דרוש מידע בעל דירה (משכיר) שמחזיק במפתח נוסף של הדירה

עוד אופציה
היחידה
לא רואה בזה שום בעיה! אבל יכול מאוד להיות שתלוי במשכיר (אולי באמת יש כאלה שיש מה לפחד)
עיינו לעיל בכל האשכול
אצלי לא בכל אופן - לא נראים אנשים שיכנסו בלי לשאול!
גם ה 7/10 לא יקרה. עד שהוא קרה.
גם לדעתי מי שכן חושב על זה -
ראה את המשכירים והבין שלא כדאי לו שיהיה להם מפתח כי...
אבל בהחלט אפשר לראות על אנשים איזה סוג הם.
מעניין

היחידה

עיינו לעיל בכל האשכול

גם ה 7/10 לא יקרה. עד שהוא קרה.

מעניין
מציינת שראיתי דירות -
שאם הייתי סוגרת איתם ובאה לגור שם -
הייתי מפחדת שיישאר אצלם מפתח!
ראיתי כל מיני סוגים של אנשים
ולדעתי זה מאוד קשור!

לגבי החלפת המנעול - השערה, לא בדקתי לעומק, מהצד החוקי אמורה להיות הדדיות, אם למשכיר אסור להחליף מנעול לשוכר שלא שילם/פינה במועד (החוק לא "זכר" שהשוכר יכול להזמין פורץ...)
מן הסתם יש חובה הדדית לשוכר שלא להחליף את המנעול בלי אישור המשכיר.
זה לא קשור, למשכיר אסור גם להביא מנעולן ולהחליף מנעול, כמו שאסור לו להביא חברת אבטחה ולזרוק אותו לרחוב
זה לא עניין של הדדיות, זה הגנות שהחוק הישראלי שם לשוכר דווקא

דבר כזה לכאורה מוגדר שינוי בדירה
וכמו שאסור לשוכר להחליף מזגן גם אסור לו להחליף מפתח
אבל צריך לבדוק על פי הלכה מה דעת הפוסקים בעניין
אם זה בצורה שאפשר להחזיר את המנעול הישן אני לא חושב שזה נקרא שינוי
זה באמת תלוי גם בסוג המנעול והדלת

לא רגשי בעיני. כלומר יכול להיות אלמנט רגשי בהחלט. אבל בעיקר בעיני די סביר לשים בצד מפתח כשהחזקה בדירה נמסרת לתקופה, לרוב גם לא מדובר בשכירויות לטווח ארוך ברמת החוזה (כלומר יתכן שבפועל השכירות הוארכה והוארכה, אבל החוזים לרוב הם לא לשנים ארוכות).
הנכס בבעלות המשכיר עדין, למרות שזכות המגורים והשימוש אינם שלו. עם תום תקופת השכירות אך טבעי שיהיה לו מפתח והוא לא יצטרך לרדוף אחרי השוכרים שיחזירו לו את המפתחות (משכירים, מזדהים?) או להזמין פורץ.
אם זה נותן תחושת רוגע שלא תצטרכו לשלם לפורץ כמה מאות ש"ח בתום השכירות זה נכון (אם כי אחרי אדם כזה כנראה תרצו בין כה להחליף מנעול, אולי הוא שכפל את המפתח...)
אבל אם זה נותן תחושת רוגע שיהיה מצב שלהביא פורץ יהיה אסור אבל זה שיש לכם מפתח יתיר - זה סתם רגשי כי החוק וההלכה לא מבדילים בזה

זה מקובל?
אני יכול לדרוש החלפת מנעול (בפרט שעלתה הצעה יום אחד מבעל הדירה, להכנס לדירה עם המפתח בזמן שאנחנו לא בבית)?
לדעתי צריך לחשוב מצידו של המשכיר שיודע שיש לו דירה עם אנשים
ואולי יהיה איזה מקרה ממש דחוף או שאתם תתקעו בדירה לבד בלי מפתח ועוד אלף אחת
סיבות לא לתת לכם מפתח אחד בלי לשים אצלו אחד שוב על תקחו את זה כדעה קובעת
כי גם מדובר בסוג המשכיר שעליו נפלתם שוב זו דעתי אפשר לחלוק.

לדעתי צריך לחשוב מצידו של המשכיר שיודע שיש לו דירה עם אנשים
אז שלא ישכיר. אף אחד לא מכריח אותו.
ואולי יהיה איזה מקרה ממש דחוף או שאתם תתקעו בדירה לבד בלי מפתח ועוד אלף אחת
סיבות לא לתת לכם מפתח אחד בלי לשים אצלו אחד
בשביל זה יש שכנים, יש הורים, לא חסר פתרונות.
שוב על תקחו את זה כדעה קובעת
כי גם מדובר בסוג המשכיר שעליו נפלתם שוב זו דעתי אפשר לחלוק.
על פי הנאמר בהודעה שם הוא כבר מדבר על "להכנס לדירה כשאתם לא שם".................................

לא מצליחה להבין בשביל מה אני אומרה להשאיר אצלי מפתח...
יש לנו יחידה כבר 7 שנים ונראה לי שכשאנשים גרו בא נכנסנו ליחידה לא יותר משלוש פעמים, כשהשוכרים ביקשו שנראה משהו שצריך לתקן ועוד פעם אחת כשנתנו לנו לארח ביחידה בשבת, וכשהראנו את היחידה לשוכרים הבאים בתור....

אני שכרתי בעבר יחידה, ומיד כשנכנסתי החלפתי מנעול, ויום אחד המשכיר התקשר אלי ושאל אם קרה משהו למנעול ואם הכל בסדר.... הבנתי מיד שהוא ניסה להכנס ולא הצליח, ועניתי לו שהחלפתי מנעול כדי שלא יוכל להכנס, וכשאצא אחזיר את המנעול.....

אין שום היתר להחליף מפתח בגלל חשש שהמשכיר יכנס, המנעול הוא שלו שלו וגם חשוב שיהיה לו מפתח למקרה שחייב להיכנס והשוכרים לא באיזור שיוכלו להביא לו מפתח, כמובן חייבים לקבל את הסכמת השוכרים לפני הכניסה.
דוגמא שיכולה להיות אם השוכרים השאירו סיר על האש ויצאו מהבית או השאירו תנור דולק או בוילר פועל
יכול להיות גם מקרה שיש נזילה שיכולה לעלות אלפי שקלים וחייבים לטפל בבעיה בהקדם.
המנעול יחכה בארון
כשיצאו השוכרים הם יחזירו את המנעול למקומו.
לא אמור להיות למשכיר שום אינטרס למנוע החלפת מנעול.

הצעה
שיהיה מפתח רזרבי אצל מישהו שלישי באיזור
[אחד השכנים]
ויוסכם שהוא נותן אותו ברשות מפורשת מהשוכר או מקרה חירום ממש [שריפה וכו']
==================
החשש ממקרה חירום אינו מובן לי
מקרה חירום יכול להיות בכל דירה
האם כל בעל דירה מחזיק מפתח את השכנים ?

ואם הבויעלר דולק... לא יקרה שום דבר מעבר לעלות חשמל מקסימום כמה עשרות ש"ח.

======
בכלל משכיר המבקש את היחידה לשבת מהשוכרים היא בעייתית
כי הם הרבה פעמים לא רוצים לתת, אבל חוששים להכעיס את בעל הבית
[ולכל הפחות תוריד להם מהשכירות את דמי השימוש של אותו הזמן]
================
נקודה למחשה

מכיר מישהו שהשכיר כמה פעמים דירות
ותמיד היה מאוד מתחשב לשוכרים במחיר ובכל הנושאים
כשהוא שכר דירות לילדיו תמיד המשכירים היו אנשים נוחים ומעולם לא היה לו בעיות עם המשכיר
'מידה כנגד מידה' לטובה

נערך לאחרונה ב:
אצלי השוכר לא רצה להחזיר את המפתח, ואילולי היה לי מפתח הייתי צריך להביא פורץ לדירה שלי!
ועדיין אני לא רואה קריטיות בלהשאיר את המפתח אצל בעה"ב חוץ מסתם הרגשה של 'בעלות' /מקרה חירום חריג

ובתור שוכר בכמה דירות,היו לי משכירים נורמטיבים,לא היה לי שום חשש שיפתחו את הדירה
בסוף יש אמון בין שוכר למשכיר, ואם אין את האמון,זה לא נגמר במפתח,אלא על כל תקלה יהיה בעיות וטקרים

ולשוכרים נורמטיבים אין לי בעיה שיחליפו מנעול,היה אשכול שרצו להפיל את התשלום של ההחלפת מנעול על בעה"ב..

אצלי השוכר לא רצה להחזיר את המפתח, ואילולי היה לי מפתח הייתי צריך להביא פורץ לדירה שלי!
ועדיין אני לא רואה קריטיות בלהשאיר את המפתח אצל בעה"ב חוץ מסתם הרגשה של 'בעלות' /מקרה חירום חריג
ע"פ חוק להיכנס עם מפתח הוא בדיוק כמו פריצה,
רק שאתה חוסך לשוכר את תשלום הפורץ, ובדר"כ יש לך צ'ק פיקדון.

ליחידה שאני שוכר ישנה קיר משותף עם יחידה נוספת של אותו משכיר, אני יודע בוודאות שלמשכיר יש מפתח, אם כי אני לא חושש יותר מידי... אין לו צורך להיכנס, מלבד פעם אחת שהביא בעל מקצוע ליחידה השניה, והבעל מקצוע רצה להיכנס ליחידה שאני שוכר כדי לבדוק איפה בדיוק עוברים הצינורות בקיר כדי שלא יפגע בהם, המשכיר ביקש רשות, וכמובן שהסכמתי בתנאי שיהיה צמוד לבעל מקצוע...
פעם נוספת ביקשנו מבעל הבית להדליק לנו את הדוד וזה ממש היה לתועלת שיש לו מפתח מבחינתי.
כמובן שאין כאן הכללה, אני קורא כאן דברים מזעזעים על משכירים, אני די משוכנע שהרבה מזה תלוי ביחסי שוכר ומשכיר, וברגע שהשוכר יהיה יצור נחמד גם המשכיר ישתדל להתנחמד.

אני משכיר דירה ואני משאיר לי מפתח גם באזור חרדי ואני משכיר גם באזור חילוני וגם שם יש לי מפתח בידיעת השוכרים ואף פעם לא פתחתי ללא ידיעת השוכרים.
חוץ מפעם אחת שהיה פיצוץ בצינור ויצא מים מהדירה והשוכר לא ענה לי
וזה פשוט היה נס שהיה לי מפתח אחרת זה היה נגמר בנזק מטורף
צריך פשוט להפעיל שכל והיגיון בריא
אם המשכיר אדם נורמלי כדאי לכם שיהיה לו מפתח השוכרים שלי נעזרים בזה כשהאישה /הבעל שיוכחים מפתח מבקשים ממני
אבל בסיפורים שצוינו פה שניסה להיכנס ללא תיאום וכו' אני הייתי חושד בו בעוד דברים.... (מצלמה נסתרת אולי...)
לכן אם הוא נראה לכם בן אדם בעייתי אל תיכנסו לכזו דירה
מקווה שהועלתי

למשכיר שלי יש מפתח ואני דווקא מאד נהנה מזה
1. פעם היה ריח של גז ולא היינו אז הוא התקשר ונכנס והציל את המצב
2. כשבאים מאוחר בלילה אני יכול לבקש ממנו שידליק בוילר וכו'
3. כל מיני פעמים שהיה אמור להגיע בעל מקצוע
כמובן שהוא אף פעם לא נכנס לדירה ללא רשותי

אין שום היתר להחליף מפתח בגלל חשש שהמשכיר יכנס, המנעול הוא שלו שלו וגם חשוב שיהיה לו מפתח למקרה שחייב להיכנס והשוכרים לא באיזור שיוכלו להביא לו מפתח, כמובן חייבים לקבל את הסכמת השוכרים לפני הכניסה.
דוגמא שיכולה להיות אם השוכרים השאירו סיר על האש ויצאו מהבית או השאירו תנור דולק או בוילר פועל
יכול להיות גם מקרה שיש נזילה שיכולה לעלות אלפי שקלים וחייבים לטפל בבעיה בהקדם.
מה הקשר????? אז בגלל כאלה דברים תנו מפתח לשכנים שאת סומכים עליהם
חוקית זכותו המלאה של המשכיר להחליף מפתח
ואני יודעת את זה אחרי סיפור מסוג של חדירה לרשות הפרט מבעל הדירה

דיון קצת מוזר, משכיר דירה שהנכס שלו יכול להתנות כל מה שהוא רוצה ואם מישהו לא מעוניין שלא ישכור את הנכס,
וזה זכותו המלאה לדרוש כל מה שעולה על רוחו, כמובן כל מה שלא מתנגש עם זכויות הפרט,
וההצעה של החלפת מנעול כמשכיר אם אני יתפוס כזה דבר כמובן שבסוף השנה הם ימצאו את עצמם בחוץ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה