דרוש מידע בעל דירה (משכיר) שמחזיק במפתח נוסף של הדירה

• הוסף לסימניות
אין שום משמעות להחזקת המפתח מלבד אשלייות שוא של משכירים שחושבים שהם יכולים
לעשות ככל העולה על רוחם כמו ניתוק מים חשמל וכדומה
חוקית - החוק לצידך. פרקטית (בלי ניתוק מים וחשמל, לא צריך) זה עובד לרוב. אין חכם כבעל הניסיון...

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את הענין של צורך דחוף להכנס במהלך תקופת השכירות. יש לך אולי דוג' קונקרטיות?
כן
השוכרים בחול ונפל החשמל בצורה שמחייבת כניסה לדירה עם חשמלאי
לטובתם ולטובת המשכיר
ובאישורם.

משהו נוסף
כתוב בחוזה מפורשות שאסור לשוכר להשכיר לצד שלישי
כשיש למשכיר מפתח מן הסתם יש בכך אמירה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נראה לי מתמטית זה נכון
הרי לכל דירה יש משכיר אחד
ושוכרים רבים
בדרך כלל

אוטומטית יש יותר שוכרים ממשכירים
לא?
לא.
כמות השוכרים זה בדיוק כמו כמות המשכירים.
כי לכל משכיר יש שוכר.

עריכה:לאחר ההודעה לעיל -כמות המשכירים יכולה להיות שווה או פחותה לכמות השוכרים.

• הוסף לסימניות
לא.
כמות השוכרים זה בדיוק כמו כמות המשכירים.
כי לכל משכיר יש שוכר.
משכיר בדרך כלל הדירה שלו שנים רבות-משכיר יחיד
ועוברים שם זוגות רבים-שוכרים רבים
לכן החישוב נראה לי כן נכון
אני טועה?

בכל מקרה זה לא הנושא
זה שולי

• הוסף לסימניות
נכון זה אולי טוב לשוכר בדגש על המילה אולי שדבר זה נוגע גם לבעל דירה פרטית שיהיה לשכן מפתח, והרבה פעמים המשכיר לא גר בכלל באותו עיר בכלל
אבל איזה טוב זה למשכיר????
בלתק
זה נותן לי רוגע שיש לי שליטה על נכס שלי שעלה מיליון וחצי

• הוסף לסימניות
אתה יודע מה @חסיד הנודד? אם היית השוכר שלי פשוט היינו מפקידים מפתח אצל דמות שלישית שמקובלת על שני הצדדים וכל הענין היה בא על מקומו בשלום.
כשאתה נכנס איתי איש
באם באמת מעניין אותך אני ילחש לך באוזן שהמשכיר שלי הוא איש נאמן ויש לו מפתח והרבה פעמים כבר השתמשתי עם המפתח כששכחתי את זה.

אבל זה לא תשובה לצורך העניין זה סתם תשובה לא עיניינית כמו את מדבר ככה בשביל שיש לך נעליים ירוקים.....

• הוסף לסימניות
בו זמנית? אם כבר המתמטיקה היא שיש אנשים שיש להם 2 דירות להשכרה ויותר.
לא דיברו על בו זמנית
נניח בשנה
יש 100 דירות להשכרה ששייכות ל90 משכירים [אמרתם שיש כאלו שיש להם 2...]
וב100 הדירות האלו עברו באותה שנה 150 זוגות

150 גדול מ 90, כלומר יש יותר שוכרים ממשכירים
אם עדיין לא מסתדר
לא נורא
אין לזה משמעות אמיתית

• הוסף לסימניות
תשובה ריגשית
לא רגשי בעיני. כלומר יכול להיות אלמנט רגשי בהחלט. אבל בעיקר בעיני די סביר לשים בצד מפתח כשהחזקה בדירה נמסרת לתקופה, לרוב גם לא מדובר בשכירויות לטווח ארוך ברמת החוזה (כלומר יתכן שבפועל השכירות הוארכה והוארכה, אבל החוזים לרוב הם לא לשנים ארוכות).
הנכס בבעלות המשכיר עדין, למרות שזכות המגורים והשימוש אינם שלו. עם תום תקופת השכירות אך טבעי שיהיה לו מפתח והוא לא יצטרך לרדוף אחרי השוכרים שיחזירו לו את המפתחות (משכירים, מזדהים?) או להזמין פורץ.

• הוסף לסימניות
איך שאני רואה את זה,
יש הבדל בין שוכר דירה לשוכר יחידה.
לא סביר שכל זו"צ שמגיע לשכור יחידונת לשנה או עד הילד הראשון - המוקדם מבינהם יחליף צילינדר.
אבל דירה, שהיא נכס להשקעה של המשכיר ומושכרת לתקופות ארוכות
מצליחה להבין את הצורך של שוכר להרגשה של בעלות, והרגשת פגיעה בפרטיות (למרות שנשמע לי נדיר!! בע"ב שנכנס ככה בלי להודיע)
(מדברת בתור שוכרת יחידה לשעבר ומשכירה דירה בהווה, לא זוכרת אם יש אצלנו מפתח, כשהשוכר רוצה שאכנס הוא מגלה לי שהדלת פתוחה)

• הוסף לסימניות
לפי דעתי זה משהו שצריך לעקור מהשורש,
סיפור מהחודש האחרון,
אחיינית שלי יומיים אחרי החתונה, המשכירה צלצלה אליה שאמור להגיע בעל מקצוע לטפל במשהו, עבר חצי שעה, ובני הזוג נרדמו,
היא פשוט פתחה את הדלת, ונתנה לבעל המקצוע להיכנס.
לפי דעתי זה מחריד, כרגע הדירה ממש אבל ממש לא ברשות המשכירה!!
הצד השני של הסיפור הזה-
שוכרים שלחוצים מאד שהמשכיר יתקן משהו בדירה. דוד שמש למשל.
המשכיר מתאמץ ומוצא בעל מקצוע שמוכן לבוא מהר בתשלום הגון. מתאם עם השוכרים את השעה. מנסה שכל הכוכבים יסתדרו ואיש המקצוע יגיע בזמן שתואם

וכשבעל המקצוע מגיע- הם לא עונים ולא פותחים.
מה הברירות שלו?
1. לשלם לאיש המקצוע על הביקור לחינם ולשלוח אותו הביתה
2. לקבל אחרי שעתיים טלפון זועם ואשכול בפרוג על המשכיר שלא מתקן את הדוד שמש!! לזוג בשבע ברכות!!
3. לחפש שוב זמן ואיש מקצוע שיתקן ולשלם כפול
4. להסתמך על התיאום מראש, ולתת לאיש המקצוע להכנס ולתקן.

• הוסף לסימניות
אנחנו עברנו כבר כמה דירות ותמיד היה למשכיר מפתח של הדירה ואף פעם זה לא פגש אותנו
מה שכן באחת הדירות בעלת הדירה [אשה מבוגרת ] הייתה פותחת את הדלת בלי לדפוק על בסיס קבוע
עד שממש צעקנו עליה והיא הפסיקה
פעם אחת נאבד לנו המפתח וזה ממש הציל אותנו שלמשכיר היה מפתח נוסף
חסך לנו הרבה כסף ועגמת נפש

• הוסף לסימניות
שוכרים שלחוצים מאד שהמשכיר יתקן משהו בדירה. דוד שמש למשל.
באמת מורכב. לרוב באמת אני אחפש את איש המקצוע המתאים ואשלח את השוכרים לתאם מולו. לפעמים גם לשלם לו במקום ולקזז מהשכירות. כך מונעים מקרים מעין אלו, מאוד מקובל.

• הוסף לסימניות
דבר כזה לכאורה מוגדר שינוי בדירה
וכמו שאסור לשוכר להחליף מזגן גם אסור לו להחליף מפתח
אבל צריך לבדוק על פי הלכה מה דעת הפוסקים בעניין
כל התגובות פה כבר חוזרות על עצמם, מה גם שהנסיון החוק וההלכה אמרו כבר את שלהם. מכל מקום זאת התגובה שהכי אהבתי.

• הוסף לסימניות
באמת רק מקרי קיצון קיצון.

אבל כיום שיש הרבה דירות מחולקות
יכולים להתרחש מקרים רבים שבהם נוצר צורך דחוף להיכנס עם תיאום ואישור.

בעיניי חובה שיהיה למשכיר מפתח
ואסור לו בתכלית האיסור להיכנס בלי רשות

אבל קורה שהשוכר מאשר אך אינו בעיר /בארץ וכ' וכ'
גילוי נאות- אני משכירה דירה מחולקת ולא מבינה בכל הדוגמאות האלה מה הצורך הבוער שמפתח יהיה אצל המשכיר ולא אצל שכן.
לשוכרים שלנו יש מפתח שלנו כי לנו יש את הממ"ד ואת הלוח חשמל הראשי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה