בעקבות המדדים הגבוהים בארץ ובארה"ב - הריבית תמשיך לזנק ומחירי הנדלן יירדו בחדות

@גולש בנט צודק בעניין המס בקרנות הכספיות.
בפיקדון המס של 15% נומינאלי זה בפיקדון שלא צמוד למדד, אבל בפיקדון שצמוד למדד המס הוא 25% אבל ריאלי כמו בקרנות הכספיות.
משום מה הבנתי שמדובר על לא צמוד למדד

בכל אופן כמה אחוז ריבית נותנים על צמוד למדד היום?

למה הוא צודק?
אם הוא מדבר על 4 אחוז?
קרן כספית היא לא פיקדון שצמוד למדד.
והיא לא קונה דברים שצמודים למדד.
ובקרן כספית התשואה כרגע היא אכן כ4% והיא ממוסה ריאלית רק על רווחים שהם מעבר לעליית המדד.
ואם המדד עולה ב4% והקרן מניבה 4% אז אכן לא יהיה בה כלל מס.

ובפיקדון כפי שהסברתי יש הבדל בין פיקדון שלא צמוד למדד לפיקדון שצמוד למדד.

בחורים מצוינים (לא בדווקא השפיץ) מישיבות טובות (לא בדווקא שורה ראשונה) התעריף עלה ואני מכיר לצערי מקרוב (ולא עוזר המשכורת המכובדת של הבחורה)
אני מדברת על בחורים טובים ומעולים מישיבות מהשורה הראשונה,
לא השפיצים.
בחורות עם משכורת טובה(לא אוהבת את זה, אבל זה המצב).
אם לפני הקורונה הסכומים היו 500-600
כיום הם אוחזים ב 400-500.
וכן השוק של השפיצים שונה..

אני מדברת על בחורים טובים ומעולים מישיבות מהשורה הראשונה,
לא השפיצים.
בחורות עם משכורת טובה(לא אוהבת את זה, אבל זה המצב).
אם לפני הקורונה הסכומים היו 500-600
כיום הם אוחזים ב 400-500.
וכן השוק של השפיצים שונה..
זה "הסחורה" שאני מחפש.
דמי שדכנות ינתנו כמובן למוצא.
לי נותנים את התחושה של פחות מ800 תגיד תודה שהסתכלו עליך.

זה "הסחורה" שאני מחפש.
דמי שדכנות ינתנו כמובן למוצא.
לי נותנים את התחושה של פחות מ800 תגיד תודה שהסתכלו עליך.
מבינה מההודעה שאתה מחפש בחור מהשורה הראשונה מיסיבה סוג אא,
שם אלו הדרישות,
וגם שם לפעמים יש התגמשות.
אבל יש הרבה בחורים שלא נקראים "שורה ראשונה"
והם בחורים מצוינים ללא ספק.

מחפש בחור מוכשר ויר"ש שמנצל בפועל את הכישרונות.
אם לבת יש מקצוע טוב 500 בהחלט יספיק ממה שראיתי.
ובלי קשר מניסיוני כשדכנית יש אנשים שחושבים שאם הם יתנו לך הרגשה ש"עושים לך טובה" זה יעלה את המניות שלהם....

אם לבת יש מקצוע טוב 500 בהחלט יספיק ממה שראיתי.
ובלי קשר מניסיוני כשדכנית יש אנשים שחושבים שאם הם יתנו לך הרגשה ש"עושים לך טובה" זה יעלה את המניות שלהם....
את ההרגשה אני מקבל משדכנים ואני שמח שיש שדכנים שונים

@רבינו מנחם אלו דירות בגבעת שאול אתה מכיר? אשמח לשמוע.
איך הגעתי אלי בעניין גבעת שאול?
פעם אחרונה שהייתי שם, ככל הזכור לי, היה בטיפולי שיניים בכללית סמייל כשהייתי בשיעור ב' בישיבה...

איך הגעתי אלי בעניין גבעת שאול?
פעם אחרונה שהייתי שם, ככל הזכור לי, היה בטיפולי שיניים בכללית סמייל כשהייתי בשיעור ב' בישיבה...
מישהו פה ציטט הודעה שלך שכך היה כתוב.
אחפש אותה.

מוזמנים להאזין לפודקאסט המחכים מאוד של סטפק&רבינוביץ בעניין:
נדל״ן 2023 – נגמרה החגיגה?
מי שהצטרף לשוק ההון מאז 2008, התרגל לראות כמעט אך ורק שווקים עולים אבל 2022 הדובית הייתה קריאת השקמה שהשווקים גם לפעמים יורדים. שוק הנדל״ן העולמי והישראלי התנהלו באותו האופן והיו נראים חסינים מירידות, כאשר בישראל קצב הבניה לא מצליח להדביק את קצב גידול האוכלוסיה מאז 2008 ועד היום. אבל ב2023 תנאי המשחק השתנו וניתן לדבר ברצינות על ירידה במחירי הדיור. בארה״ב זה כבר קורה, שם מחירי הבתים יד שניה בירידה מאז סוף 22׳ מראים ירידה של 11% מהשיא.
בישראל אנחנו רואים ירידה משמעותית בהיקף העסקאות, עלייה דרמטית במחירי המשכנתאות וישראלים רבים שפורעים את המשכנתא שלהם שהפכה להיות פחות אטרקטיבית. מספר רב של דירות שווקו בשנה האחרונה ויכולות להגיע בקרוב לשוק, אבל האם ניתן באמת לדבר על ירידה או שהבניה תואט כדי להימנע מהצפה של השוק? יש נושאים שאבנר ואני מסכימים עליהם. לגבי מחירי הדירות אנחנו חלוקים ובעיקר נתווכח עליהם היום בשידור.
בקישור הזה:
וכן בקישור הזה:

העולה מן הדברים - שיש בין המגישים מחלוקת לגבי קניית דירה במצב הנוכחי אך ורק לגבי מי שאין לו בכלל דירה וכל צד מצדד בגישה אחרת בכך.
אך מי שכבר יש לו דירה למגורים ורוצה לקנות דירה להשקעה - כולי עלמא לא פליגי שקניית דירה להשקעה בעת הזו היא מעשה טיפשי שיניב הפסד.

מיטב בית השקעות מעריך - הריבית בישראל תעלה מחר ב-0.5%​

אני אישית לא בטוח בכך וחושב שהסיכוי שהנגיד יעלה את הריבית ברבע או בחצי אחוז - הם סיכויים שווים, אך גם אם הריבית תעלה מחר רק ברבע אחוז, אין ספק שהריבית תמשיך לעלות בהמשך.

נחיה ונראה.

מיטב בית השקעות מעריך - הריבית בישראל תעלה מחר ב-0.5%​

אני אישית לא בטוח בכך וחושב שהסיכוי שהנגיד יעלה את הריבית ברבע או בחצי אחוז - הם סיכויים שווים.

נחיה ונראה.
החזאי מרשמלו לנדל"ן.... :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה