התייעצות ברוך השם השכונה מתחרדת, הבניין מתחרד, ופתאום אתה מגלה ש..

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אתה פחות "שואל לעניין" יותר מקנטר לתעסוקה
אבל אם במקרה אתה עולה חדש מרוסיה אז אני יענה
כן הם יותר מתורבתים, הרבה יותר נחמדים ואדיבים, והרבה הרבה פחות שטופים בזימה ואלימות
זה לא נכון.
אני מכיר עשרות רופאים ערביים מתורבתים מאוד.
חלקם ללא מבטא בכלל ולא היית מנחשת לעולם שהם ערביים ולא סתם חילוניים.

• הוסף לסימניות
כן הם יותר מתורבתים, הרבה יותר נחמדים ואדיבים, והרבה הרבה פחות שטופים בזימה ואלימות
על זה אפשר לדון?
כי מהיכרותי הם גם פחות מתורבתים וגם הרבה יותר גנבים
ואף אחד לא אמר שזה משמח
אבל גם לא צריך לצאת מפרופורציות

אלימות יכולה להיות גם מילולית...
דימוי לא קשור ומטופש
וזה אפי' לא נושא לדיון.
מקנטר לתעסוקה

• הוסף לסימניות
הנאצים גם היו מתורבתים.
לא משכירים דירה לגוי על פי התורה, בוודאי שלא לאויב שרוצה להשמיד אותנו ומה זה משנה אם הוא נקי ושקט.
וגם על הרופאים הערבים אני לא סומך, אני די בטוח שהם שהידים במסווה של רשלנות וכדומה לא פחות מפועלי הבניין.
ימח שמם וזכרם.
נ.ב. אני גם לא מבין את אלו שקונים מהם, זה להאכיל את האויב כפשוטו.

• הוסף לסימניות
יש הבדל ממש גדול בין רופא ובכל בעל מקצוע לזה שהילדים שלך אולי ישחקו עם הילדים שלהם בבנחיין
נו אל תיתממו
והוא חצוף, סליחה על המילה

• הוסף לסימניות
לא הבנתי
אתם סומכים עליו כשהוא עם סכין מנתחים והפציינט מורדם
וסומכים עליה כשהיא מכינה תרופה בבית מרקחת,
ועכשיו אתם פוחדים לעלות איתם במעלית?
שכלית אתה צודק ולכן לגברים זה לא בעיה
לנשים זה יושב על אמוציות

• הוסף לסימניות
יש הבדל ממש גדול בין רופא ובכל בעל מקצוע לזה שהילדים שלך אולי ישחקו עם הילדים שלהם בבנחיין
נו אל תיתממו
והוא חצוף, סליחה על המילה
הם לא ישחקו איתם
בדיוק כמו שהם לא ישחקו עם שכן חילוןני.
אני מעדיף עשרות מונים שכן רופא ערבי מתורבת
מאשר חרדי מודרני שאני אתמודד עם שאלות הילד למה הם לא כמונו ולמה לא כדאי לשחק אצלם.

• הוסף לסימניות
על זה אפשר לדון?
כי מהיכרותי הם גם פחות מתורבתים וגם הרבה יותר גנבים
ואף אחד לא אמר שזה משמח
אבל גם לא צריך לצאת מפרופורציות

אלימות יכולה להיות גם מילולית...
סורי, זמני יקר לדיונים האלה
תעלה כאן סקר מה אנשים מעדיפים..

ספוילר
אתה יודע מה תהיה התוצאה..

• הוסף לסימניות
הנאצים גם היו מתורבתים.
לא משכירים דירה לגוי על פי התורה, בוודאי שלא לאויב שרוצה להשמיד אותנו ומה זה משנה אם הוא נקי ושקט.
וגם על הרופאים הערבים אני לא סומך, אני די בטוח שהם שהידים במסווה של רשלנות וכדומה לא פחות מפועלי הבניין.
ימח שמם וזכרם.
נ.ב. אני גם לא מבין את אלו שקונים מהם, זה להאכיל את האויב כפשוטו.
עובדתית זה לא נכון ביחס לרפואה.
ובנוסף אני גם לא סומך על אנשים לא שותו"מ.
הם גם יכולים להתקומם עלייך ואם אין יראת ה'

• הוסף לסימניות
מותר לקנות בשבת בית מגוי בארץ ישראל! והחצוף משכיר להם דירה בניגוד להלכה ועוד בבניין חרדי?! רשע מרושע.
זה כמובן שטויות.
מותר להשכיר למי שאינו עובד ע"ז בית בא"י.
כמובאר מפורש בשו"ע
"בשו"ע (יו"ד סי' קנא ס"ח) כתב וז"ל: אין מוכרים להם בתים ושדות בארץ ישראל; אבל משכירין להם בתים, ולא שדות. ובסוריא, מוכרים בתים ומשכירים שדות. ובחוצה לארץ, מוכרים אלו ואלו. ע"כ. ובסעיף י כתב עוד: אף במקום שהתירו להשכיר, לא התירו אלא לאוצר וכיוצא בו, אבל לא לדירה, מפני שמכניס לתוכו עבודת כוכבים בקבע. והרמ"א שם כתב ע"ד, והאידנא נהגו להשכיר אף לדירה, כיון שאין נוהגים להכניס עבודת כוכבים בבתיהם."

• הוסף לסימניות
עובדתית זה לא נכון ביחס לרפואה.
ובנוסף אני גם לא סומך על אנשים לא שותו"מ.
הם גם יכולים להתקומם עלייך ואם אין יראת ה'
על סמך מה אתה קובע עובדות?!
אולי גם על חילונים אי אפשר לסמוך אבל אתה לא יכול להשוות את זה לאויב שבמוצהר רוצה לרצוח אותך וגם עושה את זה.
עצם הניסיון לסנגר על מעשה כזה שמעתי פעם ביטוי ממקובל גדול מה שור שנשמתו של אדם שמנסה לטשטש דברים כאלו, ואיני רוצה לחזור עליו פה.

• הוסף לסימניות
על סמך מה אתה קובע עובדות?!
אולי גם על חילונים אי אפשר לסמוך אבל אתה לא יכול להשוות את זה לאויב שבמוצהר רוצה לרצוח אותך וגם עושה את זה.
עצם הניסיון לסנגר על מעשה כזה שמעתי פעם ביטוי ממקובל גדול מה שור שנשמתו של אדם שמנסה לטשטש דברים כאלו, ואיני רוצה לחזור עליו פה.
לצורך העניין יהיה רופא ערבי נוצרי, מה תגיד?
ורופאים אני מכיר מצוין בפעילותי במהלך חיי.
הייתי ממליץ שתשאלו כל עסקן רפואי נורמטיבי ונראה מה הוא יאמר

• הוסף לסימניות
לצורך העניין יהיה רופא ערבי נוצרי, מה תגיד?
ורופאים אני מכיר מצוין בפעילותי במהלך חיי.
הייתי ממליץ שתשאלו כל עסקן רפואי נורמטיבי ונראה מה הוא יאמר
לפני חודש וחצי דיברתי עם מנהל מחלקה בהדסה חילוני לגמרי לגבי שני ניתוחים לאחד מילדי והוא הסתכל לצדדים וראה כי אין איש ואז אמר לי איך לקבוע עם מנתח מסוים כדי שלא ניפול חלילה על מנתח 'בן דוד'. אבל אתה בטח מבין יותר ממנו. בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לפני חודש וחצי דיברתי עם מנהל מחלקה בהדסה חילוני לגמרי לגבי שני ניתוחים לאחד מילדי והוא הסתכל לצדדים וראה כי אין איש ואז אמר לי איך לקבוע עם מנתח מסוים כדי שלא ניפול חלילה על מנתח 'בן דוד'. אבל אתה בטח מבין יותר ממנו. בהצלחה.
כנל
אני בעצמי נפלתי בניתוח פשוט של אחד מילדי על בנדוד
לא מדבר על זה שהניתוח לא הצליח בכלל ובנס נגמר בלי נזק
אבל החוסר הבנה שלו והניסיון שלו לעקם את התוצאות וההשלכות.. ה' שישמור

• הוסף לסימניות
גם אצלי לפני 10 שנים היה חשד רפואי אצל אחד מילדי ורופא ערבי טילטל אותו בכזאת גסות אני לא רוצה להכנס לפרטים מפני הצניעות, אבל בואו נאמר שזה היה נראה שהרופא מנסה בכח לפגוע לו בפוריות. מיד לקחתי את הילד וברחנו משם.

• הוסף לסימניות
אבל מה אתה רוצה שיעשה כרגע שיפר איתו חוזה?
יתבעו אותו גם על גזענות וגם על הפרה
זה לא בסדר שהכניס
ולא מעוניין לחדש
אבל מה יכול לעשות כרגע

• הוסף לסימניות
אסור להשכיר שטח בארץ ישראל לגוי
מחלוקת יש בזה.
לישמעאלי שאינו עובד עבודה זרה, וכבר יש לו נכס בבעלותו יש צד להקל.
כמובן שיש פה עניין הרבה יותר רגשי ומוסרי, אבל מצד ההלכה היבשה יש צדדים להקל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה