דרוש מתכון בטטות ללא בישול/אפיה

• הוסף לסימניות
אשמח לעזרה רק מבעלות ניסיון. אני רוצה להכין סלט בטטות חי. האם זה אפשרי? ואכיל?

• הוסף לסימניות
יש לי מחסום פסיכולוגי בנוגע לכמה דברים שנאכלים חיים, זה אחד מהם...

• הוסף לסימניות
אני שמה בסלט אבל אחרי קילוף לרצועות דקות במקלף וטבילה במים חמים ל2 דקות לפחות, חי לא נראה לי טוב לכלום.

• הוסף לסימניות
אפשר בהחלט לאכול בטטה ללא בישול.
מומלץ לקצוץ מאוד דק, לתבל במיץ לימון (נגד השחרה) מעט שמן זית, תבלינים כאוות נפשכם.
טיפ - בטטה מתחברת נהדר לבזיליקום.

• הוסף לסימניות
ראיתי פעם שמישהו הכינה ממרח מקישואים חיים...
די פתוחה לטעמים, אבל עד הגבול של בטטה או קישוא חיים....

• הוסף לסימניות

דווקא קישוא מאוד דומה למלפפון
(שמת לב כמה הם דומים במראה שלהם? במיוחד זוקיני ומלפפון)
הטעם שלו מאוד נייטרלי, טיפה מתקתק
מתחבר נהדר לרטבים.

את רוב הירקות אפשר לאכול גם חיים.

• הוסף לסימניות
אם זה זוקיני אפשר לאכול אותו חי או מוקפץ קלות בכיף
או לקלף בקולפן סרטים כקישוט לסלט.

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון של סלט חי עשיר שכולל בטטה, סלק וקישואים ועוד:
לא יודעת מה המקור. אפשר לשחק עם המתכון...
image-16-10-20-02-54 (1).jpeg

• הוסף לסימניות
במסמך המלצות של ד"ר גיל יוסף שחר רשום:
בטטה - אין לאכול בטטה Raw (שלא עברה בישול או אפיה.) היא מכילה כמות רבה של חומצה אוקסלית שפוגעת בספיגה של מינרלים רבים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה