מידע שימושי גובים לי מע"מ על הדרגה במעון זה תקין?

• הוסף לסימניות
עד היום שלחתי למטפלת והייתי משלמת רק את הדרגה נטו,
עכשיו הילד במעון שהוא שייך לחברה ולא לעמותה והם גובים לי את הדרגה שנקבעה + מע"מ.
זה תקין ? זה יוצא תוספת של 17% במקרה שלי זה עוד 162 ש"ח לחודש.
נראה לי קצת לא סביר.
אשמח להחכים...

• הוסף לסימניות
עד היום שלחתי למטפלת והייתי משלמת רק את הדרגה נטו,
עכשיו הילד במעון שהוא שייך לחברה ולא לעמותה והם גובים לי את הדרגה שנקבעה + מע"מ.
נראה לי קצת לא סביר.
אשמח להחכים...
אני לא יודע מזה ''חברה'' במעונות שגובה מע''מ מעל תשלום הדרגה של התמת
''עובדים'' עליך ?!

• הוסף לסימניות
אדייק,
הילד נמצא במעון בפיקוח של התמת, בבעלות החברה הכלכלית בני ברק,
והם גובים מעמ על הדרגה, אני מקבלת כל חודש חשבונית במייל שבה מופיע סכום החיוב = דרגה X + מעמ 17 % = סכום לחיוב.
השאלה אם זה תקין?
@תילתן

• הוסף לסימניות

כן.

בכל הטבלאות של משרד התמת לגבי שכר לימוד, יש הפרדה בין מעון שהוא מלכ"ר (שאינו חייב במעמ), ומעון שאינו מלכ"ר (כן חייב במעמ).

• הוסף לסימניות
נכון מאוד
זה קיים
וגם אני הייתי בהלם
שנה שעברה שילמתי דרגה 3 בערך 860 שח על פעוט
השנה במעון אחר אני משלמת 1230 שח בערך על תינוק (דרגה 3 המשך משנה שעברה)

• הוסף לסימניות
מעניין ,
תינוק שמשלם את המקסימום כ - 3000 שקל יוסיף כל חודש עוד 510 שקל ? למה לשלוח לחברות האלה בכלל?!

• הוסף לסימניות
מעניין ,
תינוק שמשלם את המקסימום כ - 3000 שקל יוסיף כל חודש עוד 510 שקל ? למה לשלוח לחברות האלה בכלל?!

התוספת היא לא 17% מהמחיר, אלא לפי הסכומים שקבע התמ"ת בהתאם לחישוביו על עלויות המעונות.

למעון שהוא מלכ"ר, משקללים את מס השכר שעליו לשלם על העובדים.
למעון שהוא חברה בע"מ, משקללים את המע"מ.

• הוסף לסימניות
התוספת היא לא 17% מהמחיר, אלא לפי הסכומים שקבע התמ"ת בהתאם לחישוביו על עלויות המעונות.

יפה, למדתי משהו חדש !
אני מכיר רק את התנהלות של הרשתות הגדולות = מלכ''ר

• הוסף לסימניות
אדייק,
הילד נמצא במעון בפיקוח של התמת, בבעלות החברה הכלכלית בני ברק,
והם גובים מעמ על הדרגה, אני מקבלת כל חודש חשבונית במייל שבה מופיע סכום החיוב = דרגה X + מעמ 17 % = סכום לחיוב.
השאלה אם זה תקין?
@תילתן
תקין לגמרי
מעון שרשום כחברה שכ"ל כולל גם מעמ
תבדקי בפירוט דרגות באתר התמת

מה שכן יש מעונות שרשומים כחברה ועושים הנחה בשכר לימוד כדי להשתוות למעונות עמותה.

• הוסף לסימניות

גובים ממש 17 אחוז שחור על גבי תלוש.

• הוסף לסימניות
גובים ממש 17 אחוז שחור על גבי תלוש.

בחשבונית הם רושמים את המע"מ כחוק, 17 אחוז מה-100 אחוז שנשארים להם ביד.
אבל זה לא בהכרח 17% מהמחיר במעון שהוא עמותה.

• הוסף לסימניות
אם תכתבי לי את הדרגה ,גיל הילד, הסכום שאת משלמת בפועל וכמה חודשים בשנה את אמורה לשלם (כי גם לזה יש משמעות)
אני בבוקר יכול לתת במשרד לבדוק לך במדויק

• הוסף לסימניות
תודה לכולם ,
רק אומר שזה שיקול להבא להיכן לרשום את הילד כי לי כהורה לשני ילדים המעמ מסתכם ב מעל ל 350 שח בחודש לפי הדרגה שלי ובחישוב שנתי זה הרבה כסף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה