מידע שימושי בעניין השידוכים

• פותח הנושא mat
  • פורסם בתאריך
ודאי שלא.
מהו, אגב?
התגלגלנו לדיון האם הפריפריה נוראה ביחס למגורים במרכז או לא, כשהעקרון המנחה הוא ששווה לחרדים מהמרכז ללכת לפריפריה.
על כך יש הסכמות.
החילוק הוא על האם לומר להם "הפריפריה שונה מאד ממה שהכרתם. תצטרכו להתרגל לכל מיני דברים משונים, אולי קשים, ולדעת שאתם עושים את זה מבחירתכם החופשית מתוך מטרה לחיות חיים רגועים יותר"
או
"הפריפריה דומה מאד למה שהכרתם. החילונים של ב"ב ולוד דומים, ויצחק קשת דומה בול לאברהם רובינשטיין. חילולי השבת בם באותה רמה בדיוק, והרחוב שלכם יראה כמו בני ברק."

אני מחפש את האדם הראשון שאחרי שגילה כמה זה קשה לחתן ילדים קם והחזיר לחמיו את הדירה שהוא קיבל לפני עשרים שנה,
מאמין שאני לא הראשון ולא האחרון.
וזה לא היה הסכומים של היום. (אבל בכל אופן שני שליש דירה ב... אחד ה"פרוייקטים" - מרכז הארץ דהיום)
אבל החזרתי לחמי את כל הסכום שנתן לי, עם עודף, ממעשרות (או יותר, מותר...) במשך השנים כעזרה לחתן את שאר ילדיו.
ואני כותב את זה רק כדי להכניס למודעות של הצעירים של היום שזה לא מופקע.
כללית אני די מסכים לטענות שלך, אם ננפה את ההייחסות האישית כאילו הכותבים יכולים לכתוב את זה רק מפני שהם כבר קיבלו את הדירה שלהם. זה ממש לא הנקודה. אבל בחור שרודפים אחריו לתת לו 800K, אני לפחות לא מצפה ממנו להיות פילנטרופ ולבחור דוקא את ההצעה שמציעה 200. וממילא, גם לא בהכרח לבוא לשווער אחרי האירוסין ולומר "סתאאאאם, לא באמת" :rolleyes: .
אלא שהבחורים האלו הם מיעוט קטן, והשאר, הם המיינסטרים, שאם ההר לא ממש בא אליהם, הם כבר יראו לו את הדרך ;)

התגלגלנו לדיון האם הפריפריה נוראה ביחס למגורים במרכז או לא, כשהעקרון המנחה הוא ששווה לחרדים מהמרכז ללכת לפריפריה.
על כך יש הסכמות.
החילוק הוא על האם לומר להם "הפריפריה שונה מאד ממה שהכרתם. תצטרכו להתרגל לכל מיני דברים משונים, אולי קשים, ולדעת שאתם עושים את זה מבחירתכם החופשית מתוך מטרה לחיות חיים רגועים יותר"
או
"הפריפריה דומה מאד למה שהכרתם. החילונים של ב"ב ולוד דומים, ויצחק קשת דומה בול לאברהם רובינשטיין. חילולי השבת בם באותה רמה בדיוק, והרחוב שלכם יראה כמו בני ברק."
אני מנסח את שלי.

שום מקום לא יהיה דומה לכאן. ילדינו המתוקים. רמת אלחנן בב"ב אינה גבעה B בביתר, גבעה B אינה פרדס כץ, פרדס כץ אינו רובע ז' באשדוד, רובע ז' אינו כגבעת המורה, גבעת המורה אינה כגבעת מרדכי, גבעת מרדכי אינה כקרית הישיבה אופקים, ובניגוד לפתגם היידי העתיק, :) דין צפת אינו כדין ירושלים.

אז שום מקום אינו דומה למקום אחר. לכן עופו גוזלים, חתכו את השמים. בכל מקום יהיו לכם קשיים ומורכבויות, אבל אתם תוכלו להם, גיבורים שלנו. גם להורים שלכם לא היה קל כשבנו כאן את השכונה שנחשבה אז "סוף העולם".
היום המחירים כאן יותר גבוהים מלונדון, איזה עולם.

מה שכן, יש קושי אחד ששימו אליו לב.

נכון, יש נשר בשמיים, והוא אוהב ונכון לעזור -
אבל הוא יהיה קצת רחוק, חמודים.
אז תתגברו. יש לכם שיחות חינם בטלפון. ומיטות חמות שמחכות להם כבר מחמישי בלילה.

וקחו לכם איזה עשיריה, תקנו גם אוטו. ואל תתביישו להזכיר לנו אם שכחנו לתת לכם גם שטר לדלק, כשאתם מגיעים לתת להורים הזקנים שלכם קצת להריח את הנחת, לא רק לראות אותה במייל.

נערך לאחרונה ב:
איי. זה מטורף. ארבעים ושש עמודים של ניסיון לטפל בשידוכים מצד כל מיני, לא יודעת מי מכאן שייך לציבור הליטאי ומי מכאן רוצה לעזור לו מבחוץ, אבל זה מגוחך. כי *לרוב* זה לא מה שתוקע בחורות בשידוכים, וגם לא בחורים.

הנושא הכספי הוא נושא לבחורות עד גיל 22, אחרי כן בדרך כלל זה לא הבעיה. (בדרך כלל בחורים מבוגרים לא כל כך חשוב להם הסכום מההורים כמו בחורה שעובדת ומפרנסת, ומצד שני, בחורה שעובדת כבר ארבע שנים אמורה להחזיק כבר הון פרטי שאמור לעזור להורים, או משלמת משכנתא כבר כמה שנים טובות).

אמנם יש, יש אנשים שזה הבעיה, אבל לרוב, לא. אז זה נחמד לדון על איך לתקן או לשנות נורמות/עוולות/מצוקות, אבל חבל לא להיצמד למציאות ולהתפזר לאזור נוחות בדיבור על *מצוקת השידוכים בציבור הליטאי*
וואו, תודה...
מדוייק ונכון ותהיתי עד כה אם רק אני חיה ביקום מקביל בו זה תמונת המצב.
[סליחה מכולם על הסטת הנושא :cool: ]

אבל החזרתי לחמי את כל הסכום שנתן לי, עם עודף, ממעשרות (או יותר
חחח.. איך עכשיו תחתן ת'ילדים ש'ך? אה?
לא היה עדיף לקנות עם זה איזה דירה להשקעה?
מי מחזיר ת'כסף לשווער? למה מהקרה?
תאמין לי, יצאת פראייר...

אם לפחות היית כמו השכן שלי קצבורג, זה שעמד מאחורי כל המצינג' שעשו קופת העיר לרב יוסטמן. כן , המצ'ינג ההוא שהגיע ליותר ממליון.
ואתה יודע איך?
זה היה מצ'ינג אמיתי! אנשים תרמו חצי מליון, וקצבורג נתן את החצי השני!
כולם יצאו מהכלים.

אתה רואה, זה בנ'אדם .
פעם הבאה, אם אתה נותן איזה מיליון למישהו, לפחות תתן למישהו שבאמת צריך את זה

נערך לאחרונה ב:
החילונים של ב"ב ולוד דומים
ממש לא, של לוד הרבה יותר מסורתיים ומכבדים.
ויצחק קשת דומה בול לאברהם רובינשטיין
אין לי מושג מי זה יצחק קשת אבל הרבה בניברקים היו מעדיפים ראש עיר שלא דומה לאברהם רובינשטיין.
והרחוב שלכם יראה כמו בני ברק
ב"ה לא, הוא יראה הרבה יותר יפה.

נערך לאחרונה ב:
הם כבר יראו לו את הדרך ;)
וזה נראה ככה:
ר' זליג מרים טלפון לר' בערל השדכן: ביררנו על קופולוביץ', היא נראית לנו מתאימה לחזקי.
ר' בערל: אבל אמרתי לכם שהם נותנים רק 500!
ר' זליג: נו, בשביל זה אתה ר' בערל! הנה תרשום שנים שלשה טלפונים של חברים של חזקי ותסדר כבר את הענינים.
ר' בערל נאנח: נו, טוב, נראה מה אני יכול לעשות.

ר' בערל מרים טלפון לר' אהרן קופולוביץ:
שלום ר' אהרן, מדבר בערל יוסטמן, השדכן. יש לי בשבילכם משהו שעוד לא שמעתם דבר כזה. סדר גודל לא נורמלי.
ר' אהרן: במי מדובר?
ר' בערל: אתה מכיר את שפירא מרש"י פינת חזון איש?
ר' אהרן: כן.
ר' בערל: אז זהו . יש להם אחיין בישיבת גאון תפארת. קוראים לו חזקי יעקובזון. תשמע, כזה דבר עוד לא היה לי עד היום.
ר' אהרן: מה כל כך מיוחד?
ר' בערל: תשמע, זה השורה הראשונה של השורה הראשונה. הטופ שבטופ. בוא, אני אביא לך כמה שמות. תברר ותשמע בעצמך.
ר' אהרן: אה.. וכמה .. כמה הם רוצים?
ר' בערל: טוב.. אתה מבין לבד שזה בחור עם תוית.. זה בחור שרודפים אחריו עם הצעות של 900, ואני יודע מה אני אומר
ר' אהרן: נו, מה אני יכול לעשות. כבר אמרתי לכם. אין לי שום אפשרות מעבר למה שדיברנו. זה לא שייך. נלך על משהו אחר
ר' בערל: לא שייך בעולם לוותר על דבר כזה. ר' אהרן. אתה יודע איך נראה השוק היום. בסכום כזה שאמרתם לא שייך בכלל להשיג היום משהו. אולי בחורים ככה מהשורה העשירית. אני יודע מי זה רבקי שלכם, אתה צריך לחפש משהו שיתאים לה.
ואתה יודע, גיששתי אצלם, ומתברר שיש להם אחיינית שהיא חברה טובה של רבקי שלכם, והיא מספרת עליה דברים טובים מאוד, אתה מבין מה זה אומר? זה אומר שכל הדרך הקשה כבר מאחורינו!
ר' אהרן: נו אבל מה אני יכול לעשות.
ר' בערל: באמת, ר' אהרן! הרי זה לא הבת הראשונה שאתם מחתנים, מה אתם לא רואים שהכל ניסים? תמיד מסתדרים בסוף. תאמין לי בשביל כזה בחור אני הייתי מוכר אפילו את הפמוטים.
ר' אהרן: נו, נראה
ר' בערל: אוה, נפלא. אני מבטיח לך ר' אהרן, אתה לא תתחרט על זה. בוא תרשום בינתיים את הטלפונים ותתחילו לברר. אני בטוח שאחרי שתשמע במה מדובר ..

נערך לאחרונה ב:
האשכול הפך לדשדוש..
כי הרצוי אינו מצוי
והמצוי אינו רצוי
הרצוי והמצוי כבר נשוי
המצוי עדיין
הרצוי אין
ומליונים מניין?

היהודים או הערבים?
הערבים של לוד לא שווים כלום, הם לא זורקים בקתבי"ם כמו בכביש המנהרות
והמואזֶן שלהם לא מתקרב לביצועים של המואזן של נווה יעקב (כלומר של א-רם)

הערבים של לוד לא שווים כלום, הם לא זורקים בקתבי"ם כמו בכביש המנהרות
והמואזֶן שלהם לא מתקרב לביצועים של המואזן של נווה יעקב (כלומר של א-רם)
דוקא בתקופה האחרונה יש הסלמה בלוד נשק חי חופשי ויש עליית מדרגה מבחינת העזות של הערבים שם. מפי תושבת המקום.

שווים במה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה