ברוך דיין האמת -מרן ראש הישיבה הגאון הגדול ר' שמואל אויערבך זצוק"ל

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
צבי צבי צראה מה אתה מדבר פגישה בין 2 גדוי ישראל זיעא

קבצים מצורפים

• הרב שמואל אוירבך בפגישה נדירה עם הרב חיים גריינימן.mp4
    4.1 MB · צפיות: 437
  • הוסף לסימניות
סגן שר הבריאות ח״כ יעקב ליצמן פרסם הודעת אבל על פטירתו של מרן הגאון הגדול רבי שמואל אוירבך זצוק”ל "יחד עם כל בית ישראל אני משתתף באבל הכבד בפטירת מרן הגאון הגדול רבי שמואל אוירבך זצוק”ל, ראש ישיבת מעלות התורה ומראשי עולם התורה בדורנו. בפטירתו איבדה היהדות החרדית אחד ממנהיגיו הדגולים. בהנהגתו היה רועה נאמן לרבבות תלמידים שזכה להעמיד במשך שנים רבות, במסירות נפש, ביגיעת התורה, במעשי צדקה וחסד מופלאים ומתוך דאגה לעולם התורה והישיבות. תנחומים לרבבות תלמידיו שצועדים לאורו וכואבים את האבידה הגדולה ליהדות החרדית".
ח"כ הרב ישראל אייכלר ביכה את הסתלקותו של מרן הגאון רבי שמואל אויערבך זצ"ל ראש ישיבת מעלות התורה "ציון במר תבכה וירושלים תתן קולה כי אבד כלי חמדתה. כתרה של תורה חבש אפר תחת פאר. ויי להאי שופרא דבלי בארעא. השליך משמים ארץ תפארת ישראל".
עוד הוסיף ח"כ אייכלר "היהדות החרדית בארץ ובגולה מתאבלת על שריד דור דעה ענק מארזי הלבנון אשר נגדע, מרן הגאון האדיר רבי שמואל אויערבך זצ"ל בנו הגדול של מרן פוסק הדור רבי שלמה זלמן זצ"ל. הלא תדעו כי לצד גדלותו המקיפה בכל חלקי התורה, התברך בלב חנון ורחום ופתח את דלתו וליבו לכל פונה ונזקק, דל ואביון, ולא השיב פני יהודי ריקם. ביתו היה מפעל חסד של הרבנית הצדקנית מרת רחל ע"ה בתו של רבי פנחס אליעזר פקשר זצ"ל חתן סבינו הגדול רבי מאיר אייכלר זצ"ל. יקוצו וירננו שוכני עפר".
יו"ר יחד השר לשעבר אלי ישי אמר הערב "בצער רב התבשרנו עם צאת השבת על הסתלקותו הפתאומית של מרן הגאון הגדול הגר״ש אוירבעך זצוק״ל. פקחותו העצומה, שליטתו בכל רזי התורה ויראתו שקדמה לחכמתו, היו כמגדלור רוחני עבור הציבור כולו. יחד עם המוני בית ישראל זכיתי להתברך ולהינות מעצתו פעמים רבות. מי ייתן לנו תמורתו".
השר אורי אריאל יו״ר האיחוד הלאומי אמר "לכתו של הרב שמואל אוירבך זצ"ל היא אבידה גדולה לעולם התורה, הישיבות ומוסדות התורה. דבריו שנשמעו בישיבת מעלות התורה אותה הוא הקים ישארו עם מורשתו לצד שקידתו העצומה בתורה אותה העביר במסירות נפש לרבבות תלמדיו, שהיו לו כבנים ותמשיך להאיר את דרכו של העם היהודי"

• הוסף לסימניות
מרן הראב''ד הגר"מ שטרנבוך בבטויי כאב :
1. כיום שחרב בית המקדש.

2. בילע ה' ולא חמל

3. לא רצה לעשות קידוש לבנה מכיון שאינו בשמחה.

4. הורה להסיר הפרוכת לאחר הבדלה.

• הוסף לסימניות
2018-02-24.jpg

• הוסף לסימניות
ראש העיר ירושלים ניר ברקת משתתף בצער על פטירת מרן רבי שמואל אויערבך זצ״ל ראש ישיבת מעלות התורה. "הרב אויערבך היה מחשובי רבני העיר ונצר שושלת משפחת רבנים ירושלמית עניפה ומנהיג לרבבות תלמידים. יהי זכרו ברוך".

• הוסף לסימניות
מה יהא עלינו???
בחנוכה? עתה בפורים....
יהי רצון שנאמר במהרה "על הנסים"
וניגאל בתשועת עולמים.

רק להתחזק באמונה ויראת שמים.!

• הוסף לסימניות
בני פישר, מקורבו של ראש הישיבה הגר"ש אוירבך זצ"ל ומי שהיה צמוד אליו ברגעיו האחרונים, מגולל את השתלשלות האירועים, מהצנתור שעבר לאחרונה ועד פטירתו המפתיעה
מקורבו של הגאון רבי שמואל אוירבך זצ"ל, יו"ר 'מגן לחולה' בנימין פישר, ששהה לצדו בעת הפטירה בבית החולים 'שערי צדק', מתאר את היממה האחרונה בחייו, כולל רגעי החרדה הארוכים בהם נאבקו טובי הרופאים על חייו.

"לפני מספר שבועות הרב עבר טיפול לבבי משמעותי", הזכיר פישר בראיון ל'קול חי'. "הטיפול ב"ה עבר בהצלחה והוא חזר לאיתנו לתפקוד מלא, לתת שיעורים יומיים ושיעור כללי, חזר לעשות הליכות והכל התנהל באופן משביע רצון לכולם".

ביום שישי אחר הצהריים הוא הרגיש קצת פחות טוב. הגיע אליו מומחה למחלקות פנימיות בבית חולים 'הדסה' ובדק אותו. הרושם היה שמדובר בהצטננות. התחילו אנטיביוטיקה וכך קיבלנו את השבת".

"לקראת השעה 11 בליל שבת אירעה הפרעת קצב. תלמידו הזעיק אמבולנס והתחיל בהחייאה תוך כדי הדרכה טלפונית. אנשי ההצלה הצטרפו כעבור מספר דקות, לאחר מכן הצטרף צוות נט"ן".

"ההחייאה הייתה קשה וארוכה, ולאחר כרבע שעה-עשרים דקות חזר הדופק. הייתה התייצבות, והנט"ן החליט לפנות אותו ל'הדסה עין כרם', שם טופל בתקופה האחרונה. במהלך הנסיעה של הנט"ן לכיוון הדסה, על יד גן סאקר, הייתה שוב הפרעת קצב. האמבולנס נאלץ לעצור בצד, התחילו בהחייאה חוזרת".

"לדאבון לב, לאחר ההחייאה הנוספת, הדופק לא חזר. הנט"ן החליט בצדק להמשיך לבית החולים הקרוב ביותר, שערי צדק. הרב הובא לחדר הטראומה, שם קיבלו אותו מיטב הרופאים והמומחים מצוות רב תחומי, והוא עבר החייאה מודרנית עם מיטב הציוד והרופאים".

"אני הגעתי לחדר הטראומה כמה דקות לאחר חצות, ראיתי את מה שראיתי, אך הוא היה עדיין בחיים. אני שואל את הצוות 'האם אני רואה טוב?', הם אומרים לי 'כן'. אמרתי 'למה הוא כאן?'. ראש הצוות מצביע על המוניטור: 'אתה רואה 38 דקות' אמרתי לו: 'אתה ככה בהחייאה מלאה 38 דקות?' אמר לי 'כן'. שאלתי אותו 'האם הדופק חזר?', אמר לי 'לא'".

"הסתכלתי על שני תלמידיו, דודי בידרמן וישראל ויזל, אמרתי להם 'תשמעו, זה הזמן שאתם צריכים להגיד שמע ישראל ואני לא יכול להיות פה. אני חייב לצאת'".

"הם התחילו בבכי לבקש שאתן השערה של זמן וכו'. אמרתי להם 'כבר הייתי אצל ר' עזריאל אוירבך (אח המנוח) בבית, הוא בדרך לפה. אותו תוכלו לשאול את כל השאלות ההלכתיות'. במהירות ובריצה עזבתי את המקום והבנתי שניצחו אראלים את המצוקים, ברוך דיין האמת".

כיכר השבת

• הוסף לסימניות
יתומים היינו...
ההלם. האובדן. השבר.

• הוסף לסימניות
איזה עצוב!
ברוך די'ין אמת!
ארצה לדעת קצת על מפעליו ופעולותיו הפחות מוכרים לציבור
שטרם הגיעו לאוזנינו...
חבל שבחי'יהם מדברים על הפילוג ולא על האיחוד :(
הלוואי שנתחזק הלאה כל עמ"י בלראות את האור והטוב שבי'הודים אחינו בית ישראל, ולא ההיפך ח"ו!
אומרת את זה בתור אחת שלצערי לא הכרתי אישית את דרכו.

• הוסף לסימניות
ברוך דיין האמת!!
הוסרה העטרה והורם הנזר
מי יתן לנו תמורתו

מעניין, גם אביו הגדול מרן הגרשז"א זצוק"ל נפטר בלילה בשעה 7 בערך,
והלוויתו התקיימה רק למחרת בצהריים.
אביו נפטר בשעה 21:30 וחצי, וההלויה התחילה בשעה 11:00 בבוקר.
זוכר את זה כמו היום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה