הם כבר יראו לו את הדרך
וזה נראה ככה:
ר' זליג מרים טלפון לר' בערל השדכן: ביררנו על קופולוביץ', היא נראית לנו מתאימה לחזקי.
ר' בערל: אבל אמרתי לכם שהם נותנים רק 500!
ר' זליג: נו, בשביל זה אתה ר' בערל! הנה תרשום שנים שלשה טלפונים של חברים של חזקי ותסדר כבר את הענינים.
ר' בערל נאנח: נו, טוב, נראה מה אני יכול לעשות.
ר' בערל מרים טלפון לר' אהרן קופולוביץ:
שלום ר' אהרן, מדבר בערל יוסטמן, השדכן. יש לי בשבילכם משהו שעוד לא שמעתם דבר כזה. סדר גודל לא נורמלי.
ר' אהרן: במי מדובר?
ר' בערל: אתה מכיר את שפירא מרש"י פינת חזון איש?
ר' אהרן: כן.
ר' בערל: אז זהו . יש להם אחיין בישיבת גאון תפארת. קוראים לו חזקי יעקובזון. תשמע, כזה דבר עוד לא היה לי עד היום.
ר' אהרן: מה כל כך מיוחד?
ר' בערל: תשמע, זה השורה הראשונה של השורה הראשונה. הטופ שבטופ. בוא, אני אביא לך כמה שמות. תברר ותשמע בעצמך.
ר' אהרן: אה.. וכמה .. כמה הם רוצים?
ר' בערל: טוב.. אתה מבין לבד שזה בחור עם תוית.. זה בחור שרודפים אחריו עם הצעות של 900, ואני יודע מה אני אומר
ר' אהרן: נו, מה אני יכול לעשות. כבר אמרתי לכם. אין לי שום אפשרות מעבר למה שדיברנו. זה לא שייך. נלך על משהו אחר
ר' בערל: לא שייך בעולם לוותר על דבר כזה. ר' אהרן. אתה יודע איך נראה השוק היום. בסכום כזה שאמרתם לא שייך בכלל להשיג היום משהו. אולי בחורים ככה מהשורה העשירית. אני יודע מי זה רבקי שלכם, אתה צריך לחפש משהו שיתאים לה.
ואתה יודע, גיששתי אצלם, ומתברר שיש להם אחיינית שהיא חברה טובה של רבקי שלכם, והיא מספרת עליה דברים טובים מאוד, אתה מבין מה זה אומר? זה אומר שכל הדרך הקשה כבר מאחורינו!
ר' אהרן: נו אבל מה אני יכול לעשות.
ר' בערל: באמת, ר' אהרן! הרי זה לא הבת הראשונה שאתם מחתנים, מה אתם לא רואים שהכל ניסים? תמיד מסתדרים בסוף. תאמין לי בשביל כזה בחור אני הייתי מוכר אפילו את הפמוטים.
ר' אהרן: נו, נראה
ר' בערל: אוה, נפלא. אני מבטיח לך ר' אהרן, אתה לא תתחרט על זה. בוא תרשום בינתיים את הטלפונים ותתחילו לברר. אני בטוח שאחרי שתשמע במה מדובר ..