוכיחה את עצמה פעם אחר פעם (ניסיון של 3 חבילות :)).

עכשיו לענייננו: פונטים זה טעם אישי, אבל בגלל ששאלת, אז לטעמי האישי, לפי הרשימה שהעלת הייתי מוותרת על:
אלכסנדר, פולש, פנלופה, פרמיירה, אבטיפוס, דיגיטל, טכנולוגי, נמל יפו, סקיפר, פאנטום, פנצ'ר ותינוק.

בכתבי יד לדעתי היית יכולה לבחור פונטים טובים יותר כמו 'בואי מנאלי', 'אהבה', 'אמפטיקה' (שלדעתי הם חובה).
יש גם את מרציפן ולידר שמוצלחים מאוד.
'קריולה' הוא גם פונט שיכול להיות מאוד שימושי בעיצוב (כתיבה על לוח וכדו').
לטעמי: בייגלה, טבעית, מרה, נגה ושוקולד - פחות מוצלחים.

על האותיות המחוספסות תוותרי לגמרי.
אם את בכל זאת רוצה איזושהי אות מחוספסת אז אלטיקלישר או מכונת הדפוס יהיו יותר שימושיות.

בלועזי הייתי מעדיפה את טיפוגרף מאשר ריפלקס.
נראה לי שיש הרבה פונטים לועזיים שמזכירים אותו ממש ולטיפוגרף יש ייחודיות.
(גילוי נאות: משוחדת. בדיוק סיימתי לעצב קטלוג עם טיפוגרף ויצא מהמם...).

אם זו חבילה ראשונה אז יש פונטים שהייתי ממליצה כן להכניס לרשימה ולוותר על אחרים לטובתם, כמו רפורמה, ספויילר, גאולה, החלוצים, דוכס, טקסטילר (משוחדת שוב. הקטלוג הנ"ל בגרסא העברית עוצב איתו), שמנת מתוקה ובטח יש עוד כמה ששכחתי...

בהצלחה רבה!

עדן, כל הכבוד לך על התגובה המפורטת ועוד בכזו שעה...נידודי שינה, הא?;)

כמובן שפונטים זה ענין של טעם אישי, הכוונה שלי פה היא שאם יש למישהו הבנה ונסיון בפונטים שיעזור לי להכריע בין הטובים והשימושיים ויאיר את עיני אם דילגתי על משהו חשוב.
לשאלתך אם זו חבילה ראשונה, אז לא, זו שניה, וחלק מהפונטים שהמלצת כבסיס כמובן קיימים אצלי.
לגבי הלועזיים ,האמת אני בכלל מתלבטת אם לרכוש אותם כי יש מיליון כאלו ברשת ובאמת הסטנדרטיים דומים האחד לשני, ואם זה לא סטנדרטי זה כבר פחות שימושי, אז בשביל מה לקנות? סתם, שיהיה אחד חוקי ובטוח בלי באגים וכו'.אני צריכה להחליט.
לאותיות המחוספסות קראתי כך כי הן תחת הכותרת הזו באתר, אבל לא התכוונתי באמת לאות מחוספסת, רציתי שונה בשביל הקטלוגים והשטויות של פורים וכד'. דווקא חלק מההמחוספסות שהצעת לי יש לי.

ומה בקשר לאות ספר, לפונטים החדשים ולכתב מקורות?
מה לדעתך חשוב, את מה למחוק?

ושוב, תודה רבה רבה!

• הוסף לסימניות
תשלחי pdf עם הפונטים שכבר יש לך ואמליץ לך מה כדאי להוסיף.
כמובן שאחרי שכתבתי את ההודעה נזכרתי בעוד כמה פונטים חיוניים אבל מאוד יכול להיות שכבר יש לך אותם...
בכל אופן - מה שכתבתי לך שאני לא ממליצה - זה לדעתי פונטים שכמעט לא שימושיים.
מנסיוני עדיף לקחת פונטים עם מנעד רחב של שימושים ומעט מיוחדים שישמשו לדברים ספציפיים.
ושוב, הכל תלוי במה שכבר יש לך...

• הוסף לסימניות
ראתה עבודה יפהפיה עם פרמיירה
לדעתי עדיף לקחת גם פחות סטנדרטים ומעניינים בשביל גיוון

• הוסף לסימניות
צירפתי את הקובץ שלך, כשמסומן על איזה פונטים ודאי אפשר לוותר.
אם נשארת עדיין התלבטות מסויימת, נעזור אי"ה בהמשך.

נכתב ע"י גפ"ן;1657730:
מה מומלץ מתוך הפונטים הבאים 2015:
טרנספורמטור מומלץ.
גבריאל עובר.
בלומפילד פחות.
גושפנקה מעניין.
יונתן מוזר, אך יכול לבוא לידי שימוש.
עומר, לא הייתי לוקח.

גופנים בלועזית מפונטביט - לא להתקרב. חבל על הכסף.

קבצים מצורפים

• פונטים לבחירה.rar
    KB 39 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
אין סיכוי שמישהו ינסח פניה לפונטביט בקשר לזמן בחירה? או שאף אחד לא מאמין שזה יעזור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1661889:
אין סיכוי שמישהו ינסח פניה לפונטביט בקשר לזמן בחירה? או שאף אחד לא מאמין שזה יעזור?
אין צורך לנסח. זה יקרה עם הזמן.
גם היום הם נותנים ללקוחות טובים את האפשרות לבחור הרבה אחרי הזמן.
ככל שפונטייפ ייכנסו יותר לשוק, בפונטביט ירגישו יותר את התחרות ויבואו עוד יותר לקראתנו.

• הוסף לסימניות
בדר"כ זמן הבחירה הוא בין שנה לשנתיים - וזה אמור להספיק לעיין בקטלוגים מיליון פעם ולנסות את הפונטים באתר ולגבש רשימה טובה של פונטים שימושיים.

זה שרוב האנשים (גם לי זה קרה פעם אחת) נזכרים ברגע האחרון שיש להם עוד 100 משקלים לבחור בחבילה שמסתיימת עוד שבוע - זו בעיה אחרת...

ויאמר לזכות פונטביט שהתקשרתי אליהם מס' ימים לפני שפג תוקף החבילה וביקשתי הארכה בזמן הבחירה בגלל שמחות+חגים והם האריכו לי את זמן הבחירה בחודשיים מה שנתן לי זמן לבחור בצורה מושכלת ומחושבת את הפונטים שרציתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1661807:
צירפתי את הקובץ שלך, כשמסומן על איזה פונטים ודאי אפשר לוותר.
אם נשארת עדיין התלבטות מסויימת, נעזור אי"ה בהמשך.

טרנספורמטור מומלץ.
גבריאל עובר.
בלומפילד פחות.
גושפנקה מעניין.
יונתן מוזר, אך יכול לבוא לידי שימוש.
עומר, לא הייתי לוקח.

גופנים בלועזית מפונטביט - לא להתקרב. חבל על הכסף.

מה רע במרים חדש?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1661902:
אין צורך לנסח. זה יקרה עם הזמן.
גם היום הם נותנים ללקוחות טובים את האפשרות לבחור הרבה אחרי הזמן.
ככל שפונטייפ ייכנסו יותר לשוק, בפונטביט ירגישו יותר את התחרות ויבואו עוד יותר לקראתנו.

נכון ביותר.
סו"ז הבחירה שלי היה ב-30.4.2015, ונציגת השרות המקסימה שלי (נעמה, מכירים?, בטח אתם מוחאים לה כפיים כי היא באמת ראויה לזה!!!) האריכה לי לעוד חודש וגם הוא עבר בנסיבות טובות ב"ה בלי לסגור את החבילה.. אבל היא באמת מתחשבת בי אולי כלקוחה וותיקה, אולי כי היא (או אני:p)סתם נחמדה וכבר עבר עוד חצי חודש+ והיא עדיין לא מתייאשת ממני, ועונה לי באדיבות וסבלנות מאין כמותה. אבל איך אמרנו? כמנהג העוה"ז מה שלא דחוףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף מאד עובר לסוף הרשימה וזה מה שקרה:(

• הוסף לסימניות
מצו"ב הרשימה הראשונית והרשימה המצונזרת לאחר קיצוצים,וכן רשימת הפונטים הקיימים שלי , אשמח לשמוע דעתכם, אני יכולה עדיין להוסיף כמה משקלים וגם כמובן אשמח להחליף אם יש לכם המלצות טובות (ונתנו, הרשימה מוכנה לפני שראיתי את הודעתך, אז לא עדכנתי בינתיים)

קבצים מצורפים

• פונטים לבחירה.pdf
    KB 46.8 · צפיות: 58
  • פונטים לבחירה מסונן.pdf
    KB 61 · צפיות: 43
  • רשימת פונטים קיימים.pdf
    KB 59.3 · צפיות: 49
  • הוסף לסימניות
הסתכלתי על הרשימה של הפונטים שיש לך וזיהתי דפוס חוזר גם הפעם...
את מאוד אוהבת פונטים מיוחדים, שזה טוב, אבל אני יכולה לסמן לך ברשימה פונטים שבוודאות לא השתמשת בהם וכנראה גם לא תשתמשי בעתיד הקרוב (או שתשתמשי פעם אחת למילה אחת וכדו').

באופן אישי אני חושבת שכדאי להשקיע יותר בפונטים שיכולים לשמש לאורך זמן כדי שלא תמצאי אתעצמך עם מעט פונטים טובים ועוד המון מיוחדים שמחכים להזדמנות להשתמש בהם...
היחס אמור להיות הפוך - הרבה פונטים שימושיים ומעט מיוחדים.

מאוד בלט לי שחסרים לך פונטים חיוניים בחבילה הקיימת - ולדעתי כדאי לך לרכוש אותם גם אם לא "חדשים". פונט טוב הוא פונט טוב. נקודה.

אין לי זמן כרגע לעבור על הרשימה המסוננת אבל אעבור עליה בערב בל"נ ואתן את חוו"ד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;1663174:
הסתכלתי על הרשימה של הפונטים שיש לך וזיהתי דפוס חוזר גם הפעם...
את מאוד אוהבת פונטים מיוחדים, שזה טוב, אבל אני יכולה לסמן לך ברשימה פונטים שבוודאות לא השתמשת בהם וכנראה גם לא תשתמשי בעתיד הקרוב (או שתשתמשי פעם אחת למילה אחת וכדו').

באופן אישי אני חושבת שכדאי להשקיע יותר בפונטים שיכולים לשמש לאורך זמן כדי שלא תמצאי אתעצמך עם מעט פונטים טובים ועוד המון מיוחדים שמחכים להזדמנות להשתמש בהם...
היחס אמור להיות הפוך - הרבה פונטים שימושיים ומעט מיוחדים.

מאוד בלט לי שחסרים לך פונטים חיוניים בחבילה הקיימת - ולדעתי כדאי לך לרכוש אותם גם אם לא "חדשים". פונט טוב הוא פונט טוב. נקודה.

אין לי זמן כרגע לעבור על הרשימה המסוננת אבל אעבור עליה בערב בל"נ ואתן את חוו"ד.

מחכה...:) ב(לי) סבלנות, חייבת ממש לסגור את החבילה:eek:
בקשר לפונטים המיוחדים שדברת, אכן יש לי כאלה לרוב כי באמת בתקופה שרכשתי את החבילה הקודמת אופי העבודה שלי דרש המון כאלו וזה מה שהשפיע על הבחירה הזו. כעת באמת כולם נמאסו לי שם אז חשבתי להוסיף כמה כאלו לשם גיוון, אבל בעצם את ממש צודקת לגבי הכדאיות לרכוש פונטים בסיסיים ושימושיים בעיקר כי סגנון העבודה שלי השתנה מאז והוא ממש מגוון, מה שמצדיק להצמד יותר לשימושיים ובקשר ליתר להשתמש במה שיש פלוס כמה בודדים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה