כללי בתי דפוס, גרפיקאים ומה שביניהם...

• הוסף לסימניות
אני מקדימה ואומרת- אני לא הולכת לפרסם את שם בית הדפוס,
אבל בזמן האחרון עמדתי בקשר עם בית דפוס, על הדפסת ספר במס' עותקים קטן.
מבחינת הגרפיקה- אני עזרתי בגימורים הסופיים וראוי לציין שיש שם כמה בעיות גרפיות (אין מרחק מהשוליים, בעמודי התמונות אין מספור...) דברים שלא תלויים בי. אני הייתי צריכה לעמוד מול הדפוס.
לאחר שביררתי גם פה על אחד מבתי הדפוס נתתי ללקוחה את הצעת המחיר שכללה גם את התשלום אלי.

הכל נחמד (חוץ מזה שהם אפ'פם לא חזרו אלי וממש רדפתי אחריהם לכל אורך הדרך...)
עד שהגיעו אלי ליד הספרים- עבודה על הפנים! הייתי בהלם...
הצבע ברמה נמוכה - ממש נראה דהוי וישן (בעותק שמש היה מעולה!), היתה להם בעיה במכונה- איזה שערה היתה תקועה שם וכל הדפים של השחור לבן, למעט מס' דפים בודדים- יצא עם מעין קשקוש, כל פעם במקום אחר (לגוון...), ממש בולט!
סיכמנו דפי כרומו- יצא שחור- לבן.. מה שגם גרם שהשידרה נכנסה לחלק הקידמי... מכוער
קיצור- אין מה לעשות עם הספרים..

בהתחלה הם אמרו שידפיסו חדש, אחרי שבוע התנערו והודיעו שאלך לבית דפוס אחר.
מה שב"ה- שלא העברתי את הכסף והיה גם ברור להם שאני לא צריכה לשלם (שהם ישלמו לי על עגמת הנפש, הטיטורים, הטירחה...)
רק אחרי שאיימתי שאפרסם את זה בפרוג התחלתי לקבל יחס אחר... (לא לפני שהוא אמר לי שההודעה תימחק, אז אל תופתעו אם לפתע היא לא תהייה כאן עוד מעט, ושהוא יענה לי בחריפות... לא ברור מה הוא כבר יכול לכתוב- שהגרפיקה שם לא משו? אני יודעת, מישהו חובבני עשה.. לא מתאים לך? אל תיקח ת'עבודה, אין בעיה...)

מה דעתכם? מה הייתם עושים? אני שוקלת- להגיד מהיום חד וחלק- אני גרפיקאית, לא עומדת מול בתי דפוס!! (זה מה שעשיתי עד היום, אבל היא כ"כ התחננה..)
ועל הבית דפוס הזה- להחליק? לספר לאנשים? (לשון הרע?) לפרסם לגרפיקאים?

במילה אחת- מתסכל!
אשמח לתגובות, תודה למי שקרא עד פה.. (וואי, זה פרק ממני הרבה...):rolleyes:

• הוסף לסימניות
ברור שלספר ולפרסם. אין בזה שום לשון הרע. זה לתועלת כולם!

• הוסף לסימניות
את לא צריכה לספר. אם זה התגובה שהוא אמר לך לגבי פרוג, הוא עצמו יענה ויספר.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין הקשר בין ביצוע הגרפי לתוצאות הדפוס [במקרה הזה]

אם היה שיער תקוע במכונה ובגלל זכית בעוד עיטור על הספר -זה הבעיה של הדפוס

אם סכמת על דפי כרומו והוא הדפיס שחור לבן -זה הבעיה של הדפוס

• הוסף לסימניות
טוב שלא שילמת.
תפני למקום אחר עם המלצות...
ואכן אין שום קשר בין העיצוב הגרפי לתוצאה המודפסת..
הדפוס צריך להדפיס בצורה הטובה ביותר גם אם מדובר בפרויקט שאינו לטעמם..
לגבי פרסום שם בית הדפוס - תשאלי רב.
ותבררי אם קבוע הם מדפיסים בצורה חובבנית או שאצלך היתה איזושהי פאשלה חד פעמית..

• הוסף לסימניות
מה שהוא אמר בסוף-(אחרי שאיימתי שאפרסם כאן...)
אני מבין שהטעויות היו שלי ואני מתנצל.
אבל את הספר אני לא מוכן להדפיס כי הוא עשוי לא טוב וזה גורם לי
להדפיס כמה פעמים עד שהכל יוצא טוב ולא נחתך או מתפאשל.
את האמירה הסופית- אני מקבלת.
קשה לי שזה היה רק אחרי איום הפירסום פה
והזוי מבחינתי שהם לא התביישו להוציא תחת ידם מוצר עם כלכך הרבה פאשלות.
רק תחשוב מה מוצר כזה עושה לשם שלך- אנשים שבכלל לא מהמקצוע וראו את זה היו בהלם
מהמראה הלא אסטתי של הספר.

ודרך אגב- אני חייבת עכשיו להדפיס- אשמח לקבל המלצות על מקום אמין וטוב (וזול..)

תודה!
ותודה על התגובות... הסיפור הזה שרף לי את כל האנרגיות של היום... אז זה מעודד מה
אין כמוכם...

• הוסף לסימניות
אני חושב שצריך לשלוח למייל של פרוג הודעה עם השם שלו.
אין שום סיבה שאנחנו ניפול על בית דפוס כזה!

• הוסף לסימניות
לי אישית נגמרו האנרגיות לעבוד מול בתי דפוס ועיתונים. נכון, שזה מאוד נחמד שאתה חותך את העמלות בדרך, אבל הזמן והאנרגיות שווים יותר.
בשביל זה צריך להעסיק מזכירה. אני לא חושבת שגם המעצב/ת יכול לעשות את העבודה בו זמנית וגם לעמוד מול העיתונים / בתי הדפוס.

• הוסף לסימניות
ודרך אגב- אני חייבת עכשיו להדפיס- אשמח לקבל המלצות על מקום אמין וטוב (וזול..)

התודה הגיעה בטעות אבל קבלי התכונתי להגיב עם ציטוט...

בכל אופן הדפסתי כמה פעמים בדפוס עילית-
הייתי מרוצה עד השמים כולל:
המחיר- זול מאד לגפיקאיים מפרוג,
השירות- היה משהו לא טוב התקשרו שאני אסתדר כדי שלא יצא מכוער ולא סימטרי....
ואפילו שירות משלוחים עד הבית.....

בקיצור מומלץ יש באנר בפינה למעלה......
הצלחות רבות!!!

• הוסף לסימניות
מתסכל ביותר!! מאחלת לך שבפעם הבאה הכל ילך חלק..בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נשמע אכן, שהעבודה לא היתה כמו שהיתה צריכה להיות.

אבל לא הבנתי מדוע אינך מתקנת את הגרפיקה, כך שהדפוס הבא לא ייפול?

• הוסף לסימניות
במחילה מכבוד במבה,
אבל אני לא מבין בכלל את הטענות על הדפוס ההוא:
א. את אומרת מפורש שהספר הגיע בצורה חובבנית להדפסה - מה הטענות עליו??
ב. אפשר שתגובות האנשים על מראה הספר נבעו בגלל העיצוב הכושל ולא מאיכות ההדפסה.
ג. ואולי על היחס שלו את צודקת, אך כמו שאת שרפת זמן, אף הוא השקיע זמן, הפעיל מכונה בשביל כמות קטנה ובסוף עוד לא יצאת מרוצה.

אז כמדומני שיש מקום לדון לכף זכות. אפי' קצת.

• הוסף לסימניות
מי שרוצה 2 משרות שיקח על עצמו גם את הפקת הדפוס, אבל שידע בבירור שזה מקצוע נוסף במלוא מובן המילה.
מנסיון העבר והמר אני באופן אישי לא מתעסק בכלל עם הדפוס
ואגב, יש כאן בפורום את הניק נקי_כפים שזה באמת המקצוע שלו והוא מבצע אותו על הצד הטוב ביותר, עם שירות מדהים גם במקרים של תקלות בבית הדפוס...

• הוסף לסימניות
שנים עבדתי בהפקות דפוס, ולכן אני יכולה לספר 'מאחורי הקלעים' שזה לא כזה פשוט כמו שבמבה לולו מציגה. יש חלקים בסיפור שנשמע שאת בהחלט צודקת בהם, אבל יש גם את הצד השני. אין לכם מושג כמה בעיות קבצים יכולים לגרום... פעם חשבתי לפתוח בלוג, ולקרוא לו: "איך לא שולחים קבצים לדפוס". לא פעם ולא פעמיים קיבלתי קבצי PDF עם שכבות פתוחות, קבצים עם טקסטים בג'יבריש, קבצים ברזולוציה זבל, קבצים ללא זכר לבליד.... להמשיך?
יש גרפיקאים ששמחים ללמוד, מודים על ההדרכה הטלפונית, ומתקנים. ישנם גם כאלו שההדרכה הטלפונית אינה מספיקה עבורם. באמת ובתמים, איך אתם חושבים אני אמורה להנחות מישהו איך עושים עימוד לחוברת כשיש לו במחשב רק פוטושופ? (דוגמא אמיתית מהחיים!) וישנם גם גרפיקאים, לא כל כך מעטים, שמקבלים כל הערה כפגיעה אישית בכבודם ועוברים למתקפה ישירה על בית הדפוס הכושל, כביכול, שיש לו כל מיני דרישות מוזרות, כמו לקבל קבצים ב CMYK.

במבה לולו, אחרי כזאת דרשה אני חשה צורך להדגיש: מהודעתך היה נשמע שאת עצמך בהחלט מבינה ומתמצאת, רק שהקבצים שאת קיבלת היו מלכתחילה דפוקים. חשוב לי רק להדגיש שלא כל סוג של "דפיקות" ניתן לתקן בבית הדפוס. לפעמים זה מאוחר מדי.
(וכמובן, ליתר הדגשה: אין בדברי הנ"ל שום התייחסות לשריטה על התוף או להדפסת ש-ל במקום צבע)

• הוסף לסימניות
סתם מחשבה קטנה: אולי העבודה שהוגשה בחוסר מקצועיות (לא שלך, לא שלך, זה הודגש והובן) גרמה לבית הדפוס להתייחס לזה כמו אל משהו חאפרי ולטרוח בהתאם? (לא שזה מצדיק להדפיס שלא בהתאם לסיכומים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י במבה לולו;568122:
סיכמנו דפי כרומו- יצא שחור- לבן.. מה שגם גרם שהשידרה נכנסה לחלק הקידמי...

גם לא כ"כ הבנתי מה סותר כרומו לשחור/לבן?

האם היתה טעות באופן הזמנת העבודה?

• הוסף לסימניות
אכן, מוציא לאור הזכיר נקודה קריטית.
דפי כרומו זה ציון סוג הדף, אין שום סתירה בין הגדרה זו לבין ש-ל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה