גיליתי את אמריקה

• הוסף לסימניות
סתם לידיעה, גם באומנות המוסיקה יש הרבה הרבה מתמטיקה. זה לא סותר, המדע משלים את האומנות לרמה הרבה יותר גבוהה.
לעניין כתיבה וציור, אני מאוחזי המקלדת, אבל לגבי ציור? מאז היותי ציירת הכיתה לא התקדמתי לתואר יותר רציני בציור, כי אי אפשר לבלוע את כל התחומים בחיינו הקצרים.

• הוסף לסימניות
אני רואה בציור המון ריאליזם.
ציור שלא יושדב טוב על הדף- אינו ציור.
תנועות ופורפורציה - זה ממש מתמטיקה!
מי שלמד ציור אקדמי יודע כמה זה הרבה יותר ריאלי מהומני.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איטה מרמורש;1556748:

כמו במוסיקה, אלה שמנגנים עם תווים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרהלע;1556752:
כמו במוסיקה, אלה שמנגנים עם תווים...

אני לא חושבת שזה אותו הדבר.
במוזיקה - יש כאלו שמנגנים לפי שמיעה, ויש אומרים שהם הכי מוכשרים בתחום.
בציור - לא ראיתי צייר שלא למד כלום והציורים שלו מצוינים בלי שום טעות.
זה פשוט לא יכול להיות!
עד שהתחלתי ללמוד ציור לקח זמן. ואם אשים כאן ציורים ישנים שלי, זה יהיה פשוט בושות!
ואז הם נראו לי מושלמים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איטה מרמורש;1556757:
לא ראיתי צייר שלא למד כלום והציורים שלו מצוינים בלי שום טעות.
זה פשוט לא יכול להיות!

מתווכח בנידון

יש הרבה כאלו

• הוסף לסימניות
אין דבר כזה 'לא ללמוד', יש כאלו שלא למדו מספר לימוד לאיור, או מחוג או ממורה,
אבל ודאי שהם למדו מהתבוננות, ניסוי וטעייה. זהו לימוד לכל דבר.

• הוסף לסימניות
למה ציור לא הולך עם מתמתיקה? אצלי בכולופן הולך מצוין ביחד
ולמי שלא יודע: מתמתיקה זה אומנות, אומנות מדויקת אבל אומנות
המתמתקאים פעם היו אומנים לכל דבר והפיזיקה היא המדע שגנבה את המתמתיקה לטובת המדע,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איטה מרמורש;1556666:
לא מצליחה להבין למה מתמטיקה לא הולכת עם ציור.
אני מציירת בכל עת מצוא, וכשמשעמם לי באמת, אני פותרת בעיות בגאומטריה.
שניהם התחביבים שלי
גאומרטיה - זה מקצוע יציריתי...
זה לא אלגברה ..... על משואותיו ומספריו

• הוסף לסימניות
בסמינר היינו מפגינות: לא נוסעים באלגברה גאומטריה דקדוק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבושינקה;1557251:
גאומרטיה - זה מקצוע יציריתי...
זה לא אלגברה ..... על משואותיו ומספריו[/QUOTE

אני ממש מסכימה איתך!
אני שונאאאת אלגברה, ומאוד אוהבת גיאומטריה וסטריאומטריה.
וגם- שונאת דקדוק ואוהבת תחביר.
יש פה מישהו שיש לו הסבר מלומד על התופעה?

• הוסף לסימניות
משהו מענין שמצאתי:

חשבו על מספר. כל מספר. נניח, 10. עכשיו חשבו, אילו שני מספרים ניתן לסכום כדי להגיע למספר הזה. 5 5? מצוין. 7 2 1? למה לא. האם יש אפשרויות נוספות, כמה יש? מסוקרנים? עוד לא? רגע, לאן אתם הולכים?
מתמטיקה היא אחד המקצועות עם יחסי הציבור הכי גרועים בין אלה הנלמדים בתיכון, אולי לצד לשון ודקדוק. מדוע אנשים רבים כל כך שונאים מקצוע מסוים בעוצמה רבה כל כך? חוקרים בתחום הוראת המתמטיקה מנסים לפענח את הסיבות ולתת להן פתרונות. זה חשוב משום שיכולות מתמטיות נמצאות בבסיס של מקצועות רבים החשובים לקיום כלכלה חסונה וחדשנית, אבל אולי חיוני לעשות זאת פשוט מפני שלימודי מתמטיקה גורמים כל כך הרבה סבל לכל כך הרבה אנשים, שהמומחים בטוחים שאפשר להחליף אותו בתהליך של יצירה, יופי והתפעמות.

"נכון שלא כל אחד יכול בהכרח להיות גאון במתמטיקה", אומרת פרופ' ברברה יוורסקי, פרופסור להוראת מתמטיקה מאוניברסיטת לוגבורו באנגליה, "אבל כל אחד יכול לאהוב מתמטיקה. אם תיסעי ברכבת או תחכי בתור לרופא, מה אנשים עושים כדי להעביר את הזמן?. רבים מהם עושים סודוקו - משחק מספרים שחוזר על עצמו שוב ושוב. עושים זאת בשביל הכיף, ואלה לאו דווקא אנשים שהבריקו במתמטיקה בתיכון. בכל זאת משהו מענג אותם במספרים הללו, בסדר ובחוקיות שלהם". יוורסקי השתתפה לאחרונה בכנס שערכה המכללה האקדמית לחינוך ע"ש דוד ילין בירושלים, שעסקה בשיפור הוראת המקצוע. אבל לפני שמשפרים, צריך להבין מדוע מדובר בנושא כל כך טעון. "בבית הספר היסודי הילדים דווקא לעתים קרובות אוהבים מתמטיקה ורבים יגידו שזה מקצוע מועדף עליהם", אומרת פרופ' יוורסקי. "הבעיה מתחילה לרוב לקראת המעבר לחטיבה. התרגול של מתמטיקה הופך להיות רפטטיבי מאוד. תלמידים צריכים ללמוד בעל פה נוסחאות בלי להבין עד הסוף מדוע הן נראות כך או בשביל מה הן פותחו מלכתחילה. ואם אתה לא זוכר לרגע את הנוסחה, התשובה שלך תהיה לא נכונה ואם אתה טועה, אתה אומר לעצמך, כנראה אני ממש גרוע בזה. ואולי אני לא כל כך חכם", כי לכא ורה ידוע שהאנשים החכמים "באמת" הם אלה שטובים במתמטיקה.

מכשול נוסף הוא שמתמטיקה אינה מחוברת באופן אינטואיטיבי לעולם הרגש, לעומת מקצועות כמו ספרות, תנ"ך, היסטוריה או מדעי החברה שבהם אנחנו יכולים למצוא את החיבור הרגשי באופן מיידי, אבל פרופ' ירווסקי בטוחה שהיינו מגלים מיד שמתמטיקה עונה לנו על צורך רגשי לו רק היו מלמדים אותה כיאות. "יכול להיות שאנשים אוהבים לעסוק במקצועות כמו היסטוריה, ספרות או אמנות כי זה מתרגל את הרכיב הרגשי שלהם, אבל אנשים גם רוצים לתרגל את הרכיב האינטלקטואלי שלהם, ולכל אחד יש רכיב כזה, ללא קשר לרמת האינטליגנציה", היא אומרת. "מתמטיקה היא דרך להביע את היצירתיות השכלית שלך, כמו שאמנות היא דרך להביע יצירתיות רגשית".

• הוסף לסימניות
ועוד משהו:
מה הדמיון בין אמן למדען?
"מדע זה ניסיון לעשות רדוקציה של החוקים בטבע.
מחפשים איזה חוק מינימלי, כללי, שמתאר תופעות רחבות מאוד, כמו האבולוציה או כוח המשיכה. וזה גם מה שאמן מחפש. אמן לא מסתכל על כל פרט ופרט, הוא מחפש את התמצית, המהות".

• הוסף לסימניות
מכירים את הספר "אני שונא מתמטיקה"?
שנים זה היה לי על המדף ולא נגעתי בו כי אהבתי מתמטיקה אז למה לפתוח אותו.....:)

זה ספר מעולה להראות מה זה מתמטיקה (מיועד לילדים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איטה מרמורש;1556748:
צייר כאמן צריך להבין את החוקים, צריך לדעת לצייר בסגנון ריאלי, רק בגלל שהוא הסגנון העיקרי שבו ניתן לאמן את הטכניקה של הציור.
ציור לעומת זאת נחון בחופש מוחלט, כל עוד הציור מעביר לצופה את המסר המתבקש, לעיתים המסר יכול להיות מקומפז באופן שהעין נהנית מהצפיה בו, לעיתים המסר מובע דווקא בקומפוזיציה שמציקה לעין, בקווים לא נעימים, בצבעים קונטרסטיים וחריגים, והוא עדיין יישאר ציור.
מה שאין כן במתימטיקה, ברגע שהמספרים לא מסודרים בחוקיות שלהם, אין שום יכולת להשתמש בהם.

נ.ב.
מכיר הרבה צייירים שלא למדו מעולם במסגרת מסודרת, והם מציירים באופן מושלם. (אני עוד לא יודע לצייר, אבל את מה שאני קצת יודע, למדתי בכוחות עצמי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1557319:
צייר כאמן צריך להבין את החוקים, צריך לדעת לצייר בסגנון ריאלי, רק בגלל שהוא הסגנון העיקרי שבו ניתן לאמן את הטכניקה של הציור.
ציור לעומת זאת נחון בחופש מוחלט, כל עוד הציור מעביר לצופה את המסר המתבקש, לעיתים המסר יכול להיות מקומפז באופן שהעין נהנית מהצפיה בו, לעיתים המסר מובע דווקא בקומפוזיציה שמציקה לעין, בקווים לא נעימים, בצבעים קונטרסטיים וחריגים, והוא עדיין יישאר ציור.
מה שאין כן במתימטיקה, ברגע שהמספרים לא מסודרים בחוקיות שלהם, אין שום יכולת להשתמש בהם.

נ.ב.
מכיר הרבה צייירים שלא למדו מעולם במסגרת מסודרת, והם מציירים באופן מושלם. (אני עוד לא יודע לצייר, אבל את מה שאני קצת יודע, למדתי בכוחות עצמי)

בציור הכללים נתנו להמלצה
לפעמים שחורגים מהכללים
הציור יוצא פי אלף מוצלח יותר

לא רק בציור

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נאסד;1557943:
בציור הכללים נתנו להמלצה
לפעמים שחורגים מהכללים
הציור יוצא פי אלף מוצלח יותר

לא רק בציור

כשחורגים מהכללים - צריך לעשות את זה נכון!
גם בחוסר פורפורציה צריך שיהיה שיווי משקל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איטה מרמורש;1557974:
כשחורגים מהכללים - צריך לעשות את זה נכון!
גם בחוסר פורפורציה צריך שיהיה שיווי משקל.

מי נקרא אמן?
מי שממציא כללים יצירתיים משלו! :D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה