מידע שימושי גם אליכם התקשרו בשבת???

• הוסף לסימניות
אז בינתיים אני מבין שאין איפה לברר, אבל עצם קבלת הצינתוק מעידה שאני חייב בידוד?
אלא אם כן מדובר בזיהוי שגוי בגלל חולה שנמצא מאחורי הקיר שלי?

• הוסף לסימניות
אין מה לעשות אלא לערער כי אם לא תכנסו לבידוד את הפקח שיתן את הדוח לא מעניין אם הייתם בטווח או לא...
בגלל שהתקשרו בשבת ולא ענינו אז אין להם אפשרות להוכיח שקיבלתי את ההודעה.
כל השאלה פה זה אם באמת להיכנס לבידוד כי צריך או שזה פיברוק?
איך אפשר לדעת אם זה אמיתי?

• הוסף לסימניות
אז בינתיים אני מבין שאין איפה לברר, אבל עצם קבלת הצינתוק מעידה שאני חייב בידוד?
אלא אם כן מדובר בזיהוי שגוי בגלל חולה שנמצא מאחורי הקיר שלי?
לפי מה שאני יודעת, עד שהם לא משיגים אתכם (גם לא בתא קולי) אין חובה חוקית להיכנס לבידוד.
אם תחזרו טלפונית למשרד הבריאות אולי תדעו אם יש עליכם חובת בידוד או שלא.

• הוסף לסימניות
אם תחזרו טלפונית למשרד הבריאות אולי תדעו אם יש עליכם חובת בידוד או שלא.
במשרד הבריאות מעודכן שצריך בידוד כי הצינתוק והודעה הקולית זה מהם. המידע אצליהם יכול להיות שגוי.הם מכניסים את כל המדינה לבידוד.המערכת שלהם בקריסה

• הוסף לסימניות
אבל הם אמורים לתת תאריך ושעה ומיקום איפה נחשפתי, אחרת איך אני יודע

• הוסף לסימניות
מה הקשר בין הטעיות שלהם לשבת????
אם קיבלתם שיחה סימן שאתם צריכים להיכנס לבידוד
האם יש להם טעויות זה סיפור אחר לגמרי
שלכוראה סודר..
בטח שיש קשר כי אם יש להם כל כך הרבה טעויות מסתמא ישנם המוני בית ישראל שחילולו שבת בגלל טעויות מחשב.

לדעתי עד שהבעיה לא תסודר לפחות ב95% צריך להוריד את השבת מהפרק.. חילול שבת המוני כזה זה בכלל לא פשוט!!

• הוסף לסימניות
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מראה על חלק מהחוסר סדר שלהם......
אני בנתיים מתעלמת מזה.
הם לא נותנים מידע מדויק בכלל,הם לא מביאים הוכחה שהייתי נוכחת שם
אז אין לי חובה להקשיב להם במיוחד שאין להם עלי טענה כי "לא שמעתי" כלום,אני לא עונה בשבת

• הוסף לסימניות
  • קיבלתי מסרון (SMS) או הודעה קולית שעלי להיכנס לבידוד – איך אוכל לדעת שזה אמיתי?
    המסרון ממשרד הבריאות יפנה אליך בשמך הפרטי, בדרך כלל.
    המסרון יכלול תמיד תאריך חשיפה שאינו יותר מ 14 ימים אחורה, ובדרך כלל יכלול גם טווח של שעה במהלכה התרחשה החשיפה שלך לחולה. דבר זה יוכל לסייע לך לדעת היכן היית במועד בו נחשפת לחולה.
    תוכל לאמת את המסרון באמצעות התקשרות למספר הטלפון שבמסרון (08-6822334) – מאותו מכשיר אליו הגיע המסרון. המערכת האוטומטית תזהה אם המספר ממנו התקשרת כלול ברשימת המספרים אליהם נשלחו מסרונים ממשרד הבריאות.

• קיבלתי מסרון (SMS) או הודעה קולית שעלי להיכנס לבידוד – מדוע, ומה זה אומר?
    בגלל הגידול במספר בחולים החדשים בכל יום, חקירה אפידמיולוגית נעשית היום גם באמצעות יכולות טכנולוגיות משוכללות שקיימות במדינת ישראל. אם קיבלת מסרון או הודעה קולית, סימן שנמצא שהיית בקירבה מספיקה לאדם שנמצא שהוא חולה בקורונה, בתקופה של עד 14 יום לפני שאובחן, ומשמעות הדבר היא שנחשפת לנגיף באופן המאפשר את ההדבקה בו.
    ככל הידוע לנו עדיין אינך חולה, אבל בתקופה זו הנגיף עלול לעבור ממך לאחרים, לקרובים לך ולאחרים בציבור. לכן עליך להיכנס לבידוד בית לפי הוראות משרד הבריאות, כמה שיותר מהר, כדי לחשוף כמה שפחות אנשים. כניסה מהירה לבידוד והקפדה על כללי הבידוד עוזרת להגן על בריאות הציבור ובמיוחד בריאותם של הקרובים לך. הנחיות המשרד לבידוד בית נמצאות באתר משרד הבריאות.
    בנוסף, חובה עליך לדווח מיד על בידוד בית לבאים במגע, ועל המקום בו הנך שוהה בבידוד בית, בטופס המתאים.
    במהלך הבדיקה הטכנולוגית שבוצעה לא התקיימה כניסה לתכנים של שיחות. המידע שנאסף ישמש אך ורק את משרד הבריאות – ורק למטרה זו של אזהרת הציבור והנחשפים. בסיום הצורך במידע הוא ימחק.

• קיבלתי מסרון (SMS או הודעה קולית) נוסף שעלי לדווח על בידוד – מדוע, ומה זה אומר?
    אם עוד לא דיווחת על כניסה לבידוד ועל מקום הבידוד – תקבל תזכורת, ולאחר מכן תזכורת נוספת.
    חובה עליך לדווח מייד על בידוד בית לבאים במגע, ועל המקום בו הנך שוהה בבידוד בית, בטופס המתאים .
    הפרת חובת בידוד היא עבירה פלילית שדינה קנס של 5000 ש"ח.
    אי דיווח על בידוד הוא עבירה פלילית, שדינה קנס של 3000 ש"ח.
    אם לא תדווח יפנו אליך ממשרד הבריאות, ולאחר מכן פרטיך יועברו לפיקוח ואכיפה, גם בסיוע המשטרה.

• קיבלתי מסרון (SMS) או הודעה קולית שעלי להיכנס לבידוד – האם אני יכול לדעת למי נחשפתי?
    לא. החולה זכאי לסודיות רפואית, ולכן לא ניתן למסור כל מידע מזהה אודותיו.

• קיבלתי מסרון (SMS) או הודעה קולית ולדעתי מדובר בטעות. מה עלי לעשות?
    אם קיבלת מסרון או הודעה קולית עם הנחיה להיכנס לבידוד ולדעתך חלה טעות או שאין הצדקה לכניסתך לבידוד, באפשרותך לפנות למשרד הבריאות בהשגה, על ידי פניה למוקד "קול הבריאות" במספר הטלפון 5400* (כל יום בין 07:00-23:00).
    יהיה עליך לציין את התאריך והשעה של הקירבה לחולה, שכתובים במסרון או שנאמרו בהודעה הקולית, ולהסביר מדוע לדעתך זו טעות או מדוע לדעתך לא נדרש ממך להיכנס לבידוד. כל פניה תיבדק פרטנית.
    אם עבודתך היא בבית חולים או מרפאה, במד"א וכדומה, ובזמן החשיפה היית בעבודה – עליך להתקשר למוקד לצוותים רפואיים בטלפון 02-5080160 (כל יום בין השעות 08:00 עד 22:00) או לפנות בדואר אלקטרוני אל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> ולפרט שם מלא, תעודת זהות, מספר טלפון, פרטים על מועד החשיפה לחולה והסבר על סיבת ההשגה. רק פניות של צוות רפואי ייענו במייל זה.
    לתשומת לבך! בזמן ההמתנה לתשובה חלה עליך חובה להישאר בבידוד מלא.

• קיבלתי מסרון (SMS) מתקן שמבטל חובת בידוד לפי מסרון קודם. האם זה אמיתי? מה עלי לעשות?
    לפעמים קורות תקלות באחד משלבי הפעולות המבוצעות, ולכן יתכן שנשלח מסרון שגוי, או לאדם הלא נכון. במקרה כזה, כאשר התקלה מאותרת, שולח משרד הבריאות מסרון מתקן. ניתן לאמת את המסרון במספר הטלפון המופיע בו, ולברר מידע נוסף במוקד קול הבריאות בטלפון 5400*.

• איך אפשר לזהות מסרונים (SMS) או הודעות קוליות מזוייפים בקלות?
    מסרון אמיתי נשלח ממשרד הבריאות. אם במסרון או בהודעה נכתב או נאמר שהוא מהשב"כ – הוא מזוייף.
    מסרון אמיתי לא ידרוש לשלם קנס ולא יאיים עליך בכל דרך אחרת.
    מסר כתוב שהגיע בתוכנת מסרים אחרת כמו Whatsapp או messenger - מזוייף.

• התקנתי את אפליקציית "המגן". האם בכל זאת יתכן שאקבל מסרון ממשרד הבריאות?
    כן. אפליקציית המגן אינה מחליפה את משלוח המסרונים.

• ראיתי בפרסומים שבאתר משרד הבריאות, שהייתי בסמוך לחולה קורונה אבל לא קיבלתי מסרון (SMS). האם עלי להיכנס לבידוד?
    כן. חלה עליך חובה להיכנס לבידוד. לכל טכנולוגיה יש מגבלות, ושיטות הבדיקה משלימות אחת את השניה. אין אפשרות לאתר בשיטות הטכנולוגיות את כל האנשים שנחשפו לחולה, ולכן חשוב להמשיך ולהתעדכן גם במיקומי החולים שמפרסם המשרד באתר, ולפעול בהתאם למידע. מומלץ גם להוריד את אפליקציית "המגן" של משרד הבריאות, שסורקת באופן אוטומטי את המיקומים שמפרסם המשרד, מול המיקומים שלך.

• קיבלתי מסרון (SMS) שעלי להיכנס לבידוד אבל אני איש צוות רפואי, ובמועד שמצויין בהודעה הייתי עם מיגון מלא, מה עלי לעשות?
    עליך לפנות לממונים עליך ולקבל החלטה בנושא הצורך בבידוד.
    אם עבודתך היא בבית חולים או מרפאה, במד"א וכדומה, אך לא בטוח אם נחשפת לחולה במהלך העבודה, ניתן להתקשר למוקד לצוותים רפואיים בטלפון 02-5080160 (כל יום בין השעות 08:00 עד 22:00) או לפנות בדואר אלקטרוני אל <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי> ולפרט שם מלא, תעודת זהות, מספר טלפון, פרטים על מועד החשיפה לחולה כמתואר במסרון, והסבר על סיבת ההשגה. בזמן ההמתנה לתשובה חלה עליך חובה להישאר בבידוד מלא.

• הוסף לסימניות
זה יכול גם להיות הטרדה באמעות זיוף שיחה
במשרד הבריאות קיים מוקד 'אימות הודעות' אבל זה בקריסה כבר מספר ימים.

• הוסף לסימניות
המסרון ממשרד הבריאות יפנה אליך בשמך הפרטי, בדרך כלל.
המסרון יכלול תמיד תאריך חשיפה שאינו יותר מ 14 ימים אחורה, ובדרך כלל יכלול גם טווח של שעה במהלכה התרחשה החשיפה שלך לחולה. דבר זה יוכל לסייע לך לדעת היכן היית במועד בו נחשפת לחולה.
אוקי.אז זה לא נכון.

• הוסף לסימניות
אז ככה:
מנסיון שלי עם בעלי . הוא קיבל הודעת טלפון שעליו להכנס לבידוד.
מתוך אחריות הוא התקשר לברר על מה ולמה . והתברר שזה היה ביום שישי בין 6-7 בערב שעה שבכלל היה בבית...
אבל כיוון שכבר התקשר לברר הוא הם רשמו אותו כמבודד
ולא הסכימו לקבל את הערעור!!!!!!
מה שאומר שהוא נכנס לבידוד סתם בלי שהיה ליד חולה מאומת (ואפילו ליד מבודד לא היה)
אז ככה
1 אל תענו למספר טלפון הזה
בד''כ אם שהיתם ליד חולה קורונה תדעו על כך גם בלי הודעה ממשרד הבריאות .

2 אם כבר עניתם על תחזרו לעולם למשרד הבריאות לברר
יש אתר של משרד הבריאות חיפוש מפורט לפי מקומות ותאריכים בהם שהו חולי קורונה תבדקו לפי התאריך ששמעתם בהודעה
כי אם תתקשרו אכלתם אותה ...

כי בעלי נמצא בבידוד סתם ולא עזרו מליוני שיחות טלפון לכל המי ומי
(בפרט אחרי שהרמתי צעקות על הפקידה ממשרד הבריאות. והיא ברב חכמתה מלתה את התצהיר לבד וכתבה שאשתו עומדת עליו שיפר בידוד... הסיבה היחידה שהוא לא מפר בידוד זה הפחד מהקנס...)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
גמני קבלתי טלפון מהם
וכמה שניסיתי להתקשר לשלוח מייל
שלא הייתי בשעה הזו ליד אנשים
אפחד לא עונה!
ארבעה ימים של טלפונים
הפסד ימי עבודה (ומי יודע אם נקבל החזר עליהם)
והכל לחינם...
מה עושים?

• הוסף לסימניות
גמני קבלתי טלפון מהם
וכמה שניסיתי להתקשר לשלוח מייל
שלא הייתי בשעה הזו ליד אנשים
אפחד לא עונה!
ארבעה ימים של טלפונים
הפסד ימי עבודה (ומי יודע אם נקבל החזר עליהם)
והכל לחינם...
מה עושים?
מתעלמים וחוזרים לעבוד
הם לא יוכלו לתבוע אותך על להיכנס לבידוד במקום שלא היית בו
כמו שהם מתעלמים תתעלמי גם

• הוסף לסימניות
לתבוע לא יוכלו, אך השוטר עלול לקנוס, חלילה וחס.
ולבטל את הקנס הגבוה - 'קצת' יותר קשה...

עגום.

• הוסף לסימניות
בקיצור ברוך השם שזה היה בשבת ולא ענינו.
השאלה האם הם לא קונסים את מי שלא עונה להם אף פעם. (ראיתי באתר שלהם שמי שלא מדווח על בידוד - 3000 ש"ח.)
(בינתיים לא ניסו שוב)

• הוסף לסימניות
אצלינו קיבלו חמשה בני משפחה טלפון עם פירוט שעות שלא היו הגיוניות כלל, התקשרנו ל*5400, והם ביטלו לנו את חובת הבידוד
הסיכוי ששוטר יתפוס אותכם הוא אפסי, ותמיד אפשר לומר שלא קיבלו את ההודעה או שלא הבינו את מה שנאמר בה, אולי הילד ענה וכדו, ולכן לא צריך לפחד בכלל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....