מידע שימושי בצק פילו - במילוי חלבי

• הוסף לסימניות
עבור שבע ברכות -
מחפשת במה אפשר למלא בצק פילו
מילוי חלבי ולא יקר מידי
(1 מלוחה, 1 צהובה, 2 גבינת שמנת,
1 גבינת .....)
מתוק או מלוח, לא משנה
תודה

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון מעלף של בורקס גבינה, אמא שלי מכינה אותו כבר מזמן רק עם פילו:

בצל בינוני קצוץ
2\1 כוס גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
קופסת פטריות משומרת מסוננת מהנוזלים,
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' גבינה מלוחה מגוררת
100 גר' גבינת טוב טעם
1 ביצה

לקישוט:
ביצה טרופה
שומשום שחור\לבן

הכנה:

מטגנים את הבצל, מוסיפים את הגמבה, מאדים עד לריכוך, מוסיפים פטריות ומערבבים היטב, מתבלים במל"פ
מערבבים עם הגבינות והביצה.
ממלאים וסוגרים כמו בורקס (עם כל ההוראות של הפילו...) מושחים בביצה הטרופה, זורים את השומשומים ואופים על 200 מע' עד להשחמה נאה.

• הוסף לסימניות
חסום לי -
תוכלי להעתיק לי?

• הוסף לסימניות
חבילה של עלי פילו (500 גרם), מופשרים
150 גרם גבינה בולגרית, מגוררת
1 גביע גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת (קשקבל או עמק)
1 ביצה
2 כפיות מרק תיבול פטריות קנור
מלח, פלפל שחור
100 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה:

מכינים את המילוי:
מערבבים בקערה את הגבינות ומרק הפטריות לתערובת אחידה. טועמים, מתבלים במלח ופלפל לפי הצורך ומערבבים פנימה את הביצה.

ממלאים ואופים:
מניחים עלה פילו על משטח עבודה נקי, כך שהצד הרחב פונה כלפיכם. מברישים בחמאה המומסת ומניחים מעל עלה נוסף וגם אותו מברישים.
חותכים את העלים המוברשים לרצועות ברוחב 5 ס"מ. מניחים כף שטוחה מתערובת המילוי בפינה התחתונה של כל אחת מהרצועות.
מגלגלים את הפינה עם המלית אל הצד השני של הרצועה וחוזר חלילה עד שמתקבלת צורת משולש. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
חוזרים על תהליך עם שאר הרצועות ולאחר מכן עם דפי פילו נוספים עד שמסתיימת המלית - אמורים להתקבל בערך 20 בורקסים קטנים. את בצק הפילו שנותר ניתן להקפיא או להכין ממנו מאפים אחרים.
אופים 20 דקות או עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים מהתנור ונותנים למאפים להתקרר מעט לפני ההגשה.

-----------------

אני חתכתי לרצועות של 7 ס"מ , ככה הסתדר לי בחבילה שהיתה לי.
לצורת משולשים כמו שמוסבר התאמנתי קודם על רצועת נייר, אחרי שקולטים פעם אחת זה קל.

• הוסף לסימניות
חבילה של עלי פילו (500 גרם), מופשרים
150 גרם גבינה בולגרית, מגוררת
1 גביע גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה צהובה, מגוררת (קשקבל או עמק)
1 ביצה
2 כפיות מרק תיבול פטריות קנור
מלח, פלפל שחור
100 גרם חמאה מומסת
שאלה:
האם הביצה נכנסת לתוך העיסה או שזה רק מיועד להברשה
וכן גם החמאה המומסת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

עוגה חלבית שהכנתי
מושלמת! בטעם ובנראות!
מתאימה לקידוש לר"ה
או לתת למישהו שאתם מתארחים אצלו
ולכל כך הרבה מטרות...........
חבל להאריך בדיבורים-
אז כך - הבסיס כל כך פשוט
לבסיס:
3 ביצים
0.5 כוס סוכר
0.75 כוס קמח
1 כפית א.אפיה
מקציפים את הביצים שלמות על מהירות בינונית (לכ 6-7 דק')
מוסיפים את הסוכר בשתי פעימות תוך כדי ההקצפה
מנמיכים מהירות ומוסיפים לאט לאט את הקמח והא.אפיה
מעבירים לתבנית עגולה קוטר 22/24 (על נייר אפיה)
ואופים כ - 12-14 דק'
מצננים וחותכים באמצע ל - 2 שכבות
למילוי:
מקציפים על מהירות גבוהה:
2 שמנת מתוקה
2 כוסות חלב
1.5 כוס פודינג וניל
מקציפים עד שמתייצב והמקצף
מעבירים את השכבה הראשונה של העוגה למגש יפה
מזלפים את השמנת עם צנטר חלק
ומניחים מעל את השכבה השניה
(את יתרת הקרם לשמור לקישוט)
מקפיאים את העוגה חלקית
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד חלבי
250 מ"ל שמנת מתוקה
מרתיחים את השמנת מתוקה
ושוברים לתוכה את השוקולד
מומלץ לטחון עם בלנדר מקל (חלבי) - ע"מ שיהיה ממש חלק
מוציאים את העוגה ושופכים במרכזה כמות יפה (במה שנשאר נשתמש עוד רגע...)
מטים את העוגה לצדדים ע"מ שהשוקולד יכסה את כל פני העוגה וינזל מעט לצדדים
מצננים שוב
לקישוט:
שלוש סוגי שמנת מתוקה
שברי שוקולד
פנינים זהב
1. השמנת שנשארה מהמילוי
2. מקציפים שמנת מתוקה נוספת עם השוקולד שנשאר מהציפוי - אם המקרם רך מידי אפשר להוסיף מעט פודינג,
3. מקציפים שמנת מתוקה אחרונה לטעם וצבע נוסף לקישוט עם כוס חלב ופודינג שוקולד/ריבת חלב
ועכשיו הכי כיף!!!
תתחילו לקשט - אני אהבתי מסגרת לא מסודרת, אבל אפשר גם מסודר, או למלא חצי עוגה או את כולה וכו'...
לשברי שוקולד:
2.5 חב' שוקולד מריר - לשבור ולשים בתבנית תנור
להכניס לתנור ל- 4 דק'
להחליק עם ספטולה או מרית ולפזר מעל פנינים זהב
לצנן היטב ולשבור, לשמור בקירור....
לאחר זילוף הפרחים תוקעים שברי שוקולד לקישוט
ובינהם מפזרים פנינים נוספות למראה מושלם!
טוב, לא ממש פאי, אבל סוג של
וביננו, מה באמת משנה הכינוי שניתן למנה, תכ'לס- טעימה? לא טעימה?
טעימה!
מאוד!
IMG_0365_682x1024.jpg
היות ולא היה לי קרם פטיסייר בבית, והיות ומחירי המוצר הזה מאמירים כל הזמן, עוד ועוד, החלטתי להכין לבד.
בעבר העליתי מתכון, הוא מעולה. אבל הפעם הכנתי מתכון אחר ששמעתי אודותיו לא מזמן והחלטתי לנסות בורסיה משלי.
ב"ה יצא מצויין.

תבנית בינונית A4

1/2 חבילה בצק עלים
4-5 תפוחי עץ אדומים מזן משובח. למי שאוהב את החמצמצות- אפשר להשתמש בתפוחי מזן גרנד. אני אוהבת את האדומים גם בגלל הצבע שהם נותנים למנה.

500 גרם קרם פטיסייר קנוי, או לפי המתכון בעוד כמה שורות.

1/2 כוס סוכר
2 כפוך קינמון

נתחיל בפטיסייר מכיון שהוא דורש הכי הרבה הכנה.
1 ריצ' גדול 425 מ"ל
6 חלמונים מביצי L או 7 מביצי M
1 כוס סוכר
3.5 כפות קורנפלור
2 כפות מים קרים
6 שקיות סוכר וניל

מרתיחים ריצ', סוכר וסוכר וניל יחד עד שהסוכר נמס. מנמיכים את גודל הלהבה ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי בחישה. מערבבים קורנפלור במים קרים להמסה ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך ומתקבל מרקם של פודינג. מסירי מהאש ושמים בינתיים בצד.

פותחים את בצק העלים על משטח מקומח ומרדדים מעט לגדל שיכסה תבנית A4 ומעט בשוליים. מרפדים תבנית A4 בניר אפיה ומניחים מעליה את בצק העלים.
מורחים קרם פטיסייר בנדיבות.
מסירים את ליבת התפוח ופורסים לפרוסות לא עבות. אפשר עם הקליפה, בצבע שמתקבל מהקליפה מוסיף יופי למנה.

מסדרים את פרוסות תפוחי העץ על קרם הפטיסייר בצורה רודפת. מפזרים סוכר וקינמון ואופים ב 180מעלות כ-45 דקות להשחמה נאה וריכוך של תפוחי העץ.

מגישים חם או קר.
פורסים ריבועים.
המלצה שלי: תגישו חם עם כדור גלידת וניל קר.

שו"ת:
1. מה עושים עם החלבונים?
אפשר להקציף לקצף קל ולהוסיף 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף נוקשה. לאחר אפיה של 35 דקות, מזלפים מהמרנג על התפוחים ואופים עוד 10 דקות לצריבה של החלבונים.
או- שמכינים קצפיות
או ש.....
2. בצק עלים לא עובר את מפתן הבית שלנו, אפשר משהו אחר? כן. שכבה של 5-6 עלי פילו אחד על השני. מעט שמן בהברשה בין עלה לעלה.
3. קינוחים עם תפוחי עץ פחות הולך אצלינו, יש רעיון אחר? בטח. אגסים או אפילו חצאי כדורים של אפרסק משומר, ישירות מהשימורים, ללא הנוזלים. בחיתוך כל חצי אפרסק מהווה מנה.
4. אבל פירות לא הולך אצלינו, יש רעיון איך להכין בכל זאת? תכינו עוגת שוקולד.
5. אפשר להכין את הפטיסייר חלבי? בטח. שמנת מתקה במקום ריצ'
6. איך מחממים? מניחים על הפלטה לפני שבת מעל משהו אחר. או בתנור חם מכוסה בניר כסף לכמה דקות.
7. קינמון? לא אצלינו! תכינו בלי הסוכר והקינמון למעלה.
8. איך זה בהקפאה? שלי במקפיא כרגע....יתחמן מחר בצהריים בעז"ה. מעולה בהקפאה [בלי מרנג מעל...]
9. אין לי קורנפלור, יש לי קמח תפו"א, אפשר? כן.
10.
11.
12.

שלושת האחרונים נתונים למילוי בשאלות שלכן!
א-גוט מועד!
מועדים לשמחה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה