מה הקשר בין רמת התחזוקה של העיר לעבודות התשתית הבלתי נגמרות?נכון יש עבודות בכביש כל הזמן,
וגם אנחנו סובלים מהפקקים
אבל מה שגומרים פשוט רואים אור בעיניים!!!
כנראה אנשים לא זוכרים מה היה בעבר,
ירושלים היא הייתה אחת מהערים המלוכלכות שיש!
היום העיר נוצצת!!!
יש מלא גינות חדשות,
מלא תרבות ופנאי
(איפה יש כ"כ הרבה הופעות, טיולים וארועי תרבות בחסות העירייה?)
כל היום עוברים רכבי ניקיון, זבל וטיטוא ומחפשים מה לנקות
פעם בשבוע ואפילו יותר שוטפים את הכבישים והמדרכות
לא רואים שום דבר ליד הפחים, ואפילו בערב פסח- מקסימום תוך כמה שעות הכל נעלם.
אין מה לומר שזה ראש עיר שעובד ולא יושב ומחמם את הכיסא.
לא סתם משה ליאון זכה ליותר מ80% מתושבי העיר (נראה לי אפילו יותר)
ירושלים בעבר נבנתה לחצי מכמות התושבים שיש עכשיומה הקשר בין רמת התחזוקה של העיר לעבודות התשתית הבלתי נגמרות?
ועדיין העיר מאוד מוזנחת מבחינת תשתיות
מדרכות שבורות וכבישים מלאי בורות
כנראה שיש אנשים שלא ביקרו בערים אחרות...
אין גם היגיון בכל ההתנהלות הזאת של להרחיב כבישים או לייצר פתרונות לניידות של התושבים.אין היגיון לבצע כל פעם פרויקט אחד כי יארכו עשרות שנים לגמור את כל הפרויקטים למיניהם, משה ליאון בניגוד לגישת קודמו בתפקיד בא לעבוד ואת כל הפרויקטים שהיו תקועים במשך שנים הוא דחף לביצוע, אנשים נוטים לשכוח מהר אבל פרויקט הגבעה הצרפתית למשל היה תקוע שנים ורק לאחרונה הוא נפתח וקיצר את זמני הנסיעה לנווה יעקב/רמת שלמה או מחוץ לעיר לכיוון מזרח בצורה משמעותית, ירושלים הולכת וגדלה ואם לא יבצעו את על הפרויקטים האלה המצב ילך ויחמיר בצורה קטאסטרופלית , אפשר לומר שחלק מהפרויקטים הם רק בבחימת לצוף על פני המים כלומר להצליח למשוך עוד כמה שנים בלי לגרום לפיצוץ בתשתיות השונות,
הרכבת זה כבר עניין אחר שדנו בו רבות באשכולות שונים לטוב ולרע אבל חוץ ממנה יש המון פרויקטים שאנשים לא שמים לב כמה הם עוזרים
וזה לא שאם לא היו בונים רכבת היה שקט ברחבי העיר כי או שהיו בונים מלא נתצי"ם כדי להכיל את כמות האוטובוסים או שהיו מפוצצים את העיר סתם כך באוטובוסים ופוקקים אזורים מרכזיים רבים
נכון.נכון יש עבודות בכביש כל הזמן,
וגם אנחנו סובלים מהפקקים
אבל מה שגומרים פשוט רואים אור בעיניים!!!
כנראה אנשים לא זוכרים מה היה בעבר,
ירושלים היא הייתה אחת מהערים המלוכלכות שיש!
היום העיר נוצצת!!!
יש מלא גינות חדשות,
מלא תרבות ופנאי
(איפה יש כ"כ הרבה הופעות, טיולים וארועי תרבות בחסות העירייה?)
כל היום עוברים רכבי ניקיון, זבל וטיטוא ומחפשים מה לנקות
פעם בשבוע ואפילו יותר שוטפים את הכבישים והמדרכות
לא רואים שום דבר ליד הפחים, ואפילו בערב פסח- מקסימום תוך כמה שעות הכל נעלם.
אין מה לומר שזה ראש עיר שעובד ולא יושב ומחמם את הכיסא.
לא סתם משה ליאון זכה ליותר מ80% מתושבי העיר (נראה לי אפילו יותר)
אתה צודק על הנייר אבל בפועל זה פחות אפשרי הרי לא תצפה שיקימו ברחוב הרב שך החדש ברמת שלמה אזור הייטק וכך גם לא ברחוב הפסגה בבית וגן, אין מה לעשות בסופו של דבר ירושלים מתנהלת כעיר המחולקת לשכונות שחלקם זה מגורים חלקם תעשייה וחלקם הייטק,אין גם היגיון בכל ההתנהלות הזאת של להרחיב כבישים או לייצר פתרונות לניידות של התושבים.
רמות למשל היא שכונה בגודל של עיר, למרות זאת אין לה רחוב מסחרי (אמנם מאז שקניון רמות נפתח הנושא הזה קצת השתפר), וכל שירות הכי קטן צריך לנדוד לשכונות (ערים) אחרות.
בכל השכונה אין מוסך אחד ויש תחנת דלק אחת קטנה ועמוסה.
ואפילו כשבונים פרוייקט תשתית חדש כמו מסוף הארזים או חניון חנה וסע בנחל צופים, לא טורחים שיהיו קצת שימושים סביבו, אפילו לא מגדל משרדים.
בשביל לפתור את בעיית הפקקים צריך פשוט לאפשר יותר שימושים בקרקע, כך שאנשים יוכלו למצוא את הדברים שהם צורכים במרחק הליכה, ולא בנסיעה עירונית מתישה וצפופה בת חצי שעה בכבישים מלאי בורות עם נתיבים שהסימונים בהם לא ברורים ואין ספור אתרי עבודה לא בטיחותיים שמעלים את הסיכוי לחזור פצועים הביתה, וגם נותנים תחושה שבעוד עשרים שנה יהיה יותר קל להתנייד.
צריך להסתכל על כל שכונה כעיר בפני עצמה, עיר שזקוקה למרכז עירוני, עיר שזקוקה לשירותי מסחר ותעשיה זעירה, שמספקת שירותי רפואה, שיש בה מגוון מוסדות חינוך, עיר שיש לה תחבורה ציבורית שמאפשרת להתנייד בתוכה בנוחות, ולא מסתמכת על קווים ארוכים ומפותלים שעוברים בשיירה ארוכה ברחובות (כמו שקורה תדיר ברמת שלמה) וגם שמאפשרת קישור טוב לערים האחרות (כלומר לשכונות הסמוכות).
זה ממש ממש נכון, זה באמת קושי לא פשוט"ברור שאני בעד האינטרס של הפיתוח והכל. אבל בהתחשב בנתון שהמעונות נפתחים בשעה 07:30, זאת אומרת לפני 07:40 אני לא יכול לצאת לכיון העבודה, ואז סוגרים נתיב בבגין שגורם לנסיעה לעבודה לההיפך ל50 דק' (במקרה הטוב) למשך שבועיים, הבוס ממש כועס, שלא לדבר על הכסף שאני מפסיד.
לא מצפה שברחוב הרב שך יקימי אזור הייטק, אבל כן הייתי מצפה שבבניינים הצמודים לרחובות מעל תהיה יציאה גם לרחוב העליון.אתה צודק על הנייר אבל בפועל זה פחות אפשרי הרי לא תצפה שיקימו ברחוב הרב שך החדש ברמת שלמה אזור הייטק וכך גם לא ברחוב הפסגה בבית וגן, אין מה לעשות בסופו של דבר ירושלים מתנהלת כעיר המחולקת לשכונות שחלקם זה מגורים חלקם תעשייה וחלקם הייטק,
לגבי מה שכתבת על רמות שאין בה מוסך אחד אתה צודק לגמרי אלא שאף מוסך לא יצליח להתחרות בשורת המוסכים בגבעת שאול או אצל הערבים בגב"ז/נבי סמואל ,
ואגב לגבי רמת שלמה זו באמת שכונה שמפגרת מאחור בהכל ובנויה במודל של שכונה חרדית קלאסית שבה בונים בכמויות ענק ולא דואגים אפילו למינימום חנויות ועסקים בסיסיים (זה משהו בחשיבה החרדית שצריך להשתנות)
שים לב שהשכונות המעורבות בירושלים בנויות בצורה הרבה יותר טובה ומתוכננת עם תכנית מתאר עירונית מחושבת היטב שלא מחפשת איפה אפשר לדחוף עוד בניין ועוד יחידת דיור(במודל של בני ברק/ק"ס)
אז עכשיו כשלכל הפחות מישהו עובד כדי לתקן את זה אפילו עכשיו באים אנשים ומתלוננים, אני תושב ירושלים ואני שמח וגאה בכל אתר חדש שנפתח כי אני יודע שזה עוד בעיה שבדרך לפתרון
בדיוק בגלל ההתחדשות העירונית ושלל הפרויקטים בונים את כל הדברים שעליהם קובלים באשכול הזה.למי שמתלבט אם לעבור, אז זה הזמן,
בנוסף לרכבת הקלה שתיקח עוד שנים בהתחשב בכל הקווים המתוכננים, יש גם את נושא ההתחדשות עירונית, עשרות פרויקטים של פינוי בינוי יתחילו להיבנות בעוד כמה שנים בבת אחת ויעיקו על התחבורה, והסדר. (אני מתוך המקצוע ומכירה היטב את ההקפים של העבודות...)
זאת ירושלים, אלפי שנים היא בבניה והריסה לטוב ולמוטב.
כתבתי שמאז הפתיחה של קנין רמות המצב בנושא הזה קצת יותר טוב, אבל עדיין רחוק מהנדרש.@אופקים 1 גם היום כבר תושבי רמות לא נוסעים לגאולה על כל פיפס וגם לא על על שתיים יש קניון ואפשר למצוא בו הרבה (אם כי לא הכל), ולגבי מרכזית הארזים כבר דובר רבות שעוד עובדים כדי להנגיש אותה לכל האזורים,
לגבי מה שאתה מציע להוסיף שימושים בקרקע זה יפה לעיר קטנה שאפשר לשלוט פחות או יותר במה יהיה , אם יהיה כזה דבר בירושלים איש הישר בעיניו יעשה והקטסטרופה לא תהיה פחותה ממה שיש היום, נראה לך שתושבי רמות פולין שמקדמים תמ"א 38 באזורם מעוניינים בהייטק בקומות העליונות? צריך לחשוב מי קהל היעד שלך,
אני לא חושב שאתה לא צודק,פשוט נראה לי שזה לא כל כך תואם את האוכלוסיה ואת החשיבה של תושבי ירושלים ובכלל של החרדים.
א. איפה הוא לא קיים? ב. איך הם מנסים לצמצם את הבעיה?המצב הבעייתי הזה קיים בעוד הרבה מקומות, גם בית שמש, אלעד מודיעין ואשדוד מתרוקנים מתושביהם מידי בוקר, אבל ראשי הערים מודעים לכך ומנסים לצמצם את הבעיה, רק שבירושלים בה כלל השכונות נחשבים שכונה אחת למרות שאין קשר אורבני רציף והתשתית 'הבינעירונית' (כלומר בין השכונות) לא מתאימה, העומסים הרבה יותר מורגשים.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים