דרוש מידע בעל דירה (משכיר) שמחזיק במפתח נוסף של הדירה

• הוסף לסימניות
בוא נאמר את זה ככה
יש הרבה יותר שוכרים רעים מאשר משכירים ולכן בעה"ב לא לוקח סיכון לעת צרה
וברור שזה עוזר שהמפתח אצל בעה"ב ,כי שוכר לא יחליף צילינדר יום לפני שהוא עוזב.

• הוסף לסימניות
פעם ישנתי צהרים ופתאום שמעתי רעש בבית.
יותר נכון קול גברי שצועק 'גברת את בבית'o_O
קפצתי וזה היה המשכיר. בעלי יצא לכולל ולא נעל כי הבנים היו צריכים לחזור מהחיידר...
באותו יום בעלי התקשר אליו (טיפוס מסורתי כזה) ואמר לו שאם הוא נכנס עוד פעם בלי רשות אנחנו באותו יום עוזבים את הדירה.
ב"ה שזה באמת איים עליו

• הוסף לסימניות
רק אוסיף (מה שפוגע בעמדה שלי אבל לא משנה את החוק) ואציין שמבחינה חוקית אסור למשכיר להחליף מנעול לשוכר שהפסיק לשלם שכירות או לא פינה את הנכס במועד והפינוי יכול להתבצע רק באמצעות תביעה לפינוי שוכר.

• הוסף לסימניות
בוא נאמר את זה ככה
יש הרבה יותר שוכרים רעים מאשר משכירים ולכן בעה"ב לא לוקח סיכון לעת צרה
וברור שזה עוזר שהמפתח אצל בעה"ב ,כי שוכר לא יחליף צילינדר יום לפני שהוא עוזב.
אמירה ברורה לא נכונה בעליל וחסרת בסיס

• הוסף לסימניות
למען ההשכלה, איזה מקרים מצדיקים שהמשכיר ייכנס לדירה בלי לתאם/לשאול את השוכרים?
אין מקרים כאלו , ואני גם משכירה דירה
ויש לי מפתחות אצלי יש לנו 4 מפתחות ותמיד השוכרים מעדיפים בחתימה לקחת רק 2 כדי שלא יאבד והם יודעים שנשאר אצלינו עוד . אבל בחיים אין מצב להיכנס בלי תאום!!
המון פעמים קורה שדופקים אצלינו לבקש מפתח ...

• הוסף לסימניות
אני מבין לפי הנדון ששוכרים מצדדים לצד שלהם
והמשכירים לצד שלהם
אך לפי הנ"ל עדיין לא ראיתי סיבה מובנת והוגנת למה שלמשכיר יהיה מפתח
לא ריגשית שהמשכירים מרגישים שהם לא בעלי הבית באם אין להם מפתח

• הוסף לסימניות
יש הרבה יותר שוכרים רעים מאשר משכירים
כלומר - רוב הרעים הם בשכבות המוחלשות ונאלצים לשכור דירה והטובים "עשירים" ורוכשים דירות להשקעה?:)
זה לא נראה לי מדעי. ההבדל הוא שכשיש משכיר רע הנזק הוא לרוב פחות כספי ויותר נוגע לתנאי החיים בדירה (לא בטוח שזה פחות נורא) וכו'. ובשוכר רע בנזק הוא בכיס.

• הוסף לסימניות
אין שום היתר להחליף מפתח בגלל חשש שהמשכיר יכנס, המנעול הוא שלו
מי אמר להרוס את המנעול? המנעול יכול לנוח על המדף ולחזור בסיום השכירות
וגם חשוב שיהיה לו מפתח למקרה שחייב להיכנס והשוכרים לא באיזור שיוכלו להביא לו מפתח, כמובן חייבים לקבל את הסכמת השוכרים לפני הכניסה.
דוגמא שיכולה להיות אם השוכרים השאירו סיר על האש ויצאו מהבית או השאירו תנור דולק או בוילר פועל
יכול להיות גם מקרה שיש נזילה שיכולה לעלות אלפי שקלים וחייבים לטפל בבעיה בהקדם.
כל אלה סיבות שאפשר לומר באותה מידה ש"כדאי גם למי שהדירה שלו להשאיר מפתח אצל השכנים", אני לא רואה מה מקנה למשכיר זכות לשמור על חשבון החשמל שהשוכר משלם

• הוסף לסימניות
דבר כזה לכאורה מוגדר שינוי בדירה
וכמו שאסור לשוכר להחליף מזגן גם אסור לו להחליף מפתח
אבל צריך לבדוק על פי הלכה מה דעת הפוסקים בעניין

• הוסף לסימניות
כלומר - רוב הרעים הם בשכבות המוחלשות ונאלצים לשכור דירה והטובים "עשירים" ורוכשים דירות להשקעה?:)
זה לא נראה לי מדעי.
ממש לא כל משכיר הוא עשיר ,אני למשל שוכר ומשכיר ויש עוד עשרות אלפים כמוני

• הוסף לסימניות
תלוי בסיכום בחוזה השכירות. בהרבה חוזים יש סעיפים שמגבילים שינויים בדירה. באופן נורמלי - במשכיר ושוכר עם יחסים טובים והגונים למשכיר לא תהיה בעיה לכאורה להחלפת המנעול בהסכמה.
לגבי החלפת המנעול - השערה, לא בדקתי לעומק, מהצד החוקי אמורה להיות הדדיות, אם למשכיר אסור להחליף מנעול לשוכר שלא שילם/פינה במועד (החוק לא "זכר" שהשוכר יכול להזמין פורץ...)
מן הסתם יש חובה הדדית לשוכר שלא להחליף את המנעול בלי אישור המשכיר.

• הוסף לסימניות
ממש לא כל משכיר הוא עשיר ,אני למשל שוכר ומשכיר ויש עוד עשרות אלפים כמוני
ברור, שאלה מעניינת אבל האם רוב המשכירים שוכרים בעצמם או בעלי דירות. אולי הלמ"ס יבדקו לנו...
גם מי שבעל דירה ומשכיר בנוסף הוא פעמים רבות לא עשיר. יש עוד עשרות אלפים כמוהו? יש מצב...

• תודה
Reactions: ST!
  • הוסף לסימניות
כדאי תמיד שיהיה מפתח (לדעתי 2) "ספר"
השוכרים נתקעו כמה פעמים
ופשוט באו לבקש את המפתח ועוד רגע הם יחזירו
זה פשוט "הציל" אותם בזמנים הזויים

כמובן שלא נעשה שימוש במפתח מעבר לזה
ואפילו אם אמור להגיע בעל מקצוע
מומלץ שהשוכרים יתאמו איתו זמן הגעה ותיקון

• הוסף לסימניות
כדאי תמיד שיהיה מפתח (לדעתי 2) "ספר"
השוכרים נתקעו כמה פעמים
ופשוט באו לבקש את המפתח ועוד רגע הם יחזירו
זה פשוט "הציל" אותם בזמנים הזויים
נכון זה אולי טוב לשוכר בדגש על המילה אולי שדבר זה נוגע גם לבעל דירה פרטית שיהיה לשכן מפתח, והרבה פעמים המשכיר לא גר בכלל באותו עיר בכלל
אבל איזה טוב זה למשכיר????

• הוסף לסימניות
בכל מקרה אם לי כששוכר היה נכנס משכיר לדירה בלי לעדכן סביר להניח שהחלפת מפתח היתה דרישה בסיסית וסבירה לטעמי. אבל נראה לי שלמרות הסיפורים כאן זה מקרי קצה של אנשים חסרי טקט ובינה בסיסית. נדדתי בכמה דירות עם טיפוסי משכירים שונים ולא נתקלתי אף פעם במשכיר שפשוט נכנס לדירה בלי לתאם מראש, חוץ מבפעם האומללה ההיא לפני החתונה (שאפשר לדון את המשכיר קצת לכף זכות... למרות שעדין ברור לי כשמש שהוא נהג בצורה לא נאותה)

• הוסף לסימניות
למען ההשכלה, איזה מקרים מצדיקים שהמשכיר ייכנס לדירה בלי לתאם/לשאול את השוכרים?
באמת רק מקרי קיצון קיצון.

אבל כיום שיש הרבה דירות מחולקות
יכולים להתרחש מקרים רבים שבהם נוצר צורך דחוף להיכנס עם תיאום ואישור.

בעיניי חובה שיהיה למשכיר מפתח
ואסור לו בתכלית האיסור להיכנס בלי רשות

אבל קורה שהשוכר מאשר אך אינו בעיר /בארץ וכ' וכ'

• הוסף לסימניות
הדוג' באמת לא קשורות לנדון באמת.

לגבי שוכרים לא הוגנים - לא כולם יעשו את זה, זה כבר חצי ביטוח. מניסיון:)
ממש לא חצי ביטוח ואפילו לא רבע
מניסיון וגם מבירור מקצועי.

אין שום משמעות להחזקת המפתח מלבד אשלייות שוא של משכירים שחושבים שהם יכולים
לעשות ככל העולה על רוחם כמו ניתוק מים חשמל וכדומה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה