עזרה בעלי תשובה יקרים!!! המאמר הזה (והתגובות שיגיעו בהמשך) בשבילכם!!!

מצב
הנושא נעול.
יישר כח על הדברים
סתם מעניין למה אתה מתכוון שמרגישים שהם לא חלק מהציבור החרדי?? במה זה מתבטא?
התכוונתי לומר שלהורים, אחרי כל השלב של האורות וכו' יש איזו מן תחושה כזאת שהם לא חלק אנטגרלי מהחברה החרדית , סוג של תחושת קיפוח כזאת (דוגמא שהורה חזב"ת יכול לומר לבנו משהו כמו ' אנחנו לא כמו חבר שלך מהחידר ' וכדו') וזה משהו שלא יעזור , מחלחל עמוק לילדים וממילא הם מרגישים לא קשורים!
יש עוד משהו ( קצת פחות קורה אצל בעלי תשובה אמיתיים) לפעמים בעל"ת לא מתנתקים לגמרי מהעולם החילוני , ואז ברור שכשהילדים יגדלו הם יהיו מבולבלים ( מה שג"כ קיים )

זה מאוד פשוט.
בעלי תשובה שחזרו בתשובה דרך כל מיני ארגונים כמו ערכים למשל ויש להם רב טוב לא נתקלים בבעיות האלה בדרך כלל.
יש להם למי לפנות וממי לקבל הדרכה ועצות.
וגם בדרך כלל מי שקשור לארגון כלשהו מכיר עוד בעלי תשובה וככה הם לא בודדים.
הלואי וזה היה ככה.
כמי שעוסקים בקרוב,
לא מכירה ארגונים שממשיכים ללוות אחרי החזרה בתשובה.
אולי בגלל שאין לזה מימון מהתורמים החשובים,
וזו בעיה גדולה.
חסר ארגון כזה,
שיקרב וינחה ויוביל את בעלי התשובה!

אני לא יודע כמה פה יבינו את מה שאני כותב אבל בכל זאת אכתוב:
חשוב מאד בחינוך בפרט אצל בעלי תשובה להדגיש את הערכים ולא את המגזריות.
לחנך לחרדיות אין לכם סיכוי, הילדים שלכם תמיד ירגישו נחותים מהשכנים.
לחנך לערכים אתם יכולים לא פחות מהשכנים ואולי אף יותר.
זה לא קל.
גם לחרדים מלידה כמובן שעדיף לחנך לערכים אבל ברוב המקרים גם חינוך מגזרי קלאסי יניב תוצאה סבירה של ילדים שומרי תורה ומצוות.
אצל ילדי בעלי תשובה אחד הקשיים הגדולים זו תחושת הנחיתות התמידית, זה גורם להם להרגיש אלו שלא שייכים מספיק ובמילא הם יותר פוזלים לרחוב.
בנוסף ההורים שלהם קצת לא רלוונטיים מבחינתם כי הם לא מבינים את החברה, קצת כמו ילדי מהגרים, הערכים שההורים הקיזו עליהם את דמם יתכן שלא יעשו שום רושם על הילדים, כי מבחינת הילדים ההורים שלהם סוג ב שלא מבינים את החיים שלהם.
אם השפה החינוכית בבית תהיה כמה שיותר ערכית - מהותית ולא מגזרית, הילדים ירגישו מחוברים בעצמם לתורה, ואם תדברו מהלב הם גם יעריצו אתכם וירצו ללכת בדרככם.
ההודעה נכונה, אבל רק הייתי חייבת למחות על השורה המודגשת ועל הנחרצות שלה.
מעולם לא הרגשתי נחיתות בכך שהוריי בעלי תשובה אלא הפוך, וגרתי בבנין עם הרבה משפחות מאוד חשובות וצדיקות. גם ההורים שלי נטמעו היטב והבינו מצוין בכל מה שצריך.
באופן כללי כמובן שעדיף לחנך לערכים ולא לחרדיות, אבל זה כבר לא קשור לבעלי תשובה ולנחיתות.
בהמשך אכתוב על הנושא של חינוך לערכים
שלא באשמתם אבל לבעלי התשובה יש חוסר גדול בדבר כי לא גדלו על זה ולוקח שנים רבות של עמל ויזע לקנות את הערכים האלו ולהיות בגדר של טופח ע"מ להטפיח בס"ד
אצלינו כן חינכו לערכים (בנוסף לחרדיות), אבל מה שכן הרגשתי שהיו הרבה דברים שההורים לא לימדו כי חשבו שלומדים בביה"ס, וביה"ס לא מלמד כי "ברור שיודעים מהבית", וכך מצאתי את עצמי מגלה כל מיני הלכות רק בסמינר...

התכוונתי לומר שלהורים, אחרי כל השלב של האורות וכו' יש איזו מן תחושה כזאת שהם לא חלק אנטגרלי מהחברה החרדית , סוג של תחושת קיפוח כזאת (דוגמא שהורה חזב"ת יכול לומר לבנו משהו כמו ' אנחנו לא כמו חבר שלך מהחידר ' וכדו') וזה משהו שלא יעזור , מחלחל עמוק לילדים וממילא הם מרגישים לא קשורים!
יש עוד משהו ( קצת פחות קורה אצל בעלי תשובה אמיתיים) לפעמים בעל"ת לא מתנתקים לגמרי מהעולם החילוני , ואז ברור שכשהילדים יגדלו הם יהיו מבולבלים ( מה שג"כ קיים )
שוב, תלוי. ברור שזה קיים, אבל לא מחוייב, ולא תמיד.
אצלינו למשל - לא.
ההורים שלי שלמים לחלוטין עם המקום ממנו הגיעו ויודעים להעריך את עצמם - וזה מה שעבר אלינו.
מסתבר שאם היו מרגישים סוג ב-גם היה עובר אלינו

מה עושים עם ילדים שרואים פתאום את הסבא מתעסק באייפון, הם מהופנטים ומנסים להבין מה הוא עושה שם???
כאילו שהם בחיים לא ראו מישהו עם סמארטפון ברחוב או באוטובוס
ילדים הם לא טיפשים
אלא אם כן אתם גרים בבועה

בהמשך אכתוב על הנושא של חינוך לערכים
שלא באשמתם אבל לבעלי התשובה יש חוסר גדול בדבר כי לא גדלו על זה ולוקח שנים רבות של עמל ויזע לקנות את הערכים האלו ולהיות בגדר של טופח ע"מ להטפיח בס"ד
לפעמים דווקא הפוך, אדם שהקיז דם על ערכי התורה לרוב הם בוערים בו יותר ממי שגדל עליהם כמובנים מאליהם.
אם אתם מדברים על הנהגות כמו צניעות, צורה של שולחן שבת, שאלות בחינוך ילדים, וכדומה באמת נכון שלבעלי תשובה יותר קשה כי הם לא גדלו על זה.

ההודעה נכונה, אבל רק הייתי חייבת למחות על השורה המודגשת ועל הנחרצות שלה.
מעולם לא הרגשתי נחיתות בכך שהוריי בעלי תשובה אלא הפוך, וגרתי בבנין עם הרבה משפחות מאוד חשובות וצדיקות. גם ההורים שלי נטמעו היטב והבינו מצוין בכל מה שצריך.
באופן כללי כמובן שעדיף לחנך לערכים ולא לחרדיות, אבל זה כבר לא קשור לבעלי תשובה ולנחיתות.

אצלינו כן חינכו לערכים (בנוסף לחרדיות), אבל מה שכן הרגשתי שהיו הרבה דברים שההורים לא לימדו כי חשבו שלומדים בביה"ס, וביה"ס לא מלמד כי "ברור שיודעים מהבית", וכך מצאתי את עצמי מגלה כל מיני הלכות רק בסמינר...
יפה אז ההורים שלך דוגמה טובה לכאלו שחינכו לערכים ולכן לא הרגשת שום נחיתות...
זה בדיוק מה שכתבתי.

הלואי וזה היה ככה.
כמי שעוסקים בקרוב,
וזו בעיה גדולה.
חסר ארגון כזה,
למה ?
ערכים אין להם רבנים ורכזים לליווי אחרי הסמינר ?
אני מכיר באופן אישי רכז ערכים וזה לא נכון ויש להם ליווי בכל שאלה

מסכים לגמרי

למה ?
זה לא ליווי אמיתי
אנחנו זכינו ב"ה לליווי אמיתי מאחד הרבנים שלי בישיבה
בשביל להקים בית של תורה ולגדל בצורה נכונה את הילדים צריך רב צמוד צמוד צמוד וזה חסר היום

לפעמים דווקא הפוך, אדם שהקיז דם על ערכי התורה לרוב הם בוערים בו יותר ממי שגדל עליהם כמובנים מאליהם.
אם אתם מדברים על הנהגות כמו צניעות, צורה של שולחן שבת, שאלות בחינוך ילדים, וכדומה באמת נכון שלבעלי תשובה יותר קשה כי הם לא גדלו על זה.
על זה אני מדבר

יפה אז ההורים שלך דוגמה טובה לכאלו שחינכו לערכים ולכן לא הרגשת שום נחיתות...
זה בדיוק מה שכתבתי.
"אצלינו כן חינכו לערכים (בנוסף לחרדיות), אבל מה שכן הרגשתי שהיו הרבה דברים שההורים לא לימדו כי חשבו שלומדים בביה"ס, וביה"ס לא מלמד כי "ברור שיודעים מהבית", וכך מצאתי את עצמי מגלה כל מיני הלכות רק בסמינר..."

כמו מה ???? שנדע אנחנו לתקן

אני יודעת.
מכירה אשה חילוניה- מסורתית שהבת שלה חזרה בתשובה עם רצון להטמע עמוק במיינסטרים.
הקשר רופף. הם לא מגיעים להורים, רק ההורים אליהם, שמא הילדים יראו את הסביבה החילונית בה סבתא גרה.
כואב לה ברמות שלא ניתן לתאר!!!!
אני מסופקת האם זה רצון השם.
הם עושים זאת בהתייעצות עם 'רב' כפי שתיארו כאן כמה.
ויש עוד כל מיני דברים שכואב לאמא- סבתא, שאני כחרדית מבינה שחלקם- אין מה לעשות, הם בגדר "ואת שבתותי תשמורו", וחלקם נראים לי לגמרי מוגזמים ולא משרתים את המטרה.

אדגיש כי אינני בעלת תשובה (לא זכיתי עדין), אך מנקודת המבט של אותה אמא כדאי לשים לב לא לגרום להם צער מיותר.
יש לך רישיון לרבנות באישור הבג"ץ ? איך את יכולה לשפוט מי רב טוב ומי לא ?
מי אמר שלא לבוא לבית של סבא וסבתא ולסביבה שלהם, זה דבר לא טוב ?
הם לא ניתקו קשר מהסבא והסבתא כליל, אלא רק מהסביבה שההורים גרים.
בעיני זה לא ניתוק.
אני מאמין שהם בוודאי ובוודאי בקשר טלפוני עם ההורים, אם הסבא וסבתא באים אליהם.

כאילו שהם בחיים לא ראו מישהו עם סמארטפון ברחוב או באוטובוס
ילדים הם לא טיפשים
אלא אם כן אתם גרים בבועה
באוטובוס זה שניה וחצי וזהו
כשהסבא יושב בסלון ותקוע באייפון זה אחרת ויותר מסקרן

בקשר לשידוכים
אני גם מכירה משפחות בעלי תשובה שהשתדכו עם משפחות מצוינות,
ומצד שני יש גם רבים רבים בעלי תשובה שמשתדכים עם בעלי תשובה,
ההצע כל כך גדול ורב,
וכן, יש גם בפריפריות משפחות בעלי תשובה מצוינות,
כשיש להן ליווי של רבנים מתאימים,
הם גדלים ללא ריגשי נחיתות,
אבל כל מקרה לגופו.

יש לך רישיון לרבנות באישור הבג"ץ ? איך את יכולה לשפוט מי רב טוב ומי לא ?
מי אמר שלא לבוא לבית של סבא וסבתא ולסביבה שלהם, זה דבר לא טוב ?
הם לא ניתקו קשר מהסבא והסבתא כליל, אלא רק מהסביבה שההורים גרים.
בעיני זה לא ניתוק.
אני מאמין שהם בוודאי ובוודאי בקשר טלפוני עם ההורים, אם הסבא וסבתא באים אליהם.

לא קראתי את כל התשובות,
אני גם כן בעלת תשובה
חשוב לי להזכיר שהקב״ה הוא מנהל את העולם גם לגבי שידוכים וגם לגבי סמינרים
הוא ימציא את הטוב ביותר בשבילכם ובשביל ילדכם בע׳ה
אין חולק על מה שאת אומרת
התכוונתי לכל המסביב
ולגבי הסמינרים, צריך אמונה חזקה חזקה שתשפריץ בבית כדי לא להיפגע (ושהבנות לא ייפגעו) מהדחייה מהסמינר
במיוחד את זה סמינר ליטאי
אני מכיר חבר מהכולל, שכמובן מאמין שהכל מהקב"ה אבל הבת שלו נשברה לחתיכות משסרבו לה בסמינר

הרב אלישיב הורה לבעלי תשובה שכשמגיעים לבקר את הוריהם שהטלויזיה תהיה מכוסה במפה, להבנתי כדי שיהיה ברור לשני הצדדים שיש פה קו אדום ערכי שלא יחצה בשום צורה.
כל עוד שהכל גמיש ההשפעה עדיין קיימת.
אני מכיר מקרוב גם בעלי תשובה שדרשו שכשהילדים פוגשים את סבתא שלהם היא צריכה להיות לבושה בצניעות 100%.
כיום יש גישה קצת מקלה, הבעיה שהסבא והסבתא ינסו להחדיר קצת ערכים משלהם.
לפני כמה חודשים הייתי עד לסבא רבה לא חרדי שניסה לשכנע את הנין החרדי שאין פסול בלומר שכומר יכול להיות טוב לב.
ספציפית הסכמתי עם הסבא, אבל חשבתי לעצמי מאיפה זה נובע ולמה היה לסבא כל כך חשוב לומר זאת לנין?
הם תמיד ינסו לדחוף ערכים וחינוך חילוני (למעט יחידים). אם יהיה קו ברור גם אם הוא לא נעים, הם יבינו שהם חייבים לשחק לפי כללי המשחק החרדים.
דווקא המקרה הכי קיצוני שאני מכיר מהבחינה הזאת, לא ניתקו קשר בכלל אבל כן יצרו כללים קשים מאד, רוב המשפחה התקרבה יותר לתורה במשך השנים.
הם הבינו שיש פה הקרבה אמיתית ולא סתם הלכו להטמע בחברה שונה, וזה דבר שמעורר הערכה גם אצל אנשים רחוקים.
זה בהחלט עורר גם הרבה כעס אבל בשורה התחתונה הילדים לא הושפעו לרעה, וההורים כן הושפעו לטובה.

הלואי וזה היה ככה.
כמי שעוסקים בקרוב,
וזו בעיה גדולה.
חסר ארגון כזה,
יש אחד כזה.
שלבים של קרן וולפסון.

למה ?
מכירה ממש מבפנים,
כשהם יודעים כבר הלכות בורר- מפסיקים איתם את הקשר.
יתכן שמאפשרים להם ליצור קשר במידת הצורך,
אך הארגוון עצמו לא יוצר את הקשר,
ובטח לא מזמים לסמינרים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה