חידה גלה את השקר

• הוסף לסימניות
בסיפור זה מסתתרים מספר שקרים\פרטים לא הגיוניים. גלו אותם!

יום ב' דראש השנה

"אמא, אין כמו החרימה שלך!" טען שלום בפה עמוס, "כל ליל שבת בישיבה, כשמגישים את הקציצות האשכנזיות האפורות האלה... געפילעפיכס! אני נשרף מגעגועים לדגים החריפים שלך!" סיים בפאתוס. חיוך חלף על פניו של אבא לשמע תיאורו של שלום. גם הוא חווה את מסע הייסורים של בחור ספרדי שורשי בישיבה אשכנזית ליטאית 'כבדה'.
"אתה סתם מגזים, שלום" מחה יוספי. "געפילטע הוא לא כזה נורא. עניין של הרגל" הוא חייך. תמרי אשתו הנהנה במרץ. היא בת למשפחה 'חצי-חצי' ואמה האשכנזית הכירה לבעלה מטעמים רבים שלא חלם שקיימים.
"תראו אותו, נשוי חודשיים וכבר הלכו לו בלוטות הטעם!" צחק שלום.
אבא ניסה להחליף נושא. "אתם יודעים שכמעט לא יצאנו ידי חובה בתקיעת שופר יום? הבעל תוקע סיפר לי שנתגלה סדק בשופר ממש בתחילת הפיוטים של קדושה, והוא רץ לרב בבהלה" אבא נעצר לפתע, מגביר את הדרמה. "נו, ומה הרב אמר?" שאלה אמא "הוא אמר לו להחליף שופר לתקיעות דמעומד ובינתיים הוא יבדוק את הסדק. רק לאחר ברכת כהנים הרב החזיר לו את השופר ופסק שהוא כשר". "אז יצא שהחליפו פעמים את השופר" אמר יוספי, "לא ביג דיל, שלום - תביא את הפסטו". "תמרי, מישהו דופק בדלת?" שאלה אמא. "אני אפתח!" התרוממה מהספה רחל בת השמונה ורצה אל הדלת.
בדלת עמד אדם מוזר. הוא היה שיכור כלוט ובגדיו היו מהודרים בהפרזה. הוא שתק.
"חג שמח" אבא קם אליו, "אתה מחפש מישהו?"
האיש עדיין שתק, מתנשם במהירות.
אבא נרכן אליו. "אתה צריך עזרה?" שאל-קבע. שלום ניגש לאבא ולחש לו "הוא נראה שיכור לחלוטין". אבא הנהן "יכול להיות שהוא חווה הרעלת כבד. אתה יודע איפה מילר גרים? רוץ תגיד לו שיש פה מקרה שנראה דחוף".
פתאום האיש פתח את פיו: "אתה דוידי?" הוא הצביע על אבא.
"אני!" אישר אבא, מופתע לחלוטין.
"אני תלמיד של אבא שלך, הרב יהודה שטרן, ואני רוצה לבקש ממכם מחילה".
"מחילה?! על מה?"

המשך יבוא... (או שלא)

בינתיים מצאו את הפרטים הבעייתים בסיפור!

הפיתרון
פרק 2:

אבא הוביל את הזר לכסא פנוי ומזג לו כוס מים. "מי אתה?" שאל בסקרנות.
"שמי לא יאמר לך דבר, אבל אין לי ספק שאתה זוכר אותי" הצהיר האיש. "ובכל זאת?" התעקש אבא.
האיש הזדהה בתור 'נחום לוי', והבעת פניו של אבא העידה שאכן השם אינו מוכר לו. אמא תמרי ורחל פנו למטבח להגשת המנה הבאה, ושלום ניסה לזמזם ניגון כלשהו, אך אבא היסה אותו. "אמשח לשמוע מה מביא אותך אלינו", פנה לזר.
"טוב, כמו שאתה רואה, אני מבוגר ממך בשני עשורים, ולישיבת 'ברכת זכריה' של אביך המנוח, הגעתי כרווק בן עשרים ושבע, מה שהפך אותי לבחור די בודד בין כל הצעירים - ולמטרה לתעלולים שלך". נחם קיבל בתודה את מנת הדואט-בקר-ופרגית-בליווי-ערמונים-ותרמילי-אפונה-על-מצע-בטטות-ורוטב-בזיליקום שהגישה לו רחלי, אבל סירב לטעום.
"המקרה שאני מדבר עליו היה בשנה השניה שלי בישיבה, אתה היית אז חודשיים...​
  • הוסף לסימניות
הבעל תוקע סיפר לי שנתגלה סדק בשופר ממש בתחילת הפיוטים של קדושה, והוא רץ לרב בבהלה" אבא נעצר לפתע, מגביר את הדרמה. "נו, ומה הרב אמר?" שאלה אמא "הוא אמר לו להחליף שופר לתקיעות דמעומד ובינתיים הוא יבדוק את הסדק. רק לאחר ברכת כהנים הרב החזיר לו את השופר ופסק שהוא כשר". "אז יצא שהחליפו פעמים את השופר"
אצל הספרדים תוקעים בלחש
ני תלמיד של אבא שלך, הרב יהודה שטרן, ואני רוצה לבקש ממכם מחילה".
שטרן ספרדים?

• הוסף לסימניות
"תראו אותו, נשוי חודשיים
לא חודשיים בדיוק
יום ב' דראש השנה

"אמא, אין כמו החרימה שלך!" טען שלום בפה עמוס, "כל ליל שבת בישיבה
אם יש פה רמז שמדובר בליל שבת, אז זועוד טעות שלא תתכן.
רק לאחר ברכת כהנים הרב החזיר לו את השופר ופסק שהוא כשר". "אז יצא שהחליפו פעמים את השופר"
ספרדים תוקעים אחרי חזרת הש"ץ?

• הוסף לסימניות
אוסיף עוד על מה שכבר נכתב לפני.
1. אין ללכת עם בגדים מהודרים בהפרזה בראש השנה
2. אסור להשתכר בר"ה , אדם יר"ש שמבקש מחילה לא יבוא שיכור!
3. לא ראוי להזכיר חטאים בראש השנה [עדיף לבקש מחילה בערב ראש השנה או ערב כיפור]
4. איך ייתכן שגילו בפיוטים של קדושה ? לא תוקעים בפיוטים של קדושה ולא סביר שבאמצע פיוטים יתעסקו בלבחון השופר]

• הוסף לסימניות
אוסיף עוד על מה שכבר נכתב לפני.
1. אין ללכת עם בגדים מהודרים בהפרזה בראש השנה
2. אסור להשתכר בר"ה , אדם יר"ש שמבקש מחילה לא יבוא שיכור!
3. לא ראוי להזכיר חטאים בראש השנה [עדיף לבקש מחילה בערב ראש השנה או ערב כיפור]
4. איך ייתכן שגילו בפיוטים של קדושה ? לא תוקעים בפיוטים של קדושה ולא סביר שבאמצע פיוטים יתעסקו בלבחון השופר]
הוא לא אמר שהוא שיכור
נכתב שהוא נראה כשיכור
לא?

• הוסף לסימניות
הוא לא אמר שהוא שיכור
נכתב שהוא נראה כשיכור
לא?
@מוזניקית
נראה כשיכור זה לא תקין כי אין לשתות ברמה שנראה כשיכור, ואם תאמר שמא רק נראה ולא שיכור
הרי משפחת שטרן שתיזהר מלחשוד לשווא ביום ר"ה באדם כשהתמונה לא ברורה ובכל אופן
אני מעריך שפרט זה שולב בסיפור ואליו גם התכוון כותב הסיפור...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
נראה כשיכור זה מספיק אין לשתות ברמה שנראה כשיכור
לא הכוונה
שלפי מבט עין הוא נראה בן אדם שיכור
אבל אף אחד לא אמר שהוא באמת כזה
יכול להיות שהוא בכלל לא שתה יין
הוא פשוט היה נראה מוזר

• הוסף לסימניות
יש תקיעות מיושב שזה הראשונות
וספרדים תוקעים שלושים בלחש
ושלושים תקיעות בחזרת הש''ץ ויצא
ואין שום בעיה לבחון את השופר בשעה זו
וכבר כתבו את כל הטעויות למעלה רק רציתי להעיר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה