בית 'ועד' לחכמים

• הוסף לסימניות
בשעה מוצנחת הוועד עובר אלינו.
בהכרזה חגיגית הודענו שיהיו רפורמות מרחיקות לכת...
אני מעלה את הסוגיה הנ"ל כדי לקבל ייעוץ מעמך ישראל הנבונים.
איך מתמודדים עם משפחה ברוכה שאינה משלמת בכלל? משתמשת במעלית ומיותר לציין שילדיה עומדים מאחורי ה'ביצועים המרשימים' הזורעים הרס בבניין?

מה בכלל ניתן לעשות ע"מ להכניס את הדיירים לאווירה של שמירת איכות הסביבה

תודה על כל תגובה ,ולכולנו יחסי שכנות פוריים

• הוסף לסימניות
קבלי את תנחומי, תפקיד קשה וכפוי טובה להפליא, רב טרחה וטרדה. המחשבה שבעוד שמונה שנים התפקיד שב אלי גורמת לי למיני סיוטים.

בנימה לא עשרת ימי תשובה'ית, הייתי מודיעה למשפחה שהשימוש במעלית מצד כל החברים בה אמור להיות מוקפא עד לתשלום החוב המלא לוועד הבית.

כדי לעודד שמירה על ניקיון כדאי ליזום מבצע עם צעירי הצאן ולתת להם תגמול צנוע וחביב (ממתק) תמורת איסוף פסולת, להשקיע מעט בטיפוח הבניין (לקנות חומר ניקוי מבושם למדרגות, עציצים מלאכותיים {שמיטה} תלויים לגובה - הרחק מידי מזיקים צעירים), פחים לניירת בכל קומה או לפחות בלובי, שלטים נעימים לעין המבקשים לשמור על הניקיון.

• הוסף לסימניות
את גרה בבניין שלי?? גמלנו יש כאלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;1386747:
איך מתמודדים עם משפחה ברוכה שאינה משלמת בכלל?

מישהו בדק על שום מה הם לא משלמים?

• הוסף לסימניות
אדרבה- קחי את הילדים של משפחה ברוכה זו ותדרבני אותם למבצעי נקיון תמורת תגמול קטן, תרוויחי פעמיים- נקיון לבנין ומודעות של הילדים לשמירה על רכוש הבנין. תשלחי את הילדים אלו לקנות פחים למשל או כל מה שעולה בדעתך, סביר להניח שהם ישגיחו עליו לאחר מכן.
ובקשר לתשלום? אם זו משפחה שבאמת אין לה לשלם ויש לך אחת כזו בבנין, אז אפשר להסתדר בלעדיה או לתת לה הנחה כלשהיא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1386775:
מישהו בדק על שום מה הם לא משלמים?

לא בדקתי לעומק.
נמסר לי שיש שם משהו.
אולי תקראי לו 'סדר עדיפויות לקוי'
כי הם נראים לבושים היטב[אולי מהסבתא]
מלקקים מיני מתיקה ללא הפסקה
מקבלים שקל בכל הזדמנות לקניית ארטיק ושאר קפואים.
עד שאצלי בקואליציה נוצרים סדקים של:'למה תמיד הם מקבלים כסף לקנות...'

אז תגידי את,ה70 ₪ לחודש זאת הבעיה?!

חשבתי ליזום שיחה איתם ,להסביר להם את הנושא שאף לא אחד אמור לשאת אותם על כפיו[יש עוד משפחות ברוכות שמתקתקות תשלום]
ואם אכן הם חסרי אמצעים ברמה הבסיסית לאמר להם שאני שמה עבורם 70 ₪ מכספי מעשר לכיסוי חובם. עזרה לנזקקים....
חובם עומד על למעלה מ5000 ₪
הצענו למחוק את זה ולהתחיל דף חדש.

:eek:

• הוסף לסימניות
יש משהו לא ראוי ולא הוגן ויש לבדוק גם את כשרותו ההלכתית של סבסוד חובות ע"י יתר השכנים הנושאים בנטל. מי אמר שלהם יש? שהם מעוניינים בכך? לדעתי צריך לומר לחייבים: יתכן שהשכנים יסכימו לשלם עליכם, אבל עלי לקבל את רשותם לכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחת אחת 11;1386822:
אדרבה- קחי את הילדים של משפחה ברוכה זו ותדרבני אותם למבצעי נקיון תמורת תגמול קטן, תרוויחי פעמיים- נקיון לבנין ומודעות של הילדים לשמירה על רכוש הבנין. תשלחי את הילדים אלו לקנות פחים למשל או כל מה שעולה בדעתך, סביר להניח שהם ישגיחו עליו לאחר מכן.
ובקשר לתשלום? אם זו משפחה שבאמת אין לה לשלם ויש לך אחת כזו בבנין, אז אפשר להסתדר בלעדיה או לתת לה הנחה כלשהיא.

את באמת חושבת שלשאר יש כן לשלם?
מחצית מהשכנים מקבלים ארגזי תמיכה. מחציתם בלע"ה עם למעלה מעשר נפשות.
למה אני מריחה כאן סוג של זלזול דווקא?

כאילו, מה יכול לקרות?אז לא נשלם...

• הוסף לסימניות
אצלנו היתה משפחה שכנראה התקשו לשלם, אז בחופש הילדים היו מנקים את הבניין ומכסים את חובם לועד

• הוסף לסימניות
אני הייתי ממליצה על גבייה דרך הוראת קבע
מכתבים בצורה מכובדת על לוח הוועד ובו קביעות חדשות
ובו לכתוב שע"פ הוראת רב כולם שותפים בתשלום
בעיני זה הוצאה בסיסית כמו לחם וחלב
ואין סיבה שמשפחה תתחמק מזה ולחיות בגונג'ל
ואם המצב קשה מאד ויש להם ילדים גדולים בבית זה רעיון לבקש שפעם בחודש ינקו את הבנין

הצלחה!

• הוסף לסימניות
לא באתי להעיר, כי אם להפנות תשומת לב לנקודת מבט נוספת.

ולגבי המצב שלהם כפי שנראה חיצונית - זו עדיין לא הוכחה.
ובקשר לזלזול - יתכן שזו רק מסכה.

כמובן שזה לא בטוח, אולם יתכן בהחלט.

• הוסף לסימניות
מכירה בנינים ששמו מפתח למעלית.
מי שלא משלם- לא מקבל מפתח.

• הוסף לסימניות
ראשית, צרת רבים...
בכל בניין תמצאו אותם.
בתחילה מודיעים דרך פתק במעלית על התחלפות ועד הבית.
בפתק הבא: המצב העכשווי על כל סעיפיו ועל מה נשים את הדגש בתקופה הקרובה ובזו שאחריה.
אח"כ דרך פתקים (התמודדות אישית בדלת, פחות נעימה ועלולה לגרור אחריה תוצאות שלא רצינו) מתחילים לעורר בעדינות תחילה, על כל דבר ספציפי: שקיות גדושות שאינן מושלכות למקומם הראוי להן, טפטופים במדרגות בדרך למכולות האשפה, שאריות מזון ואריזות חטיפים...
לא עזר? פתקים יותר תקיפים, יותר מחייבים.
אני בכל מחזור של וועד בית, אחת לתקופה ירדתי לחצר עם כל ילדי השכנים, לא היה לי נעים כ"כ להיות גננת חינמית בחצר, בפרהסיה, אבל התוצאות הצדיקו את חוסר הנעימות. לקחנו מטאטאים, כפות אשפה, קרטונים לאיסוף הממצאים, שקיות לאחסון האוצרות, ותוך כחצי שעה עם המון אנרגיות שהלכו ודעכו ככל שהחצר והסביבה נוקו, המקום נראה אחרת. מתוך המראה הנעים והמטופח שאלתי מי מוכן להתנדב לשמור על חזות כזאת לאורך זמן, מיניתי את הבעייתיים ביותר בעניין לשמירה על כל הילדים , שיזהירו את מי שמפר כללי ניקיון, ינקו בעצמם וכו'.
הצבתי פחים בכמה מוקדים מועדים - ליד "תיבות העלונים", בחדר המדרגות, ליד המעלית. קשרתי אותם אל המעקה קשור היטב, דאגתי שהמנקה יחליף שם שקיות בכל ביקור. כשהם התמלאו ידעתי שכל מה שיש שם, לולא האכסניה היה מוצא את מקומו הטבעי על הרצפה.
קניתי צמחים מלאכותיים לפינה שטיפחתי, עציץ כבר היה, ליקטנו וסדרנו אבנים מסביב, כל זה עצמאית ללא עלות, אז אף אחד לא יתלונן. (חוץ מילדי שכבר אבד להם החשק להיות דואגי הבניין) קנינו ממש מעט דשא סינטטי הכי זול. יצא לכל שכן כמה פרוטות, היו שניסו להתלונן על הדשא שייקר להם את כל סעיף ההוצאות, ומצאו את עצמם צוחקים מעצמם כשראו כמה בדיוק זה עולה להם.
תכלית, עזר? לא לחלוטין. אי אפשר לחנך ילדי שכנים והוריהם. בקושי את ילדינו אנו.
בעניין כספים ותשלומים:
קודם שולחים פתק עם הילדים. בעדינות. ניסוח כוללני.
הפתקים הופכים עם הזמן ליותר רציניים. ללא איומים.
אח"כ עולים כבר בעצמנו לדפוק בדלת הקלוקלת, מעירים ברגישות, מנסים יחד למצוא הסדר, פשרה, הכי נוח ומתחשב.
זכרו: עם שכנים לא רבים. בולעים אותם בשלמותם ולהקיא - אי אפשר.
משלמים עליהם מחיר, אבל לא בכל מחיר.
אם שום דבר לא עוזר לטווח ארוך, מודיעים ברורות על פניה לבית דין ומבצעים אותה!
הצלחה רבה ונבונה.

• הוסף לסימניות
יתכן שהמשפחה הזו צריכה ייעוץ כלכלי דחוף אבל אני לא יודעת אם התפקיד שלנו כשכנים זה להפוך ליועצים הכלכליים שלהם, אולי לנסות לסייע בדרך מכובדת, אבל לספר להם שאת הכסף שלהם את משלמת ממעשר? זה פוגע מאוד ויביא רק לתוצאה גרועה יותר...
לי אין שכנים ואין וועד כך שאני ממש לא מתמצאת ואין לי מושג אם אפשר להסתדר בלי התשלום שלו או לא, מה שכן- אם יש לו חוב של 5000 ש"ח מן הסתם הוא פרטנר לא פשוט, ואולי כדאי לך לדאוג קודם לשלוות הנפש שלך לפני שאת נכנסת איתו לדיון מתמשך...

• הוסף לסימניות
עכשיו זה הזמן !
לדפוק אצלם בערב יום כיפור ! לבקש את ראש/ית המשפחה: רצינו להזכיר לכם את חובכם,
אצלנו בבנין 2 שכנים שלא שילמו מאז שהגיעו קיבלו פניה כזאת השבוע, אחד שילם במקום, השני אמר בחגיגיות, עד יום כיפור אני משלם
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה