דרוש מידע בעל תשובה שיש לו קעקועים מחפש פיתרון בשביל ללכת למקווה

• הוסף לסימניות
הזכירו לגבי זה את החפץ חיים, מותר לגלות שהחפץ חיים היה רגיל במקוואות והקפיד ללכת אפי' בבוקר יום השבת? אכהמ"ל.

למעשה, הפתרון הכי פרקטי - בפרט בירושלים - לעשות מנוי במקוה בשכונה אחרת. אתה גר בבית וגן? תיסע קבוע לגבעת שאול, תטבול שם ותתפלל שם. אף אחד לא מכיר אותך ולא ידע עליך.

או, יש בתי כנסת קטנים עם מקוואות קטנות שבדרך כלל מספר הטובלים שם הוא נמוך והם עפ"י רוב טובלים קבועים.

• הוסף לסימניות
בשכונה שאני גר (לא בירושלים) יש מקוואות פרטיים שמי שרוצה מקבל מפתח (כמובן בתשלום) או בגלל שהם פחות מפורסמים או מכל סיבה אחרת בקושי מגיעים לשם אנשים אני כמעט בטוח שיש את זה גם בירושלים לכן כדאי לברר בעיקר אצל סופרי סתם על כאלו מקוואות

• הוסף לסימניות
להסיר את הקעקוע זה פיתרון חיצוני
אבל הוא צריך עבודה פנימית
במקום להפוך את הקעקוע לבושה
שיהפוך את זה לגאווה יהודית
שנכון הוא לא היה שומר תורה ועשה קעקוע ועכשיו הוא זוכה לטבול במקווה וחזר בתשובה שלמה!
זה רק מאדיר את הטבילה שלו כי הוא בא לשם עם כל כולו גם עם החלקים הפחות טובים
יש המון דברים שעשיתי בעברי
ולמדתי להסתכל על זה בצורה חיובית
לא להצדיק את ההתנהגות, אלא להסתכל אחורה ולהגיד תודה רבה על איפה שאני היום
שמה שהוא מובן מאליו לאחרים שנולדו ככה - לא מובן בשבילי
וזה דבר גדול
אין לו מה להתבייש

• הוסף לסימניות
ילדים יכולים ללכת עם אבא, ואם הם הולכים כדאי מאוד שילכו עם אבא.
הוא בס"ה צריך להיות קצת יותר צנוע לידם...
מקובל אצל החסידים שבבור לא נכנסים יחד אבא ובן.
לא רק אצל החסידים
זו הלכה (וכ"כ כמדומני כל פוסקי דורנו) ולא תלוי במנהג חסידים/ספרדים/ליטאים.
מה שכן חובה גמורה שהאבא יפקח מקרוב ומרחוק על בנו במקומות אלו.
[שהילד יכנס בפיקוח האבא יצא, ומיד לאחמ"כ יכנס האב] כי לצערנו יש שם המוווון נזקים רוחניים ועוד, כידוע..
ויש בדורנו גדולים שמתעסקים עם בעיות כאלה בלי סוף שהורו שעדיף שהבן לא ילך למקווה כלל (כיום זה רק חומרא וחסידות) ושלא נצטער ע"כ בלי סוף כל החיים.
וזו הזדמנות לומר גם לאמהות שמנה לב למה שקורה עם הבן. לפעמים האבא רחפן ומתעסקים עם הילד ואחריתה מי ישורנו..
מכיר סיפורים שה' ירחם!

• הוסף לסימניות
4. עצות טכניות איך להסתדר בלי שזה יהיה ניכר לעיני כל [לא הקעקועים אלא הבעיה האחרת] אפשר לחשוב בקלות, לא נ''ל שראוי לכותבם מע''ג הפורום.
אני לא מצליח לחשוב בקלות ואפ' לא בקלות לא הצלחתי אם יש לך אפשרות לשלוח לי בהודעה פרטית אשמח לשמוע

• הוסף לסימניות
לא הבנתי מה העצה שאתה מחפש....
האם איך שלא יתבייש?
או איך להסיר את הקעקועים ולהצמיח שערות....
או מקוה ריק?
תמקד.....
בכל מקרה אם הוא ליטוואק שילך לחסידים ...
בהצלוחה!
ככל הנראה לא ראית את ההודעה הראשונה שכתבתי כי הייתי שם מאד ממוקד וכתבתי שם כך:
האם יש איזה מקווה שיש תור או מקווה במקום שאלו ההולכים לשם הם גם כאלו?

• הוסף לסימניות
טוב שאמרת זאת אז אני יגלה לך שיש לי בת שנשואה לחוזר בתשובה ולגבי הילדים זה טעות מאד גדולה לשקול כניסה למקווה בגלל ילדים והסיפור בכלל לא קשור לזה זה אולי אומר שאנחנו שיפוטיים וכדומה אבל לא יותר מזה
מכמה הודעות כאן אני מבין שלא ניסחתי טוב.
מה שכתבתי שיש נושא לגבי הילדים שלו לא התכוונתי שהילדים שלו ילכו איתו למקווה אלא שחוץ מהבושה העצמית שיש לו שע''ז יהיה כאלו שיגידו שיתגבר וכו' יש כאן נושא לגבי הילדים שלו שכשאחרים יראו אותו ויזכרו ולא רק יזכרו בדרך אגב אלא יעמוד להם משהו מוחשי מול העיניים שמזכיר את היותו בע''ת וכביכול כמה שינסה למחוק את העבר יש כאן משהו גדול שא''א למחוק וזה ישפיע על הילדים בקבלה למוסדות וכן בשידוכים

• הוסף לסימניות
מכמה הודעות כאן אני מבין שלא ניסחתי טוב.
מה שכתבתי שיש נושא לגבי הילדים שלו לא התכוונתי שהילדים שלו ילכו איתו למקווה אלא שחוץ מהבושה העצמית שיש לו שע''ז יהיה כאלו שיגידו שיתגבר וכו' יש כאן נושא לגבי הילדים שלו שכשאחרים יראו אותו ויזכרו ולא רק יזכרו בדרך אגב אלא יעמוד להם משהו מוחשי מול העיניים שמזכיר את היותו בע''ת וכביכול כמה שינסה למחוק את העבר יש כאן משהו גדול שא''א למחוק וזה ישפיע על הילדים בקבלה למוסדות וכן בשידוכים
מחילה מכת"ר, נשמע סתם מתפלסף מידיי, שילך ודי.
אם הוא חושב שמהיום ועד 120 הוא יחביא את זה בלי להתעייף אז שירווח לו. ואם לא אז כדאי שישחרר ויזרום.

היום העולם (וגם העוילם) מאוד מכיל מקבל ומבין ענין, ולא חושב שיש ענין להסתכסך עם עצמו.

אמנם אני לא בא מהעולם הזה ושמא בגלל זה אני כותב ומתנסח כך בקלות,
אך בתוך עמי אנכי יושב ורואה בדיוק מי מגיע ואיך מגיע..
וגם אין פה איזה מופעי ראווה שכולם ידעו וילכו לכתוב ולפרסם את זה אח"כ ב.. לוידע איפה..

ושוב, אולי שבאמת יתייעץ עם הרב שלו או אפי' עם גדול בישראל וישמע כיוון ופרספקטיבה שונה ויוקל לו.

• הוסף לסימניות
אני לא מצליח להבין דבר אחד.
יהודי ביקש עצה למקווה פרטי או כל רעיון אחר בשביל שלא יראו אותו מחמת שהוא מתבייש.
מי שלא יכול לעזור לו שלא יעזור, הוא לא ביקש את חוות דעתכם על הבושה, ולא מקומות שאפשר להוריד קעקועים.
תגיבו על מה ששאלו או שלא תגיבו בכלל.

• הוסף לסימניות
באמת שאנשים חפרו וחפרו כמה הוא לא צריך להתבייש בלה בה בלה ואיזה עבודה הוא צריך לעבוד עם עצמו
תאמינו לי שהוא עבד מספיק ועובד עם עצמו ולא צריך גם את זה על הראש
בבקשה אנשים תהיו ממוקדים בלעזור לא בלחפור
לכן העצה הכי טובה כמו שכתבו כאן כמה זה לחכת למקווה שיש שם גם חדרים פרטיים
אצלנו בעיר יש מקווה רגיל שיש שם גם שני חדרים פרטיים עם דלת ומנעול ובור ומקלחת פרטי לכל מי שרוצה בתוספת של כמה שקלים אני מאמין שאפשר למצוא כאלה מקומות או מקווה פרטי של איזה עשיר שבנה לעצמו וכ”ו
בהצלחה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה