עזרה בעלי תשובה יקרים!!! המאמר הזה (והתגובות שיגיעו בהמשך) בשבילכם!!!

מצב
הנושא נעול.
מכיון שהחברה החרדית שומרת על עצמה מידי חזק אז כל אחד שטיפה חריג בנוף ישר מקוטלג כ"לא משלנו". זה משהו מובנה, כנראה.

נדיר!
נדיר נדיר אבל יצא לי להכיר כמה וכמה כאלה ב'ה
וחייבת לציין שאמנם אנחנו לא בשלב שידוכים - אבל קשה להגיד עלינו שאנחנו חוזרים בתשובה ב'ה..

נדיר נדיר אבל יצא לי להכיר כמה וכמה כאלה ב'ה
וחייבת לציין שאמנם אנחנו לא בשלב שידוכים - אבל קשה להגיד עלינו שאנחנו חוזרים בתשובה ב'ה..
קשה לי לשמוע את זה שצריך להסתיר כזה דבר
שמתייחסים לזה כאל מום
זה נורא בעיני!

החברה החרדית היא מאוד מגוונת - ההגדרה הזו היא רבת אנפין. יש מקומות שקל יותר להיכנס ולהשתייך ויש מקומות שהכניסה אליהן היא מהעבודות הקשות שבמקדש.
מי שרוצה להשתלב חייב להחליט לאיזו קהילה/סגנון וכו' רצונו להשתלב.
יש דבר שמאפיין בעלי תשובה והוא הכח ללכת נגד הזרם - לטוב ולמוטב, ולפעמים זה פוגע ביכולת להשתלב.
אחד החסרונות הבולטים הוא הרגשה נחיתית אף אצל הותיקים. מי שהשכיל לראות את עצמו כשווה בין שווים נטמע מהר מאוד.

לגבי פגישות עם הקרובים - מאוד תלוי מי המשפחה. הורים שבנויים, הורים שהם מנהיגים בביתם, המשפחה תהיה יציבה וחזקה. חשוב אוירה טובה ששורה בבית. (ודאי שיש קשיים ונסיונות, עדיין לא הגיע משיח לאף אחד באופן פרטי אך ההרגשה הכללית היא כזו). דוגמאות אפשר להביא לרוב לצד שבעד וצד שכנגד אך יש לשקול את כל פרטים ולתת לאדם גדול להכריע.

לגבי שידוכים - יש כאלה משפחות מהמיינסטרים שזה יתקבל אצלם ויש כאלה שלא. אין דעת כולם שווה. במיוחד בימינו שיש משפחות רבות עם ילד שמתמודד וכדומה.

קשה לי לשמוע את זה שצריך להסתיר כזה דבר
שמתייחסים לזה כאל מום
זה נורא בעיני!
אה, לא . אנחנו ממש ממש לא מסתירים
להפך
כשזה רלוונטי וכו' אני כן אומרת, אני לא מציגה את עצמי "היי, אני אחות ואני חוזרת בתשובה"
זה מגיע, והרבה פעמים עוד לפני שרואים את ההורים שלי
בעיני זה מעלה וזאת זכות וזה מסע שלא כל אחד זוכה לעבור

אה, לא . אנחנו ממש ממש לא מסתירים
להפך
כשזה רלוונטי וכו' אני כן אומרת, אני לא מציגה את עצמי "היי, אני אחות ואני חוזרת בתשובה"
זה מגיע, והרבה פעמים עוד לפני שרואים את ההורים שלי
בעיני זה מעלה וזאת זכות וזה מסע שלא כל אחד זוכה לעבור
צודקת.
כוונתי היתה לחברה שמתייחסת לזה כאל פגם.

לצערי גם בסגנון כתיבה שלך למרות שעברו כבר 20 שנים מאז שחזרתם בתשובה עדיין מתגלים הפערים והבעיות של החוזרים בתשובה בחינוך הילדים... -כתבת "ומעט חילונים על מדים"
החיים הם לא שחור לבן!!!! סמרטפון= חילוני אין סמרטפון=חרדי
ואם חס וחלילה אחד מבניך או בנותיך יקנה סמארטפון או לא ילך בדרך שאתה כיונת אותו ולא ירגיש את ה"אורות" שאתה הרגשת. אבא שלו יגדיר אותו חילוני??
לא קשה להבין למה יש אחוזי נשירה בדור שני של חזב"ת
אולי אתה כמי שהיית בתוך כל הזבל מבין כמה צריך להתרחק מסמרטפון וכד"ו אבל ישנם כאלה שגדלו אחרת(כולל ילדך) והם יותר סקרנים לעולם האחר. והתמודדות שלהם יותר קשה וכמו שאתה מצפה שהציבור החרדי יכיל אותך ויכניס אותך למיינסטרים אתה חייב להבין ולקבל את הצדדים הפחות יפים של הציבור החרדי ולהבין שהוא לא מושלם!!
(אמנם זה לא ממש נושא האשכול אבל המילים זועקות)

לצערי גם בסגנון כתיבה שלך למרות שעברו כבר 20 שנים מאז שחזרתם בתשובה עדיין מתגלים הפערים והבעיות של החוזרים בתשובה בחינוך הילדים... -כתבת "ומעט חילונים על מדים"
ואם חס וחלילה אחד מבניך או בנותיך יקנה סמארטפון או לא ילך בדרך שאתה כיונת אותו
המקרה שהוא תיאר היה יותר קיצוני מסתם אייפון
אין צורך להקטין את חומרת המקרה.

ואם חס וחלילה אחד מבניך או בנותיך יקנה סמארטפון או לא ילך בדרך שאתה כיונת אותו ולא ירגיש את ה"אורות" שאתה הרגשת. אבא שלו יגדיר אותו חילוני??
אולי אתה כמי שהיית בתוך כל הזבל מבין כמה צריך להתרחק מסמרטפון וכד"ו אבל ישנם כאלה שגדלו אחרת(כולל ילדך) והם יותר סקרנים לעולם האחר. והתמודדות שלהם יותר קשה וכמו שאתה מצפה שהציבור החרדי יכיל אותך ויכניס אותך למיינסטרים אתה חייב להבין ולקבל את הצדדים הפחות יפים של הציבור החרדי ולהבין שהוא לא מושלם!!
ובאמת שהחזבתי"ם צודקים ולא "החרדים"...
סמרטפון=לא חרדי
לא סמרטפון=חרדי

וכן הדת היא כן שחור לבן בכל אופן ככה בעולם שהיה צריך ליהיות...
[בלי ליכנס להחרגות...]

בלת"ק
משפחה שנלחמת להכניס את הבת לסמינר הכי הכי "נחשב" ולחיידר הנוצץ ביותר, תתקל כנראה בקשיים. בלי שום קשר להיותם בעלי תשובה.
הרי זה מה שהופך את אותו מוסד לנחשק כ"כ לא? אם היה קל להיכנס אליו לא הייתם ממהרים לשלוח לשם..
רק מה, בעלי תשובה בד"כ ישר יחשבו שזה בגלל שהם בעלי תשובה, אפילו אם זה ממש לא הסיבה!

אם כבר השאלה שלי היא אחרת
מי אמר שצריך להילחם לשלוח ל "הכי הכי"
במה הוא יותר טוב מאחרים?
במהות?
או רק כי זה "מותג"?
על מותג משלמים הרבה
ולא רק בעלי תשובה.

הוא בסך הכל דבר על נתון שקיים - יש אנשים שמגזרית משתייכים לציבור החרדי רק כי ההורים שלהם חרדים. אם אין ממ"ח באזור הם ישלחו את הילדים שלהם לבית ספר בית יעקב האזורי למרות שבבית הם מנהלים חיים שאינם חרדיים בכלל - כשרות מינימלית, לבוש, אינטרנט פתוח וטלויזיה...
זה בעיה שמתישהוא תתפוצץ!!! כי מצד אחד מתנגדים בכל הכח לממ"חים ומצד שני אנחנו לא מעוניינים שהציבור הזה יהיה בכיתות של הבנות שלנו!!!!
אני חושב - שקרב היום שגם הציבור הליטאי יעבור לבתי ספר פרטיים לבנות כמו החיידרים וכמו החסידים! כי המצב היום בבתי ספר האזוריים הוא נורא ואיום!!!!!

פשוט תגובה מכוערת!
בושה !
'הוא כתב על משפחה שיש בה מכלול של דברים שמבחינתו הם נחשבים חילונים ולא רק סמארטפון!
והוא מכיר חילונים יותר ממך כנראה שהוא יודע....
עכשיו אני מבין למה יש אחוזי נשירה מטורפים בדור השני של המשפחות המתחזות לחרדים....
לי יש חברותא בעל תשובה שיותר טוב מהמון חרדים מבית שלא מתקרבים אליו בכלל!!
הוא אברך רציני יותר מרוב האברכים בכולל יותר למדן יותר מתמיד ואני הייתי מעדיף שהילדים שלי ילמדו אם הילדים שלו מאשר עם כל הליצנים הנ''ל שמשחקים אותה חרדים!
יכול להיות שיש להם אחוזי נשירה גם בגלל אנשים רשעים שהרחיקו ילדים לבעלי תשובה ממוסדות בגלל גאווה טיפשית וקיבלו לעומת זאת אנשים מבית חרדי בלי טיפת יר''ש!

פשוט תגובה מכוערת!
בושה !
'הוא כתב על משפחה שיש בה מכלול של דברים שמבחינתו הם נחשבים חילונים ולא רק סמארטפון!
והוא מכיר חילונים יותר ממך כנראה שהוא יודע....
עכשיו אני מבין למה יש אחוזי נשירה מטורפים בדור השני של המשפחות המתחזות לחרדים....
לי יש חברותא בעל תשובה שיותר טוב מהמון חרדים מבית שלא מתקרבים אליו בכלל!!
הוא אברך רציני יותר מרוב האברכים בכולל יותר למדן יותר מתמיד ואני הייתי מעדיף שהילדים שלי ילמדו אם הילדים שלו מאשר עם כל הליצנים הנ''ל שמשחקים אותה חרדים!
יכול להיות שיש להם אחוזי נשירה גם בגלל אנשים רשעים שהרחיקו ילדים לבעלי תשובה ממוסדות בגלל גאווה טיפשית וקיבלו לעומת זאת אנשים מבית חרדי בלי טיפת יר''ש!
עולם השקר

כמו שאתה מצפה שהציבור החרדי יכיל אותך ויכניס אותך למיינסטרים אתה חייב להבין ולקבל את הצדדים הפחות יפים של הציבור החרדי ולהבין שהוא לא מושלם!!
אני חושבת שהם הראשונים להבין את זה.
לא צריכים את העזרה שלך מבפנים.

הנה עוד תגובה שכולה התנשאות, ו"לא קשה להבין" [ממש לא קשה.. הרי הייתי שם...]
"ומעט חילונים על מדים", לצערינו לא מעט, ממש לא מעט,
אני מרשה לעצמי לכתוב בשם הרבה חרדים
א. אנחנו לצערינו לא מבינים אתכם תמיד, מהמון סיבות, וזה עדיין לא סיבה לאפליה, אנשים כמוכם היו אמורים להתקבל רק בחיבוק גדול ואהבה, וודאי שלא באפליה או התנשאות וחשדנות שישנם כיום
ב. הקושי בגידול ילדים בדרך ישראל סבא היא נחלת כלל הציבור שלנו, שמתקשה להנחיל לפעמים לילדיו כח לעמוד מול נסיונות
ג. יש בינינו הרבה מודרנים, אנחנו מתביישים בהם, מאוד, אין דרך להגן על זה, ו"חילונים על מדים" אולי קצת מרחיק לכת
אבל בהחלט בכיוון הזה, [הוא ציין בפתיחה שיש צולים, מודרנים, ויותר מזה חילונים על מדים], אשה ובעל שמתנהגים לא בצניעות בפרהסיא, זה דבר לא דתי, אנשים עם סמארטפון לא מסונן, וודאי עם גישה לילדים, זה דבר לא דתי, [ ואני לא נכנס לכן או לא לייס ופאות ארוכות, אשה שמאוד חשוב לה ו\או לבעלה שתראה רווקה- שינעם לה]
ד. ואחרי הכל סליחה, סליחה על התנשאות וחוסר הבנה, על אפלייה, על דיקדוק דבילי של הגייה נכונה "גוט שבעס" ו"תיירה", סליחה שאתם צריכים כל כך להזיע כדי להיכנס ל"מיינסטרים הקדוש" [וזה עולה לכם בחינוך ילדים],
מגיע לכם רק מילים טובות הצדעה, וחיבוק ענק על הדרך המפוארת והמאמץ שאתם עושים,
"ויצא חוטר מגזע ישי ונצר משורשיו יפרה, והריחו ביראת השם"

אני מכירה כמה חרדיות מבית וגם מבתים חשובים !! שהתחתנו עם בעלי תשובה שאף אחד בעולם לא יכול לדמיין שהם בעלי תשובה והרויחו בענק ! (מלבד העובדה שלא היו צריכים להתחייב לסכומים אסטרונומים)לחוות כל יום בעל שמברך מילה במילה מהברכון בכונה גדולה זה רק אדם שהגיע לזה מיגיעה והבנה אמיתת שאין עוד מלבדו .שמקיים מצוות לא מלומדה . שאוהב ללמוד וחי את התורה ולא בכולל כי כולם שם . בדורות שעברו הרבה רבנים חיתנו עם בחורים שנשרפו או חוזרים בתשובה ומגדלים משפחות לתפארת שנטועים עמוק במיינסטרים הליטאי

ואחרי הכל סליחה, סליחה על התנשאות וחוסר הבנה, על אפלייה, על דיקדוק דבילי של הגייה נכונה "גוט שבעס" ו"תיירה", סליחה שאתם צריכים כל כך להזיע כדי להיכנס ל"מיינסטרים הקדוש" [וזה עולה לכם בחינוך ילדים],
🤣😂🤣

בלת"ק.
לצערי מבינה לגמרי את הכאב שלכם, ברור לי שאתם הקרבתם את חייכם ע"מ להגיע לעולם אמיתי ומתוקן והתקבלתם בקריאות בוז וחשדנות בעולם שקר וכואב.
מבינה ומקנאה בזכויותכם.
הציבור החרדי בהחלט צריך להשתפר בהרבה דברים (בחלק הזה זה דיי מובן הרתיעה לצורך חינוך הילדים)
אבל דבר אחד תהיו בטוחים: שם (בעוה"ב כמובן) זכויותיכם גדולות מזכויותיהם...!!!
כמובן רשאים לחלוק עלי כולם, את שלי אמרתי!! אף אחד מהמיינסטרים לא הקריב עשירית מההקרבה של חוזרים בתשובה, נראה אותכם עוזבים את כל העולם החרדי ונכנסים לעול

אני מכירה כמה חרדיות מבית וגם מבתים חשובים !! שהתחתנו עם בעלי תשובה שאף אחד בעולם לא יכול לדמיין שהם בעלי תשובה והרויחו בענק ! (מלבד העובדה שלא היו צריכים להתחייב לסכומים אסטרונומים)לחוות כל יום בעל שמברך מילה במילה מהברכון בכונה גדולה זה רק אדם שהגיע לזה מיגיעה והבנה אמיתת שאין עוד מלבדו .שמקיים מצוות לא מלומדה . שאוהב ללמוד וחי את התורה ולא בכולל כי כולם שם . בדורות שעברו הרבה רבנים חיתנו עם בחורים שנשרפו או חוזרים בתשובה ומגדלים משפחות לתפארת שנטועים עמוק במיינסטרים הליטאי
לא רוצה לאכזב
גם לבעלי תשובה מגיע השלב של מלומדה.
כמו לכל אדם שומר תורה ומצוות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה