- הוסף לסימניות
כיום כן. לפני אלף שנה אני לא יודע לומר מה היה, אבל יש סבירות גדולה שהיו עוד עדות שהיה להם היגוי וואו כזה.זה רק אצל התימנים, לא?
כיום כן. לפני אלף שנה אני לא יודע לומר מה היה, אבל יש סבירות גדולה שהיו עוד עדות שהיה להם היגוי וואו כזה.זה רק אצל התימנים, לא?
לא עיינתי כעת ב'מענה לשון' שם, אך עכ"פ:לעצם העניין-לא די בהקפת התיבה, משום שהיא אינה מוקפת לחלוטין, ומאידך גם אינה מוטעמת, אלא משהו באמצע, והקדמא משמשת כמין מתג קל. עיי"ש. זה לא סימן לסגול, אלא זה סימן בעלמא, כמין מתג, שאין בכוחו להפך צירי לסגול.
זה רק אצל התימנים, לא?
רוב העדות המכונות כיום 'ספרדים' נהגו לבטא וא"ו כ-W עד לפני כמאה שנה, ובחלקן כך הוא המבטא עד עצם היום הזה.כיום כן. לפני אלף שנה אני לא יודע לומר מה היה, אבל יש סבירות גדולה שהיו עוד עדות שהיה להם היגוי וואו כזה.
אצל יהודי מצרים. עיין בקישור להלן.ובחלקן כך הוא המבטא עד עצם היום הזה.
לא הבנתי! הטענה של מי?הטענה היא שמבחינה דקדוקית אמור ה'קדמא' הנז' לבטא הימנעות מהטעמה, אך המנהג לא כן הוא.
נכון מאוד! (אך בדיוק הפוך ווא'ו/w-זה שפתיים על שפתיים, בי'ת רפויה/v-זה שיניים על שפתיים,)אפשר להפריד ביניהם כך:
וואו - שינים עליונות על שפה תחתונה (כמקובל)
ב' רפויה - שפתים עליונות על שפתיים תחתונות - אבל ברפיון ולא בסגירה מוחלטת כמו ב' דגושה.
(מקובל שבלשון הקודש המקורית וואו = W ואז אין בעיה עם ב' רפויה).
www.ykr.org.il
www.ykr.org.il
אז כל גדולי הדור הנ"ל היו לפני פחות מ700 שנה.מה שהרוסים עושים היום להגיית ה' זה מה שהאוסטרים עשו לאות ח' לפני שבע מאות שנה).
עכ"פ מוכח שמדובר על שתי אותיות גרוניות שאפשר לבלבל ביניהם. ולא תמצא אף פוסק מזהיר על חתין כפין.ה"מראי מקומות" שהבאת לא מדברים על חי"ת-כ"ף, אלא על חי"ת-ה"א!
אם איני טועה ההונגרים מפורסמים בזה שהם קוראים חית דומה להא.ה"מראי מקומות" שהבאת לא מדברים על חי"ת-כ"ף, אלא על חי"ת-ה"א!
אם זה נכון מה שכתבת
אז כל גדולי הדור הנ"ל היו לפני פחות מ700 שנה.
נראה לי שגדולי המדקדקים כיום (הגר"ש דבליצקי לדוג') כן מקפידים להדגיש את ההבדלים בין ח' לכ'אם הרמ"א הב"ח והט"ז המג"א והש"ך הרעק"א והחת"ס וה"קצות" הגר"א הבעש"ט ותלמידיו והח"ח וכו' ביטאו חי"ת ככ"ף, מבחינתי זה בסדר גמור, גם אם מקורו בשיבוש,
מי שמנסה לשנות דרכי אבות ולנסות להידמות לאברהם אבינו וכו', שילך גם עם כיפות מנוקבות/סרוגות וסנדלים חומות...
אני כלל לא בטוח אם לימות המשיח כולם ישנו את המבטא כמו התימנים.
הגיוני שהיו גם הרבה גדולים כאלו בדורות הקודמיםנראה לי שגדולי המדקדקים כיום (הגר"ש דבליצקי לדוג') כן מקפידים להדגיש את ההבדלים בין ח' לכ'
סתר עצמו מיני' ובי'. בראש דבריו ממליץ לשנות המנהג, אך תיכף בתוכ"ד מוסיף שד"ז קדום הוא במאד. וצ"ע.הרב דאדוואנדביטוי האות ו' כאות W או כאות V באנגלית ? - ישיבת כסא רחמים
1. בודאי שכדאי שיקרא כמבטא הספרדי והתימני שהואwww.ykr.org.il
כמדומה שלא רק הם.אצל יהודי מצרים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים