שוק ההון בנק פועלים מחלק מתנות, אבל זהירות מאיסור ריבית

• הוסף לסימניות
בכל מקרה לא מומלץ להחזיק אותה בחשבון הבנק מידי הרבה זמן כי העלויות של משמורת לבנק תוך זמן קצר יהיו הרבה יותר משווי המניה.
על המניות המתנה, יש פטור מעמלות ודמי ניהול ל20 שנה

• הוסף לסימניות
@אלי @@@ אין לך הרשאה לסחור.
אתה צריך לפנות אליהם שיפתחו לך כמו ש @ה. שלמה כתב:

לי הם הסכימו שאני אכתוב בכתב יד שאני רוצה שיפתחו לי את שוק ההון אני ואשתי חתמנו והעלינו לאתר דרך הצור קשר
אני התחננתי שיתנו לחתום מרחוק כי הסניף שלנו בעיר אחרת, ולא הסכימו,
היינו צריכים לבוא שנינו ולחתום בסניף.

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי
אם אני עומדת בכל הקריטריונים-חוץ מהסעיף של:
לקוחות החתומים על תחום ניירות ערך ישראלים בחשבון.
האם שווה להיכנס לזה?

• הוסף לסימניות
1756199658168.png

• הוסף לסימניות
אולי מישהו יכול לכתוב כאן בקצרה מה יכול להיות הבעיה?
לפחות שנדע מה לשאול את הרבנים..!
תודה רבה מראש!!

• הוסף לסימניות
אולי מישהו יכול לכתוב כאן בקצרה מה יכול להיות הבעיה?
לפחות שנדע מה לשאול את הרבנים..!
תודה רבה מראש!!
האם מותר להחזיק במניות בנקים בישראל?
האם החזקה במניות נחשבת כבעלות לכל דבר עניין בחברה (נפק"מ לריבית, חמץ בפסח ועוד), או שכיון שאין לי זכות הצבעה או השפעה בחברה זה לא נקרא בעלות?
ואם זה כן נחשב בעלות, האם אפשר לסמוך על ההיתר עיסקא הכללי שיש לבנק לגבי לקבל את הרווחים מההלוואות שהבנק נותן, גם כאשר חלק מהלווים הם חילונים שממש לא מעוניינים שהבנק יהיה שותף איתם בעסק/נכס שיש להם (כך עובד היתר עיסקא), או אנשים שאין להם נכס או עסק ומשלמים ריביות לבנק?

• הוסף לסימניות
מאחר וכבר דנו בהרחבה בנושא, אני מרשה לעצמי לשאות את השאלה הבאה למרות שהיא קצת סוטה מהנושא המרכזי..
אם רבני תשואה כהלכה אוחזים שבעלות על מניה אינה נחשבת כבעלות לענין ריבית, אז בעצם מותר לסחור במניות בצורה חופשת לגמרי? (בחברות בארץ הם אינם מתירים אפילו באמצעות עקיבה סינטטית כדי שלא ליתן כח למחללי הקודש, אבל שאר המניות בחו"ל?)
ואם כן, אז למה בסנופי הם מתירים רק קרנות סל של אינבסקו שעוקבים בצורה סינטטית ולא גם את של איישרס שמחזיקים פיזית במניות?
איפה אפשר לראות בהרחבה את דעתם בנושא (יש להם חוברת כלשהיא?) חוץ מהטבלה של @השקעות R הון

• הוסף לסימניות
מותר לקבל ריבית על פקדון אך לא על הלוואה (אתה לא מלווה לבנק את הכסף, אלא מפקיד אותו ומקבל על הפקדון כסף אך הוא כסף שלך ולא של הבנק)
ע"ז מתבסס כל ההיתר עסקה
אבל הרווחים שהבנק משלם לי הם כתוצאה מהביזנעס שעשו בפיקדון שלי.
הביזנעס של הבנק הם כזכור לא הכי גלאט.
אז איך מותר הפק"מ?

• הוסף לסימניות
אבל הרווחים שהבנק משלם לי הם כתוצאה מהביזנעס שעשו בפיקדון שלי.
הביזנעס של הבנק הם כזכור לא הכי גלאט.
אז איך מותר הפק"מ?
אתה לא מקבל ריבית מהלקוח
אתה מקבל ריבית מהבנק.
הבנק משלם לך ריבית על הפקדון
ובשטר חותמים שהחלקים שנעשים באיסור לא נעשים מממוני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה