מידע שימושי גזל הרבים בנסיעה בנת"צ

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח שאתה לא מטריל... ואם אתה באמת חושב ככה זה מאוד עצוב.
א. לא מדובר פה על חוק בעלמא אלא על סדר ציבורי מינימלי. זה ממש לא קשור למדינה - אם המדינה לא הייתה קובעת את חוקי התנועה הבד"צ היה עושה את זה במקומם. איך התנועה תתנהל בלי חוק וסדר??
ב. פותח באשכול מלין על כך שכניסת רכבים לנת"צ מעכבת את התנועה בצורה משמעותית - אני לא חושב שצריך הלכה בשביל להיות בן אדם מתחשב... "דרך ארץ קדמה...". אבל אם אתה מתעקש, אז הרב וואזר זצוק"ל פוסק בשבט הלוי (חלק י סימן רצא) שאסור לחצות צומת באור אדום גם באופן שאין בכך סכנה: "כי הירוס הסדר מביא לידי סכנה בנפש, כידוע".
אם עד עכשיו לא הובן אז אסביר...
כולם יודעים שלעשות את הסיבוב דרך השיכונים זה נאריך ברמה לא נורמלית את הדרך.. וזה מעצבן כל אחד בצורה לא נורמלית.... ומשכך מובן מאד מדוע אנשים מקצרים משם שזה פחות מדקה בשונה מהסיבוב...
מה שיוצא מזה שמי שבאמת ע"פ חוק מותר לו ליסוע שם טיפלה מתעכב... אז על זה אני אומר כשאתה תהיה ברכב אתה לא תעשה את כל הסיבוב "כשאף אחד לא רואה", ומי שאומר לא הוא שקרן!!! כי כולם כאלו... (למעט יק"ת גדולים מאד שאינם יותר מאחוז 1 מהציבור...), ומשכך כשאתה על האוטובוס אל תלך ראש קטן... פעם אתה ברכב ואני באוטובוס ופעם אחרת זה הפוך...
אני לא מתיר את זה באופן גורף אבל רק מסביר את הצד השני שמשום מה אתם טומנים את הראש בחול ונמנעים מלהבין את הצד השני.. סוג של אנוכיות..

• הוסף לסימניות
לא רצת לאוטובוס אף פעם שלא במעבר חציה???
נניח שכן זה לא היה על חשבון אף אחד
זה לא האט רכב שנסע בכביש [הוא מיהר ל... ולא הספיק להגיע בזמן]?
בתור נהג זה ממש מעצבן, אבל אני מבין שאין מה לעשות, ואני לא מצפה מהאומלל שרק הוריד את הזבל ללכת שתי דקות נוספות למעבר חציה...

אף פעם לא דיברת עם הנהג באוטובוס בזמן הנהיגה??
אין חוק שאוסר זאת
יש!
וזה חוק חשוב ביותר! פיקוח נפש ממש!

"נהג לא ישוחח בזמן הנהיגה עם אדם אחר, לרבות עם הכרטיסן, אלא אם היה הדבר דרוש באותה שעה לביצוע תפקידו או בקשר לנסיעה, ובלבד שבשעת השיחה לא יפנה את ראשו אל בן-שיחתו."

452. שיחה עם הנהג והפרעה לו
(א) לא ישוחח אדם עם נהג האוטובוס בזמן הנסיעה, אלא לשם בירור שאלות הקשורות בנסיעה שהיה הכרח בהן אותה שעה.

נלקח מ: https://www.gov.il/he/departments/legalInfo/buses_legislation

• הוסף לסימניות
זה לא האט רכב שנסע בכביש [הוא מיהר ל... ולא הספיק להגיע בזמן]?
בתור נהג זה ממש מעצבן, אבל אני מבין שאין מה לעשות, ואני לא מצפה מהאומלל שרק הוריד את הזבל ללכת שתי דקות נוספות למעבר חציה...
מי אמר שזה בסדר
יש!
וזה חוק חשוב ביותר! פיקוח נפש ממש!

"נהג לא ישוחח בזמן הנהיגה עם אדם אחר, לרבות עם הכרטיסן, אלא אם היה הדבר דרוש באותה שעה לביצוע תפקידו או בקשר לנסיעה, ובלבד שבשעת השיחה לא יפנה את ראשו אל בן-שיחתו."

452. שיחה עם הנהג והפרעה לו
(א) לא ישוחח אדם עם נהג האוטובוס בזמן הנסיעה, אלא לשם בירור שאלות הקשורות בנסיעה שהיה הכרח בהן אותה שעה.

נלקח מ: https://www.gov.il/he/departments/legalInfo/buses_legislation
אף אחד לא מדבר עם נהג אוטובוס סתם שיחת סרק
בכל מקרה אני התכוונתי רק לשאלות טכניות הקשורות לנסיעה
שאת זה החוק מתיר

• הוסף לסימניות
אם עד עכשיו לא הובן אז אסביר...
כולם יודעים שלעשות את הסיבוב דרך השיכונים זה נאריך ברמה לא נורמלית את הדרך.. וזה מעצבן כל אחד בצורה לא נורמלית.... ומשכך מובן מאד מדוע אנשים מקצרים משם שזה פחות מדקה בשונה מהסיבוב...
מה שיוצא מזה שמי שבאמת ע"פ חוק מותר לו ליסוע שם טיפלה מתעכב... אז על זה אני אומר כשאתה תהיה ברכב אתה לא תעשה את כל הסיבוב "כשאף אחד לא רואה", ומי שאומר לא הוא שקרן!!! כי כולם כאלו... (למעט יק"ת גדולים מאד שאינם יותר מאחוז 1 מהציבור...), ומשכך כשאתה על האוטובוס אל תלך ראש קטן... פעם אתה ברכב ואני באוטובוס ופעם אחרת זה הפוך...
אני לא מתיר את זה באופן גורף אבל רק מסביר את הצד השני שמשום מה אתם טומנים את הראש בחול ונמנעים מלהבין את הצד השני.. סוג של אנוכיות..
מסכים עם כל מילה

אני לא עובר על החוק ועושה כל פעם את הסיבוב וזה סיוט
ביום חמישי האחרון לקח כעשרים דקות!!!!

ואני לא בא להצדיק את אלו שכן חותכים ונכנסים לנת"צ
אבל לכל מטבע יש צד שני....

וזה שאיזה פקיד החליט החלטה שערוריתית להפוך את הנתיב לנת"צ ללא שום פתרון תחליפי נורמטיבי
לא אומר שכל אלו שהחליטו לא להקשיב לו הם גזלנים וכו'
[כמובן שאינני נכנס לענין החוק ודינא דמלכותא וכו' אלא מצד המידות והבן אדם לחבירו]

• הוסף לסימניות
מה שיוצא מזה שמי שבאמת ע"פ חוק מותר לו ליסוע שם טיפלה מתעכב... אז על זה אני אומר כשאתה תהיה ברכב אתה לא תעשה את כל הסיבוב "כשאף אחד לא רואה", ומי שאומר לא הוא שקרן!!! כי כולם כאלו...
מעניין שרק אחוז קטן של נהגים מרשה לעצמו לעשות את זה
ו99 אחוז מנהגים עושה את כל הסיבוב

• הוסף לסימניות
מעניין שרק אחוז קטן של נהגים מרשה לעצמו לעשות את זה
ו99 אחוז מנהגים עושה את כל הסיבוב
99% אחוז מפחדים מדוחו"ת.. והאחוז הקטן לא נהיה בגלל זה לגזלני זמן וכל מה שכתבת לעייל...

• הוסף לסימניות
99% נוהגים בהגינות והיתר לא כ"כ
נראה לי שמיצינו קצת את הנושא...
לא כל "גבר" שמרשה לעצמו לעבור על החוק נהיה לא הוגן...
ושוב אל תדבר בשם החוק אם גם אתה לפעמים עובר עליו...
זה לא עובד ככה שאתה מגיע בשם החוק רק מתי שזה מסתדר לך..

• הוסף לסימניות
מהצד השני יש עבירת תנועה שכולם עושים, מי שמגיע בנתיב הרגיל מכיוון גולדה יכול לקחת או ימינה לבר אילן או שמאלה לרמת אשכול, אין ישר, תכל'ס הרבה מצפצפים על זה ונוסעים ישר (למרות שירוק להולכי רגל בנתיב שאליו הם נכנסים - נושא בפני עצמו)
במדינת חלם מה עושים כשאין רמזור להמשיך ישר אלא רק ימינה או שמאלה ובכל זאת כולם ממשיכים ישר ויש רמזור ירוק להולכי רגל???

מעמידים פקח תנועה עם מחסום שיעמוד ולא יתן למכוניות לעבור כל זמן שהרמזור להולכי רגל ירוק,

וזה אמיתי....

• הוסף לסימניות
נראה לי שמיצינו קצת את הנושא...
באמת מיצינו את הנושא
ואני בכלל לא מדבר מצד החוק
אלא מצד של בן אדם לחברו

• הוסף לסימניות
זה גם הרבה פעמים גזל היחיד שדופק אצלך שליח העיריה עם ד"וח של 500 ש"ח

• הוסף לסימניות
רק לחדד
שגם נהגי האוטובוסים הרבה פעמים עוקפים ועושים כל מיני דברים שמקצרים להם את הנסיעה על חשבון הרכבים הפרטיים
אז נאמר בקצרה שזה מתקזז

מה שכן -לגבי הסיכון שחותך בימין-אין לזה שום הצדקה זה פיקוח נפש ומסוכן

• הוסף לסימניות
הצומת שם היא קטסטרופה לנהגים
החיצים על הכביש ממש לא ברורים ומחוקים
והתמרורים נעים ברוח או בידי כל המפגינים
נהג הוא לא מלאך והוא לא תמיד רואה שאין אפשרות להמשיך ישר מכיוון גולדה לשמואל הנביא
וכן משמואל הנביא לכיוון גולדה
זה גם לא ברור וגם אתה רואה את כולם נוסעים אז רק אתה תעשה סיבוב?
ועל זה נאמר אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת אם זה אסור הלכתית או שזה אסור חוקית
אני רק יודעת שאני שונאת לעבור במקום הזה
הבת שלי היתה תקועה שם ביום שישי בחזור מהסמינר 20 דקות
רק את הסיבוב הזה מיחזקאל לשמואל הנביא ולצומת
זה מטורף מה שהולך שם. פקקים איומים צפירות ול-ח-כ-ו-ת.

• הוסף לסימניות
במדינת חלם מה עושים כשאין רמזור להמשיך ישר אלא רק ימינה או שמאלה ובכל זאת כולם ממשיכים ישר ויש רמזור ירוק להולכי רגל???

מעמידים פקח תנועה עם מחסום שיעמוד ולא יתן למכוניות לעבור כל זמן שהרמזור להולכי רגל ירוק,

וזה אמיתי....
אני הייתי בהלם כשראיתי את זה, אם יש פקח שממונה על המחסום הזה זה אומר שמדובר בבעיה ידועה, א"כ למה אין שם ניידת שתקנוס את הנהגים אחד אחד, מדובר בעבירת תנועה לכל דבר, פנייה אסורה
אכן כמו שאמרת, חלם...

ודרך אגב לכל המגיבים באשכול, אני לגמרי מסכים שלכל מטבע יש שני צדדים, אני רציתי להעלות למודעות את הצד שלי, שאחד חוכעם שמצליח להשתחל לראש התור ידע מה עושה, אם הוא עדיין חושב שזה מה שהוא צריך לעשות אני לא מתווכח איתו, אבל שיהיה מודע למה שהוא עושה

• הוסף לסימניות
אני הייתי בהלם כשראיתי את זה, אם יש פקח שממונה על המחסום הזה זה אומר שמדובר בבעיה ידועה, א"כ למה אין שם ניידת שתקנוס את הנהגים אחד אחד, מדובר בעבירת תנועה לכל דבר, פנייה אסורה
אכן כמו שאמרת, חלם...
שבוע שעבר אמר לי מישהו שדיבר עם אחד השוטרים שממונים על ניהול הצומת על זה, ואמר לו שהם יודעים שזה לא כ"כ הגיוני לקחת לכולם את האפשרות להמשיך ישר [לכיוון דרום] ולכן הם לא עושים מזה עסק ולא מביאים שוטר שיקנוס אלא שולחים לשם רק את ה'מטומטמים עם האפודים הצהובים'.

• הוסף לסימניות
כנראה שכן מדובר בנכים , כל אדם בגיל מבוגר זכאי לתג נכה וזה יכול להיות הנכד שמסיע אותו
וכן חולים במחלות שונות שאינם על כסא גלגלים הם גם זכאים
כי אחרת יש קנס של 500 ש"ח על נסיעה בנת"צ
האמת לפי נושא האשכול הייתי בטוחה שאתה מכנה את העירייה כגזלנית
קנס של 100 ש"ח היה מספיק בשביל להרתיע

• הוסף לסימניות
כן.
לעבור על החוק זה חוסר הגינות!
חוסר מוסריות!
חוסר בדרך ארץ!
חוסר במידות טובות!
מי שעובר על החוק בטעות - שיעשה תשובה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה