מידע שימושי ביקשו ממני לבוא לקחת את הילדים מוקדם מהמעון, הגיוני??

מצב
הנושא נעול.
הכי אני אוהבת את הנשק של הגננות: הילד יהיה מסכן
בואי, תעזרי לו לא להיות מסכן, כי כמוני כל אמהות המעון עובדות כרגיל, ואמורים לסיים בארבע. אם לא תכפו על כל האמהות לצאת מוקדם הילד שלי וגם כל החברים שלו לא יהיו מסכנים.
גם אם כל החברים הולכים, התפקיד של הגננת הוא לדאוג שהילד לא יהיה מסכן.

בקבוצה של התינוקת שלי במעון כל האמהות (ואני ביניהן) עוסקות בהוראה.
לרוב, אם אין סיבה מיוחדת הן מוציאות את הילדים בשתיים.
גם אני בד"כ מוציאה בשתיים, אבל ביום הארוך שלי התינוקת נשארת עד ארבע.
בהתחלה חששתי מזה שהיא תישאר לבד שעתיים, ואולי המטפלת תרגיש קצת כעס על זה שרק בגללה היא נשארת, וזה ישליך על התינוקת.
כששאלתי את המטפלת, היא התייחסה לזה בתור זמן האיכות שלה עם הבת שלי.
(זכינו במטפלת מדהימה ב"ה)

כשילד נשאר לבד אפשר בהחלט לנצל את זה ליחס אישי ושהוא לא ירגיש רע עם זה.
אבל אם המטפלת משדרת לו שהיא מחכה שהוא כבר ילך, הוא כנראה באמת יהיה מסכן בגלל זה.

סך הכל מעניין אותי, אם לא כל ההורים יכולים לבוא ב-3:00, אז מה יעזור שחלקם כן באו?
פחות ילדים יותר מנוחה אולי?

אגב, יש הרבה סיבות למה הורה לא יכול לקחת את הילד מוקדם. לא רק עבודה. נקודה.
סך הכל מעניין אותי,
למה כ''כ כואב לך שיש הורים שכן מצליחים להיענות לבקשה להוציא את הילד מוקדם?
אני עוקבת אחרי ההודעות שלך ושל עוד כמה מהסוג הזה ובאמת לא מצליחה להבין...
אולי אני קשת הבנה...
את לא יכולה- אוקי, אבל למה להוציא קיטור על כל העולם ולגרום לאולי עוד כמה שכן יכלו לחשוב שנית אם הם ''באמת יכולים''.
אני לא חוזרת בי מעניין ההתחשבות-כן חושבת שזה לגיטימי לגמרי- הרבה יותר מהבקשה בסוף שנה לקחת את הילד הביתה כשהמסיבה מסתיימת ב10...(ובבקשה על תפתחו עכשיו עוד 100 עמודים גם על זה התעייפנו מספיק..)

גם אם כל החברים הולכים, התפקיד של הגננת הוא לדאוג שהילד לא יהיה מסכן.

בקבוצה של התינוקת שלי במעון כל האמהות (ואני ביניהן) עוסקות בהוראה.
לרוב, אם אין סיבה מיוחדת הן מוציאות את הילדים בשתיים.
גם אני בד"כ מוציאה בשתיים, אבל ביום הארוך שלי התינוקת נשארת עד ארבע.
בהתחלה חששתי מזה שהיא תישאר לבד שעתיים, ואולי המטפלת תרגיש קצת כעס על זה שרק בגללה היא נשארת, וזה ישליך על התינוקת.
כששאלתי את המטפלת, היא התייחסה לזה בתור זמן האיכות שלה עם הבת שלי.
(זכינו במטפלת מדהימה ב"ה)

כשילד נשאר לבד אפשר בהחלט לנצל את זה ליחס אישי ושהוא לא ירגיש רע עם זה.
אבל אם המטפלת משדרת לו שהיא מחכה שהוא כבר ילך, הוא כנראה באמת יהיה מסכן בגלל זה.
כמו בסיפור הזה שכתבתי

ממש לא קשור לאשכול אבל אם כבר הסיפור הזה נותן לי הזדמנות להאיר ולספר על הסייעות המדהימות של הבן שלי.
יום אחד אחרתי ב 10 דק' (גן חיידר) והתנצלתי אז אחת מהן אומרת לי סוף סוף הייתה לנו הזדמנות לתת לו צומי לבד בלי כל הילדים.
ולהזכיר- זה לא זמן שהן יושבות לשחק. זה זמן שהן שוטפות את הגן ועם זה נותנות כזו הרגשה טובה.

במעון של הבת שלי התקשרו אלי פעם בשעה 8:10 שלבת שלי יש דלקת עיניים, אז שאזדרז לבוא ולקחת אותה.
התפלאתי מאד, אני לא שמתי לב לכזה דבר, ומאחר ולא אני לקחתי אותה למעון באותו יום - התקשרתי לבעלי וגם הוא לא ידע על מה מדובר.
אני בטוחה שבאותו יום הגננות במעון דברו על האמא הזו ששולחת ומנגבת קודם כדי שלא ישימו לב...
בפועל, הגעתי מהעבודה כדי לקחת אותה.
אני מסתכלת עליה ו---לא מבינה איפה יש דלקת.
שואלת את הגננת שלה, והיא אומרת לי" טוב ניקיתי לה את הפנים.
באותו רגע יצאתי משם ישר לרופא ילדים, כי באמת לא ראיתי דלקת.
ב"ה הכניסו אותי בין התורים, הוא שאל אותי באיזה עין הדלקת :) ורשם שאין דלקת ולכן יכולה לחזור למעון.
החזרתי אותה מיד למעון וחזרתי לעבוד.
הסיפור הזה עלה לי "רק" בכשעתיים של עבודה + ההתרוצצויות.

נראה לי שאם היה קצת יותר אמון בין הצוות המטפל להורים - לכולם היה יותר טוב.

צודקת במאה אחוז
אבל הבעיה שיש כמה אימהות שעובדות מאוד קשה כדי שיגמר האמון
אני בטוחה שזה נכון.
אם כי באשכול כאן נראה שהמטפלות/גננות בוחנות את האמהות במבט מאד מאד מסוים ופטרוני כלפי הילד עליו הן שומרות, ומסיקות מסקנות על האמהות הכללית לפי החוויה אותה הן חוות.

נראה שהיא התכוונה שכמו שאת יכולה לישון כשהילד ישן - גם המטפלת יכולה.
לא נשמע לי הגיוני בכלל. זו עבודה שלה, לא היום - יום. יודעת מה? מילא אם הייתה מתעוררת בקלות, אבל אם דפיקות בדלת לא מעירות אותה, אז מה קורה כשאחד הילדים קם ומחליט לשוטט כרצונו? או סתם כך שבע מהשינה ומתחיל לבכות שהוא כלוא בלול?
רציני שמשווים אותי לאישה שעובדת בזה?
אישה לא סתם נרדמת בעמידה
בשביל לישון צריך לעשות פעולות כמו ללכת למיטה ולשכב
את זה אסור למטפלת לעשות.

צודקת במאה אחוז
אבל הבעיה שיש כמה אימהות שעובדות מאוד קשה כדי שיגמר האמון
אני חושבת שאת מפרשת פה הודעות בצורה מאוד מסוימת ולא נכונה.

סך הכל מעניין אותי,
אולי אני קשת הבנה...
את לא יכולה- אוקי, אבל למה להוציא קיטור על כל העולם ולגרום לאולי עוד כמה שכן יכלו לחשוב שנית אם הם ''באמת יכולים''.
אני לא חוזרת בי מעניין ההתחשבות-כן חושבת שזה לגיטימי לגמרי- הרבה יותר מהבקשה בסוף שנה לקחת את הילד הביתה כשהמסיבה מסתיימת ב10...(ובבקשה על תפתחו עכשיו עוד 100 עמודים גם על זה התעייפנו מספיק..)
אמנם את לא שואלת אותי, אבל אני חושבת שאני גם יכולה לענות על זה.
כאשר מדובר בימי עבודה רגילים לכולם מלבד במערכת החינוך, דרישת המעסיקים לא מתחשבת בערב לביבות של אתמול, וכמובן לא בלוח החופשות של הילדות שבגן / בבית הספר.
פועל יוצא מדרישה כזו של מעון לבוא לקחת את הילדים מוקדם היא עלות כספית (חזרה מוקדמת מהעבודה / להשיג בייביסיטר) או הטלת עול נוסף על הבעל (אם נמצא בשעה הזו בבית, ורבים הם שלא).
ההשוואה של הגיל הזה לגיל הגנים שאז אין צהרונים היא לא נכונה, ולו משום שזה לוח החופשות שלהם.
כבר נאמר כאן רבות ואחזור שוב: אפשר ואפשר לבקש, וודאי שמי שיכולה תתחשב.
אבל אי אפשר לדרוש.
ובטח אי אפשר להסתכל על פעוט שנשאר במעון כילד מוזנח ואגואיסט!

את לא חייבת באמת לספר
אבל אני שנה אחת מאוד סבלתי מזה שהמטפלת לא התערבה יום אחד הבן שלי חזר עם דלקת עיניים נשארתי איתו יומיים בבית טיפות עיניים משחה וכ'ו עד שנעלם ההפרשות שלחתי לגן ויום למחרת שוב חזר עם דלקת כמובן נשארתי שוב ממשיכה את הטיפול עד שהפסיקו ההפרשות וכך שלוש פעמים בפעם השלישית שאלתי את המטפלת תגידי מה קורה זה לא נורמלי כבר שלוש פעמים נשארתי עם הבן שלי זה לא פייר שאני נזהרת לא להדביק אחרים והוא שוב ושוב נדבק אז היא אמרה מה אני יעשה ההורים טוענים שהרופא אומר שזה לא מדבק אמרתי לה אם ככה אז גם אצלי זה לא מדבק באותו יום שלחה פתק לכל ההורים שילד שיש לו הפרשות מהעיניים לא יכול לבוא בלי אישור רפואי חתום שההפרשות לא מדבקות וככה זה הפסיק
יש הרבה הורים שלא מעניין אותם ההפסד עבודה של מישהי אחרת רק על עצמם הם חושבים ומה נראה לך שהמטפלת כן חסינה גם היא יכולה להדבק
צודקת לחלוטין. בסופו של דבר אמא שמתעלמת - זה חוזר אליה כבומרנג מהצד השני. אני, אם היה לי חשש שמדובר בדלקת עיניים אמיתית (הרי לא יכולתי לקפוץ כל ראשון-שני לרופאה, כן?) אז דאגתי לוודא את המצב אצל הרופאה. ואכן היו פעמים שנשאר ביית.
מצד המטפלת - הגיוני שכשרואה מצב כזה צריכה להגיד, קצת מוזר שהיא קיבלה ככה טענות של הורים כשרואים מציאות בשטח של הדבקה.
ובואי נסכים שדלקת עיניים זה לא נורא, יותר אסטטיות, אולי קצת תחושת גרד, תלוי ברמה. לא כמו וירוס או מחלת הפה והטלפיים... ובכל אופן - כשיש הדבקה/ הילד לא כמו שצריך - חובת ההורה להשאיר בבית.
פרנסה? נשאיר את זה בידי אלוקים, אנחנו עושים השתדלות...

כסבתא שרואה בפרספקטיבה רחבה יותר את הדיון...
אינני חושבת מישהו מתכוון שיצאו מהעבודה בכדי לאסוף ילד
ולא להפסיד כולל...
בנים וחתנים אברכים ואמהות שעובדות מהבית מעדיפים שהילד ישאר במסגרת מלאה בימים שגרתיים.
עם זאת בימים לא שגרתיים לענ"ד זה חסד להתחשב ולקחת אותו מוקדם.
לילד זה טוב וגם לגננת...
לפעמים גם סבא וסבתא או אחות גדולה יכולה להוציא ילד
(למשל אם האמא יולדת- עושים כך!)
יש לנו נכד אלרגי שלא יכול להיות בצהרון...
אבא שלו אוסף אותו (ועוד אח - שתהיה לו חברה) ומסתדר איתם מצוין עד שאמו מגיעה מהעבודה.

כסבתא שרואה בפרספקטיבה רחבה יותר את הדיון...
ולא להפסיד כולל...
בנים וחתנים אברכים ואמהות שעובדות מהבית מעדיפים שהילד ישאר במסגרת מלאה בימים שגרתיים.
עם זאת בימים לא שגרתיים לענ"ד זה חסד להתחשב ולקחת אותו מוקדם.
לילד זה טוב וגם לגננת...
לפעמים גם סבא וסבתא או אחות גדולה יכולה להוציא ילד
(למשל אם האמא יולדת- עושים כך!)
יש לנו נכד אלרגי שלא יכול להיות בצהרון...
אבא שלו אוסף אותו (ועוד אח - שתהיה לו חברה) ומסתדר איתם מצוין עד שאמו מגיעה מהעבודה.
יפה. אבל מה קורה כשזו משפחה בודדה, ללא מכרים במרחק שעת נסיעה? ודווקא מפה, מהמקום הזה של אחת כזו - לא חושבת שאפשר לצוות, לבקש - אולי. אבל להתחיל לנגן על רגשות האמא ואפילו להותיר אותה בחוסר נעימות - זה לא בסדר.
במיוחד כשמדובר במעון. אני למשל שמה במטפלת, כי זה יותר משתלם לי כלכלית, וכתוצאה מזה סופגת מקרים של: 'אני טסה ללונדון לשבועיים','יש לי ברית, תוכלי להוציא ב12?' וכו...

אולי אני קשת הבנה...
כנראה

הנושא הוא הדרישה או יותר נכון הקביעה,וכן ניגון במצפון האמא
מי שיכול לקחת מוקדם/לוקח מוקדם לא מגיב כאן,יש פה קיטור מניק אחד וזה מהצד השני..
אין שום צדק שהורה יפסיד עבודה/לימודים,כי מישהו החליט לקצר את יום העבודה שלו על חשבונם
אפשר לבקש יפה ומי שיסתדר לו יעשה זאת.

אפשר לבקש יפה ומי שיסתדר לו יעשה זאת.
הבעיה שהגבול בין לבקש יפה לבין לנגן על המצפון הוא כ"כ עדין שבד"כ לא מצליחים להישאר שם.
וזה באמת שאלה האם זה ראוי לבקש את זה כשיודעים שזה יגרום עוגמת נפש לחלק מההורים ששלחו למעון בגלל הזמנים.

(אני למשל יודעת על שתי נשים ששלחו למעון ולא למשפחתון הפרטי למרות שהמעון רחוק להם יותר ברבע שעה, בגלל חנוכה, והמטפלות ביקשו 'יפה' לקחת את הילדים עד 15:00 והן נענו לבקשה עם הרבה עוגמת נפש כדי שהילד שלהם לא יראה איך כולם הולכים ורק הוא הולך לקבוצה השניה וכדי שהמטפלת תמשיך לטפל יפה בילד שלהם)

@סיפורים בע"מ הנה עוד הוכחה שאנחנו עוסקים עם בני אדם ולא רובוטים (יש שחושבות...)
אין ברירה חייבים לדון ולהגיע לאיזו פשרה
בהחלט לא הוגן לדרוש ולאיים משום צד
הכרתי מנהלות משפחתון טיפלו בילדים באהבה ורגישות
והביאו כח עזר על חשבונם
ועם זאת השהיה עם הילדים עד ארבע היתה מעבר לכוחם ולאחר שנים חיפשו עבודה אחרת
באמת חבל על נשים עדינות ואינטליגנטיות שמפסיקות לעבוד עם ילדים קטנים .

בתי עובדת במשרד של תאגיד גדול - גם שם קורה שכמה עובדות לא מגיעות מסיבות מוצדקות
והיא נשארה לבד (במחלקה שלה) עם עומס ולחץ
לא לכל דבר ניתן למצא מחליפים ועם זאת היא יודעת כאשר תצטרך (הלוואי בנסיבות טובות)
יחזירו לה...
אולי המטפלת יכולה "להחזיר לך" בדרך כלשהי?
ואם לך היתה הזדמנות לטיסה לחו"ל?

לא יודעת...
בנו אף אחד לא מתחשב
הקופ"ח שאני עובדת בה פתוחה כרגיל בחנוכה כל יום עד 7 מלבד יום אחד מקוצר
אנחנו עושות רוטציה בין המזכירות וכן, מפסידות הדלקה
וכן , רצות ישר למסיבות
בנו אף אחד לא מתחשב
עוד באים בטענות למה סוגרים ב7 או מגיעים בחמישה לשבע עם ערימה ענקית של החזרים/התחייבויות....
זה סוכם מראש ואני לא מתלוננת ,אני דואגת לביבייסטר בתשלום מ4 אבל לדאוג גם לפני? נשגב מבינתי למה....

@סיפורים בע"מ הנה עוד הוכחה שאנחנו עוסקים עם בני אדם ולא רובוטים (יש שחושבות...)
אין ברירה חייבים לדון ולהגיע לאיזו פשרה
בהחלט לא הוגן לדרוש ולאיים משום צד
הכרתי מנהלות משפחתון טיפלו בילדים באהבה ורגישות
והביאו כח עזר על חשבונם
ועם זאת השהיה עם הילדים עד ארבע היתה מעבר לכוחם ולאחר שנים חיפשו עבודה אחרת
באמת חבל על נשים עדינות ואינטליגנטיות שמפסיקות לעבוד עם ילדים קטנים .

בתי עובדת במשרד של תאגיד גדול - גם שם קורה שכמה עובדות לא מגיעות מסיבות מוצדקות
והיא נשארה לבד (במחלקה שלה) עם עומס ולחץ
לא לכל דבר ניתן למצא מחליפים ועם זאת היא יודעת כאשר תצטרך (הלוואי בנסיבות טובות)
יחזירו לה...
אולי המטפלת יכולה "להחזיר לך" בדרך כלשהי?
ואם לך היתה הזדמנות לטיסה לחו"ל?
לא מחפשת דרכים אחרות להקל על עצמי, לא חושבת שזה הוגן, היו כן מקרים שעמדתי על שלי אבל בשאר אני מבינה שיש הבדל בין מעון למטפלת וסופגת את העלות הכספית (של הבייביסיטר) בידיעה שבסך הכללי - למעון הייתי משלמת כפול... (אם מחשבים את כל השנה. להוציא כ2000 שקל בגלל שהמטפלת יצאה לנופש זה ממש לא זול)

ואם מסתכלים מצד המטפלות - סך הכול זו בחירה שלהן לעבוד בזה, ואני אומרת את זה בתור בת לאמא כזו, שבחרה במקצוע הזה בגלל הנוחות של גידול הילדים (בגן, חוזרת ב14:30, אין לה עסק עם העבודה אחרי סיום וכו'). כיום כשאני רואה שכבר אין לה כוח פיזית לילדים ( אבל נפשית יש לה, ומלא!) ומציעה לה לעשות שינוי כי הילדים שלה מזמן פרחו מהקן - היא טוענת שלא מסוגלת, פשוט אוהבת את העבודה!

סך הכל מעניין אותי,
אולי אני קשת הבנה...
כנראה,
כי לא כואב לי על אלו שכן מצליחים, אדרבה כל הכבוד להם, באמת.

כואב לי על אלו שלא יכלו וסחטו את עצמם ולא נשמו ובגלל הלחץ שהילד מחכה או הגננת תתעצבן- ולכן בכל אופן באו.
כואב לי שהאווירה שהצוות משדר היא לחוצה ובלתי אמפתית.
כואב לי שבאים בבקשה יוצאת דופן של שינוי זמני הגן ומצפים שכוווווווולם ייענו.
ומי שלא, מקבל פרצוף חמוץ.

ולא להפסיד כולל...
לצערי, שמעתי ממישהי שכן מצפים שהבעל ייצא מהכולל, כי בעליהן של הגננות גם יוצאים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה