בן חודש לא אוהב מטרנה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;970602:
קורנפלור הכי טעימה לרוב התינוקות.
אבל גם היא מומלצת רק מגיל 4 חודשים.
וזה נקרא שהיא מנפחת, לתשומת לב..

• הוסף לסימניות
בזמנו הרופאת ילדים אמרה לי שאין הבדל משמעותי בין מטרנה לסימילאק, אך יש ילדים שמגיבים אחרת לכל הרכב ולכן במקרה של בעיה/ לא טעים וכדו' שווה לנסות את שתיהם. צמחית ממש לא מומלצת מלכתחילה משום שהחלבי הוא כביכול הטבעי והכי קרוב למקור והצמחי רק תחליף לתינוקות רגישים....
(לשלי בסוף היה טוב רק הצמחית של מטרנה, ב"ה שגם זה כבר עבר....)
ולגביי דיסה- קחי בחשבון שקורנפלור משמינה ואורז עלולה לגרום לעצירות...
לא בטוח שדווקא דייסה מתוקה היא זו שתהיה טעימה לילד וחבל להרגיל אותו לטעמים האלו, פשוט תנסי.... (ברור שזה קשה מייאש ומתסכל....)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;970606:
כלומר גם משביעה חוץ ממשמינה?
לא, התכוונתי מנפחת חיצונית, בצורה מגעילה. (ככה כולם אומרים. לא ניסיתי)

• הוסף לסימניות
דייסה משמינה ומנפחת. נראה לי שזה ידוע.
בעניין הטעם הכל עיניין של הרגל, אני אפילו לא מכניסה את האורז והקרונפולר הביתה.
באמת עדיף להתחיל מהדייסות הקלות אבל בהמשך לעבור לדייסת דגנים מעורבים ולדאוג לשים כמות משביעה (לנסות כמויות) ולא סתם מנפחת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;970627:
דייסה משמינה ומנפחת. נראה לי שזה ידוע.
אני מדברת על קורנפלור במיוחד, יותר מאחרות.

• הוסף לסימניות
באמת אומרים שדייסת קורנפלור מנפחת, אני לא "זכיתי" לראות את זה.
הבת הקטנטונת שלי אוכלת דייסת קורנפלור כבר 5 חדשים בערך, ועדיין קטנה ורזה.
והבן שלי, שהיה ענק מלכתחילה, ג"כ אכל קורנפלור ולא השמין מזה בכלל.... נשאר בגודל שלו :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בראש מילה;970648:
באמת אומרים שדייסת קורנפלור מנפחת, אני לא "זכיתי" לראות את זה.
הבת הקטנטונת שלי אוכלת דייסת קורנפלור כבר 5 חדשים בערך, ועדיין קטנה ורזה.
והבן שלי, שהיה ענק מלכתחילה, ג"כ אכל קורנפלור ולא השמין מזה בכלל.... נשאר בגודל שלו :)

כנראה ששמת כמות מאוזנת... ולא 4 כפות גדושות על 180 מ"ל ;)
וחוץ מזה תמיד יש את אלו שאוכלים הכל ולא משמינים.....:)

• הוסף לסימניות
גם אצלי הילדים שאכלו דייסת קורנפלור לא התנפחו ממנה כלל וכלל.
מה שאמרו לי עליה, זה שהיא בעיקר משמינה ולא כל כך בעלת ערך תזונתי.

ילד שלוקח כבר דברים נוספים על ההנקה - עדיף לתת לו פירות עם טחינה גולמית, מאשר דייסה.
(לפירות יש מתיקות טבעית. וביחד עם הטחינה זה טעם דומה מאוד לחלווה, ובריא מאוד. אצלי נתתי את זה לילדים שהיו רזים מידי כדי להוסיף להם גם קלוריות וגם בריאות. והם התלקקו ונהנו.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;970542:
לא לעבור אלא כתוספת.
ושאלה נוספת לגבי דיסה, איזו דיסה נחשבת לטעימה ביותר?
אם הסיבה לתוספת היא אי העליה במשקל - אז עדיף קודם לבדוק מה הסיבה לכך. יש הרבה מה לעשות ולבדוק לפני שמחליטים לתת תוספת.
לשלב גם וגם זה מסובך בגיל הזה, הרבה פעמים ההנקה נגמרת כי ייצור החלב הוא לפי ביקוש והיצע. העיצה של תרצה נשמעת מצויינת, אבל בשביל להיות רגועה עדיף מעקב וייעוץ מקצועי שמתאים לך.
הייתה לך הנחיה מגורם רפואי לתת דייסה? לפי מה שידוע לי היא מקבילה למוצקים והגוף לא ממש אמור לעכל אותה לפני גיל ארבעה-שישה חודשים.
(אם את מעוניינת וחסומה - תכתבי לי איפה את ואבדוק איזה יועצות יש באזורך. כעיקרון נראה לי שיש השתתפות רק של הכללית, ויש כאלה שמקבלות בטיפת חלב. עדיין זה עולה רק כמה פחיות בודדות של תמ"ל וכדאי לנסות)

• הוסף לסימניות
[הראשונה שלי ינקה עד גיל שנה וחודשיים ובחודשים הראשונים שלה אכלה מטרנה כתוספת, כך שזה לא נורא להוסיף אחרי הנקה תמל כדי להיות בטוחים שהילד שבע. אני סבורה שהזנת התנוק בחודשי חייו הראשונים זהו מדע לא מדוייק ומשתנה מילד לילד, כך שאין לי כח לקבל עצות מיועצת הנקה, אני מסתמכת יותר על אמהות שניסו וחוו מאשר על אחת שלמדה את זה תאורטית.
תרצה, את כנראה אמא משקיענית מאד. ולגבי הפירות והטחינה, נשמע לי קצת נועז להוסיף בגיל חודש כזה דבר, ודיסה נשמעה לי יותר כמו מטרנה. אבל אני רואה שאומרים פה שהיא קשה לעיכול, כך שנחכה עם זה עד ארבעה חודשים, ואז כבר נמלא אותו במרקים מזינים... בינתיים בע"ה ננסה את הסימילאק החלבית ונראה איך זה יסתדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;970666:
אני סבורה שהזנת התנוק בחודשי חייו הראשונים זהו מדע לא מדוייק ומשתנה מילד לילד, כך שאין לי כח לקבל עצות מיועצת הנקה, אני מסתמכת יותר על אמהות שניסו וחוו מאשר על אחת שלמדה את זה תאורטית.

הוא אולי מדע לא מדויק,
ועם כל זה, יועצת טובה יכולה מאד מאד לעזור.

(כן, לפעמים יותר מאמהות מנוסות)

• הוסף לסימניות
יועצת נותנת לך עיצות מקצועיות על בסיס הנתונים שלך ושל הילד, ולכן היא באה אליך או שאת אליה. אני יכולה לתת לך כל מיני עיצות וטיפים להנקה השאלה מה רלוונטי עבורך. יועצת זה דבר מעולה ולאו דווקא בילד הראשון, מנסיון שלי. גם ברביעי היא עזרה לי מאוד.

תמל באמת כדאי להתחיל ממטרנה חלבית כי היא זולה יותר ואם לא הולך לעבור לסימילאק. רק אח"כ צימחית, היא בריאה הרבה פחות. דייסה רק מגיל ארבעה חמישה חדשים ולדעתי הדגנים המעורבים הכי טובה ובריאה.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
אצלי הם לא מצליחים לעכל את הסימילאק, בבית חולים תמיד נותנים סימילאק,
תקני מקסימום מטרנה TO GO ותראי אם הוא אוהב,
גם הבת שלי הייתה 2 קילו וירדה במשקל, הייתה רק יונקת חלב אם והייתי שואבת לה וכלום לא עזר היא הייתה עולה בקצב מפחיד, בגיל חצי שנה היא רק התחילה להתייצב, עד היום היא רזונת אבל מתאימה לעקומה שלה. כרגע גם הבן שלי קטנטן, נראה איך אצלו זה יהיה.

הבן שלי גם בן חודש איפה ילדת? :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה