מידע שימושי ביקשו ממני לבוא לקחת את הילדים מוקדם מהמעון, הגיוני??

מצב
הנושא נעול.
גם אני כהורה לילדים במעון חווה את הקושי של לקחת מוקדם
אפילו שיש ילדים בגנים שחוזרים מוקדם הרבה יותר קשה לבעל להתנהל גם עם הקטנים
ועדיין חושבת שזה בקשה לגיטימית ומאד הגיונית
לעבוד במעון זאת עבודה שהגיוני לבקש מההורה לבוא לקחת מוקדם באזור 3
בממיוחד בציבור החרדי שרובו אברכי
מעונות שרב ההורים שם לא כאלו כנראה לא מעיזים לבקש כי יודעים שההורים שניהם לא יכולים לצאת מוקדם
אצלינו כל שנה ביקשו והשנה בינתיים לא ביקשו ולמרות זאת כמובן לקחנו מוקדם יותר
מבינה את מי שקשה לה אבל לא אוהבת את הגישה של דרישה ועמידה על כל קצהו של חוק
מה שכן בקשר למקרה המדובר של הגעה מאוחרת שמעתי על כמה מקרים דומים שקרו למטפלות במעון
ולפי דיבורם זה תמיד קרה אצל ההורים שדורשים כל דבר ולא קרה א"פ אצל ההורים המתחשבים
לתשומת לב...

ועכשיו לצד השני (סיפור לא טרי ולא מהיום)
מטפלת שאמורה לסיים ב4.30 מחכה לאמא שתיקח את הילד (4+ חודשים)
עבר רבע שעה עדיין מחכה חצי מחליטה להתקשר האמא לא עונה מנסה5-10 פעמים עוברת לנסות את האבא, כנ"ל
שעה שעה וחצי ואין מענה (ונזכיר תינוק שאוכל רק חלב אם! וכל יום מקבל טרי שזה אומר שהוא כבר רעב) אחרי שעה וחצי המטפלת מתקשרת לגיסה של האמא אולי קרה משהו והיא לא שמעה על כלום מתקשרת לבעלה שהולך לכולל של האבא שהולך הבייתה מעיר את אישתו שרק רצתה לנוח "5 דקות" אחרי העבודה (שסיימה ב4)וב6+ וחצי לקחו את המסכן הקטן
סיפור הזוי שצריך לעבור לרווחה, מסכים.
לכל כלל יש יוצא מן הכלל ויש אנשים הזויים בכל מקום ואם תחפשו תמיד תמצאו את הרע שבאנשים
למטפלת מותר לבקש ולהורים מותר להתחשב
במיוחד שרוב הכוללים מסיימים באזור 3 כך שלאבא זה לא ככ קשה (ולדעתי הורה שיכול לקחת ולא לוקח לא ברור בשביל מה הוא מביא ילדים לעולם? כדי שהמטפלת תגדל אותם? יש לך זמן! הילד שלך! גם ככה רוב היום הוא אצל מטפלת!)
רק לי לא הזוי שכמעט יולדת גמורה ועייפה רצתה לנוח באמת כמה דקות וקמה אחרי שעתיים? (מניחה אין עוד ילדים בבית ברקע)
לא אומרת שהיא בסדר
לא
אבל רווחה? בואו לא נגזים
(אאכ זה מקרה שחוזר על עצמו)

רק לי לא הזוי שכמעט יולדת גמורה ועייפה רצתה לנוח באמת כמה דקות וקמה אחרי שעתיים? (מניחה אין עוד ילדים בבית ברקע)
לא אומרת שהיא בסדר
לא
אבל רווחה? בואו לא נגזים
(אאכ זה מקרה שחוזר על עצמו)
אגב זה מקרה הרבה יותר נדיר ממקרים (שאני שמעתי באופן אישי לא פעם ולא פעמיים) של מטפלת שעובדת בבית ונרדמת יחד עם הילדים וההורים מתייבשים בחוץ כשהם באים לאסוף את הילד.... ובסדר, מחליקים ועוברים הלאה כי זה באמת לא קורה כל יום.

אני פונה למטפלות בתחינה
יש כאלה שלא יכולים לקחת את הילדים מוקדם
תרחמו עליהם בבקשה

כל האשכולות האלה פשוט עושים לי רע
ואני כמו מזוכיסטית נכנסת ולא מצליחה לדלג על שום הודעה
עוד אימהות בסרט הזה?

האשכול מתחלק פה לשתים.
מצדו האחד - ההורים המעריכים מאד, ומסבירים בהגיון למה א"א לדרוש, ולמרות שההורים מאד מאד רוצים להתחשב, לא תמיד זה אפשרי.
מהצד השני - המטפלות, מנהלות מעון וסביבתם - חוזרים שוב ושוב על מנטרת ה"עובדות קשה", "זה הילדים שלכם", "תרחמו על הילדים / המטפלות", הזנחה", "ס"הכ רוצה לחזור להדלקה" וכו' וכו'.
תענו בבקשה טענה עינינית אחת, שלוקחת בחשבון את מה שנכתב כאן ע"י נציגי ההורים, מתיחסת לעלות הכלכלית של הבקשה ומסבירה למה ניתן להטיל אותה על כתפי ההורים.
ואם כן יש כאן אחת כזו, אשמח לקישור, אולי דילגתי.

לטעמי כך-
למטפלת מותר לבקש לבוא מוקדם יותר.
מה יש?? יש מספיק הורים ומשפחות שיכולים לכבוד חנוכה לקחת מוקדם יותר בחצי שעה או שלושת רבעי שעה
ולפנק קצת את המטפלת. סוג של מתנה. על חשבון ההורים-המעסיקים.
לא חייבים יקוב הדין את ההר.
שילמתי. מה זו החוצפה... וכו

מצד שני אמירות כמו "הילד יהיה מסכן" או התייחסות לא נעימה מצד המטפלת אינן ראויות.
מתנות ופינוק לא דורשים.
לא כל ההורים יכולים - יש כאלו שממש לא.
ובסך הכל חנוכה הם ימי עבודה מלאים ללא הנחות בכלל המשק
הדלקת נרות היא בסביבות 5 למקדימים.
כך שמרבית הנשים חוזרות בדיוק באותה שעה מהעבודה.
ועל המטפלת לקחת את זה בחשבון.

סך הכל מעניין אותי, אם לא כל ההורים יכולים לבוא ב-3:00, אז מה יעזור שחלקם כן באו?
פחות ילדים יותר מנוחה אולי?

אגב, יש הרבה סיבות למה הורה לא יכול לקחת את הילד מוקדם. לא רק עבודה. נקודה.

כל האשכולות האלה פשוט עושים לי רע
ואני כמו מזוכיסטית נכנסת ולא מצליחה לדלג על שום הודעה
עוד אימהות בסרט הזה?
מרבית המטפלות והמעונות ברוך השם לא כאלו.

וגם רוב ההורים לא כאלו.

ברוב המקומות המצב הוא מטפלות שמבקשות להתחשב להגיע מוקדם - ולכל הפחות להמנע מאיחורים בחנוכה.
הורים שאם יש באפשרותם משתדלים להגיע במידת האפשר.
ו2 הצדדים נוהגים כבוד זה בזה ובילד.

מי שנמצאת בסיטואציה אחרת - אולי שתבדוק בכלל את כל העיסקה מלכתחילה.

מדובר בבני אדם
ולהזכיר לכן
בנשמות שהופקדו אצלכם (לא במעון)
הביטויים חוצפה ופשע - אין מקומן בתקשורת בין בני אדם בהקשר של חגי ישראל המטפלת רוצה קצת לחוש אותם
אם אתן עובדות קשה אדרבה צריכות לרחם על כמוכן שעובדות קשה...
חוץ ממקרים חריגים (חד- הורי , אולי הבעל גם עובד קשה)
במשפחות שלנו האבא שותף מלא בגידול הילדים ולא נרתע מלאסוף אותם ולהשגיח עליהם עד שאמא תחזור מהעבודה.
אני לקחתי אתמול את בני בשעה 15:00,
יצאתי בשביל זה מוקדם מהעבודה , בעלי גם עובד ולא יכול לצאת מוקדם,
לא לכולם זה מתאפשר!
אפשרי לבקש, אבל לא לדרוש

סך הכל מעניין אותי, אם לא כל ההורים יכולים לבוא ב-3:00, אז מה יעזור שחלקם כן באו?

במעון -
יכולת של חלק מהמטפלות ללכת
יש בדרך כלל 3 מטפלות בחדר -
אם מספר הילדים קטן ייתכן ו2 תוכלנה לצאת מוקדם.
במשפחתון - יכולת להתחיל לארגן נקיון וסדר.

ובכללי - הפחתה של איחורים "קלים"
כל מטפלת וכל הורה יספר לך על איחור קל פה ושם
זה אנושי.
אבל אם השעה הופכת למוקדמת יותר - סביר שבחנוכה ייתקלו פחות באיחורים קלים.

ברור שזה עוזר,
בקבוצה של בני נשאר אחרי עוד ילד אחד, צירפו אותו לחדר ליד... והמטפלת החילופית (שהיא בחורת סמינר, לא הקבועה) הלכה הביתה
אני שמחה לאפשר כשאני יכולה, אבל מבינה את מי שלא יכול.

תכלס בכל מקרה יש את ההורים שלא באים מוקדם
ובכל מקרה הם נשארות עד 4

ואפשר גם להתגמש
מעניין אותי אם לכל הכותבות יש ילדים רק במעון
כי מתחיל גנים עירוניים ואז חייבים להתגמש...

אצלינו לא מכריחים
ולא נותנתים הרגשה כזו
כן מזכירים
אם ניתן לבוא מוקדם יותר יקל מעליהם
זה לא רק הללכת מוקדם יותר
זה גם לגמור לנקות ולסדר את המקום ליום פעילות הבא
זה לארגן את כל הדברים האחרים שמארגנים ב 10 דק' שהמקום ניהיה דליל יותר מילדים

אצלנו כתבו "נשמח להתחשבות ההורים לבוא בשעה 3:00...."
אני הבנתי מזה שבאמת מי שיכול לבוא לפנים משורת הדין, אימא אחרת ממש נלחצה מזה כאילו זו חובה...
הכל בעיני המתבונן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה