קורונה בית כנסת הגדול בבני ברק נסגר

• הוסף לסימניות
בעלי מתפלל שם בדרכו לכולל,
היה המום היום לראות שסגרו את בית הכנסת,

מתוך עשרות פעמים שהתפלל שם - אולי חמשה היו ללא מסכה, וגם הם עמדו בשורה הראשונה רועדים מאימת המתפללים שידעו לגעור במי שאינו חובש מסכה.

אולי הטענה אינה על מסכות אלא על יותר מעשרה מתפללים בכל חדר, שזה דבר שיכול להיות שקרה,
אבל מסכות לא בנמצא שמתפללים בלי, ומי שמתפלל בלי מקבל הערה/גערה/צעקה במקום.

• הוסף לסימניות
הכולל של דן גרטלר כמדומני לא נמצא בבית הכנסת הגדול הישן.

• הוסף לסימניות
את הכולל אין סיכוי שיסגרו (אלא רק מרצונם הטוב) כמה בנים של ראש העיר לומדים שם... ועוד כמה מקושרים...
ו...כן יש שם כבר כמה חולים רק מהימים האחרונים ועדיף לא לפרט יותר.
ברוך השם לא סוגרים כל כולל שיש בו מקרים. ויש הרבה שכבר היו בהם מקרים.

ולדמות סגירת כולל לסגירת שטיבלאך, מבחינה רוחנית (האם נגרם איזשהו נזק רוחני למישהו מסגירת איצקוביץ?) ומבחינה אפידמיולוגית (אנשים לא קבועים חוסר יכולת לשלוט במצב וכו' וכו'), הרי הוא דימוי קורוני, כלומר שאין בו טעם ואין בו ריח

• הוסף לסימניות
אם כבר מדברים על כוללים ומסכות, אני רוצה לחזק אותכם בעניין-
לפני שבועיים גילו בכולל שלי שאחד מהאברכים חולה קורונה ומכיון שכולנו היינו תמיד עם מסיכות אף אחד לא נדבק!!

ולעומת זאת בכולל של גיסי ג"כ התגלה חולה וגיסי ועוד הרבה אברכים כבר נדבקו ה"י!!!

חברים ,לעטות מסיכות- זה כן עוזר!!!

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לדמות סגירת כולל לסגירת שטיבלאך, מבחינה רוחנית (האם נגרם איזשהו נזק רוחני למישהו מסגירת איצקוביץ?)
לי.
מללכת לפני גברים שמתפללים ערבית\מנחה
לא הבנתי, למה אני חייבת לרדת לכביש עם עגלה, סכנת נפשות
וכן בעוד מקומות.

• הוסף לסימניות
*עיריית ב"ב סגרה את ביה"כ הגדול. הגבאי אשר גוטמן בחצות בסקופים:* העירייה ביימה הצגה לתקשורת, הגיעו עם צלמים וכתבים והקריבו את ביה"כ כשעיר לעזאזל. עמדנו בהנחיות ולא היתה סיבה להתנפלות הזו, לא הזהירו אותנו קודם.

• הוסף לסימניות
לכל המיתממים כאן

ברור לכולם שדייני בני ברק והרבנים לא סגרו את בית הכנסת הגדול בטרם בדקו ווידאו לעומק את הפרת ההנחיות שם.

כל נסיון להגיד שהכל היה שם בסדר, הוא לזרות חול בעיני הציבור.

אגב, ראיתי בסרטונים שהופצו מהמחאה של האנשים שם (גם בgdn) שהמוחים שם בקול גדול נגד הסגירה, לא מקפידים בעצמם על עטיית מסכה, ושוצפים וצורחים על השוטרים ומתיזים את מררתם על כל האנשים הנמצאים ברדיוס של כמה רחובות משם...
אכן ראוי לסגור מקום כזה שמהווה סכנה לבריאות הציבור!

• הוסף לסימניות
לי.
מללכת לפני גברים שמתפללים ערבית\מנחה
לא הבנתי, למה אני חייבת לרדת לכביש עם עגלה, סכנת נפשות
וכן בעוד מקומות.
ראוי תמיד לעבור לצד השני
תמיד, גם כשלא מתפללים בחוץ הכל מלא שם גברים שעומדים ומפטפטים
מה הענין להידחף שם בין כל הגברים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה