מידע שימושי בעלבוסטעס לכאן!

• הוסף לסימניות
מקפיאות אוכל?
אם כן איזה?
בקיצור איזה אוכל ממש טוב בהקפאה?
אני 6 שנים במטבח ועוד אף פעם לא העזתי לעשות את זה
נראה לי הגיע הזמן.....

• הוסף לסימניות
שניצלים (אפויים) ומחממת בתנור
קציצות / פשטידת טונה אפויה
קציצות / פשטידת עוף / הודו טחון אפויה
תערובת לפלאפל אפוי
כמובן עוגות עוגיות ומרקים!
מה שיוצא לא הכי זה עוף, לפעמים מורגש טעם הקפוא ולפעמים לא.

• הוסף לסימניות
אני מקפיאה המון המון המון דברים
פשטידות (בלי תפו"א)
דגים
עופות
שניצלים
קציצות
חלות ולחמניות
עוגות בכמויות.
בקיצור, כמעט הכל.
הרוב יוצא ממש טוב במקפיא.
חלק עדיין טעים אבל לא כמו טרי (למשל שניצלים- אין כמו שניצל טרי אבל גם מהמקפיא הוא מצויין)

• הוסף לסימניות
המון דברים אני מקפיאה, זה מאד עוזר בחיי היום יום.
הדבר היחיד שהוא ממש ממש כמו טרי, ואין שום הבדל זה מרק. כל סוגי המרקים (חוץ ממרק עוף)
אני מבשלת מרקים גדולים, מחלקת לקופסאות, אחרי חימום בסיר זה בדיוק אותו טעם!

• הוסף לסימניות
שכחתי לומר שגם מרקים אני מקפיאה המון המון המון.

• הוסף לסימניות
כמעט הכל,
אני יודעת להגיד מה לא - תפוחי אדמה, סלק אדום
בנתיים זה מה שידוע לי

• הוסף לסימניות
קצת מביך להיכנס לאשכול הזה. כאילו אם נכנסתי אז אני מעידה על עצמי שאני בעלעבוסטע???
אז אני מודיעה שנכסתי לא בגלל הכותרת אלא למרות הכותרת..לא מעידה על עצמי שאני בעלעבוסטע, אבל...
אני מקפיאה כמעט ה-כ-ל.
הטריק הוא לדעת להקפיא נכון ולהפשיר/לחמם נכון.
למעט ירקות מסויימים [חוץ מחצילים] ותפו"א כמעט הכל אפשר להקפיא.

חשוב להקפיד על איטום מוחלט של כלי האחסון בהקפאה. אם מקפיאים בשקית- אז בשקית כפולה כשכל שקית קשורה בפני עצמה.

בהפשרה-
אורז, פשטידות, אפילו קוגל תפו"א [כן אפשר להקפיא ואני מקפיאה אפחד לא מאמין שזה לא טרי] שמים ישירות מהמקפיא על הפלטה או בתנור לחימום. דברים אלו מפרישים נוזלים בהפשרה והורסים את מרקם האוכל. החימום ישירות מההקפאה מונע את הגרת הנוזלים הזו מכיון שהם מתאדים מיד תוך כדי החימום ולא פוגעים במרקם של האוכל.

אני גם מקפיאה קנישים ממולאים בפירה [מאפה בצק עלים] ומוציאה מהמקפיא ישר לחימום ויוצא כמו טרי [99%].

תפו"א שלם מבושל, או קוביות אני לא מקפיאה.

• הוסף לסימניות
אם אני מקפיאה, זה רק כשיש לי משלוח של עופות טריים.
אז אני מכינה מהחזה עוף שניצלים (לא מטוגנים) ומקפיאה אותם. את העופות אני יכולה להכין במרינדה, ואז רק שולפת ומבשלת.
אני יכולה להקפיא גם מרקים (אם כי להכין מרק זה כ״כ מהיר שחבל להקפיא, הירקות נהרסים בהקפאה)
אני מקפיאה גם עיסת פלאפל שאני מכינה פעם בחודשיים. מפשירה כל פעם שקית ומטגנת לכדורים.

אבל להקפיא אוכל מבושל... סורי, לא בבית שלנו!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hbecker;1866743:
קצת מביך להיכנס לאשכול הזה. כאילו אם נכנסתי אז אני מעידה על עצמי שאני בעלעבוסטע???
אז אני מודיעה שנכסתי לא בגלל הכותרת אלא למרות הכותרת..לא מעידה על עצמי שאני בעלעבוסטע, אבל...
אני מקפיאה כמעט ה-כ-ל.
הטריק הוא לדעת להקפיא נכון ולהפשיר/לחמם נכון.
למעט ירקות מסויימים [חוץ מחצילים] ותפו"א כמעט הכל אפשר להקפיא.

חשוב להקפיד על איטום מוחלט של כלי האחסון בהקפאה. אם מקפיאים בשקית- אז בשקית כפולה כשכל שקית קשורה בפני עצמה.

בהפשרה-
אורז, פשטידות, אפילו קוגל תפו"א [כן אפשר להקפיא ואני מקפיאה אפחד לא מאמין שזה לא טרי] שמים ישירות מהמקפיא על הפלטה או בתנור לחימום. דברים אלו מפרישים נוזלים בהפשרה והורסים את מרקם האוכל. החימום ישירות מההקפאה מונע את הגרת הנוזלים הזו מכיון שהם מתאדים מיד תוך כדי החימום ולא פוגעים במרקם של האוכל.

אני גם מקפיאה קנישים ממולאים בפירה [מאפה בצק עלים] ומוציאה מהמקפיא ישר לחימום ויוצא כמו טרי [99%].

תפו"א שלם מבושל, או קוביות אני לא מקפיאה.

כל האמהות בלעבוסטיות!:):)
ותודה בינתיים
מחכה לעוד
במיוחד לחזה עוף
מה אפשר עוד חוץ משניצלים?

• הוסף לסימניות
בעקרון פעם הייתי מקפיאה הכל כיום ב''ה כבר אין מקום!
אבל הכנה לבישול זו הקלה משמעותית בשבילי במקפיא, כגון:

1.בשר טחון ומתובל ללא ביצים וקמח מצה-שולפת שקית מוכנה בלילה להפשרה
ובבוקר נותר לי רק להוסיף ביצים וקמח מצה ו:

למלאות בחצילים-כמוסקה

לטגן קציצות

למלאות בתפו''א ולבשל/לאפות

לבשל כופתאות ברסק עגבניות

להוסיף לעיסה מעט אורז לא מבושל ולבשל מעין קיפודים ברסק

למלאות בבצק ולאפות כבורקס/פשטידה/קונכיות
וכן הלאה

2.ירקות מאודים כ-5 דק' בלבד -כשמחירן זול-ואז:

לאפות עוף/דג על מצע ירקות

להוסיף לאורז

להוסיף לירקות ביצה ללצו' הונגרי

להוסיף לירקות רסק עגבניות
ועוד
נקניקי מעל -קוגל מוכנים לטשולנט

קניידאלאך מוכנים לבישול
לפתנים למיניהם-
למעט פשטידת תפו''א ואטריות שניסיתי בהמון ואריאציות ולא הצלחתי!
גב' בעקער אצטרך פירוט מפורט...
ו...חלות, עוגות שמרים אנחנו מרגישים איזה טעם לוואי,-את אלו אני חייבת כל שבוע טרי מהתנור...
כללית
תפו''א , גזר ואורז סופחים מים בהקפאה וע''כ לא כדאי להקפיאם!

• הוסף לסימניות
חזה עוף

אני מאדה פלפלים בכל הצבעים ובצלים, מתבלת פפריקה, שום, מלח, מוסיפה קוביות חזה עוף לעוד כמה דקות. ומקפיאה.
הטעם מצוין.

עוד מתכון לחזה עוף:
לצפות פרוסות דקות עם קמח, לטגן מעט עד שמשחים, להוציא מהמחבת.
לטגן בצל, להוסיף חצי כוס קטשופ, 2 כפות דבש, כפית מלח וקצת מים,
ואח"כ להכניס את פרוסות החזה.
ג"כ טוב בהקפאה.

• הוסף לסימניות
לא באלעבוסטע. כן מקפיאה.

מהניסיון שלי: טוב להקפיא דברים "יבשים" כמו: עוגיות פריכות, טורטים, בורקסים, שניצלים וקציצות מטוגנים וכדו' ולהפשיר בטיגון /אפיה קצרה. כמו כן טוב להקפיא דברים "רטובים" כמו רטבים, מרקים מרוסקים, קומפוט וכדו'. אם יש קציצות ברוטב כדאי להקפיא בנפרד כל רכיב (קציצות בקופסא אחת ורוטב בקופסא שניה).

ירקות שורש לא מוצלחים בהקפאה, גם דגנים מבושלים, וכן מאכלים שאמורים להיות מוצקים ומפרישים נוזלים בהפשרה.

• הוסף לסימניות
סלטים: חצילים בטעם כבד, חצילים מטוגנים, טחינה (לא בדיו קכמו טרי, אבל אפשר להפשיר ואז להוסיף שן שום ותיבול ולטוחון במקל בלנדר וחוזר להיות כמעט כמו טרי)

מרק עוף מרק ירקות - טוב לא בדיוק כמו טרי אבל שווה.

• הוסף לסימניות
לצערי החינוך שבעלי קיבל בבית זה - אם את בלעבוסטע אמיתית את לא מקפיאה...הכל טרי אצלך
אבל הדבר היחיד שאני יודעת בפירוש שהוא יוצא גרוע בהקפאה זה כבדים!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פריידי;1866646:
מקפיאות אוכל?
אם כן איזה?
בקיצור איזה אוכל ממש טוב בהקפאה?
אני 6 שנים במטבח ועוד אף פעם לא העזתי לעשות את זה
נראה לי הגיע הזמן.....
אם אף פעם לא העזת- ממליצה לך גם לא לנסות להעיז...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DigiTali;1866978:
לצערי החינוך שבעלי קיבל בבית זה - אם את בלעבוסטע אמיתית את לא מקפיאה...הכל טרי אצלך
דווקא על כבדים שמעתי בשם באלעבוסטע אמיתית שכבד שלם כדאי להקפיא טבול בשמן, יוצא כמו טרי לאחר ההקפאה! אבל אני יכולה לברר יותר מפורט...
כבד טחון אני מקפיאה בכיף!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חדוי כנרת;1866844:
בעקרון פעם הייתי מקפיאה הכל כיום ב''ה כבר אין מקום!
ו...חלות, עוגות שמרים אנחנו מרגישים איזה טעם לוואי,-את אלו אני חייבת כל שבוע טרי מהתנור...
!

עוגות שמרים אני מקפיאה ממולאות ומוכנות לאפיה ואז מכניסה לתנור ביום שישי,
הרעיון נולד לא בגלל טעם לוואי, אלא כהגנה מפני "גנבי עוגות סדרתיים" (בחורי ישיבות בד"כ) . מה שלא אפוי נשאר בחיים

• הוסף לסימניות
מרקים אני אוהבת להקפיא בקופסאות הגבוהות של הליטר, (גביעים)
אני מכניסה קודם שקית סנדביץ - ואז מוזגת את המרק,
סוגרת ולהמקפיא,

נורא נח להפשיר בצורה כזו - וגם הקופסא לא מקבלת ריח וכתמים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DigiTali;1866978:

אם את יודעת להקפיא טוב, את לא חייבת לספר לבעלך שזה מהקפאה, ואין סיכוי שיבחין לבד :eek:
כבדים באמת לא מוצלחים בהקפאה, אבל יש המון דברים שלא מרגישים בכלל שהיה בהקפאה, חלות, עוגות, מרקים, תבשילי ירקות, סלטים מירקות (בלי מיונז), קציצות, פשטידות, אבל לא תפו״א. ועוד...
גב׳ בעקער, למה את אומרת שאי אפשר להקפיא חצילים? חצילים (בכל הצורות) מעולים בהקפאה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה