בדורנו (ונראה לי שר' ישראל סלנטר כבר יסד את זה) דווקא צריך לבקש, כי זה מראה על האמונה שלנו. ולכן הוא (הגרי"ס) סובר שדברי הזוהר "הב הב" אינם רלוונטיים אלינו מצד הנקודה הזאת. [הם כנראה רלוונטיים בזוויות אחרות, אבל לא בזה].צריך להבין שגם אם יש שמתירים את זה בדיעבד, אם זה לא לכתחילה זה אומר שלא טוב לך לעשות את זה.
נראה לי שביום השני מותר לכתחילהצריך להבין שגם אם יש שמתירים את זה בדיעבד, אם זה לא לכתחילה זה אומר שלא טוב לך לעשות את זה.
אכן אתה צודק לגבי מי שאצלו זה כך, אני לא אוהב את ההכרזות של 'בדורנו' דבר שמונע מאיתנו להתקדם.בדורנו (ונראה לי שר' ישראל סלנטר כבר יסד את זה) דווקא צריך לבקש, כי זה מראה על האמונה שלנו. ולכן הוא (הגרי"ס) סובר שדברי הזוהר "הב הב" אינם רלוונטיים אלינו מצד הנקודה הזאת. [הם כנראה רלוונטיים בזוויות אחרות, אבל לא בזה].
מצד אחד אני מסכים איתך בהחלט.אני לא אוהב את ההכרזות של 'בדורנו' דבר שמונע מאיתנו להתקדם.
מתי שהלב שלך מרגיש.רציתי בבקשה לדעת מתי הזמן לבקשות אישיות בתפילות ר״ה?
הרב פינקוס זצוק"ל היה אומר שבספרים הקדושים מבואר כי בשעה שהחזן בקדושת מוסף בניגון המילה "איה" היא עת רצון המסוגלת לבקש על אחד מ-3 דברים: עושר מופלג, רוח הקודש ובנים הגונים וכשרים..אגב, יש גם את התפילה לומר בקדושה כשהחזן אומר את המילה "איה".
דומני שזה כתוב בכתבי האר"י ז"להרב פינקוס זצוק"ל היה אומר שבספרים הקדושים מבואר כי בשעה שהחזן בקדושת מוסף בניגון המילה "איה" היא עת רצון המסוגלת לבקש על אחד מ-3 דברים: עושר מופלג, רוח הקודש ובנים הגונים וכשרים..
לא מדויק. תלוי איפה אוחזים בתפילה, ויש פעמים שצריך לבקש רק לפני סוף התפילה ולא בברכה המסויימת (לא נכנס לעניין של האם לומר פעמיים יהיו לרצון או רק פעם אחת ).מתי שהלב שלך מרגיש.
הרבה לפני הרב פינקוס, זה כבר היה מודפס במחזורים, בכוכבית למטה...הרב פינקוס זצוק"ל היה אומר שבספרים הקדושים מבואר כי בשעה שהחזן בקדושת מוסף בניגון המילה "איה" היא עת רצון המסוגלת לבקש על אחד מ-3 דברים: עושר מופלג, רוח הקודש ובנים הגונים וכשרים..
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים