עזרה בעלי תשובה יקרים!!! המאמר הזה (והתגובות שיגיעו בהמשך) בשבילכם!!!

מצב
הנושא נעול.
מגיע ומגיע
מי שלא מגיע זה אחרי הרבה עבודה פנימית ותמידית ואשריו!!!
רק לשים לב שלא מלחיץ את הילדים בגישה שלו
לא מלחיץ ולא נעליים רק מושא להערצה ! הילדים של הרב שטיינמן היו בלחץ???

לדעתי, כמה שפחות קשר עם הסבים, מפגשים כאלו בסוף מחלחלים עמוק לנשמות הילדים הרכות,
[כמובן שבכלל לא אי אפשר, אבל להשתדל שיהיה רק פעמים נדירות, ביקורים בהשגחה].
נהדר לכתוב בפורום "כמה שפחות קשר עם הסבים" איך זה נראה בפועל אתה יודע ?

אם זה יהיה כמו החיידרים והישיבות שהולך לפי אחוזים של ספרדים ואשכזים ועם מחויבות לקבל את כל המשפחות האשכנזיות בשכונה אז זה יהיה כמו בישיבות ובחיידרים בהרבה מקומות - המון מודרניזציה ופחות איכות.
אם יקבלו רק לפי רמה משפחתית ויהיה סינון אמיתי ז יהיה הדרך לעצור את ההידרדרות הרוחנית של הציבור .
המצב ממש גרוע בחלק מהמקומות בירושלים
בבני ברק שמעתי שיש אזורים נוראיים שמקבלים הורים שהם על גבול החילונים( האמהות מגיעות לאסיפות הורים בלבוש רגיל ובבית צופים בTV

לא מלחיץ ולא נעליים רק מושא להערצה ! הילדים של הרב שטיינמן היו בלחץ???
אשריך ואשרי חלקך!!!
מכיר חבר מהשכונה עם 30 שנות 0 מלומדה, 2 הבנים שלו מסתובבים ברחוב,
לאחרונה התחיל להבין שהוא בשמיים!!!והשאיר את המשפחה בארץ, זו היתה הכוונה אבל ודאי שיש אנשים מיוחדים כמוך! שנזכה!

אדרבה
אשמח לעשות זאת

לצערי גם בסגנון כתיבה שלך למרות שעברו כבר 20 שנים מאז שחזרתם בתשובה עדיין מתגלים הפערים והבעיות של החוזרים בתשובה בחינוך הילדים... -כתבת "ומעט חילונים על מדים"
החיים הם לא שחור לבן!!!! סמרטפון= חילוני אין סמרטפון=חרדי
ואם חס וחלילה אחד מבניך או בנותיך יקנה סמארטפון או לא ילך בדרך שאתה כיונת אותו ולא ירגיש את ה"אורות" שאתה הרגשת. אבא שלו יגדיר אותו חילוני??
לא קשה להבין למה יש אחוזי נשירה בדור שני של חזב"ת
אולי אתה כמי שהיית בתוך כל הזבל מבין כמה צריך להתרחק מסמרטפון וכד"ו אבל ישנם כאלה שגדלו אחרת(כולל ילדך) והם יותר סקרנים לעולם האחר. והתמודדות שלהם יותר קשה וכמו שאתה מצפה שהציבור החרדי יכיל אותך ויכניס אותך למיינסטרים אתה חייב להבין ולקבל את הצדדים הפחות יפים של הציבור החרדי ולהבין שהוא לא מושלם!!
(אמנם זה לא ממש נושא האשכול אבל המילים זועקות)
לא כתבתי את זה בנימה של ביקורת, אין לי שום בעיה אישית איתם, יש לי בעיה שהבנות שלי איתן בכיתה והן מביאות מושגים שרואות בטלוויזיה. נראה לי שגם לך זה היה מפריע אם הבת שלך היתה חוזרת מבית יעקב ומספרת על תכניות טלויזיה ששלש חברות שלה רואות אחה"צ

המצב ממש גרוע בחלק מהמקומות בירושלים
בבני ברק שמעתי שיש אזורים נוראיים שמקבלים הורים שהם על גבול החילונים( האמהות מגיעות לאסיפות הורים בלבוש רגיל ובבית צופים בTV
נכון !
יש בבני ברק בתי ספר שהמצב זוועה.
הורים שמעלים ילדה לכיתה א לא ישנים בלילה מרוב דאגה איך תיראה הכיתה החדשה
היכן נציגי הציבור ??? היכן הרבנים ??? עד מתי בנותינו יהיו בסכנה כזאת ???

פשוט תגובה מכוערת!
בושה !
'הוא כתב על משפחה שיש בה מכלול של דברים שמבחינתו הם נחשבים חילונים ולא רק סמארטפון!
והוא מכיר חילונים יותר ממך כנראה שהוא יודע....
עכשיו אני מבין למה יש אחוזי נשירה מטורפים בדור השני של המשפחות המתחזות לחרדים....
לי יש חברותא בעל תשובה שיותר טוב מהמון חרדים מבית שלא מתקרבים אליו בכלל!!
הוא אברך רציני יותר מרוב האברכים בכולל יותר למדן יותר מתמיד ואני הייתי מעדיף שהילדים שלי ילמדו אם הילדים שלו מאשר עם כל הליצנים הנ''ל שמשחקים אותה חרדים!
יכול להיות שיש להם אחוזי נשירה גם בגלל אנשים רשעים שהרחיקו ילדים לבעלי תשובה ממוסדות בגלל גאווה טיפשית וקיבלו לעומת זאת אנשים מבית חרדי בלי טיפת יר''ש!
אהבתי את התגובה שלך
הדברים נכונים ואמיתיים מאד

פעם הייתי בשיחה של הרב אורי זוהר זצ"ל לאחר סמינר
היה שם אברך חוצפן (לדעתי) שאמר לו- אני מצטט- "כמי שהיית בתוך כל הזבל מבין כמה".....
הוא ענה לו על השאלה אבל מאד לא אהב את סגנון הדיבור

"לא יאמר לו זכור מעשיך הראשונים"

נכון !
ועוד יגידו לי כאן שאני "שופט"!
כף זכות- הם עדיין לא התמודדו עם כאלו בעיות

מה עושים עם ילדים שרואים פתאום את הסבא מתעסק באייפון, הם מהופנטים ומנסים להבין מה הוא עושה שם???
מה הקשר לאשכול?
אדרבה, זו בעיה הרבה יותר מורכבת כשהסבא בחזות חרדית

נכון !
הם יכולים לשלם כסף, ולשלוח לבית ספר פרטי.
יש כבר אחד כזה בבני ברק.

נכון !
זה לא יעזור
בתי יעקב חייבים לקבל את כולם
ובשביל זה יש את הבתי ספר הפרטים

אני לא יודע איך זה חכול להיות
כי ילדה בת עשר שמדברת עם בת דודה/דודה וכו חילוניות
בלי לדעת ובלי להבין הם יכולים להכניס לה דברים שאצלינו 'לא' מדברים מזה...
אז אני אומרת שלא קרה
זוכרת כמה פעמים שהבת דודה הלכה לאמא שלה ושאלה אותה בסוד אם היא יכולה לדבר איתי על X או Y

אמרתי קודם כנראה שהדור מלפני 15-20 שנה היה נראה אחרת
גם אצל החילונים יש שינוים משמעותיים

בפרוש לא היינו באירועים שלהם בתור ילדים (רק ההורים הלכו למה שנצרך - חופה וכו)
ויש מושגים שהכרתי בתור ילדה שאולי הילדים שלי לא יהיו חשופים אליהם (כחרדית) אבל הם לא דברים בעיתיים

הניסוחים והתוכן שלכם היו בסדר גמור.

סתם בכללי, זה מן קטע מטופש (לטעמי) פה בפורום של צורך בלהביא כל הזמן קונטרה.

אישה כותבת שהיא לא מתמודדת אחרי לידה ואף אחד לא מציע לה עזרה?
מיד יענו לה החכמולוגים בחירה שלך להביא את הילד לעולם, אל תצפי לכלום מאף אחד.

מישו יכתוב שחנות מסוימת נתנה לו שירות גרוע?
מיד יכתבו לו שהוא לא חייב לקנות.

מישו יכתוב בתסכול שאין לו יום וערב כי השכנים בונים?
מיד יכתבו לו שזה החוק, שיתמודד, שמה הוא מצפה וכו וכו.

זה הסגנון פה.
לא יודעת אפילו איך להגדיר את הדוגמאות תחת איזו כותרת, אבל מה שבטוח שאין בתגובות האלה עודף אהבת ישראל.

לא צריך לתפוס אנשים על מילה או ניסוח לא מדויק.
אז הוא לא הקדים קודם שהוא לא שופט אז מה?
אפשר להבין מרוח התגובה שאין לו משו מול השכנים אלא נטו הבנות שלו וחינוכן.
וביננו נניח שהוא שופט, ואז מה? הוא כתב פה שמות? השמיץ? רץ לעיריה שיסלקו את הילדות?
לא ולא. סהכ כתב חילונים על מדים.לא נראלי חטא כזה גדול.
ואפשר לתת אמפטיה ומקום למי שכואב לו.

התגובה כאן לא נכתבה למישו ספציפי, אלא משו כללי
שאפשר לשמוע ואפשר שלא.

זה איש קש.
דבורה לא טענה לרגע שלאותם אנשים כן מותר לשפוט,
וכמו שאני מכירה אותה היא גם לא חושבת ככה.
לרגע לא חשבתי משהו רע על @DvoraVidman
להפך לפי ההודעות והעזרה האין סופית שלה רואים במי מדובר

נהדר לכתוב בפורום "כמה שפחות קשר עם הסבים" איך זה נראה בפועל אתה יודע ?
אני יודעת.
מכירה אשה חילוניה- מסורתית שהבת שלה חזרה בתשובה עם רצון להטמע עמוק במיינסטרים.
הקשר רופף. הם לא מגיעים להורים, רק ההורים אליהם, שמא הילדים יראו את הסביבה החילונית בה סבתא גרה.
כואב לה ברמות שלא ניתן לתאר!!!!
אני מסופקת האם זה רצון השם.
הם עושים זאת בהתייעצות עם 'רב' כפי שתיארו כאן כמה.
ויש עוד כל מיני דברים שכואב לאמא- סבתא, שאני כחרדית מבינה שחלקם- אין מה לעשות, הם בגדר "ואת שבתותי תשמורו", וחלקם נראים לי לגמרי מוגזמים ולא משרתים את המטרה.

אדגיש כי אינני בעלת תשובה (לא זכיתי עדין), אך מנקודת המבט של אותה אמא כדאי לשים לב לא לגרום להם צער מיותר.

טוב , קראתי כאן חלק ניכר מהתגובות אז דעתי כבן להורים חוזרים בתשובה באמת יש הרבה ניואנסים ומושגים שאבא או אמא חזבתי"ם לא יודעים להעביר הלאה לילדים שלהם וזה סכ"ה הגיוני , אבל כמי שגדל בסביבה של חוזרים בתשובה אני חושב שלפני שמדברים על מפגשים עם המשפחה החילונית חשוב להגיד שבעלי תשובה לפעמים נוטים להרגיש שהם לא חלק מהציבור החרדי מה שגורם גם לילדים להרגיש שהם מעט 'שונים' ... לגבי העניין של המפגשים עם המשפחה , אני חושב שאם מרחיקים את הילדים מסבא וסבתא זה גורם לילד רצון יותר גדול לבדוק מה יש בצד השני כשיגדל , ההורים שלי לא הרחיקו אותנו מהמשפחה המורחבת (כמובן באופן מבוקר..) וב"ה למדנו בישיבות וסמינרים מצוינים .
כל אחד יעשה כהוראת רבותיו .

אתה יכול הרגיש מעולה עם ההגדרה שהגדרת
זה גם דעתי (ואני לא זכיתי להיות חוזר בתשובה)
ואני אוסיף ממך ואמר שהם יותר גרועים מחילונים כי הם לא תינוק שנשבה
והם כבר יודעים את האמת ואת דרך התורה
ודרכם הקלוקלת מסתירים בבית וכלפי חוץ משדרים "טהור אני"

אז אני אומרת שלא קרה
זוכרת כמה פעמים שהבת דודה הלכה לאמא שלה ושאלה אותה בסוד אם היא יכולה לדבר איתי על X או Y

אמרתי קודם כנראה שהדור מלפני 15-20 שנה היה נראה אחרת
גם אצל החילונים יש שינוים משמעותיים

בפרוש לא היינו באירועים שלהם בתור ילדים (רק ההורים הלכו למה שנצרך - חופה וכו)
ויש מושגים שהכרתי בתור ילדה שאולי הילדים שלי לא יהיו חשופים אליהם (כחרדית) אבל הם לא דברים בעיתיים
מחזקת את דברייך.
גם אצלינו היה כך
לא היינו נפגשים המון בעיקר בחגים , חופשים..
ובחיים לא היה דיבור פסול אחד!
להפך היה דיבור פסול בביה"ס! בית יעקב שיא המיינסטרים.. וסורי על ההכפשות אבל מממשפחות שמגדירות את עצמן "הטופ" (האבא עם פראק.. ראש ישיבה.. האמא מורה באותו בי"ס..)

ההורים היו הולכים לאירועים אנחנו הילדים לא.
אפילו לא ביקשנו..

מה שכן, חייבת לומר, שלילדים דור שני יש חושים מאד מחודדים בשביל לקלוט בצ'יק מה מתאים ומה לא.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה