לא כל כך מבין על מה הסערה
אין שום תכנית חדשה
הועדה דחתה את רוב ההתנגדויות
קיבלה מספר מצומצם, העיקרית שבהם הרחקה במקצת של התוכנית מבתי זנוח (הגיוני ביותר! אני חושב שצריך להרחיק הרבה יותר!)
וזה עולה פורמלית שוב להגשת התנגדויות (שידחו ב 99 אחוז)
מבחינה פורמלית הוועדה לא דחתה שום התנגדות.

הוועדה בסה"כ שוקלת לקבל את ההתנגדות של זנוח ביחס לשטח קטן ולשם כך היה צורך בהליך פרסומי חדש.

כלל הטענות וההתנגדויות בשלב זה לא נדונו והם צפויים לידון אחרי הדיון הבא בהתנגדויות.

מבחינה פורמלית הוועדה לא דחתה שום התנגדות.

הוועדה בסה"כ שוקלת לקבל את ההתנגדות של זנוח ביחס לשטח קטן ולשם כך היה צורך בהליך פרסומי חדש.

כלל הטענות וההתנגדויות בשלב זה לא נדונו והם צפויים לידון אחרי הדיון הבא בהתנגדויות.
יפה אמרת, מבחינה פורמלית.
(לדעתי בלבד)

זה באמת נשמע לא מאוזן, אבל זה רק בדירות חדשות מקבלן. ואולי כן נחוץ פה שינוי בעניין.
המזל הוא שיש שטחים פרטיים כמו רמת אברהם.
אבל כמובן שזה מעוות את כל השכונה, למשל אם יחליטו להקים קהילת מילואימניקים בתוך שכונה שנבנית בצביון לחרדי.

אבל כמובן שזה מעוות את כל השכונה, למשל אם יחליטו להקים קהילת מילואימניקים בתוך שכונה שנבנית בצביון לחרדי.
נו נו. החסרונות של השטחים הפרטיים עד כה האפילו על המעלה הזו.
זה נראה לך תקין שכל (אולי רוב) שירותי הדת ברמת אברהם נבנו ב100% מכספי תרומות התושבים?

זה באמת נשמע לא מאוזן, אבל זה רק בדירות חדשות מקבלן. ואולי כן נחוץ פה שינוי בעניין.
מה הכוונה רק בדירות חדשות מקבלן הרי שם נמצאים רוב מוחץ של הפתרונות? למה זוצי"ם צריכים לחכות שנים עד שיתפנו הדירות של המשתכן אחרי שהמחיר עלה מחמת השנים שעברו?
יש כאן בעיה עמוקה בתכנון ב- 2 נקודות עיקריות:
1) ממוצע מטרים גבוה ליח"ד (לדוגמא ותמל 1011ב' ממוצע 104 מ"ר כולל הממ"ד)
2) מחיר למשתכן שלוקח את הדירות הקטנות ואם נוסיף את הממוצע הגבוה זה מייצר דירות מאוד גדולות בשוק החופשי.

בעיון בתוכנית תכנית אסטרטגית לדיור לאוכלוסייה החרדית 2016-2035 מצאתי שזה לא במקרה

ציטוט מעמוד 23 - אין הכוונה שהזוגות הצעירים ידרשו כולם יחידות דיור חדשות. סביר, כי חלק מהיחידות החדשות ואולי אף מרביתן, יופנו לטובת משפרי דיור בתוך הקהילה, ודירותיהם המתפנות ישמשו את הזוגות הצעירים.
לדעתי זו טעות אסטרטגית מ- 2 סיבות:
1. זה פחות קורה שמשפרי דיור באמצע החיים יעזבו לעיר מרוחקת
2. מה הפיתרון שאתה נותן בזה שמתפנים דירות בריכוזים החרדיים הרי זה כבר לא זול ולא נגיש במחיר לזוגות הצעירים
קישור למסמך https://www.gov.il/BlobFolder/reports/r1057_moch/he/r1057.pdf?&~nfopt(fileDistorted=27246296154710825&uploadEmbeddedImages=1)

השטחים הפרטיים. 1. רמת אברהם שם רצון המשקיעים הייתה לשווק אותם לציבור הכללי
2. משכנות השמש שם היזמים מנסים לבנות מגדלים של 14 קומות שיפנה לציבור החילוני בלבד

מה הכוונה רק בדירות חדשות מקבלן הרי שם נמצאים רוב מוחץ של הפתרונות? למה זוצי"ם צריכים לחכות שנים עד שיתפנו הדירות של המשתכן אחרי שהמחיר עלה מחמת השנים שעברו?
יש כאן בעיה עמוקה בתכנון ב- 2 נקודות עיקריות:
1) ממוצע מטרים גבוה ליח"ד (לדוגמא ותמל 1011ב' ממוצע 104 מ"ר כולל הממ"ד)
2) מחיר למשתכן שלוקח את הדירות הקטנות ואם נוסיף את הממוצע הגבוה זה מייצר דירות מאוד גדולות בשוק החופשי.

בעיון בתוכנית תכנית אסטרטגית לדיור לאוכלוסייה החרדית 2016-2035 מצאתי שזה לא במקרה

ציטוט מעמוד 23 - אין הכוונה שהזוגות הצעירים ידרשו כולם יחידות דיור חדשות. סביר, כי חלק מהיחידות החדשות ואולי אף מרביתן, יופנו לטובת משפרי דיור בתוך הקהילה, ודירותיהם המתפנות ישמשו את הזוגות הצעירים.
לדעתי זו טעות אסטרטגית מ- 2 סיבות:
1. זה פחות קורה שמשפרי דיור באמצע החיים יעזבו לעיר מרוחקת
2. מה הפיתרון שאתה נותן בזה שמתפנים דירות בריכוזים החרדיים הרי זה כבר לא זול ולא נגיש במחיר לזוגות הצעירים
קישור למסמך https://www.gov.il/BlobFolder/reports/r1057_moch/he/r1057.pdf?&~nfopt(fileDistorted=27246296154710825&uploadEmbeddedImages=1)
למה אינך מעלה את האפשרות שהזו''צים יקנו דירות ישנות בבי''ש או בק''ג? מדגיש, לא דירות שהתפנו ממחיר למשתכן דירות ישנות. דירות קבלן אינן המוצר היחיד בשוק.

למה אינך מעלה את האפשרות שהזו''צים יקנו דירות ישנות בבי''ש או בק''ג? מדגיש, לא דירות שהתפנו ממחיר למשתכן דירות ישנות. דירות קבלן אינן המוצר היחיד בשוק.
כמה דירות כאלו יש?
בבית שמש אולי יש יחסית הרבה אבל במחירים יקרים, בקריית גת אין כזה הרבה
אני מתכוון לומר שלא ניתן לטעון שבשנים הקרובות צפוי מחסור של 200,000 יחידות דיור לזוגות צעירים ולכן יש צורך בבניית 200,000 יחידות דיור, כאשר בפועל רוב הבנייה שמתבצעת היא של דירות גדולות, או דירות עם הגרלות בסיכוי נמוך מאוד לזכות.
והמחשבה שעדיף לתת דירות למשפרי דיור כדי שיפנו את הדירות במרכז לזוצי"ם לדעתי היא מחשבה עקומה למה לא לבנות ישר למי שצריך?

כמה דירות כאלו יש?
בבית שמש אולי יש יחסית הרבה אבל במחירים יקרים, בקריית גת אין כזה הרבה
אני מתכוון לומר שלא ניתן לטעון שבשנים הקרובות צפוי מחסור של 200,000 יחידות דיור לזוגות צעירים ולכן יש צורך בבניית 200,000 יחידות דיור, כאשר בפועל רוב הבנייה שמתבצעת היא של דירות גדולות, או דירות עם הגרלות בסיכוי נמוך מאוד לזכות.
והמחשבה שעדיף לתת דירות למשפרי דיור כדי שיפנו את הדירות במרכז לזוצי"ם לדעתי היא מחשבה עקומה למה לא לבנות ישר למי שצריך?
תראה, ודאי אינך מתכוון שיבנו רק דירות 3 חדרים ומבחינה תאורטית - אדרבה, מחירי הדירות החדשות הגדולות תרדנה מרוב היצע עד כדי שישתלם לכולם לשפר דיור ולפנות את דירותיהם לכל הדור הצעיר.
הבעיה היא שזה תאורטי מידי...

תראה, ודאי אינך מתכוון שיבנו רק דירות 3 חדרים ומבחינה תאורטית - אדרבה, מחירי הדירות החדשות הגדולות תרדנה מרוב היצע עד כדי שישתלם לכולם לשפר דיור ולפנות את דירותיהם לכל הדור הצעיר.
הבעיה היא שזה תאורטי מידי...
בודאי שאני לא מתכוון שיבנו רק 3 חדרים, הבעיה היום שבפרויקטים של משתכן אין גם 4 חדרים ואני חושב שרוב הדירות צריכות להיות 4 חדרים (הגודל הממוצע) עם 20% קטנות ו- 20% גדולות ולא שהשוק חופשי הוא 90% גדולות (אפילו במכרזים של 50% משתכן)

השקעה אסטרטגית: שדרוג כביש 383 יחבר את בית שמש לכביש 6
הוועדה לתשתיות לאומיות (הות"ל) אישרה היום להפקדה את תוכנית משרד התחבורה לשדרוג והרחבת כביש 383 | מדובר בשלב מתקדם בתכנון הפרויקט, שיהפוך את כביש 383 לציר רוחב ראשי ובטיחותי, המהווה חיבור ישיר בין כביש 3 במערב לכביש 38 במזרח

ידידים יקרים -
מישהו יודע איך אני מוציא היתר + גרמושקה על דירה בעיר הישנה?
לא מוצא את זה באתר כלל

ידידים יקרים -
מישהו יודע איך אני מוציא היתר + גרמושקה על דירה בעיר הישנה?
לא מוצא את זה באתר כלל
חיפשת לפי גוש חלקה?

ההיתר כבר ניתן? כי אם לא - המסמכים האלו עולים רק אחרי שיש היתר חתום.

חיפשת לפי גוש חלקה?

מדבר על דירה ישנהההה
בנין של עשרות שנים
ואני צריך עכשיו את ההיתר והגרמושקה
אין אותם באתר בחיפוש כתובת או גוש חלקה

מדבר על דירה ישנהההה
בנין של עשרות שנים
ואני צריך עכשיו את ההיתר והגרמושקה
אין אותם באתר בחיפוש כתובת או גוש חלקה
כנראה נאבדו או בלו...
סריקת מסמכים עתיקים מהארכיון לא מכסה 100%.
תנסה לבקש אותם ממחלקת ההנדסה פיזית - אין סיבה שלא יסכימו לתת לך אם יש להם.

חיפשת לפי גוש חלקה?

אולי תרשום את הכתובת וננסה למצוא לך?
חוץ מזה, נראה לי שאם תלך לעירייה (ברח' הגפן 34 ביום שלישי בבוקר) יתנו לך את המידע שיש להם.

פשוט ללכת לבקש פיזית? מייל?

גוש 5210 חלקה 11
לדעתי כדאי לך ליצור קשר במייל. בכל פרסום תו''ב מתפרסם המייל - אתה יכול לחפש פירסומים באתר.
לחילופין, כנס באתר ל'צור קשר' ותגיע לרשימת המיילים של כל המחלקה בחר לך את המתאים ופנה במייל אישי. אני קיבלתי כך מענה יעיל מאד.

פשוט ללכת לבקש פיזית? מייל?

גוש 5210 חלקה 11
אכן אין באתר של העירייה שום אזכור.

מה שאני מציע זה לנסות לגשת לעירייה, או לחתת את רגליך בבניין שם ולשאול את השכנים אם הם שמרו את השרטוטים (יצא לי לראות כאלה ששמרו שרטוטים ישנים מאוד).
דבר נוסף זה שתברר את תת החלקה של הדירה ותוריד את ה'נסח טאבו' (מלא+היסטורי) שיש בו שרטוט חלקי של הדירה.

לדעתי כדאי לך ליצור קשר במייל. בכל פרסום תו''ב מתפרסם המייל - אתה יכול לחפש פירסומים באתר.
לחילופין, כנס באתר ל'צור קשר' ותגיע לרשימת המיילים של כל המחלקה בחר לך את המתאים ופנה במייל אישי. אני קיבלתי כך מענה יעיל מאד.
פניתי כבר לכמה מיילים שם ולא קיבלתי מענה
איזה מהם הוא הרלוונטי?
תודה לכולם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה