- הוסף לסימניות
אם עד עכשיו לא הובן אז אסביר...אני לא בטוח שאתה לא מטריל... ואם אתה באמת חושב ככה זה מאוד עצוב.
א. לא מדובר פה על חוק בעלמא אלא על סדר ציבורי מינימלי. זה ממש לא קשור למדינה - אם המדינה לא הייתה קובעת את חוקי התנועה הבד"צ היה עושה את זה במקומם. איך התנועה תתנהל בלי חוק וסדר??
ב. פותח באשכול מלין על כך שכניסת רכבים לנת"צ מעכבת את התנועה בצורה משמעותית - אני לא חושב שצריך הלכה בשביל להיות בן אדם מתחשב... "דרך ארץ קדמה...". אבל אם אתה מתעקש, אז הרב וואזר זצוק"ל פוסק בשבט הלוי (חלק י סימן רצא) שאסור לחצות צומת באור אדום גם באופן שאין בכך סכנה: "כי הירוס הסדר מביא לידי סכנה בנפש, כידוע".
כולם יודעים שלעשות את הסיבוב דרך השיכונים זה נאריך ברמה לא נורמלית את הדרך.. וזה מעצבן כל אחד בצורה לא נורמלית.... ומשכך מובן מאד מדוע אנשים מקצרים משם שזה פחות מדקה בשונה מהסיבוב...
מה שיוצא מזה שמי שבאמת ע"פ חוק מותר לו ליסוע שם טיפלה מתעכב... אז על זה אני אומר כשאתה תהיה ברכב אתה לא תעשה את כל הסיבוב "כשאף אחד לא רואה", ומי שאומר לא הוא שקרן!!! כי כולם כאלו... (למעט יק"ת גדולים מאד שאינם יותר מאחוז 1 מהציבור...), ומשכך כשאתה על האוטובוס אל תלך ראש קטן... פעם אתה ברכב ואני באוטובוס ופעם אחרת זה הפוך...
אני לא מתיר את זה באופן גורף אבל רק מסביר את הצד השני שמשום מה אתם טומנים את הראש בחול ונמנעים מלהבין את הצד השני.. סוג של אנוכיות..
הנושאים החמים