מידע שימושי בנית ממ"ד, השכן לא ממש מעונין... אשמח מאוד למידע ולעזרה

• הוסף לסימניות
אנחנו מאוד רוצים לבנות ממ"ד, בהתחשב שגם העיריה מאוד עוזרת באישורים וגם פיקוד העורף - בצפון.
הבעיה היא שהשכן לא מעוניין.
זאת אומרת הוא ישמח שנבנה, אבל הוא לא ישלם שקל גם אם נבנה לו הל והוא יעשה בזה שימוש... כך הוא טוען.

השאלה שלי היא כזאת.
אנחנו גרים קומה ראשונה והוא בקרקע.
איך דרך לבנות לבד או לפחות להשקיע מינימום ממש?
אני חושבת על בניינים שלא גרים שם בקרקע, רק מקומה שניה ואיך, הבניה בקרקע היא כמו ממ"ד או שיש אפשרות אחרת?

בקיצור, הבו לי פתרונות מה אני יכולה לעשות כדי לחסוך בעלויות כמה שזה אפשרי.
חוץ מפרינציפ למה לשלם והוא יהנה - ברוב הבנינים הקומה מתחילה מ1 גובה ,ככה שכל קומה ראשונה צריכה גם לשלם על ה0 או כל מי שבונה משתתף באותה קומה ככה קורה בבניין של ההורים שלי ובעוד הרבה בנינים ,
מה עוד שאצלי בבניין מכיוון שיש דירות כפולות אז יש קומות שהממד בנוי לא כולו כלומר חגורה כזאת של 3 קירות וזה תיקני
לא נראה שתצליחו להוציא ממנו כסף או להשתמש בשל קומה 0 כי בכל אופן זה יוצא ממנו וזה לא שטח שלכם
זה איכות חיים אחרת שיש ממד במצבים של היום בהצלחה

• הוסף לסימניות
חוץ מפרינציפ למה לשלם והוא יהנה - ברוב הבנינים הקומה מתחילה מ1 גובה ,ככה שכל קומה ראשונה צריכה גם לשלם על ה0 או כל מי שבונה משתתף באותה קומה ככה קורה בבניין של ההורים שלי ובעוד הרבה בנינים ,
מה עוד שאצלי בבניין מכיוון שיש דירות כפולות אז יש קומות שהממד בנוי לא כולו כלומר חגורה כזאת של 3 קירות וזה תיקני
לא נראה שתצליחו להוציא ממנו כסף או להשתמש בשל קומה 0 כי בכל אופן זה יוצא ממנו וזה לא שטח שלכם
זה איכות חיים אחרת שיש ממד במצבים של היום בהצלחה
בהתחלה באמת ירדנו לגמרי מממ"ד בגלל זה.
במלחמה האחרונה אחרי ריצות מרתון כל לילה למקלט ציבורי שזה סיוטטט כי אין אפילו מקלט בבנין.
אני ממש חושבת שעדיך לי לשלם לאיכות חיים שלנו בלי קשר לשכן...

• הוסף לסימניות
אנחנו ביררנו את זה
חוקית לגבי ממ"ד לא צריך את ההסכמה של השכן...
אפשר לבנות את היציקות ואסור לו להשתמש בזה אא"כ הוא משלם
לא צריך את החתימה שלו...
גם אם סותמים לו חלון?

• הוסף לסימניות
דיברתי עכשיו עם מחלקת הנדסה של פיקוד העורף.
הם אמרו לי שאפשר לקבל אישור למיגון מיטבי בגלל סירוב של שכן או בעיות הנדסיות אחרות.
זה אומר בניה של חדר ממ"ד ממש אבל בלי להוריד עמודים לשכן...
המהנדסת טענה גם שזה ממש כמו ממ"ד...

• הוסף לסימניות
הם אמרו לי שאפשר לקבל אישור למיגון מיטבי בגלל סירוב של שכן או בעיות הנדסיות אחרות.
אולי חדר מחוזק, זה לא כמו ממ"ד

• הוסף לסימניות
אם אתם בונים כמה שכנים יחד
אז תבנו את שלו על חשבונכם ותתחלקו בהוצאה
בקומה שלו צריך רק 70% קירות
אז אל תעשו חלונות ודלת רק עמודים רחבים מאוד
ואל תתנו לו להשתמש בזה

• הוסף לסימניות
מסתבר שזה לא נכון...
דיברתי עם נציג אחר והוא אומר לי שאין דבר כזה בטח שלא במסלול הפטור:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה