עזרה בעלי תשובה יקרים!!! המאמר הזה (והתגובות שיגיעו בהמשך) בשבילכם!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
יש לציין שזה מאמר פתיחה, והמטרה היא שכל מי שיש לו מה לשתף, לייעץ, להאיר ולהעיר, שיכתוב את אשר על ליבו, וכך יוכלו להיעזר בזה הרבה אנשים!!!

אנחנו כבעלי תשובה קצת ותיקים (כמעט 20 שנה), נשואים פלוס 7, גרים בלב ליבה של עיר חרדית קלאסית, מסתובבים בכוללים החשובים ביותר, יורדים לגינה עם האמהות הדוסיות מכל הגוונים (גם חברון וגם פוניבז'), ואפשר לומר פחות או יותר שנכנסו (כביכול) למיינסטרים החרדי.
אנחנו שולחים את ילדינו לגן בנים וגן בנות כנהוג,
את הבנים נלחמנו להכניס לת"ת הכי נוצץ בעיר,
את הבנות לבית יעקב השכונתי (מעורב- "צולים", מודרנים, חניוקים, רגילים ומעט חילונים על מדים),
{כמובן שלא מביאים למסיבות הסידור, ולסיומי מסכת את הסבים והסבתות} ::cry::cry::cry: ,
נחלמים על מקום בישיבות קטנות (לא מאמינים ששומעים על דילים שעשו בשבילנו או על ידינו).
נמרחים על הגדר ונחבלים להכניס את הבנות לסמינר טוב (ובתקווה להתקבל לבינוני) כי הרי ל-"טופ- סמינר" אין על מה לדבר (וגם לא לחלום).
מתפללים בבתי הכנסת השכונתיים, מנסים לקבל שם קצת צומי (להגיד גוט שאבעס למי שאפשר בשביל שיסתכל עלי).
לפעמים מצליחים להכנס לאיזה קהילה "מקבלת" (ועדיין מרגישים קצת שונים). :cry: :cry: :cry:

עוד לא הגענו לשלב השידוכים אז אין לי תיאורים עוד...

יש עוד הרבה תיאורים לחיים שלנו שאפשר לכתוב בנושא, ואי"ה אכתוב עוד בהמשך,

לכל בעל תשובה סגנון משלו, ילדות משלו, הורים משלו,
אופן קבלת החזרה בתשובה אצל החברים והמשפחה שלו.
ובטוח שלכל אחד יש עצות מחכימות ואולי הדרכות שקיבלו בכל מיני עניינים שקשורים לדרך שעשו ושהם חיים בה.

לדעתי ההתמודדות הגדולה של בעלי התשובה היא הדאגה והחרדה לגבי עתיד ילדינו בגלל הקשר עם המשפחה החילונית סבא וסבתא, דודים ודודות. ושזה מעורר הרבה שאלות ואתגרים- האם להפגיש את הילדים ואיך, כמה זמן, לשלוח אותם אליהם לבד או לא, האם להגיע לשבתות יותר או פחות, האם להסכים להם להגיע בלבוש לא צנוע, האם ללכת לחתונה מעורבת של דוד אהוב. האם להסכים לסבא לתת כסף לילדים (שהחברים שלהם מקבלים שקל לחודש ואומרים תודה). האם לאסור על ההורים להכניס אייפון לבית שלנו, או לצלם את הילדים...

בקיצור הרבה התלבטויות ואתגרים, ואשמח שאנשים יגיבו, יתנו עצות, ישאלו שאלות...​

{מציע לעקוב אחרי המאמרים והתגובות וכמובן להעביר לעוד בעלי תשובה שאתם מכירים}

• הוסף לסימניות
יש לציין שזה מאמר פתיחה, והמטרה היא שכל מי שיש לו מה לשתף, לייעץ, להאיר ולהעיר, שיכתוב את אשר על ליבו, וכך יוכלו להיעזר בזה הרבה אנשים!!!

אנחנו כבעלי תשובה קצת ותיקים (כמעט 20 שנה), נשואים פלוס 7, גרים בלב ליבה של עיר חרדית קלאסית, מסתובבים בכוללים החשובים ביותר, יורדים לגינה עם האמהות הדוסיות מכל הגוונים (גם חברון וגם פוניבז'), ואפשר לומר פחות או יותר שנכנסו (כביכול) למיינסטרים החרדי.
אנחנו שולחים את ילדינו לגן בנים וגן בנות כנהוג,
את הבנים נלחמנו להכניס לת"ת הכי נוצץ בעיר,
את הבנות לבית יעקב השכונתי (מעורב- "צולים", מודרנים, חניוקים, רגילים ומעט חילונים על מדים),
{כמובן שלא מביאים למסיבות הסידור, ולסיומי מסכת את הסבים והסבתות} ::cry::cry::cry: ,
נחלמים על מקום בישיבות קטנות (לא מאמינים ששומעים על דילים שעשו בשבילנו או על ידינו).
נמרחים על הגדר ונחבלים להכניס את הבנות לסמינר טוב (ובתקווה להתקבל לבינוני) כי הרי ל-"טופ- סמינר" אין על מה לדבר (וגם לא לחלום).
מתפללים בבתי הכנסת השכונתיים, מנסים לקבל שם קצת צומי (להגיד גוט שאבעס למי שאפשר בשביל שיסתכל עלי).
לפעמים מצליחים להכנס לאיזה קהילה "מקבלת" (ועדיין מרגישים קצת שונים). :cry: :cry: :cry:

עוד לא הגענו לשלב השידוכים אז אין לי תיאורים עוד...

יש עוד הרבה תיאורים לחיים שלנו שאפשר לכתוב בנושא, ואי"ה אכתוב עוד בהמשך,

לכל בעל תשובה סגנון משלו, ילדות משלו, הורים משלו,
אופן קבלת החזרה בתשובה אצל החברים והמשפחה שלו.
ובטוח שלכל אחד יש עצות מחכימות ואולי הדרכות שקיבלו בכל מיני עניינים שקשורים לדרך שעשו ושהם חיים בה.

לדעתי ההתמודדות הגדולה של בעלי התשובה היא הדאגה והחרדה לגבי עתיד ילדינו בגלל הקשר עם המשפחה החילונית סבא וסבתא, דודים ודודות. ושזה מעורר הרבה שאלות ואתגרים- האם להפגיש את הילדים ואיך, כמה זמן, לשלוח אותם אליהם לבד או לא, האם להגיע לשבתות יותר או פחות, האם להסכים להם להגיע בלבוש לא צנוע, האם ללכת לחתונה מעורבת של דוד אהוב. האם להסכים לסבא לתת כסף לילדים (שהחברים שלהם מקבלים שקל לחודש ואומרים תודה). האם לאסור על ההורים להכניס אייפון לבית שלנו, או לצלם את הילדים...

בקיצור הרבה התלבטויות ואתגרים, ואשמח שאנשים יגיבו, יתנו עצות, ישאלו שאלות...​

{מציע לעקוב אחרי המאמרים והתגובות וכמובן להעביר לעוד בעלי תשובה שאתם מכירים}
הדבר הכי טוב שאפשר לייעץ לכם, זה להיות צמודים לרב ת"ח שמכיר בעלי תשובה ומכיר מקרוב את כל ההתמודדות שלכם בכל התחומים שהזכרתם
לשמוע עצות מניקים בפרוג שלא בטוח שהם עברו את מה שעברתם ולא מכירים את התמודדות וכן את ההלכה (שזה הכי חשוב, על מה להקפיד ועל מה לא ואיך לומר) לא בטוח נכון

• הוסף לסימניות
קצת עצוב לשמוע על ההתמודדות שלכם.
מעניין איפה אתם גרים.

מכירה כל כך הרבה בעלי תשובה שהתקבלו בקלות למקומות נוצצים וסמינרים טופ בלי שום בעיות והתערו בקהילות מצויין.

לגבי הקשר עם המשפחה, כל משפחה צריכה לשאול רב שמכיר אותם מקרוב באופן אישי ולנהוג לפי הוראותיו.

• הוסף לסימניות
בתור בת של בעלי תשובה
ההורים שלי אף פעם לא נדחפו למקום שלא רצה אותם
ברוך השם גדלנו למשפחה לתפארת

יש לנו קשר אדוק עם המשפחה החילונית ואין בזה שום בעיה
אנחנו מכבדים אותם והם אותנו

גם מהבני דודים אף פעם לא קיבלתי מידע בעייתי או מילים לא מתאימות
הם הונחו ע"י ההורים שאנחנו שונים וחייבים להקפיד

מסייגת שיכול להיות שלפני 15-20 שנה האנשים היו יותר תמימים ומכך לא היתה בעיה שהיינו בקשר רצוף

• הוסף לסימניות
בקיצור הרבה התלבטויות ואתגרים
אני חושבת שהדבר הכי חשוב זה למצוא לעצמכם רב שאתם יכולים להתייעץ איתו על הכל.
כלומר גם אם יש לכם עכשיו רב שאתם מתייעצים איתו בהלכה אתם צריכים למצוא רב שתרגישו בנוח לדון איתו על כל הנושאים ההשקפתים והבעיות המורכבות שאתם נתקלים בהם ועומדים בדרכם.

• הוסף לסימניות
הדבר הכי טוב שאפשר לייעץ לכם, זה להיות צמודים לרב ת"ח שמכיר בעלי תשובה ומכיר מקרוב את כל ההתמודדות שלכם בכל התחומים שהזכרתם
לשמוע עצות מניקים בפרוג שלא בטוח שהם עברו את מה שעברתם ולא מכירים את התמודדות וכן את ההלכה (שזה הכי חשוב, על מה להקפיד ועל מה לא ואיך לומר) לא בטוח נכון
כמה שזה נכון
אבל לצערי כ"כ הרבה "רבנים" מעוללים כל כך הרבה רע לבעלי תשובה.
אני מכיר אישית משפחה שהרב שלהם הורה לאב לעזוב את עבודתו כמתכנת וללכת לכולל
וכמובן יש ביטחון בקב"ה וכו
המצב בבית שם הוא שהאמא נכה נפשית ולא מתפקדת בכלל והוא היה מקור הפרנסה היחיד.
את השמחות כולל חתונות חלק מהילדים אנו עבדנו מאוד קשה לתרום ולהתרים (ללא כל עזרה מהאב שהרי הוא בטוח בקב"ה ומה פתאום שהוא יפעל משהו בשידוכים או במימון.)
הילדים כולם עזבו את הבית הבנות לפנימיות והבנים לישיבות עם פנימיות (גם ישיבות קטנות)
הרי שאותו רב חוטא ופושע.
כשהייתי צעיר יותר אני תכננתי להוציא נגדו מכתב מכל רב אפשרי כיום בהיותי אדם בוגר אני רואה כשכיום החובה להזהיר מפני רבנים הזויים ולא מהמיינסטרים הוא עצום.
להצמד לרב נורמלי...
שלא יוביל לקיצוניות הרסנית שניכרת כל כך בדור השני
לא חסר כאלו.
אין לי פתרון אמיתי אבל המצב הוא כל כך קשה ואנו אין לנו לסמוך אלא על אבינו שבשמיים

• הוסף לסימניות
לגבי סמראט פון
דעתי שאין בעיה שיצלמו אותם , אבל הילדים לא נוגעים בפלאפון
הילדים שלי כנכדים יודעים שאם סבתא שלי רוצה להראות להם משהו
אני מיד אומרת לא אני לא מסכימה
הם קטנים אבל בטוחה שמבינים

• הוסף לסימניות
בתור בת של בעלי תשובה
ההורים שלי אף פעם לא נדחפו למקום שלא רצה אותם
ברוך השם גדלנו למשפחה לתפארת

יש לנו קשר אדוק עם המשפחה החילונית ואין בזה שום בעיה
אנחנו מכבדים אותם והם אותנו

גם מהבני דודים אף פעם לא קיבלתי מידע בעייתי או מילים לא מתאימות
הם הונחו ע"י ההורים שאנחנו שונים וחייבים להקפיד

מסייגת שיכול להיות שלפני 15-20 שנה האנשים היו יותר תמימים ומכך לא היתה בעיה שהיינו בקשר רצוף
ואני מכיר מקרה בדיוק הפוך, שהיה קשר ממש טוב וכו, ובאופן ישיר כתוצאה מזה זה השפיע על ארבעה ילדים שעזבו.
אז כנראה שבאמת כל מקרה לגופו, ותלוי מאד גם בסגנון המשפחה החילונית עד כמה יש לה השפעה.

• הוסף לסימניות
קצת עצוב לשמוע על ההתמודדות שלכם.
מעניין איפה אתם גרים.

מכירה כל כך הרבה בעלי תשובה שהתקבלו בקלות למקומות נוצצים וסמינרים טופ בלי שום בעיות והתערו בקהילות מצויין.

לגבי הקשר עם המשפחה, כל משפחה צריכה לשאול רב שמכיר אותם מקרוב באופן אישי ולנהוג לפי הוראותיו.
אדרבה
נסי לאפיין את מי שאת מכירה לעומת מי שמסתמא את יודעת שלא התקבל ולא התערה.
מה ההבדלים ביניהם ושתפו בתובנות

לצערנו הבדידות של בעלי התשובה היא נוראית
ואין מי שידריך את אבי המשפחה איך להגות את התפילה נכון
איזה כובע לקנות שלא יראה מוזר ושלא לובשים גרביים לבנות וכו וכו

• הוסף לסימניות
ואני מכיר מקרה בדיוק הפוך, שהיה קשר ממש טוב וכו, ובאופן ישיר כתוצאה מזה זה השפיע על ארבעה ילדים שעזבו.
אז כנראה שבאמת כל מקרה לגופו, ותלוי מאד גם בסגנון המשפחה החילונית עד כמה יש לה השפעה.
זה מה שהשפיע?
מניין לכם?
בעיית הדור השני נפוצה בין אם שמרו על קשר ובין אם לא.

• הוסף לסימניות
זה מה שהשפיע?
מניין לכם?
בעיית הדור השני נפוצה בין אם שמרו על קשר ובין אם לא.
מהכרות קרובה ביותר. ב100 אחוז. והם עצמם אומרים זאת.
אני לא מבין גם את כל הכעס של אנשים, זה דבר מאד מובן שקשר כזה יכול להיות הרסני.

• הוסף לסימניות
אני לא יודע מה טיב החינוך שהם הצליחו להעמיד בבית
לרוב אם מצליחים להעמיד חינוך טוב ואיכותי עם רגש, חום ואהבה הילדים לא פוזלים החוצה גם אם יש סבא וסבתא מאוד קרובים.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין גם את כל הכעס של אנשים, זה דבר מאד מובן שקשר כזה יכול להיות הרסני.
יכולה לומר שבגיל 10 ניהלתי דיונים עם בני דודים גדולים ממני בהרבה
על יהדות, מצוות ותורה
כל האחים שלי כך
גדלנו בבית עמוק וחושב ולא כי ככה צריך

חינוך הוא חלק משמעותי מאד בכל בית ובטח אצל בעלי תשובה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא יודע מה טיב החינוך שהם הצליחו להעמיד בבית
לרוב אם מצליחים להעמיד חינוך טוב ואיכותי עם רגש, חום ואהבה הילדים לא פוזלים החוצה גם אם יש סבא וסבתא מאוד קרובים.
חינוך הכי טוב שיש, עם הרבה חום ואהבה, זה שני נושאים שלא קשורים.
נ.ב. החצי השני של המשפחה אברכים מהמצוינים של עולם התורה.

• הוסף לסימניות
יכולה לומר לכן שבגיל 10 ניהלתי דיונים עם בני דודים גדולים ממני בהרבה
על יהדות, מצוות ותורה
כל האחים שלי כך
גדלנו בבית עמוק וחושב ולא כי ככה צריך

חינוך הוא חלק משמעותי מאד בכל בית ובטח אצל בעלי תשובה
רק אני מציין שזה מאוד מאוד קשה.
מדובר על אנשים שבעצמם יש להם הרבה יותר לבטים וספיקות
להעמיד משנה סדורה וברורה לילדים זה פרויקט.ורק מדגיש את הצורך ברב נורמלי

• הוסף לסימניות
חינוך הכי טוב שיש, עם הרבה חום ואהבה, זה שני נושאים שלא קשורים.
נ.ב. החצי השני של המשפחה אברכים מהמצוינים של עולם התורה.
לצערי זה קשור בקשר בל ינתק
גבולות ברורים בלי רגש יהודי חיובי + חום ואהבה ללא קשר לא עומדים

• הוסף לסימניות
רק אני מציין שזה מאוד מאוד קשה.
מדובר על אנשים שבעצמם יש להם הרבה יותר לבטים וספיקות
להעמיד משנה סדורה וברורה לילדים זה פרויקט.ורק מדגיש את הצורך ברב נורמלי
ברור
אדם שחוזר בתשובה ועובר לגור בעיר חרדית חייב משנה סדורה
אחרת מה הוא עושה שם ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה