אם אנחנו מגדירים בעל מניות כשותף לכל דבר בחברה.מה הטעם לאיסור?
תודהאם אנחנו מגדירים בעל מניות כשותף לכל דבר בחברה.
הרי שהחברה שבבעלותו מלווה בריבית וכדו'
הנקודה בזה שזה הית"ע כללי, גלאט הון וודאי אוסריםתודה
היתר עסקה שיש לבנק לא חל גם על אחזקת מניות של הבנק?
מה הטעם? לצורך לימודגם בתוך שיטות המתירים, מניות בנק זה יותר בעייתי. (כך לדוג' דעת הרב עובדיה)
אני לא ממש בסוגיה, הרעיון הוא שבנקים כל עיסקם הוא ריבית, בשונה מכל חברה שעסוקה במסחר ורק אולי על הדרך יש בה בעיות.מה הטעם? לצורך לימוד
איך?אתה יכול לפתוח בחינם
ההבדל הוא שבפיקדון בנקאי אתה מלווה לבנק וממילא אם יש לך היתר עסקה אז אין בעיה,אם כך, האם מותר להפקיד בפיקדון בנקאי בהיתר עסקה? ומה ההבדל?
הרי היתר העסקה הוא בעצם הסכם שותפות, לא?
נכון.ההבדל הוא שבפיקדון בנקאי אתה מלווה לבנק וממילא אם יש לך היתר עסקה אז אין בעיה,
אבל במניה הבעיה היא שאתה נהיה שותף אם הבנק כאילו אתה הבנק עצמו והבנק מללוה לאחרים גם בלא היתר עסקה.
לדבר עם בנקאי שיפתח את האפשרות לקנות ניירות ערך דרך הבנקאיך?
אתה עושה היתר עסקה אם כל מי שהבנק מלווה לו?נכון.
אבל מה זה היתר עסקה?
זה הסכם, שבו אני נהיה שותף בעסק שהלווה יעשה עם הכסף שלווה.
ולכן, הריבית שאני מקבל היא חלוקת רווחים ולא ריבית.
זה לא איזו קוסמות שמבטלת את איסור הריבית.
אם כן, שוב, איך מותר להפקיד כסף בפקדון בנקאי עם היתר עסקה?
בפיקדון, ע"י ההיתר עיסקא אתה נעשה שותף בעסקים של הבנק (ולכן הריבית שאתה מקבל היא מהרווחים מהעסקים של הבנק), אבל במניות אתה נעשה בעלים על הבנק, והבמק מלווה כסף גם לאנשים שההיתר עיסקא לא חל עליהם, כמו אנשים שאין להם נכס או עסק.נכון.
אבל מה זה היתר עסקה?
בנק הפועלים מחלק כ 100 ש"ח, ובנק מרכנתיל מחלק 1,200 ש"ח בשני תשלומים.
איפה בדיוק ראית שם 1200 ש''ח?בנק הפועלים מחלק כ 100 ש"ח, ובנק מרכנתיל מחלק 1,200 ש"ח בשני תשלומים.
מתווה הקלות וולנטרי של מרכנתיל ללקוחות הבנק
www.mercantile.co.il
מותר לקבל ריבית על פקדון אך לא על הלוואה (אתה לא מלווה לבנק את הכסף, אלא מפקיד אותו ומקבל על הפקדון כסף אך הוא כסף שלך ולא של הבנק)נכון.
אבל מה זה היתר עסקה?
אתה צודק, חשבתי שזה 600 לרבעון לשני רבעונים… עכשיו קלטתי שזה בעצם 8 רבעונים – יוצא סה"כ 4800 ש"חאיפה בדיוק ראית שם 1200 ש''ח?
מדבריך ניתן לטעות שכל הרבנים הנ"ל אוסרים קניית מניות בבנקים בעוד שלמעשה הנידון (בחלק מהספרים הנ"ל) הוא לגבי בעלות של חברה בע"מ. בעוד שלמעשה יש עוד צדדים להקל א) בעלי מניות שאינם בעלי זכות הצבעה. ב) היתר עיסקא כללי (האם מועיל לכל לקוחות הבנק או רק לחרדים.רק בשביל האיזון
דעת הגרש"ז אויערבאך (מנחת שלמה סי' כח), השבט הלוי (שבט הלוי ח"ה סי' קע"ב, ובכ"ד), הגר"נ קרליץ (חוט שני הלכות טבילת כלים עמוד נ), המנחת יצחק (ח"ג סי' א, ובכ"ד), הברית יהודה (פ"ב הערה יט, ובכ"ד) שאסור
יש כאן איזה בלבול מסוים, אין דבר כזה היום מניות שאינם בעלי זכות הצבעה, היה רק פעם מניות בכורה ולכן לא ציינתי את זה,בעלי מניות שאינם בעלי זכות הצבעה
זה הייתה השאלה הראשונה האם יש גוף כשרות שמתיר לקנות מניה של בנק על סמך הית"ע כללי, והתשובה היא לפי מה שהביא השקעות R הון בכל אופן לא,היתר עיסקא כללי
אם נכנסתי מהחשבון לאתר פועלים MyTrade זה נחשב ?לדבר עם בנקאי שיפתח את האפשרות לקנות ניירות ערך דרך הבנק
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים