- הוסף לסימניות
בסדר. מוזמנים לדווח להנהלהסורי..
פשוט החלפת את האשכול...
בסדר. מוזמנים לדווח להנהלהסורי..
פשוט החלפת את האשכול...
התגלגלנו לדיון האם הפריפריה נוראה ביחס למגורים במרכז או לא, כשהעקרון המנחה הוא ששווה לחרדים מהמרכז ללכת לפריפריה.ודאי שלא.
מהו, אגב?
נכון אךאשדוד יקרה. וגם השכונות המתחרדות שם המחיר לא משהו.
מאמין שאני לא הראשון ולא האחרון.אני מחפש את האדם הראשון שאחרי שגילה כמה זה קשה לחתן ילדים קם והחזיר לחמיו את הדירה שהוא קיבל לפני עשרים שנה,
אני מנסח את שלי.התגלגלנו לדיון האם הפריפריה נוראה ביחס למגורים במרכז או לא, כשהעקרון המנחה הוא ששווה לחרדים מהמרכז ללכת לפריפריה.
על כך יש הסכמות.
החילוק הוא על האם לומר להם "הפריפריה שונה מאד ממה שהכרתם. תצטרכו להתרגל לכל מיני דברים משונים, אולי קשים, ולדעת שאתם עושים את זה מבחירתכם החופשית מתוך מטרה לחיות חיים רגועים יותר"
או
"הפריפריה דומה מאד למה שהכרתם. החילונים של ב"ב ולוד דומים, ויצחק קשת דומה בול לאברהם רובינשטיין. חילולי השבת בם באותה רמה בדיוק, והרחוב שלכם יראה כמו בני ברק."
מה עם לגור באשקלון ולעבוד באשדוד?נכון אך
עדיין זה לא מגיע למחירי המרכז
בהשוואה לעבודה שזה א' ב' וראיית הנולד זו האופציה ההגיוניות ביותר ולפחות שיקול רציני.
אשקלון לא מוחזקת כ''כ כמקום של קהילה גדולה ומגובשת לבני תורה.מה עם לגור באשקלון ולעבוד באשדוד?
וואו, תודה...איי. זה מטורף. ארבעים ושש עמודים של ניסיון לטפל בשידוכים מצד כל מיני, לא יודעת מי מכאן שייך לציבור הליטאי ומי מכאן רוצה לעזור לו מבחוץ, אבל זה מגוחך. כי *לרוב* זה לא מה שתוקע בחורות בשידוכים, וגם לא בחורים.
הנושא הכספי הוא נושא לבחורות עד גיל 22, אחרי כן בדרך כלל זה לא הבעיה. (בדרך כלל בחורים מבוגרים לא כל כך חשוב להם הסכום מההורים כמו בחורה שעובדת ומפרנסת, ומצד שני, בחורה שעובדת כבר ארבע שנים אמורה להחזיק כבר הון פרטי שאמור לעזור להורים, או משלמת משכנתא כבר כמה שנים טובות).
אמנם יש, יש אנשים שזה הבעיה, אבל לרוב, לא. אז זה נחמד לדון על איך לתקן או לשנות נורמות/עוולות/מצוקות, אבל חבל לא להיצמד למציאות ולהתפזר לאזור נוחות בדיבור על *מצוקת השידוכים בציבור הליטאי*
חחח.. איך עכשיו תחתן ת'ילדים ש'ך? אה?אבל החזרתי לחמי את כל הסכום שנתן לי, עם עודף, ממעשרות (או יותר
ממש לא, של לוד הרבה יותר מסורתיים ומכבדים.החילונים של ב"ב ולוד דומים
אין לי מושג מי זה יצחק קשת אבל הרבה בניברקים היו מעדיפים ראש עיר שלא דומה לאברהם רובינשטיין.ויצחק קשת דומה בול לאברהם רובינשטיין
ב"ה לא, הוא יראה הרבה יותר יפה.והרחוב שלכם יראה כמו בני ברק
וזה נראה ככה:הם כבר יראו לו את הדרך![]()
ובערים החרדיות אין חרדים מהסוג שלא נעים להיות שכנים שלהם?תכל'ס יש הרבה חילונים, ולא מהסוג שנעים יותר להיות שכנים שלהם.
היהודים או הערבים?ממש לא, של לוד הרבה יותר מסורתיים ומכבדים.
הערבים של לוד לא שווים כלום, הם לא זורקים בקתבי"ם כמו בכביש המנהרותהיהודים או הערבים?
דוקא בתקופה האחרונה יש הסלמה בלוד נשק חי חופשי ויש עליית מדרגה מבחינת העזות של הערבים שם. מפי תושבת המקום.הערבים של לוד לא שווים כלום, הם לא זורקים בקתבי"ם כמו בכביש המנהרות
והמואזֶן שלהם לא מתקרב לביצועים של המואזן של נווה יעקב (כלומר של א-רם)
דוקא בתקופה האחרונה יש הסלמה בלוד נשק חי חופשי ויש עליית מדרגה מבחינת העזות של הערבים שם. מפי תושבת המקום.
בסדר אבל לכתוב על ערבים שווים?הסחפות בעיני.כמה יהודים נרצחו בירושלים מערבים וכמה בלוד ?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //