עזרה ביתי הגרפיקאית...

• הוסף לסימניות
מידי פעם אני זקוקה לעבודות גרפיקה לצורכי העסק שלי.

מכיוון שזכיתי שביתי המקסימה - בנוסף לכל מעלותיה - היא גם גרפיקאית מוכשרת ומצליחה, אני נעזרת בה
לעיצוב מודעות פרסומת, ועוד.
לרוב אינני משלמת לביתי עבור העבודות שהיא מבצעת עבורי. לעתים רחוקות, אחרי פרויקט משמעותי, אני מעבירה לה
תשלום על העבודה.
היא מצידה, תמיד עושה למעני את המיטב, בעין טובה ובנפש חפצה.

אבל בכל זאת, הייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכם...

האם כאמא, אולי לא ראוי מצידי "לנצל" - כביכול - את כיבוד ההורים של ביתי היקרה, אלא להתייחס אליה
כאל כל עובדת, ולשלם לה שכר מלא בקביעות, כמו שהייתי משלמת לה אילו לא היתה ביתי.

או שלחילופין, ההתנהלות בדרך זו, היא אכן נכונה ומתבקשת, כמו כל מחווה אחר שבת תעשה עבור אימה...

אציין שהצורך שלי בעבודות גרפיקה אינו יומיומי ורציף,
והעסק, גם הוא, רחוק מלהיות מכרה של זהב...

• הוסף לסימניות
אימי משלמת לי על עבודות גרפיקה שאני מבצעת לה.
אמנם אני נשואה(אולי זה אחרת)

אימי מבקשת תמיד לשלם לי מחיר של 'משפוחה' הכוונה- יותר מהרגיל...

• הוסף לסימניות
מצד אחד, יתכן שראוי לשלם לה, מצד שני, מי מימן לה את הלימודים והתעודה ? אולי זו דרך להחזיר מעט להורים על מה שהשקיעו בה ?
אם היא נשואה, ומתמודדת כלכלית הייתי משלמת לה ותומכת בה בצורה כזו, אבל אם היא רווקה או לחילופין נשואה ומסתדרת מצוין ואת פחות, אז זה מינימום בין הורים לילדים.

• הוסף לסימניות
לשלם לבת שלך??? ברור שלא..
הייתי ממש מתבישת אם אמא שלי היתה משלמת לי.

אם זה עבודה קבועה, שלוקחת לה הרבה זמן זה משהו אחר,
אבל זה אמא, היא שמחה לעשות לך.

• הוסף לסימניות
מעניין לשמוע שני כיוונים הפוכים בנושא הזה, שעלו באשכולות בעבר:
יש את הצד שכן מתגייסים לטובת המשפחה ללא תשלום, כי משפחה זה משפחה, וכל אחד עוזר בכלים שיש לו. האחת גרפיקאית, לשניה קשרים בעיריה, לשלישי קשרים בועדות רפואיות....
ויש את הצד ההפוך האומר -למי אני אשלם, אם לא לבן משפחתי? ברור בתשלום מלא, וגם בונוס...

אני אישית ביצעתי עבודות גרפיקה ללא תשלום עבור המשפחה על בסיס זמן פנוי, ובדרך כלל דברים לא מידי ארוכים ומורכבים.

• הוסף לסימניות
מעניין לשמוע שני כיוונים הפוכים בנושא הזה, שעלו באשכולות בעבר:
יש את הצד שכן מתגייסים לטובת המשפחה ללא תשלום, כי משפחה זה משפחה, וכל אחד עוזר בכלים שיש לו. האחת גרפיקאית, לשניה קשרים בעיריה, לשלישי קשרים בועדות רפואיות....
ויש את הצד ההפוך האומר -למי אני אשלם, אם לא לבן משפחתי? ברור בתשלום מלא, וגם בונוס...

לעניות דעתי, ברור שיש הבדל בין בני משפחה לבין הורים וילדים.
לילדים יש מצוות כיבוד הורים, ובאמת אפשרות להחזיר מעט, הכרת הטוב, ומי שילם על הלימודים?
אחים זה סוגיה אחרת, יש חסד שהוא במעלה גדולה יותר למשפחה, ומין הסתם גם מסתובבת הכרת הטוב, אבל זה בכל אופן ממש שונה.

• הוסף לסימניות
מהורים לקחת כסף??? בחיים לא.
הם נותנים ככ הרבה שזה המעט שאפשר לעשות בשביל להכיר טובה.
לאנשים אחרים מהמשפחה אני אומרת שישלמו כמה שנראה להם.
אבל מההורים אני ממש לא חושבת שזה לעניין, בפרט כשלא מדובר בעבודה קבועה

• הוסף לסימניות
לדעתי כדאי לשלם לפחות על הפסד, כלומר לא שתרוויח כסף כמו כל לקוח, אלא לשלם לה על השעות ועל העבודה בעיקר על הזמן.

• הוסף לסימניות
אולי זה תלוי בעוד גורמים?

יש לה מחסור בעבודות? אז ו הזדמנות מצוינת לעזור לה (גם עם היא לא נשואה, היא בונה עכשיו עסק, וכל עבודה תורמת מכל הבחינות)

יש לה עומס - תתחשבי ותשאלי מתי עדיף לא לעשות את זה

את כרגע לא יכולה לשלם לגרפיקאית אבל העבודה תעזור לך - מעולה, בשביל זה יש בנות כשרוניות!!

עבודות גרפיקה דורשות המון המון זמן. זה לא לחם במכולת. זה שווי של מאות שקלים! רק במקרים שהעסק ממש פורח, אבל אין כזה עומס שזה על חשבון עבודות אחרות (וזה לא ערב פסח או משהו) הייתי מבקשת בלי תשלום.

תמליצי עליה (יפה, נכון? ב״ה הבת שלי גרפיקאית מעולה, הייתי משתמשת בה גם עם היא לא הייתה הבת שלי!)

אישית, בחיים לא הייתי רוצה שההורים שלי ישלמו לי (הייתי מתבישת!), אלא עם כן יש הוצאות (קנית פונטים לדוגמה) אבל הייתי נהנית עם היו נותנים משהו כתודה שוקולדים, גיפט קארד (סכום סימלי)

• הוסף לסימניות
את יודעת מה זה מזכיר לי?
כשלמדתי אחת לשבוע בצהריים השארתי תינוקת אצל אמא.
יום אחד עצרה אותי שכנה ושאלה כמה אני משלמת לאמא לשעה.
הייתי בהלם מהשאלה והיא בהלם מהניצול, כשסיפרתי להורים שלי הם אמרו שהם היו משלמים בשביל להנות ממנה פעם בשבוע.
כל משפחה והנורמות שלה.....
בכל מקרה, כדידעתי שמשהו נשבר או חסר נתתי להם ברוחב לב כדי להחזיר קצת אבל רק אם התאפשר לי, בלי לחץ...

• הוסף לסימניות
בעיקרון לא לוקחים מהורים כסף! הם נותנים את כל העולם בשביל הילדים, אבל אם זה לוקח הרבה זמן ואין לה עבודה קבועה ומסודרת כדאי לתת להם אבל לא לפי חשבון מדויק על העבודה אלא סכום כללי גלובלי על כמה עבודות ביחד וכדו', עוד נקודה שאף הורים צריכים לדעת שיש שחיקה אף מולם שלפעמים יש הרגשה שהם מנצלים מדי את הילדים.

• הוסף לסימניות
אני מצד הגרפיקאית שעובדת לעסק של האמא:
ממש לא מצפה ולא רוצה תשלום על עבודות גרפיקה מזדמנות. זו הזכות והרצון שלי לתת את המיטב להצלחתה.
פעם בשנה יש לי פרויקט גדול מאד עבור העסק של ההורים, ואז אמא שלי (מצידה) משלמת סכום מכובד. וגם אם היא לא תעשה את זה - אני אשמח לעבוד עבורה.

• הוסף לסימניות
אולי לקנות לה מתנה לבית או משהו לעצמה.
זה מראה הכרת תודה על העבודה.

• הוסף לסימניות
אמא שלי שומרת לי על הילדים כשאני עושה לה עבודות

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי,
האמא מצידה צריכה לשלם אפילו מטבעה, מחפשת לתת לביתה
הבת מצידה- לא אמורה לקחת, כי איך אפשר לקחת מהורים?

• הוסף לסימניות
חסרים נתונים.

אני בכל אופן עשיתי עבודות להורים והרגשתי בזה זכות להכיר להם מקצת הטובה שאני חייבת להם.

אך כאם אני בטוחה שלו זה יקרה אציע תשלום, אם כי לא בהכרח כספי. (כאן המקום לנתונים החסרים)
לבחורה בגיל צעיר ועבודות קטנות ממש אפשר מתנות של תשומת לב וזה אמור לגדול בהתאם לגיל או היקף העבודה.
בת נשואה (עוד אין לי) ברור לי שהייתי נותנת תמורה כספית יותר מהמקובל בשוק! (ואם היתה מסרבת, מה שאני מניחה שהיה קורה, הייתי נותנת לבעל - שכדרך הגברים נראה לי היה מקבל בשמחה:) הם פחות נוטים להסתבך עם רגשות) ובנוסף הייתי ממליצה ועושה לה יח"צ.

זה שהעסק הוא לא מכרה זהב, זה סיפור אחר שלא קשור אליה, היא עובדת אותו הדבר.
אבל אולי זה כן הסיבה (לא באשמתה כמובן).

• הוסף לסימניות
בלי לקרוא לעומק את כל התגובות כאן, ומרפרוף - אני מבינה שרוב התשובות הן של בנות גרפיקאיות לאמא שמבקשת עבודות;

רציתי להביא נקודה מסויימת, לך, כאמא. בעצם, לכל בת משפחה שזקוקה לעבודה גרפית ומקבלת אותה מכח המשפחתיות, בלי תשלום או בתשלום מופחת.
את @אסטתיקה, כלפי עצמך, מה את חושבת?
אני חושבת שאת צריכה להציע לה תשלום או שווה ערך, כדי שערך העבודה תשאר בעיניך כפי שהיא. כדי שאת תזכירי לעצמך שדברים כאלו לא באים ברגל. זה סוג של הכרת הטוב (בזמן שהיא עושה לך, היא יכלה לעשות בשכר למישהו אחר!) וכיון שהשגרה שוחקת וההרגל מקהה את הרגשות, את צריכה להזכיר לעצמך בתמידיות שזה בכלל לא מובן מאליו.

(לא מדברת על עבודה ח"פ, הגם שגם היא ראויה להכרת הטוב. דיני בין אדם לחברו חלים גם בין הורים לילדים.)

• הוסף לסימניות
אני עשיתי להורי בשמחה ממשבלי לקחת תשלום, כשעשיתי פרויקט רציני ממש שלקח לי הרבה זמן, הם מעצמם שלמו כמה שרצו. ואני לא חושבת שיפה בכלל לקחת מהוריםכסף, אולי כדאי לאמא להציע כדי שהבת לא תרגיש מנוצלת - מהשלא אמור להיות בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
גם אם את לא משלמת, לפחות תשתדלי לעמוד בנורמות של לקוחות רגילים.

אני מכירה את הפן הזה שההורים עצמאיים, ועובדים מסביב לשעון,ומרגישים בנוח לבקש גם מהבת לעמוד בסטנדרטים שלהם.
אם לנותן מקצוע רגיל יש להם גבולות, אז לבת פחות.
כמו זמינות 24/6....
עבודות מהיום למחר.
בכלל להרגיש ולדרוש יותר, כי הם לא לקוחות רגילים, אלא ההורים.

וכמובן, לקחת בחשבון, שאם יש לה עבודה אחרת בתשלום היא קודמת.
ואת מחכה לזמן פנוי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה