נכתב ע"י ANONYMUS;1387922:ליום חול, חשוב לי לקנות בזיל הזול..
אבל לשבת? למה לקנות בזול????
אנחנו מקבלים את כל ההוצאות בחזרה ישירות מלמעלה.....
נכתב ע"י מלפפון;1387933:צודקת.
לכן חשוב לקנות ביגוד לתינוק ב8000 שקל, כי זה כבוד שבת.
לילדה הייתי הולכת על 10000. מה זה 10000 אצל הקב"ה?
ולמבוגרים הייתי קונה את כל החנויות בבני ברק.
נכתב ע"י ANONYMUS;1387938:צודקת.
רק תיזהרי מבל תשחית...
נכתב ע"י מלפפון;1387953:זה רק הילדים שלי שלבושים חורפי שבתי ויפה במחירים מוזלים ביותר?
כן. אני עושה מאמץ, מכתתת רגליים, קונה לפעמים בסוף עונה לעונה הבאה, אבל מעולם לא הוצאתי על סרפו/שמלה שבתית לילדה יותר מ65 שקל.
נכתב ע"י ANONYMUS;1387960:אני לא אתווכח על התגובות כאן.
נכון שכתוב "עשה שבתך חול" וכו...
אבל כתוב גם "לוו עלי ואני פורע".
בכל אופן - הויכוח מיותר. אני לא קונה בדווקא ביקר, אבל בהחלט נהנית להוציא על בגדי שבת,
נהנית להוציא על אוכל מיוחד לשבת, נהנית להדליק את המזגן להרבה שעות בשבת -
ולדעת שהכל הקב"ה מחזיר לנו....
(מנסיון שלנו זה חוזר - אבל שכל אחד יעשה כפי הבנתו)
נכתב ע"י חויד;1387965:כדאי לך לברר את זה עם רב או מישהו שמתמצא בהלכות האלו טוב.
מבירור שאני ערכתי פעם, הנושא הזה בכלל לא פשוט
ולא כל דבר שקונים "לכבוד שבת" הוא אכן בגדר הזה.
מאחלת לך הרבה שפע תמיד מידיו של הקב"ה!
נכתב ע"י ANONYMUS;1387972:אני מעדיפה למצוא חומרות אחרות,
מאשר להחמיר לא להחמיר בכבוד שבת...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים