שוק ההון בנק פועלים מחלק מתנות, אבל זהירות מאיסור ריבית

הבנק מחלק איזה מניות שהוא רוצה, או שנותן לנו בחירה ? עם מי אפשר להתייעץ בנוגע למניות ?

לא קראתי את הכל... אם תוכלו לסכם מה התשובה, האם זה ריבית לקחת את המניות?

אזרחי ארה"ב לא קיבלו הודעה על ההטבה כי זה באמצע בדיקה האם הם יהיו זכאים להטבה או לא.
כתבו לי שאני לא זכאי כי החשבון מוגדר כשל תושב ארה"ב והתכנית היא רק לתושבי ישראל.
כתבתי להם שאני לא תושב ארה"ב ומעולם לא הייתי, ואזרחות אמריקאית אינה תושבות אמריקאית ולא אמורה לגרוע את הזכאות, אמרו שיבדקו וחזרו לעדכן שזה בבדיקה והם יודיעו בהמשך מה הכללים.

@איצ'ה קו המידע העלה כאן ראיון בקו שלו עם מו"צ שההפקדה בבנק היא כן הלוואה ולכן בפתיחת חשבון צריך לחתום על היתר עסקה פרטי
אם זה פקדון, אסור לבנק לעשות עם הכסף שלך כלום. אלא רק לשמור בכספת וזהו. הבנק לוקח את הכסף שלך ועושה איתו עסקאות וזה כבר נקרא הלוואה
השאלה לא הייתה האם לחתום על הי"ע
השאלה הייתה איך מועיל ההי"ע.

כתבו לי שאני לא זכאי כי החשבון מוגדר כשל תושב ארה"ב והתכנית היא רק לתושבי ישראל.
כתבתי להם שאני לא תושב ארה"ב ומעולם לא הייתי, ואזרחות אמריקאית אינה תושבות אמריקאית ולא אמורה לגרוע את הזכאות, אמרו שיבדקו וחזרו לעדכן שזה בבדיקה והם יודיעו בהמשך מה הכללים.
אני גם אזרח כפול ,ויש לי זכאות

האם מישהו הצליח לחתום על הרשאה בלי ללכת לסניף ובלי SMS?
תודה

האם מישהו הצליח לחתום על הרשאה בלי ללכת לסניף ובלי SMS?
תודה

אני בסניף רמות, פניתי לבנקאי דרך הצא'ט באתר, והוא סידר לי את זה ללא צורך לבוא לסניף

אמרו לי במפורש שחשבון יחיד יכול לחתום דיגיטלית וחשבון משותף צריך לחתום בבנק

לכאורה עדיף לקחת את המענק 100 ש"ח ולקנות מדד ת"א בנקים עם כשרות
מאשר החזקה ישירה במניות עצמם שלדעת רוב הפוסקים היא בעיתית

1756381907731.png

הרב וינד בקו המידע הוסיף שעצם קבלת המניה או 100 ש''ח היא ריבית
וצ' להסתמך על ההית''ע
ולכן מי שאין לו נכס עלול להיות בבעיה
ממש לא נכון!
כאן הלווה הוא הבנק ולו יש הית"ע מהודר ונכסים. היתר עיסקא עובד שהמלווה נעשה שותף בנכסים של הלווה, לא צריך שיהיה למלווה נכס.

לכאורה עדיף לקחת את המענק 100 ש"ח ולקנות מדד ת"א בנקים עם כשרות
מאשר החזקה ישירה במניות עצמם שלדעת רוב הפוסקים היא בעיתית
לא מכיר קרן סל שמחקה מדד בנקים כשירה
יש קרנות שמאושרות לקנייה על ידי תשואה כהלכה ללא הכשר רשמי
אינני יודע מה הסיבה שהם מאשרים דווקא את הקרנות הללו, ויתכן שלדעתם אין הבדל בין זה לאחזקה ישירה במניוות הבנקים.
אולי @השקעות R הון ידע לענות על זה

לא מכיר קרן סל שמחקה מדד בנקים כשירה
יש קרנות שמאושרות לקנייה על ידי תשואה כהלכה ללא הכשר רשמי
אינני יודע מה הסיבה שהם מאשרים דווקא את הקרנות הללו, ויתכן שלדעתם אין הבדל בין זה לאחזקה ישירה במניוות הבנקים.
אולי @השקעות R הון ידע לענות על זה
זה לא בגלל שזה החזקה סינטטית יש על זה כשרות?
בהחזקה ישירה במניות עצמם רק לפי חלק מרבני תשואה כהלכה מתירים לטענת הרב וינד

הבנקאי טען לי שאני לא זכאי מכיוון שאין לי כרטיס אשראי פעיל של הבנק
לפי התנאים, גם תיק נייע פעיל או הלוואה פעילה, מספקים לזכאות, ולכן תשקול לקנות קרן כספית \ לקחת הלוואה של כמה שקלים.

לפי התנאים, גם תיק נייע פעיל או הלוואה פעילה, מספקים לזכאות, ולכן תשקול לקנות קרן כספית \ לקחת הלוואה של כמה שקלים.
חבר אמר לי שהבנקאי אמר לו שאין צורך להחזיק בפועל במניות, מספיק שפתחת הרשאה למסחר בשוק ההון!
(לא לוקח אחריות)

לא קראתי את הכל... אם תוכלו לסכם מה התשובה, האם זה ריבית לקחת את המניות?
הרב יעקב לנדו שליט"א הורה לי היום שהמניות של בנק הפועלים אסורות. ולקיחת המענק מותרת.

אני רק מצטט את הבנקאית שדיברה איתי היום.
צריכים שלושה דברים.
1.מעל 1000 ש"ח בעו"ש
2. הרשאה לתיק ני"ע.
3. כרטיס אשראי פעיל של הבנק.

אדרבה אם תדעו אחרת אני אשמח

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה