כעיקרון את צודקת אם אני באמת מרוצה המוצר כן אני ירכוש אותו בכדי לקבל עדכונים ותמיכה וכו'בשבל 49$ לא שווה להיות גנבים לדעתי
אז בשביל כמה כן שוה להיות גנבים?בשבל 49$ לא שווה להיות גנבים לדעתי
סליחה על הבורות שאני מפגין, אבל יש להם מושג על כל קונה לאיזה אתר הוא משתמש עם זה?האם נראה לכם שאפשר לתפוס דבר כזה?
זה ענין הלכתי. לא כך?בשבל 49$ לא שווה להיות גנבים לדעתי
בדיוק, למי מאיתנו אין מערכת הפעלה "פרוצה, (גנובה) או תוכנה אחרת או תמונה או שיר נו באמת ...אז בשביל כמה כן שוה להיות גנבים?
אני מבין בשביל המחיר של מערכת הפעלה או תוכנות אדובי זה ודאי שוה.
אז איפה הגבול לדעתך?
אהבתי את הניסוח.אין ספק שהלכתית זה בעייתי,
במילים אחרות - אין ספק שיש פה ספק! בעיני זה לא סתירה...אהבתי את הניסוח.
"אין ספק" - כלומר אסור?
"בעייתי" - אולי אסור?
וכאן בא השילוב - "אין ספק שזה בעייתי".
אני מכיר הרבה שאוסרים.
אני מכיר הרבה שמתירים.
יש הבדל ברור ביניהם - האוסרים הם בדרך כלל בעלי אינטרסים. רוצים שלא יעתיקו מהם. יש להם ענין לפרסם את האיסור.
הרבנים המתירים הרבה פעמים אין להם אינטרס. כי לעצמם לא צריכים או משלמים בכל מקרה.
מה שבטוח שהם לא מפרסמים את ההיתר הזה בשום מקום.
א. בכל מחלוקת בין הפוסקים אפשר לומר את זה. החכמה היא להכריע.במילים אחרות - אין ספק שיש פה ספק! בעיני זה לא סתירה...
לא רוצה לומר מה אני חושב על המשפט הזה.בכל אופן - ברור שאם אנשים יגנבו תבניות אז לא ייצרו לנו תבניות מושלמות כי לא יהיה משתלם...בסופו של דבר אנחנו נצא מופסדים....
לרב אלישיב היו מניות במיקרוסופט?יש הבדל ברור ביניהם - האוסרים הם בדרך כלל בעלי אינטרסים. רוצים שלא יעתיקו מהם. יש להם ענין לפרסם את האיסור.
הרבנים המתירים הרבה פעמים אין להם אינטרס. כי לעצמם לא צריכים או משלמים בכל מקרה.
מה שבטוח שהם לא מפרסמים את ההיתר הזה בשום מקום.
@DigiTali פסק\ה לחומרא.
לא רוצה לומר מה אני חושב על המשפט הזה.
מוזיקה ממשיכה להתפרסם ולהימכר? כן ! אנשים ממשיכים להעתיק? כן!
מייקרוסופט ממשיכה לפתח את windows? כן! אנשים ממשיכים להעתיק ולזייף? כן!
והרשימה ארוכה, אני פשוט מפחד שיש הגבלה על אורך התגובה כאן...
כן.ומה שבטוח שגם אם זה מותר הלכתית אז זה לא מוסרי! גם על זה יש ויכוח?
לא הבנתי מה כתוב כאן. האינטרנט הוא הבעיה, לא הפתרון.המוזיקה הייתה בבעיה קשה, אבל למזלה הרב היא ניצלה בזכות האינטרנט וההשמעות וההורדות..
אז תמשיכו לא להעתיק במחשבה שכך אתן מצילות את העולם מ"סוף התפתחות התבניות"...תבניות נבנות בד"כ על ידי מתכנתים צעירים וחברות יזמיות קטנות ולכן כל גניבה זה נזק ממשי..
ומה את\ה רוצה ממני?לרב אלישיב היו מניות במיקרוסופט?
כמה קישורים בנושא:
לא רציתי להכנס לפרוט אבל - יוטיוב למשל משלמת על כל השמעה...כל מי שרוצה להוריד לסלולרי שלו צריך גם לשלם....כן.
לא הבנתי מה כתוב כאן. האינטרנט הוא הבעיה, לא הפתרון.
בסדר, תמיד יש את האנשים שלא מבינים למה למחזר בקבוקים, למה לא לזרוק אשפה ברחוב...אבל אנשים חכמים ובעיקר מוסריים יש להם ראיה והבנה לטווח רחב...כן.
אז תמשיכו לא להעתיק במחשבה שכך אתן מצילות את העולם מ"סוף התפתחות התבניות"...
אני באמת, אבל באמת, מעריך אנשים כאלה.
שוב, דעתי בעניין היא שאם אכן אתה מרוצה מהתוכן אז כן תלך ותרכוש את הדיסק/ התבנית / התוכנה, הרבה תבניות (הטובות ביותר) לפעמים מוצעות להורדה חינם (בקודקניון) אז אני מוריד בודק אם המוצר אכן מתאים לי אני אשלם. זה מבחינתי למטרת "בדיקה" ולא אמנע מרכישה בזה שהנה יש לי תתבנית אז למה לשלם בדיוק בגללל שזו הבעת תודה מבחינתי על המוצר..לא רציתי להכנס לפרוט אבל - יוטיוב למשל משלמת על כל השמעה...כל מי שרוצה להוריד לסלולרי שלו צריך גם לשלם....
אני חושבת שזה הרווח העיקרי היום...וכמובן ובעיקר - הופעות!
בסדר, תמיד יש את האנשים שלא מבינים למה למחזר בקבוקים, למה לא לזרוק אשפה ברחוב...אבל אנשים חכמים ובעיקר מוסריים יש להם ראיה והבנה לטווח רחב...
לפעמים ההלכה מכניסה אותנו לתוך ריבוע של - מותר|אסור ואנחנו שוכחים שמעבר להלכה ספציפית אנחנו מצווים גם על בין אדם לחברו , דרך ארץ וכו וכו...
בעידן האינטרנט גזילה נהייתה קלה מפעם, לא צריך ממש ללכת לחנות ולגנוב תבנית....אפשר פשוט להוריד...הרי לחיצת כפתור זה לא עבירה....
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים