בקשה ביטול החופש הגדול - צריכים לדבר על זה כבר עכשיו

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
האם דברו על זה משהו או שיש תכניות או לכל הפחות ברשויות המקומיות שינהלו בית ספר של החופש הגדול בווליום גבוה (פחות כיף יותר לימודים והשלמת חומר).
הודיעו שגם השנה בית הספר של החופש הגדול יורחב.

• הוסף לסימניות
יש לי רעיון ממש פשוט:
השנה (ושנה שעברה) סמינריסטיות לא יכלו למסור שיעורים בכיתות (הן מוסרות לחברות שלהן בסמינר, "עכשיו כולן חוזרות לג' יסודי, לשכוח הכל....";)) יתנו לכל סמינריסטית יום אחד, סוג של שיעורי מבחן אמיתיים. גם בחינם. וגם הן תרווחנה מנסיון אמיתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • הוסף לסימניות
הכתבה בדער מארקער:

75 ימים לסיום שנת הלימודים: החופש הגדול וחופש פסח לא יקוצרו; שנת הלימודים אבודה

תוכניתו של גלנט לקיום קייטנות לימודיות בחופש הגדול לתלמידי הגנים ובתי הספר היסודיים היא הבטחת בחירות ללא כיסוי תקציבי ■ באוצר המליצו על קיצור החופש הגדול ללא תוספת תקציב - אולם משרד החינוך לא עשה דבר בנדון
למרות האובדן הגדול של ימי לימוד בבתי הספר ובגני הילדים, המדינה אינה צפויה בשלב זה להאריך את שנת הלימודים באמצעות קיצור של החופש הגדול. לפי שעה, אין גם כוונה לקצר את חופשות פסח, חג השבועות ופורים. חופשת ל״ג בעומר תתקיים השנה ביום שישי.
כמדי שנה, שנת הלימודים בחטיבות הביניים ובתיכונים תסתיים ב–20 ביוני, ותלמידי גני הילדים ובתי הספר היסודיים יחלו את החופש הגדול ב–1 ביולי. בשלב זה, בממשלה לא דנים בקיצור החופשות גם בשנת הלימודים הבאה.
בשנת הלימודים הנוכחית כמעט שלא התקיימו לימודים בבתי הספר, ואובדן הימים היה גדול במיוחד בחטיבות הביניים ובתיכונים. שר החינוך יואב גלנט הציע באחרונה לקיים קייטנה בסבסוד המדינה במהלך החופש הגדול, אך בשלב זה הסיכוי לכך אפסי. מדובר בכשל נוסף שהיה יכול להימנע בתכנון תקציבי נכון, שככל הנראה היה מאפשר גם לקיים את הלימודים בקפסולות לתקופה ארוכה יותר לכל קבוצות הגיל. כך, בהיעדר תקציב, לא תתאפשר גם הפעלת מסגרות בחופשות.
גלנט התייחס באחרונה לאפשרות לקיים קייטנות לימודיות במהלך החופש הגדול, אך בשלב זה מדובר בהבטחת בחירות בלבד: עלותה של תוכנית כזאת מוערכת במיליארדי שקלים, למשרד החינוך אין תקציב ליישמה, ובאוצר התריעו על כך מראש: לקראת תחילת הסגר השלישי פנה משה בכר, סגן בכיר לממונה על השכר באוצר, למנכ״ל משרד החינוך, עמית אדרי, בהצעה להוציא את צוותי ההוראה בגנים ובכיתות א'־ד' לחופשה מלאה או חלקית בלי לפגוע בשכרם, תמורת השלמת הלימודים בחופש הגדול — אך לא נעשה דבר בנדון.

• הוסף לסימניות
תשכחו מזה!!
לא יקרה....

• הוסף לסימניות
את זה תגידי למורות הנכבדות,, לא לי...... אני כבר קיבלתי הסברים מרשימים באורכם על העבודה המפרכת של ללמד מרחוק....
הן כבר שכחו את העבודה המפרכת הרגילה שהיתה להן... התרגלו לעבודה מפרכת קלה יותר.

• הוסף לסימניות
יש לי רעיון ממש פשוט:
השנה (ושנה שעברה) סמינריסטיות לא יכלו למסור שיעורים בכיתות (הן מוסרות לחברות שלהן בסמינר, "עכשיו כולן חוזרות לג' יסודי, לשכוח הכל....";)) יתנו לכל סמינריסטית יום אחד, סוג של שיעורי מבחן אמיתיים. גם בחינם. וגם הן תרווחנה מנסיון אמיתי.
בדיוק חשבתי על הרעיון הזה
במקום המורות הרגילות, יקחו סמינריסטיות לבית ספר של החופש הגדול
וזה ייחשב להן לשעות שהן אמורות למלא ע"מ לקבל תעודה
כך גם המורות הרגילות לא תתנגדנה
וגם הסמינריסטיות תצאנה עם רווח

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה:
כל מי שכתבה בנימה של זלזול (יותר או פחות) על העבודה הקשה של המורות בתקופת הלימודים במרחב הקולי,
אתן מכירות מורות מקרוב???
המורות (לפחות הטובות שביניהן...) עבדו מאד מאד קשה, בתקופה האחרונה,
ואם אנחנו רוצות אותן רעננות בתחילת השנה, זה יהיה פשע לתת להן לעבוד גם בחופש הגדול.
גילוי נאות: אני לא מורה!

• הוסף לסימניות
להוציא את צוותי ההוראה בגנים ובכיתות א'־ד' לחופשה מלאה או חלקית בלי לפגוע בשכרם, תמורת השלמת הלימודים בחופש הגדול
זה הדבר היחיד שיכול לעזור.
אבל מה לעשות, אנחנו גרים בחלם.

• הוסף לסימניות
למי שרוצה להתעצבן קצת
זה מצבינו לעומת כל העולם....
35 יום מתחילת שנה!!!!!!!!!
לעומת מעל 100 ימים בכל העולם 20210210_101720.jpg

• הוסף לסימניות
יש לי שאלה:
כל מי שכתבה בנימה של זלזול (יותר או פחות) על העבודה הקשה של המורות בתקופת הלימודים במרחב הקולי,
לא מזלזלים, מאוד מעריכים, מבינים את הקושי, מבקשים לקחת אחריות על המקצוע כמה שהוא קשה. זה הכל.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש לי שאלה:
המורות (לפחות הטובות שביניהן...) עבדו מאד מאד קשה, בתקופה האחרונה,
ואם אנחנו רוצות אותן רעננות בתחילת השנה, זה יהיה פשע לתת להן לעבוד גם בחופש הגדול.
גילוי נאות: אני לא מורה!
בטח שאני מכירה. אבל שימי לב שלא רק מורות עבדו מאוד קשה בתקופה האחרונה ובתנאים בלתי אפשריים בעליל.
כולנו סובלים. ולמה אף אחד לא אומר שאם הוא רוצה אותי למשל רעננה כל השנה (כי בעבודה שלי אין תחילת שנה וסוף שנה, יש רק חופשת לידה) זה פשע לתת לי לעבוד? וחוץ מזה שחלק נכבד מהסבל הזה שכולנו סובלים הוא בגלל מערכת החינוך הסגורה.

• הוסף לסימניות
בטח שאני מכירה. אבל שימי לב שלא רק מורות עבדו מאוד קשה בתקופה האחרונה ובתנאים בלתי אפשריים בעליל.
כולנו סובלים. ולמה אף אחד לא אומר שאם הוא רוצה אותי למשל רעננה כל השנה (כי בעבודה שלי אין תחילת שנה וסוף שנה, יש רק חופשת לידה) זה פשע לתת לי לעבוד? וחוץ מזה שחלק נכבד מהסבל הזה שכולנו סובלים הוא בגלל מערכת החינוך הסגורה.
ואם היו דורשים ממך להוסיף עוד שעות עבודה כעת (בתשלום... אבל דורשים) כי התקופה קשה וכו', מה היית אומרת?
מקצוע ההוראה מבוסס גם על החופשים. זה שאנחנו עובדות קבוע גם בחופש, לא אמור לגרום לשינוי אצל המורות.
כל מקצוע עם הפלוסים והמינוסים שלו....

• הוסף לסימניות
ואם היו דורשים ממך להוסיף עוד שעות עבודה כעת (בתשלום... אבל דורשים) כי התקופה קשה וכו', מה היית אומרת?
זה מה שקורה ברוב מקומות העבודה כיום. זה דרישה והיא קיימת. אין מי שיושב על זרי הדפנה בימים אלו. חות מהטייקונים ומשקעי ביטקווין.

• הוסף לסימניות
הטענות כאן לא מופנות כלפי המורות.
הבנו שהן עובדות קשה כמו כולנו עכשיו.
הבקשה לקיצור החופש מופנית למשרד החינוך, שימצא בעצמו איך ליישם אותה, מצידי שיביאו סמינריסטיות או שישלמו למורות משכורת כפולה על החופש. מפרגנת להן בכיף.
מה שבטוח שאחרי שנה שברובה לא היו לימודים, זה מתבקש לקצר את החופש.
ולכן טענות כמו צריכים מורות רעננות לשנה הבאה, לא רלוונטיות כאן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מקצוע ההוראה מבוסס גם על החופשים. זה שאנחנו עובדות קבוע גם בחופש, לא אמור לגרום לשינוי אצל המורות.
כל מקצוע עם הפלוסים והמינוסים שלו....
מי אמר לך שלא דורשים? דורשים ממני תפוקה מלאה ושעות נוספות לפי הצורך. יש לי הספקים שאני צריכה לעמוד בהם וזה לא מעניין את אף אחד באיזה מצב אני עובדת.

• הוסף לסימניות
זה כמו לטחון מים!!!
למה לא קמה מפלגה שחורטת על דגלה: דאגה להורים עובדים? קיצור החופש וכו'
כולנו נצביע לה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה