מנהלי העיר נמצאים בצד שמישהו מסויים בחר ולכן כל מה שיעשו, כולל תכנון בנייני מגורים על שטח הקצאה מסודרת ורשמית לבית כנסת מאותו מפלגה, וחסימת אויר וכו', נכונה וטובה.
מעניין מה היה קורה לו מנהלי העיר הנבחרים היו מהצד השני...

אם "מנהלי העיר" שאתה תומך בהם היו נבחרים, לא היית כותב את זה, נכון?

לא קניתי על סמך 'קניג על הפארק'.
קניתי על סמך שרטוטים קיימים של 'שטח ירוק + פארק בנוי באזור, וזה קצת מוזר לי.
דווקא אני לא בא עם רעיון להתנגד כי בא להשאיר את המצב הקיים.
אלא זה קצת מוזר שעוד לא אוכלסו דירות,
וחלק גדול מהדיירים קנו על סמך 'שטח ירוק'.

טכנית אמור להיות יותר מורכב לשנות את זה?
אבל בפרוטוקול אני לא רואה שיש התייחסות
בכלל על הענין הזה, כאילו זה מובן מאליו
שלוקחים שטח ירוק והופכים אותו לשטח בנוי.

לא קניתי על סמך 'קניג על הפארק'.
קניתי על סמך שרטוטים קיימים של 'שטח ירוק + פארק בנוי באזור, וזה קצת מוזר לי.
דווקא אני לא בא עם רעיון להתנגד כי בא להשאיר את המצב הקיים.
אלא זה קצת מוזר שעוד לא אוכלסו דירות,
וחלק גדול מהדיירים קנו על סמך 'שטח ירוק'.

טכנית אמור להיות יותר מורכב לשנות את זה?
אבל בפרוטוקול אני לא רואה שיש התייחסות
בכלל על הענין הזה, כאילו זה מובן מאליו
על מקרים כאלו אמר לי ר' יגאל ברזמן ז"ל (המתווך האגדי של בית שמש) כבר לפני 25 שנה: "נוף בבית שמש זה דבר זמני..."

מנהלי העיר נמצאים בצד שמישהו מסויים בחר ולכן כל מה שיעשו, כולל תכנון בנייני מגורים על שטח הקצאה מסודרת ורשמית לבית כנסת מאותו מפלגה, וחסימת אויר וכו', נכונה וטובה.
מעניין מה היה קורה לו מנהלי העיר הנבחרים היו מהצד השני...
אני חושב שכל מנהל עיר שהיה בונה עוד דירות לציבור החרדי בבית שמש הייתי תומך בזה.
מעניין מה זה בנייני מגורים על שטח הקצאה מסודרת ורשמית לא שמעתי על זה.
שים לב יש כמה סוגי שטחים ירוקים. זה לא שלוקחים את הגינה ליד הבית ובונים שם בניין.

שים לב יש כמה סוגי שטחים ירוקים. זה לא שלוקחים את הגינה ליד הבית ובונים שם בניין.

יש לזה ביטוי בשרטוטים הקיימים, ההבדל שאתה מדבר עליו בין שטח ירוק, ל'גינה ליד הבית'.

בתכל'ס, השאלה הבסיסית שלי. האם להתייאש מראש.
או שיש פה פתח רציני להתנגדות.
כמובן אני מתכוון מתקדימים.
ולא 'מסברא'...

למשל לקחת עו"ד שמתמחה בתחום, ולהתאגד.
אבל לא על הספק, כי לקבל את המציאות זו גם אופציה, שמביאה שקט נפשי.

על מקרים כאלו אמר לי ר' יגאל ברזמן ז"ל (המתווך האגדי של בית שמש) כבר לפני 25 שנה: "נוף בבית שמש זה דבר זמני..."
זכר צדיק שהזכרתם.
בבקשה סיפור קטן שראיתי אצל יגאל הצדיק, ימים לפני שעלה למרום: הגעתי לבקר אותו יחד אותו יחד עם חבר, יגאל ביקש מהחבר לקחת מהוויטרינה 10 אלף ולהשיב לאברך שקנה דרכו את דמי התיווך. לאחרון היו טרוניות ביחס לעסקה..
מחזיר את השידור..

זכר צדיק שהזכרתם.
בבקשה סיפור קטן שראיתי אצל יגאל הצדיק, ימים לפני שעלה למרום: הגעתי לבקר אותו יחד אותו יחד עם חבר, יגאל ביקש מהחבר לקחת מהוויטרינה 10 אלף ולהשיב לאברך שקנה דרכו את דמי התיווך. לאחרון היו טרוניות ביחס לעסקה..
מחזיר את השידור..
יגאל היה נדיר בנוף
(תרתי משמע, או תלתא משמע באשכול שלפנינו)
חד בדרא.
אם המתווכים של היום היו לומדים אצלו אחוז אחד... הם היו כנראה בוחרים במקצוע אחר :)

אני חושב שכל מנהל עיר שהיה בונה עוד דירות לציבור החרדי בבית שמש הייתי תומך בזה.
ברוב הדירות שמתוכננות באמת אין שום בעיה, פה זה נושא אחר מדובר בסה"כ על כמה בנינים בודדים (בקניג זה 3 בנינים) שהם הבעיה, אף אחד לא ירויח אם יבנו אותם והם לא יפתרו שום מצוקה.

יגאל היה נדיר בנוף
(תרתי משמע, או תלתא משמע באשכול שלפנינו)
חד בדרא.
אם המתווכים של היום היו לומדים אצלו אחוז אחד... הם היו כנראה בוחרים במקצוע אחר :)
אין לי כוונה "לערבב" את הנ"ל כאן. אבל חשוב לי שתדע שהדברים לא הוצגו כנדרש - ואני לוקח על עצמי את האשמה.
ימים יגידו..
מתחולל כאן כשל מערכתי בסדר גודל של מאות מיליונים. ומי שמבין - מבין..

השאלה היא עד כמה הדבר היה ידוע מראש,
ולמי היה אינטרס לחכות עד ליום שיתחילו האכלוסים, ואז לצאת לאוויר העולם.
ושוב השאלה הממוקדת, מה התקדימים מספרים.
תכניות כאלה מאושרות או לא?

מה שמעט שונה פה זה שהשטח הוכרז כ'יער לשימור', אבל העיקרון נשאר.

מה שמעט שונה פה זה שהשטח הוכרז כ'יער לשימור', אבל העיקרון נשאר.
כל האזור יער שימור? או רק הקטע ליד הגשר
כי יש איזה קו שעובר באמצע והבנינים לא נוגעים בו.
כך שנראה שבתכנון נזהרו שם

מעניין אם תוכל לספר כמה הנזק
כי לפי מה שאמר לי מתווך, דירה עם נוף לא שווה יותר מדירה בלי נוף (אולי לוקח קצת יותר זמן למכור).
האם תפסיק לצטט את המשפט הזה? לא חושב. בסוף המטרה לשכנע את כולם שחבר הנהלת העיר לא הזיקו כלום:
-
אבל בזהירות תנו לי לשער שעל המשפט הבא לעולם לא תפסיק לשחזר: (וכן יתר מנהלי העיר וחבריה)
מנהלי העיר מתחשבים בחסימת הנוף, אבל עוד יותר מתחשבים במשפחות הצעירות שצריכות דירות.
שוב ושוב לחזור על התירוץ של מצוקת הדיור, ולא לשכוח להשחיל בכל קטע ש ' מנהלי העיר מתחשבים ', על מה? לא חשוב.
כי כדי לפתור את מצוקת הדיור החרדית, מותר הכל, - להוסיף למשה מרפסת ולאברימי עוד קומה, להגדיל את המטרים של השכן (לצורכי ארנונה כמובן) למה לא? הרי הגדלת המטרים חשובה, להוספת מטרים ריבועים נוספים למאגר יחידות הדיור של הציבור החרדי.

ומה עוד? גם המצאת מצוקת הדיור מחדש היא מטרה חשובה- ולמה? כדי לפתור אותה שוב.
בקשתי אינה רק אליך, אלא לכלל חברי הוועדה- שוב אל תחזור על עמדתו של מתווך פלוני, שהתוכנית אינה מסבה נזק לאיש.
על פתרונות למצוקת הדיור החרדית, תחזור, אבל עם קצת התנצלות.

נערך לאחרונה ב:
גם הגג שלך הוכרז כגג, ואז אתה מגיע ועושה שינוי תב"ע (אם אתה צדיק), ובונה שם יח"ד.
מזווית ראייתו של בעל הקרקע, בעל העניין במטרים שנוספו, ייתכן שאתה צודק (אני עדיין תולה תקוות בהתנגדויות שיוגשו נגד התוכנית)
אך מנקודת מבט של חבר מועצה? עליו לחשוב לא רק על מה חוק מנהל התכנון פועל, אלא כיצד אני צריך לפעול- למניעת נזק, מניעת עוגמת נפש, של התושבים

כ'יער לשימור',
הכוונה לתקן חדש בתכנון ובנייה שבכל שכונה חדשה צריך שיהיה חלק גדול שכאילו לא נגעו בה, להשאיר מראה טבעי מהבריאה, אפשר לשים לב במפות לרצועות ארוכות שנמתחות מתוך היערות אל תוך שכונות בנויות
-
את זה אפשר לשנות לפעמים ולמשל כשמוצאים פגם בהחלטה על השטח שהוא השטח הטבעי, כגון להוכיח שהוא מלאכותי, להוכיח שהוא נהרס כבר בעבודות הבניה של השכונה, וכו'
אני מכיר שטחים שהיו מיועדים לשטחי שימור טבעי שבינתיים נהפכו לבתי כנסת גנרטורים וכו'

מעניין מה זה בנייני מגורים על שטח הקצאה מסודרת ורשמית לא שמעתי על זה.
דיברו על זה הרבה פה, רק שקראו לזה בלשון המכובסת "קאראוואנים" ולשטח קראו בשם המספר שהעירייה נתנה לו בתוכנית האינפילים.
אז למי שרוצה לשמוע בלי מילים מכובסות, אני יתנדב לכתוב ב"רחל בתך הקטנה":
ברמת בית שמש ד'3 בשטח שבין רחוב תלמוד בבלי (לפני מספר 1 - טיפת חלב עד הגינה) לרחוב נהרדעא (לפני מספר 2) יש שטח שהיה מיועד במקור לבתי כנסת ומוסדות (חלק ככה וחלק ככה), חולק כבר בחלוקת הקצאות רשמית ומסודרת למוסדות (בלא קשר לבלאגאנים שצצו לאחר מכן על ההקצאות בשכונה) ונבנו עליו מבנים - בית כנסת ליטאי שנבנה מפוליפח בגובה כפול עם עזרת נשים מלמעלה, לצידו בית כנסת ספרדי, ת"ת אשכנזי שהשקיע הרבה מאד בפיתוח המקום, ישיבה ספרדית, 2 בתי כנסת ספרדיים נוספים, בית כנסת חסידי, ועוד כמה גני ילדים - מקווה שהזכרתי את כל מי שבנה בשטח זה.
יום אחד הוחלט משום מה ע"י העירייה שבמקום צריכים להיבנות לא פחות מ202 דירות ב5 בנייני מגורים!
שאלתם את עצמכם מה עם הבתי כנסת? איפה יתפללו התושבים? איפה ילמדו ילדי החיידרים ובחורי הישיבות? מה עם ההשקעה העצומה שהשקיעו מקבלי השטחים? הכל בכמה מילים:
1744090867795.png

מובן? צריך לפנות את הקארואנים. נקודה.
ושלא יבינו לא ברור, לא מדובר בהשתלטויות אלא בהקצאות מסודרות!
ובכל האיזור כמעט ואין שטחים אחרים שמיועדים לבתי כנסת!
1744091065537.png

כמובן שאין כוונה לשום חבר עירייה מסויים או מפלגה כזו או אחרת, שכן כולם שווים בעניין, ולרובם יש שטחים של קהילותיהם על שטח זה, וודאי שרק שגגה נפלה ובמהרה יתוקן הדבר.
התמיהה הינה רק על אלה שדנים בטיב התוכנית ולא מוצאים לנכון לבדוק על חשבון מה העוד כמה דירות.
וכן, "פתרון מצוקת הדיור" זה דבר נצרך, חשוב, אבל יש עוד דברים חשובים, וזה צריך להיעשות מבלי לרמוס על הדרך את כל מה שיכול להירמס.

דיברו על זה הרבה פה, רק שקראו לזה בלשון המכובסת "קאראוואנים" ולשטח קראו בשם המספר שהעירייה נתנה לו בתוכנית האינפילים.
אז למי שרוצה לשמוע בלי מילים מכובסות, אני יתנדב לכתוב ב"רחל בתך הקטנה":
ברמת בית שמש ד'3 בשטח שבין רחוב תלמוד בבלי (לפני מספר 1 - טיפת חלב עד הגינה) לרחוב נהרדעא (לפני מספר 2) יש שטח שהיה מיועד במקור לבתי כנסת ומוסדות (חלק ככה וחלק ככה), חולק כבר בחלוקת הקצאות רשמית ומסודרת למוסדות (בלא קשר לבלאגאנים שצצו לאחר מכן על ההקצאות בשכונה) ונבנו עליו מבנים - בית כנסת ליטאי שנבנה מפוליפח בגובה כפול עם עזרת נשים מלמעלה, לצידו בית כנסת ספרדי, ת"ת אשכנזי שהשקיע הרבה מאד בפיתוח המקום, ישיבה ספרדית, 2 בתי כנסת ספרדיים נוספים, בית כנסת חסידי, ועוד כמה גני ילדים - מקווה שהזכרתי את כל מי שבנה בשטח זה.
יום אחד הוחלט משום מה ע"י העירייה שבמקום צריכים להיבנות לא פחות מ202 דירות ב5 בנייני מגורים!
שאלתם את עצמכם מה עם הבתי כנסת? איפה יתפללו התושבים? איפה ילמדו ילדי החיידרים ובחורי הישיבות? מה עם ההשקעה העצומה שהשקיעו מקבלי השטחים? הכל בכמה מילים:
צפה בקובץ המצורף 1941068
מובן? צריך לפנות את הקארואנים. נקודה.
ושלא יבינו לא ברור, לא מדובר בהשתלטויות אלא בהקצאות מסודרות!
ובכל האיזור כמעט ואין שטחים אחרים שמיועדים לבתי כנסת!
צפה בקובץ המצורף 1941069
כמובן שאין כוונה לשום חבר עירייה מסויים או מפלגה כזו או אחרת, שכן כולם שווים בעניין, ולרובם יש שטחים של קהילותיהם על שטח זה, וודאי שרק שגגה נפלה ובמהרה יתוקן הדבר.
התמיהה הינה רק על אלה שדנים בטיב התוכנית ולא מוצאים לנכון לבדוק על חשבון מה העוד כמה דירות.
וכן, "פתרון מצוקת הדיור" זה דבר נצרך, חשוב, אבל יש עוד דברים חשובים, וזה צריך להיעשות מבלי לרמוס על הדרך את כל מה שיכול להירמס.
השאלה אם התכנית לא מלאה עיזים
כרגיל במו"מ

רק להדגיש שההקצאות בד'3 לא עברו, כך שכל הבנייה הזו שאתה מדבר עליה פשוט לא חוקית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה