שוק ההון בנק פועלים מחלק מתנות, אבל זהירות מאיסור ריבית

חבר אמר לי שהבנקאי אמר לו שאין צורך להחזיק בפועל במניות, מספיק שפתחת הרשאה למסחר בשוק ההון!
(לא לוקח אחריות)
אני רק מצטט את הבנקאית שדיברה איתי היום.
צריכים שלושה דברים.
1.מעל 1000 ש"ח בעו"ש
2. הרשאה לתיק ני"ע.
3. כרטיס אשראי פעיל של הבנק.

אדרבה אם תדעו אחרת אני אשמח
התנאי השלישי נותן לבחור בין 3 אפשרויות
1. כ אשראי פעיל.
2. הלוואה פעילה.
3. תיק נייע פעיל.

התנאי השלישי נותן לבחור בין 3 אפשרויות
1. כ אשראי פעיל.
2. הלוואה פעילה.
3. תיק נייע פעיל.
אכן, כעת הסתכלתי באתר, וקלטתי את הקטע המבלבל:

תנאי חובה שיהיה הרשאה לתיק ני"ע.
אבל אין חובה להחזיק ני"ע בפועל, אלא זה אחת מ 3 האופציות (אשראי, הלוואה, או החזקת ני"ע בפועל).

כמו"כ אין חובה 1000 ש"ח בעו"ש, אפשר גם פיקדון או ני"ע בעל שווי שכזה.

חוץ מזה יש שלל החרגות (אזרח ארה"ב, חשבון מעוקל, חשבונות בעלי הרכב חתימה משותף וכו')

ממש לא נכון!
כאן הלווה הוא הבנק ולו יש הית"ע מהודר ונכסים. היתר עיסקא עובד שהמלווה נעשה שותף בנכסים של הלווה, לא צריך שיהיה למלווה נכס.
אכן שאלתי את הרב וינד היום והוא הכחיש נמרצות את האמור לעיל.

אפשר להתקשר לבינה של בנק הפועלים במספר ‎076-8012684, לשאול שם כמה שאלות שרוצים ולקבל פרטים מדויקים.

אני למשל שאלתי אותה למה אם אני מקבל מניות מהעבודה אני משלם מס, אבל אם אני מקבל מניות מהבנק אני לא משלם – והיא אמרה שהיא לא יודעת לענות על זה.

אכן שאלתי את הרב וינד היום והוא הכחיש נמרצות את האמור לעיל.
את מה הוא הכחיש
הוא אומר כאן בהקלטה
שיש ריבית ב100 ש"ח שהבנק נותן
וזה לא סותר שיש לבנק היתר עיסקא.

עריכה: הבנתי. הוא הכחיש שצריך שלמלווה יהיה נכס. מובן.

אפשר להתקשר לבינה של בנק הפועלים במספר ‎076-8012684, לשאול שם כמה שאלות שרוצים ולקבל פרטים מדויקים.

אני למשל שאלתי אותה למה אם אני מקבל מניות מהעבודה אני משלם מס, אבל אם אני מקבל מניות מהבנק אני לא משלם – והיא אמרה שהיא לא יודעת לענות על זה.
לא מופרך שבשעת המכירה יהיה מס מהשקל הראשון.
(וההבדל לעבודה, שם זה חלק מהתגמול בעד עבודה)

את מה הוא הכחיש
הוא אומר כאן בהקלטה
שיש ריבית ב100 ש"ח שהבנק נותן
וזה לא סותר שיש לבנק היתר עיסקא.
ציטטו בשמו שמקבל המתנה צריך להחזיק בנכס בשביל זה.

לא מופרך שבשעת המכירה יהיה מס מהשקל הראשון.
(וההבדל לעבודה, שם זה חלק מהתגמול בעד עבודה)
מה שהיא אמרה לי זה שהמס הוא רק על ההפרש בין כמה שהבנק קנה לך לכמה שמכרת, וגם מורידים מזה גם את האינפלציה.

מה זה?
השער ביום נתינת המתנה?
כן
הם אמרו שביום שיתנו את המתנה, הם יכניסו לחשבון המסחר את הסכום המדויק של המניה ואז יקנו אותה. מה שאני לא מבין – איך הם יודעים את הסכום המדויק? הרי המחיר של המניה כל הזמן משתנה

לו רק הציבור היה מתעניין בפנסיה שלו כמו בשתי המניות של בנק הפועלים

"אז מה עדיף 2 מניות של הפועלים או 100 שקל?" זו הייתה השאלה שג', חברה שלא דיברתי איתה כמה חודשים, שאלה אותי. והיא לא לבד. רבים – גם מי שעולם הפיננסים רחוק מהם – התעסקו בה בשבוע האחרון. מדובר בהטבה שמחלק בנק הפועלים ללקוחותיו במסגרת המתווה של בנק ישראל. הבחירה היא בין שתי המניות, שנכון להיום שוות כ-130 שקל (אך שוויין יכול לעלות או לרדת) לבין קבלת 100 שקל במזומן.

בלי לזלזל בשאלת הבחירה, מדובר בפער של עשרות שקלים לכל היותר, שיכול להיות לכל אחד מהכיוונים, תלוי במה שיקרה למניה. בכל מקרה, לא מדובר בבחירה גורלית והסכום שיקבלו לקוחות הפועלים הוא סמלי מאוד כך או כך.

מה שמצער הוא שדווקא הסכומים הסמליים הללו נמצאים בשיח הציבורי, בעוד הסכומים המשמעותיים יותר, כמו הפנסיה, נמצאים שם הרבה פחות. השיח בנושאים פיננסיים עלה מדרגה בשנים האחרונות ויש לא מעט קבוצות פיננסיות ברשתות החברתיות, בהן הדיון נע מהוזלת דמי הניהול בפנסיה או במסחר בני"ע ועד כדי ההבדל בין קרנות סל איריות לקרנות סל אמריקאיות – למיטיבי לכת. עם זאת, בעוד שבנוגע להטבה המינורית של בנק הפועלים השיח התרחב גם לציבור הרחב, הנושאים המשמעותיים יותר כמו הפנסיה נשארו מאחור.

נהוג לומר שהפנסיה היא לרוב החיסכון הגדול ביותר של אדם בימי חייו, אבל אפילו לא צריך להרחיק עד כדי כך. הפקדה חודשית אחת של המעסיק (נניח בשכר ממוצע במשק) נעה סביב 1,500–2,000 שקלים – כמעט פי 20 משווי ההטבה של בנק הפועלים. כמה מאיתנו בודקים בדו"ח שמגיע אלינו פעם ברבעון שהמעסיק לא פספס הפקדה אחת? זו רק דוגמה אחת מיני רבות לפרטים הקטנים שחשוב לשים לב אליהם בתחום הזה שנחשב אפור. ויש עוד רבות אחרות כגון דמי הניהול, מסלולי השקעה שמשפיעים מאוד על הקצבה שנקבל בפנסיה ועוד.

העניין שעורר בנק הפועלים בציבור, שמגיע בתזמון שהבורסה שוברת שיאים, מעיד על כך שמדובר בגימיק שיווקי מוצלח, בין היתר לאור החדשנות שלו – על אף החשדנות הרבה שעורר המהלך בקרב הציבור. מעבר לכך שמדובר בחלק מהמתווה של בנק ישראל שהבנק התחייב אליו (יחד עם יתר הבנקים, שהתחייבו להחזיר לציבור 3 מיליארד שקל על רקע רווחי העתק בשנים האחרונות), המטרה של הבנק היא בין היתר למשוך לקוחות לסחור בני"ע נוספים לאלו שקיבלו במתנה, ועליהם הם ישלמו לבנק דמי ניהול (בעוד על המניות מתנה יש פטור מדמי ניהול ל-20 שנה) – שהם לרוב גבוהים מאלו שמשלמים בבתי ההשקעות. רק לא ממש ברור כמה שתי מניות שיש לציבור יביאו אותו לסחור אם הוא אפילו לא קונה קרן כספית שרווחית לו בהרבה מפיקדון יומי.

מסקר של הלמ"ס שפורסם לאחרונה, רק 21% מבני ה-20 ומעלה בישראל משקיעים בשוק ההון, כך שיש עוד קהל רב שיכול להיחשף לשוק ההון – שזה לא בהכרח רע כשלעצמו, כל עוד אותו ציבור יידע לעשות השוואת עלויות, בה יגלה שכנראה המסחר בבנק יקר יותר.

מתוך דה מרקר

התקשרתי לתומי לפועלים בטלפון והתחלתי לשמוע תקליט ומתוך הרגל לחצתי על המקש 2
ולתדהמתי אני שומע שבחרתי בזיכוי של 100 ש''ח
דיברתי עם פקידה והיא ממש מתנצלת אבל אין שום אפשרות לשנות את הבחירה!
וככה בלחיצת מקש אחד נגוזה תקוותי להיות חבר בכיר באגודת בעלי המניות בבנק הפועלים!!
וברצינות האם יש למישהו עצה איך אני משנה את הבחירה??

התקשרתי לתומי לפועלים בטלפון והתחלתי לשמוע תקליט ומתוך הרגל לחצתי על המקש 2
ולתדהמתי אני שומע שבחרתי בזיכוי של 100 ש''ח
דיברתי עם פקידה והיא ממש מתנצלת אבל אין שום אפשרות לשנות את הבחירה!
וככה בלחיצת מקש אחד נגוזה תקוותי להיות חבר בכיר באגודת בעלי המניות בבנק הפועלים!!
וברצינות האם יש למישהו עצה איך אני משנה את הבחירה??
ידוע שלצדיקים יש ס"ד מיוחדת שה' מציל אותם מדברים עם חשש איסור

התעדכן שגם אזרחים אמריקאים זכאים להטבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה