עזרה בעלי תשובה יקרים!!! המאמר הזה (והתגובות שיגיעו בהמשך) בשבילכם!!!

מצב
הנושא נעול.
יש הבדל בין להיות שייך למגזר החרדי לבין להיות עבד ה'.
אדם שמחייב את עצמו להיות שייך למגזר החרדי או מגזר אחר זה מעטפת חיצונית. עדיף לדבר על ה' ולחנך לאהבת ה' ולשמירת מצוותיו ואז הסביבה פחות רלוונטית.

עצה חשובה בחינוך: קודם לחנך את הילדים להיות בני אדם טובים, לא לזלזל בזולת, לכבד את עצמם ואת כולם ולהביט בעין טובה ולדון לכף זכות, לשמור על נקיון רשות הרבים להיות עירניים לא להזיק לזולת וכו'.
אחר כך לשלב חינוך ליראת שמים, תפילה בכוונה, להיות צדיקים גם ובעיקר כשאף אחד לא רואה אותם, כי ה' תמיד רואה אותם.
ואז להשקיע גם ברצון להיות חרדי אמיתי שלא יעזוב בחיים את התורה, כי היא חלק ממנו ולא תלויה באנשים חיצונים, באייפון וכדו'.

כל הלחץ החברתי החרדי חשוב כל עוד האדם זוכר שזה סך הכל דרך להגיע למטרה, ואין בזה מטרה בפני עצמה.
יישר כח.
העצה הזאת היא לכל יהודי באשר הוא. ללא קשר להשתייכות מגזרית.
בונוס נוסף שמקבלים מהדרך הזאת:
יכולת ביקורת פנימית על הציבור שלך, ולא להכשיר כל מה שעושה 'חרדי'.
לצערינו יש גם תופעות פחות חיוביות במגזר יראי השם, ואם חינכתך את ילדיך שהחרדיות היא אמצעי ולא מטרה- הם ידעו לזהות זאת ולא לקבל את זה כ'כשר' ו'מותר' ו'כולם עושים כך'.

גם אני לא מכירה חרד״ל בבתי ספר ביע״ק קלאסיים (לפני 20 שנה הכרתי)
אבל כן מכירה אבות חרדים על מדים (מילואים) בבתי ספר ביע״ק בירושלים, שמשם התחיל הדיון.
(אני משערת שאליהם היתה הכוונה בבדיחה הלא מצחיקה על ׳חילונים על מדים׳)
פות"ש התכוון שישנם אנשים שלובשים מדי חרדי - שחור לבן כובע וחליפה וכו - ובעצם הליכותיהם הם חילונים
על כל המשתמע מכך מבחינת המתירנות

פות"ש התכוון שישנם אנשים שלובשים מדי חרדי - שחור לבן כובע וחליפה וכו - ובעצם הליכותיהם הם חילונים
על כל המשתמע מכך מבחינת המתירנות
ראיתי בהמשך.
יש לציין שזה ממש לא הובן.

ולאותם אנשים מותר לשפוט נכון? כי הרי הם חרדים מלידה כמה צביעות....
להם מותר להגדיר אנשים בישבות/ סמינרים / שידוכים אבל שאנשים אחרים מגדירים אותם זה אסור
את יודעת כמה משפחות מנסטרים בציבור החרדי להורים יש מכשיר חכם והילדים רואים מה שבא להם לראות אבל בגלל שהם מהמשפחות החשובות בציבור אף אחד לא אומר על זה מיה מקבלים אותם בזרועות פתוחות לסמינרים ולישיבות הכי טובות
זה איש קש.
דבורה לא טענה לרגע שלאותם אנשים כן מותר לשפוט,
וכמו שאני מכירה אותה היא גם לא חושבת ככה.

לצערי גם בסגנון כתיבה שלך למרות שעברו כבר 20 שנים מאז שחזרתם בתשובה עדיין מתגלים הפערים והבעיות של החוזרים בתשובה בחינוך הילדים... -כתבת "ומעט חילונים על מדים"
החיים הם לא שחור לבן!!!! סמרטפון= חילוני אין סמרטפון=חרדי
ואם חס וחלילה אחד מבניך או בנותיך יקנה סמארטפון או לא ילך בדרך שאתה כיונת אותו ולא ירגיש את ה"אורות" שאתה הרגשת. אבא שלו יגדיר אותו חילוני??
לא קשה להבין למה יש אחוזי נשירה בדור שני של חזב"ת
אולי אתה כמי שהיית בתוך כל הזבל מבין כמה צריך להתרחק מסמרטפון וכד"ו אבל ישנם כאלה שגדלו אחרת(כולל ילדך) והם יותר סקרנים לעולם האחר. והתמודדות שלהם יותר קשה וכמו שאתה מצפה שהציבור החרדי יכיל אותך ויכניס אותך למיינסטרים אתה חייב להבין ולקבל את הצדדים הפחות יפים של הציבור החרדי ולהבין שהוא לא מושלם!!
(אמנם זה לא ממש נושא האשכול אבל המילים זועקות)
איך ההודעה והפרשנות הזאת קשורה??

גם אני לא מכירה חרד״ל בבתי ספר ביע״ק קלאסיים (לפני 20 שנה הכרתי)
אבל כן מכירה אבות חרדים על מדים (מילואים) בבתי ספר ביע״ק בירושלים, שמשם התחיל הדיון.
(אני משערת שאליהם היתה הכוונה בבדיחה הלא מצחיקה על ׳חילונים על מדים׳)
חרד"לים עפ"י רב הם אנשים יראי שמים ועובדי השם.
בשונה מהאוכלוסיה אליה התכוון לכאורה פותח האשכול, שהינה אוכלוסיה מתירנית על פי רוב.
(אין בדברי כוונה לתת או לשלול אישורי כניסה לגן עדן מכל יהודי באשר הוא)

בלת"ק חלקי
אבל השואל ענה על השאלה בעצמו
אנחנו כבעלי תשובה קצת ותיקים (כמעט 20 שנה), נשואים פלוס 7, גרים בלב ליבה של עיר חרדית קלאסית, מסתובבים בכוללים החשובים ביותר, יורדים לגינה עם האמהות הדוסיות מכל הגוונים (גם חברון וגם פוניבז'), ואפשר לומר פחות או יותר שנכנסו (כביכול) למיינסטרים החרדי.
אנחנו שולחים את ילדינו לגן בנים וגן בנות כנהוג,
את הבנים נלחמנו להכניס לת"ת הכי נוצץ בעיר,
השאלה שצריכה להישאל היא למה פעם אחר פעם חוזרים בתשובה עושים את הטעות הזו,
ומנסים להיכנס לקודש הקדשים של המיינסטרים הליטאי הישיבתי?????
זה כמו שאני כליטאי ינסה היום להתקבל לחיידר גור, אני אתקבל?!
ברור שלא, אני לא מתוך הקהילה ולא קשור למנטליות ולכלום!
(קחו את גור כדוגמא אותו דבר ויזניץ בעלז ושובו בנים..)
חוזר בתשובה הוא משהו אחר מכל הבחינות, קהילה אחרת סגנון חיים שונה (ואני לא כותב את זה לרעה)
לא צריך ישר לרוץ לרבי עקיבא פינת ראב"ד או לרמת אלחנן ומודיעין עילית
את הנזקים רואים הרבה פעמים בדור השני ואפילו בדור הראשון
קחו לעצמכם מקום שקט בשבילכם שתוכלו לחיות ברוגע בלי להיכנס לקודים נוקשים ולפעמים מוגזמים,
ותמיד תזכרו - הכי מיינסטרים הוא לא בהכרח הכי ירא שמים ועובד ה'.

@פ.כ אני הייתי מציע לך לפתוח קבוצה סגורה בפרוג( נראה לי שיש אפשרות כזאת...) לבעלי תשובה ששם תוכלו לשאול את כל השאלות של בעלי תשובה בלי להתבייש...
כמו האם מקובל לספר לילדים שאמא בהריון או מה הבעיה להראות להם תמונות מהאולטרא סאונד?;) או האם צריך להלביש גרביונים לילדה בת3 בקיץ וכו' וכו' :LOL:
אבל לעשות קבוצות לפי מגזרים ותתי מגזרים לדוגמא ליטאי-בני ברקי-צו''ל/פתוח
זה יהיה יתר מועיל מאשר הדיונים פה....

חרד"לים עפ"י רב הם אנשים יראי שמים ועובדי השם.
בשונה מהאוכלוסיה אליה התכוון לכאורה פותח האשכול, שהינה אוכלוסיה מתירנית על פי רוב.
(אין בדברי כוונה לתת או לשלול אישורי כניסה לגן עדן מכל יהודי באשר הוא)
לא קשור לאוכלוסיה המתירנית, זה דיון אחר על אותו משפט שהתנהל במקביל.

יש לנו קשר אדוק עם המשפחה החילונית ואין בזה שום בעיה
אנחנו מכבדים אותם והם אותנו
אני לא יודע איך זה חכול להיות
כי ילדה בת עשר שמדברת עם בת דודה/דודה וכו חילוניות
בלי לדעת ובלי להבין הם יכולים להכניס לה דברים שאצלינו 'לא' מדברים מזה...

אלו ואלו דברי אלוקים חיים, כל אחד צריך לעשות מה שטוב עבור המצב שלו ושל ילדיו. לפעמים צריך להתקרב מאוד לסבא וסבתא ולפעמים להתרחק מאוד.
אולת אדם תסלף דרכו ועל ה' יזעף לבו- כולם בסוף ישאו בתוצאה של המעשים שלהם.
א"א ללכת בכיוון מסוים בלי לשאת בתוצאות באופן אישי.
ה"רב" שמדריך אותנו- לא ישא אותם בעצמו, רק האדם עצמו יכול לדעת מה באמת טוב עבורו ועבור ילדיו. (אפשר להתייעץ, אבל תמיד לזכור שהכל רק בגדר יעוץ)

בלת"ק חלקי

כך זהו טבעו של אדם
להיות משוייך לטופ של החברה
אין מה לעשות.. במיוחד אנשים שעשו שינוי באורח חייהם,
חייבים את ההוכחה הזו שאנחנו בפנים סופית.

בלת"ק חלקי

זה כמו שאני כליטאי ינסה היום להתקבל לחיידר גור, אני אתקבל?!
ברור שלא, אני לא מתוך הקהילה ולא קשור למנטליות ולכלום!
(קחו את גור כדוגמא אותו דבר ויזניץ בעלז ושובו בנים..)
חוזר בתשובה הוא משהו אחר מכל הבחינות, קהילה אחרת סגנון חיים שונה (ואני לא כותב את זה לרעה)
לא צריך ישר לרוץ לרבי עקיבא פינת ראב"ד או לרמת אלחנן ומודיעין עילית
את הנזקים רואים הרבה פעמים בדור השני ואפילו בדור הראשון
קחו לעצמכם מקום שקט בשבילכם שתוכלו לחיות ברוגע בלי להיכנס לקודים נוקשים ולפעמים מוגזמים,
ותמיד תזכרו - הכי מיינסטרים הוא לא בהכרח הכי ירא שמים ועובד ה'.
אולי לא בהכרח צריך להיכנס עמוק למיינסטרים, אבל גם קהילות יעודיות של חזב"תים לא מומלצות בכלל!
ולא מחייב בכלל שהוא סגנון חיים שונה.
אם הרמה הנוכחית של הבית היא חזקה ושמורה מאוד - למה הוא צריך להתפשר על מוסדות שפחות?
כמה מוסדות אתם מכירים שמנותקים מהמיינסטרים אבל ההורים עם טלפון כשר והילדים לא רואים סרטים? (מדברת על מצב שההורים חוזרים בתשובה ולא שהילדים עצמם חוזרים בתשובה)
כך זהו טבעו של אדם
להיות משוייך לטופ של החברה
אין מה לעשות.. במיוחד אנשים שעשו שינוי באורח חייהם,
חייבים את ההוכחה הזו שאנחנו בפנים סופית.
לא חושבת שזה רק זה.
בואו לא נדבר סיסמאות אלא נתונים.
אם לא למיינסטרים - לאן כן? האם יש שם מוסדות טובים? מה קרה לדור השני?

אחרי 35 שנה עדיין ב"ה לא הגיע !!!!!!!! ותמיד בשאיפה איך להיות מוסיף והולך
מגיע ומגיע
מי שלא מגיע זה אחרי הרבה עבודה פנימית ותמידית ואשריו!!!
רק לשים לב שלא מלחיץ את הילדים בגישה שלו

אני חושב - שקרב היום שגם הציבור הליטאי יעבור לבתי ספר פרטיים לבנות כמו החיידרים וכמו החסידים! כי המצב היום בבתי ספר האזוריים הוא נורא ואיום!!!!!
אם זה יהיה כמו החיידרים והישיבות שהולך לפי אחוזים של ספרדים ואשכזים ועם מחויבות לקבל את כל המשפחות האשכנזיות בשכונה אז זה יהיה כמו בישיבות ובחיידרים בהרבה מקומות - המון מודרניזציה ופחות איכות.
אם יקבלו רק לפי רמה משפחתית ויהיה סינון אמיתי ז יהיה הדרך לעצור את ההידרדרות הרוחנית של הציבור .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה