מה הייתם עושים במקומו??שלום,
אודה לעזרתכם.
קנינו דירה עמ"נ להרחיב , חלק מההרחבה זה מרפסת מהסלון קדימה 2 מטר.
לפני שקנינו ישבנו עם כל השכנים לוודא שמאשרים לנו את המרפסת (התכנון היה להוציא על זה היתר)
חתמו לנו שבסדר.
בהמשך לפני ההיתר השכן מתחתנו לקח אותנו לרב כי היו לו טענות שונות , הרב הצדיק אותנו והשכן חתם לנו על ההיתר.
במהלך התכניות שוב השכן הלוך וחזור שיגע אותנו , שוב הלכנו לרב , ושוב הרב הצדיק אותו.
עכשיו כשהקבלן בשטח שלח לנו טוען רבני - מהגדולים - ואמר שהוא דורש להפסיק הכל עד שנחתום לו על חוזה הזוי.
עכשיו הוא טוען שבאופציה של הקבלן מראש המרפסת לא היתה בתכנית , וזה רק בהמשך בעקבות היתרים שהוציאו שכנים - עשו תכנית מרפסות מחודשת - שגם הוא חתם עליה - ושם הוציאו מרפסת לדירה שלנו.
הוא אמר שהוא לא ידע את זה מראש , ואם היה יודע אז לפני כל התהליך לא היה מסכים לחתום בכלל.והוא בדק את הנושא והוא לא מחוייב לזה .
אז הוא לא חוזר בו (תודה באמת) אבל דורש פיצוי כספי (על מה?) ושבמרפסת שיוצאת בצד שגובל הצידה נעשה מחיצה - וזה לשונו... :
בכדי למנוע היזק ראיה מהמרפסת החדשה של משפחת X, מתחייבים הבונים לבנות גדר
קבועה, בגובה אדם מע"ג המוזייקה, הגדר תהיה אטומה באופן שמונעת היזק ראיה, וללא מרווחים
בין המוזייקה ולקיר, וגם תהיה עשויה מחומר חזק שלא ייפול במשך הזמן,
והוא דורש פיצוי כספי 15000 שח (על מה?).
הגדר מאוד מכעיסה אותנו . זה צד של אור אויר ונוף מדהים (אחד השיקולים שקנינו את הדירה)
מה הייתם עושים במקומנו? במקומו?
אציין שאנחנו בעצם שבויים שלו כי צריכים לעשות אצלו תפסנות כדי לבנות את המרפסת.
לפעמים כשיוצאים יותר- קו האלכסון מתרחב ורואים יותראנחנו רואים להם היום כמו שרואים כשיש מרפסת הצידה.
www.prog.co.il
זה שזה מפריע - זה נכון מאוד!זה קרה גם לנו עם בניה של שכנים ואני בהחלט מבינה שאם זה המצב אז הם מבקשים שם קיר.
אני ב"ה יש לי יחסים מעולים עם השכנים .....זה שזה מפריע - זה נכון מאוד!
אבל יש פתרונות יותר הגיוניים מלדרוש בניית קיר לבנים קבוע בגובה אדם
כמו שהשואל עצמו אומר - קנים או צמחיה
או מעקה דומה לתריס שלצד אחד אפשר לראות ולצד השני לא.
אפשר עם הדברות ורצון טוב לעשות גגון יפה למשפחה שחוששת שיראו להם לבית, או להגביה אצלם את המעקה בלי לחנוק לגמרי את המרפסת של השכן הבונה.
הוא חתם כבר!!אבל אם הייתי יודע שיהיה מרפסת שתצפה אלי לתוך הבית לא הייתי חותם!!!
ואז בהתאם לחוזה לא תצטרכו לבנות כי הסבירות הגבוהה היא שאתם לא הולכים לעשות מוזאיקה (פסיפס) אלא קרמיקה...מע"ג המוזייקה,
פיצוי על בניה מגיע בצורה של דמי איזון ומתחלק בין השכנים לפי החלק היחסי של כל אחד בבניין.15.000 זה לא הרבה. מקובל מאד לצ'פר את השכנים
כי 100% או שהשכנים האחרים יתעוררו וידרשו, או שיהיו מאד ממורמרים.רק לשים לב שהוא לא יספר לשכנים אחרים, כי אז הם יכולים לעשות בעיות ג"כ.
הרב מזדהים איתכם כי כפי שנכתב כבר יש הרבה צרי-עין....אני שמחה לשמוע שלפחות מזדהים איתנו. זה נותן כוחות - אז תודה.
אולי כעו"ד תתן עיצה מה לעשות במקרה כזהלדעתי הענייה, על פניו זה חוזה מנצל.
כתבת שהשכן "שלח" טוען רבני - מהגדולים.
אז ככה, רק לידיעה - גם "הגדולים" יודעים להתרשל במלאכתם ולהפסיד בתיק.
קח בחשבון שהם גם צריכים לשלם את הארנונה היקרה של המשרד / רכב פאר.. מה שאומר שלחלקם [לא מכליל] אין שום בעיה לקחת תיק עם 0 סיכויים.
לטעמי, החברים כאן נתנו לך עצה זהב - לא להתרגש !
רק תבדוק טוב ! לאיזה בית דין הוא גורר אותך. אחרי שחתמת אצל בורר 99.99% זה אל חזור [העילות המנויות בחוק הבוררות מועטות. ובשנים האחרונות המדיניות בבתי המשפט זה לא להתערב. יש מספיק עומס]. בהצלחה !
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //