מידע שימושי ביטוח לאומי הבטחת הכנסה...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם את אמא לילד עד גיל 7 ויש מרחק מעל 40 ק"מ ממקום העבודה לבית זה סיבה מוצדקת
פשוט לכתוב מה הסיבה שבגללה התפטרת- הכי טוב אם המעסיק יכתוב את הסיבה שבגללה התפטרת במכתב סיום העסקה
באותו יום שאת מסיימת את החל"ד את יכולה לבקש מהמעסיק את המכתב או להגיש לו מכתב וגם להתקשר לשרות תעסוקה 9687 *
ואז למלא טופס 1500 באתר של ביטוח לאומי ביחד עם 12 תלושים והמכתב מהמעסיק
לגבי הימים יש לך 50 ימים או 138 במידה ויש לך 2 ילדים ובעל או 3 ילדים
לגבי הביטול של השלילה של ה90 יום פשוט כותבים הצהרה או במכתב מהמעסיק מה הסיבה שבגללה היתה התפטרות פקיד בודק אם זה סיבה מוצדקת(כמו מעבר דירה שכתבת) יש אישור לדמי אבטלה מהיום הראשון של החתימה בלשכת תעסוקה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אם את אמא לילד עד גיל 7 ויש מרחק מעל 40 ק"מ ממקום העבודה לבית זה סיבה מוצדקת
פשוט לכתוב מה הסיבה שבגללה התפטרת- הכי טוב אם המעסיק יכתוב את הסיבה שבגללה התפטרת במכתב סיום העסקה
באותו יום שאת מסיימת את החל"ד את יכולה לבקש מהמעסיק את המכתב או להגיש לו מכתב וגם להתקשר לשרות תעסוקה 9687 *
ואז למלא טופס 1500 באתר של ביטוח לאומי ביחד עם 12 תלושים והמכתב מהמעסיק
לגבי הימים יש לך 50 ימים או 138 במידה ויש לך 2 ילדים ובעל או 3 ילדים
לגבי הביטול של השלילה של ה90 יום פשוט כותבים הצהרה או במכתב מהמעסיק מה הסיבה שבגללה היתה התפטרות פקיד בודק אם זה סיבה מוצדקת(כמו מעבר דירה שכתבת) יש אישור לדמי אבטלה מהיום הראשון של החתימה בלשכת תעסוקה
תודה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
צריך להתייצב כל יום?
צילום מסך 2024-07-15 000237.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
סורי אין כאן צורך במומחיות
אבטלה זה כל מיש פוטר או עזב עבודה אחרי תקופה אכשרה וחותם בלשכת התעסוקה
הבטחת הכנסה מיועד לכל אדם שהכנסותיו נמוכות מאוד בתנאי שאינו אברך כולל וברגע שמשרד הדתות מוחק את האדם מהרישום ואדם נרשם בלשכת התעסוקה יכול להגיש תביעה להבטחת הכנסה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא מקבל דתות ואת התלמיד תמיד אפשר למחוק...
מה צריך לעשות?
יצאתי כבר מבולבלת?
יש איזה ארגון/חברה שעוזרת עם כל הפרוצדורה?
אפשר להתיעץ עם הרב גולדנטל מדגל התורה
03-9409000
עוזר המון!!!!
ובחינם

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הבטחת הכנסה מחודש התביעה או לעיתים גם חודש שקדם במקרים מסוימים מאוד ונא לא לערב את הנתונים עם אבטלה.
כדאי להבין מהות הקצבה והיא סיוע כלכלי מינימלי למעוטי יכולת הממצים במידה מסוימת יכולת התעסוקה ומידת ההתייצבות בלשכה יכולה להשתנות מאדם לאדם וכן מה יוגדר כסירוב להצעה שתביא שלילה
מעבר לכך אין הגבלה
הסיבה שאברך כולל לא מקבל נעוצה בכך שאם אכן אין לך כסף למה אינך עובד

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אבטלה מיועדת לבין עבודות
מקבלים כמות מוגבלת של ימים ואם ניצלת את כל הימים צריך לחכות 4 שנים עד שאפשר לתבוע שוב
יש מחשבון באתר ביטוח לאומי שאפשר לבדוק כמה ימים מגיע לך
הבטחת הכנסה אפשר לקבל לתקופה בלתי מוגבלת הסכום יותר נמוך בכפוף לזה שאת מתייצבת בלשכה (או אם יש פטור להתייצב) ולא הציעו לך עבודה וסירבת

• הוסף לסימניות
מה הכוונה?
תודה
זה אומר שתקבלי אבטלה על 50 ימים
אלא אם כן יש לך 2 ילדים שזה נחשב 3 תלויים(גם בעלך) ואז יהיה לך 138 ימים
יהיה לך לנצל אותם בתוך שנה
בד"כ מתייצבים פעם בשבוע אלא אם לשכת תעסוקה קבעו אחרת
אם את מגישה בתוך 4 שנים עוד פעם תביעה לאבטלה תקבלי 80% מהימים ולא את כל השכר שאת זכאית באבטלה הראשונה

בהבטחת הכנסה אין גבול לחתימה כל עוד מתקיימים כל התנאים
כדי לקבל תשלום חייב להתייצב חודש מלא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

בעלי עסק זעיר יוכלו לדווח על פיצויי מלחמה, דמי מילואים או דמי לידה החל מהיום​

תאריך פרסום: 24.11.2025

בעקבות פרסום התקנות המסדירות את אופן הדיווח של עצמאים המסווגים כבעלי עסק זעיר על הכנסות מפיצויי מלחמה לעצמאים, דמי מילואים או דמי לידה, עדכנה רשות המסים את מערכות הדיווח בהתאם והחל מהיום יכולים בעלי עסק זעיר לדווח על הכנסות אלו וליהנות מפטור מהגשת דו"ח שנתי.
רפורמת בעל עסק זעיר מעניקה הקלות לעסקים שהמחזור המדווח שלהם למע"מ לא עולה על תקרת עוסק פטור (120 אלף ₪ בשנים 2024 – 2025). פיצויי מלחמה, דמי מילואים או דמי לידה אינם מוגדרים כמחזור עסקאות לעניין מע"מ ולכן עלתה השאלה כיצד יש לדווח עליהם ומה קורה כאשר הכנסות העסק עוברות את התקרה של 120 אלף ₪ אם כוללים בהן הכנסות מפיצויים מלחמה, דמי מילואים או דמי לידה.
לגבי הכנסות מפיצויי מלחמה לעצמאים – יש לדווח עליהן כחלק מהמחזור הצפוי בתיאום מס, וכחלק מהמחזור בפועל בדיווח השנתי המקוצר. ניתן לנכות בגינן הוצאות בשיעור נורמטיבי של 30%, והן נכללות בחישוב התקרה לצורך קביעת הזכאות להיחשב כבעל עסק זעיר.
אם הכנסות העסק, כשהן כוללות הכנסות מפיצויי מלחמה, עוברות את התקרה לצורך קביעת זכאות להיחשב כבעל עסק זעיר (120,000 ₪ לשנים 2024 ו-2025) – יש להגיש דו"ח שנתי למס הכנסה. בגין השנים 2025 ו-2024 ניתן לבקש במסגרת הדו"ח לנכות הוצאות בשיעור נורמטיבי של 30% מהמחזור במע"מ בלבד, ולדווח בנפרד על ההכנסות מפיצויי מלחמה.
לגבי הכנסות מדמי לידה ודמי מילואים – יש לדווח על הכנסות אלה בנפרד ממחזור העסקאות. החל מהיום קיים שדה נפרד לדיווח על הכנסות אלו, הן במערכת תיאומי המס והן במערכת דיווח שנתי מקוצר. אין לנכות בגינן הוצאות בשיעור נורמטיבי של 30% והן אינן נכללות בחישוב התקרה לצורך קביעת הזכאות להיחשב כבעל עסק זעיר.
0 תגובות
סיפור קצת מאתגר-
אני עתידה בעז״ה לצאת לחופשת לידה החודש (דצמבר 2025)
בשנתיים האחרונות עבדתי במקביל אצל שני מעסיקים.
באמצע אוקטובר יצאתי לשמירת הריון, והשמירה אושרה ע״י ביטוח לאומי.
בחודש ספטמבר אחד המעסיקים הקטין לי את אחוזי המשרה בפועל, מה שהוביל לירידה בשכר בתלוש ספטמבר.
ביקשתי תיקון, ולכן בתלוש אוקטובר שולמה לי תוספת שכר רטרואקטיבית בגין ההפחתה בספטמבר, אך גם בתלוש זה אחוזי המשרה שדווחו לא תאמו את אחוזי המשרה שהיו לי באוגוסט ובחודשים שקדמו לכך.
בנוסף, בתלוש אוקטובר נוכו לי ימי מחלה, למרות שכבר הייתי בשמירת הריון. כתוצאה מכך שולם לי שכר גבוה מעט מהשכר שהיה אמור להיות משולם בפועל, והמוסד (המעסיק) דרש ממני החזר כספי.
ביקשתי מהמעסיק להוציא תלוש תיקון או תלוש משלים שישקף את הנתונים הנכונים (אחוזי משרה, שכר וימי היעדרות), אך המעסיק סירב. עם זאת, הוא כן מסר לי בכתב חישוב של השכר שהיה אמור להיות משולם לפי תלושים מתוקנים – אילו היו יוצאים.
ביטוח לאומי חישב את דמי שמירת ההריון לפי שלושת החודשים: יולי-אוגוסט-ספטמבר 2025.
בשל הירידה בשכר המדווח בספטמבר, והפער בין הדיווח של המעסיק לביטוח לאומי לבין השכר שהיה אמור להיות משולם בפועל, הממוצע של השכר היומי יצא נמוך יותר.
בנוסף, בכל אחד מהחודשים שעל פיהם חושב השכר קיימים פערים בין השכר המדווח לביטוח לאומי לבין השכר בפועל לפי התלושים, לרעתי, בטווח של כ-2 עד 70 ש"ח לחודש. הפערים אינם גדולים בפני עצמם, אך משפיעים על ממוצע השכר ועל גובה הגמלה.
וככול הנראה ישפיעו על הדמי לידה בהמשך.
1. האם יש מה לעשות בנידון והאם שווה להתעסק ולהילחם שההפסד עומד על כמה מאות ש"ח?
2. האם מבחינת פנסיה/ קרן השתלמות יגרם לי הפסד והאם זה משמעותי?
3. בנוסף בתלושים מהמעסיק הזה ירד לי מס הכנסה בגלל תיאום מס לא מדוייק (בעקבות ההריון הרווחתי פחות אצל המעסיק השני) וככול הנראה יגיע לי החזר מס, האם שווה לעשות תיאום מס עכשיו או לחכות לבקש החזר מס שנה הבאה? והאם ירד לי מס בגלל הדמי לידה למרות שהם מיועדים ל3 חודשים קדימה?
4. בנוסף אצל המעסיק הנוסף הייתי אמורה לקבל דמי הבראה בנובמבר, לא קיבלתי אותם עקב השמירה, האם אני זכאית להם ואם כן ממי? והאם הם יחושבו בדמי לידה?

נ.ב.
גם אשמח לדעת מהמבינים בדבר האם הורדה של אחוזי משרה, אפילו אחוזים בודדים עלולה לפגוע לי בהמשך בתור עובדת הוראה?

אשמח לכל תשובה
תודה רבה לעונים!!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה