לא חושבת שאת מכירה זה בטוח סיפור דומה..אני גם מכירה את הסיפור...סילקו אותה כי זה היה הקש ששבר את גב הגמל.
אז כתבתי אחרי. היא הייתה ילדה מאוד בעייתית שעשתה המון נזקים וכל שני וחמישי העיפו אותה לפרק זמן, עד שהמעשה האחרון כבר לא היה נסלח. אגב זה קרה כשהייתי בכתה ב'. אני מאמינה שהיו אין ספור שיחות עם הצוות וההורים שלה וניסו מן הסתם לעזור לה...למה כ"כ ברור שסלקו אותה מביה"ס?
כן? זה מה שאתם חושבים שצריך לעשות? לא יכול להיות שילד טורק דלת בכח?
אני רואה במעשה משהו ילדותי ונורלי, התוצאה קשה ואומללה התלמידה על התחושות והבלאגן הרגשי.
אני חושבת שלהשעות מביה"ס- זה חוסר הבנה בסיסי בנפש של ילד
משהו היה איתה? הבין אותה? מה הרגישה מול שטפי הדם וצעקות הכאב של החברה? הבילבול? החוסר אונים? מבטים מאשימים של החברות
והכל כי חטאה בשוגג??!!
אוי ואבוי!!!לפני שנתיים וחצי הבן שלי (שהיה בן 3 וקצת) למד בגן של ת"ת חדש שנפתח בבית שמש.
בגלל שזה היה שנה ראשונה הגן היה בבית דו קומתי שהשתמשו רק בקומה הראשונה,
הקומה השנייה הייתה נעולה עם גדר מתקפלת. חלק ממשחקי הילדים במהלך היום היה לעלות על המדרגה וחצי לפני הגדר וממנה לקפוץ לרצפה. הילד שלי כחלק מהחבר'ה קפץ גם אבל כנראה שקפץ ממש לא טוב.
הייתי חודש אחרי לידה, מקבלת טלפון מהגננת "הבן שלך נפל, הוא בוכה כבר 15 דק', חשבנו שזה מפינוק אבל עכשיו זה נראה קצת הרבה זמן בשביל פינוק". השארתי את התינוקת אצל השכנה ורצתי לת"ת. כשהגעתי הבן שלי לא יכל להגיב מרוב כאב, אפילו לא הסתכל עליי, אני חשבתי שהוא נפגע בראש ולכן הוא אינו מגיב, נכנסתי להיסטריה וניסיתי להבין על מה בדיוק הוא נפל. משום מה 2 הגננות שהיו בגן באותה שעה לא ראו את הנפילה (מדובר בגן שהיה עם 10 ילדים) רצנו לקופ"ח, שם לא נגעו בילד והזמינו מיד אמבולנס. בבי"ח אבחנו שבר קשה בירך עברנו אשפוז וניתוח וגיבוס בגבס ספייקה (מבית החזה ויורד ל-2 הרגליים) ז"א חצי גוף+ מגובס. הילד סבל נורא סבל גופני ונפשי מרותק למיטה במצב שכיבה במשך 6 שבועות (גם שמו לו טיטול בגלל שאין דרך ללכת לשירותים)
כמובן שגם אחרי שהורידו את הגבס הילד לא יכל ללכת וגם לאחר שעברנו טיפולים ארוכים, יקרים ומייגעים (הידרותרפיה ופזיותרפיה ותרפיה במוזיקה) הוא עדיין היה צולע מאוד במשך כמעט שנה הוא איבד המון מהביטחון העצמי שלו ומהיכולות הפיזיות שלו. מיותר לציין שגם כמשפחה סבלנו נורא, זוג צעיר עם שני ילדים מרותקים לבית 24/7 במשך תקופה ארוכה מאוד. בעליי הת"ת אדם חצוף ויהיר הגיע יום אחרי הנפילה לבי"ח והביא משחק קופסה וממתק!!!!! רצינו מאוד לתבוע את הביטוח אבל מבירור קצר מתברר שאין ביטוח לילדי הגן בכלל!!!!!!! רצינו לתבוע את בעל הת"ת אבל מבירור קצת אצל מו"צ היה אסור לנו לתבוע אותו. עד היום כשאני נזכרת היחס של אותו אדם אני מתמלאת בכעס על ההתנהגות שלו ועל הרשלנות שלו! הת"ת בבית שמש לא צלח ונסגר אחרי שנה.
טיפשות ואטימות, במחילה.
אנשים מבוגרים לא יכולים להתמודד מול ילדה קטנה שזקוקה לטיפול?
שואלת בכאב. מרן הרב שטיינמן זצוק"ל לא הרשה לזרוק תלמידים ממוסד חינוכי בשום מצב! גם כשהגיעו מים עד נפש! ולא מדובר על ילדה בבית הספר, אלא על בנות בתיכון שמבינות טוב טוב מה הן עושות.
הצוות החינוכי צריך להיות מבוגר ולהכיל את הילדים, ברור שמתוך מאה אחוז של ילדים, תמיד יהיו כמה שייצרו מצבי קיצון ויהיו הבעיתיים יותר, דווקא הם, יותר משאר הילדים שמגיעים מתא משפחתי ורגשי יציב, זקוקים למסגרת בית הספר.
גם כשהילד שלך קצת לא מרגיש טוב ונרדם את יושבת לידו ושומרת עליו בלי לגרוי עין? על מה את כועסת?אני בילדותי שברתי את היד בית ספר,
בעקבות משחק בחבל על יציקה לא חלקה.
התקשרו לאמא שלי שלקחה אותי לטרם, גבס ובזה תם הסיפור
הבן שלי בן 6 שבראת היד בחידר.
אף אחד לא התקשר, ולא אמרו לנו כלום...
פשוט הוא חזר עם כאב חזק ביד ויד נפוחה... לקחנו אותו למיון. גבס, ובזה תם הסיפור.
עוד סיפור לא יודעת אם קשור,
הגננת של הבן שלי התקשרה שבני לא חש בטוב,
באתי לקחת אותו(לקח לי בערך שעה, עד שיצאתי מהעבודה וכו')
ולהפתעתי אני מגלה אותו בגן לבד ישן (נשען על השולחן)
הכתה היתה בהפסקה והיו במשחק בחצר(שלא מחובר ישירות לגן)
לא אמרתי כלום לגננת אבל עד היום אני ממש כועסת ויש לציין שאיבדתי את כל האמון בגננת שממש הערכתי.
אני לא יושבת ליידו, אבל בחיים אני לא ישאיר ילד בן 3 לבד בבית וקל וחומר כשהוא חולה.גם כשהילד שלך קצת לא מרגיש טוב ונרדם את יושבת לידו ושומרת עליו בלי לגרוי עין? על מה את כועסת?
סליחה! מה את משווה? איזו מן תשובה זו? לגננות, למורות ולמלמדים יש אחריות על כל ילד שנמצא תחת השגחתם. הם מקבלות כל חודש משכורת יפה בתמורה לטיפולם בילד שלך וכאשר הם לא עושות את עבודתם כמו שצריך כמו שמסופר פה. זה חוסר אחריות מוחלט! ובהחלט מעורר כעס וחוסר אמון במערכת. אני הייתי מתלוננת להנהלה הראשית. מדובר בילדים חסרי ישע שלא יודעים להתבטא ולספר מה מפריע להם. תחשבי על הילד המסכן שלא מרגיש טוב שאין את אמא לידו, והיא אומרת שהיא מצאה אותו רדום כשהוא נשען על השולחן! נשמע לך הגיוני לעבור על דבר כזה בשתיקה? הילד לא מרגיש טוב! לא הגיוני להשאיר אותו בלי השגחה, יש לך אחריות לשלומו, את חייבת להיות על ידו ולראות שהכל בסדר איתו עד שההורים יגיעו לאסוף אותו. בעיניי זה חמור מאוד!גם כשהילד שלך קצת לא מרגיש טוב ונרדם את יושבת לידו ושומרת עליו בלי לגרוי עין? על מה את כועסת?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים