- הוסף לסימניות
אחרי ששכחתי את הטלפון בחנות בגלל שנתתי או שהילד שכח ממי ביקש בזמן שהלך לטייל ולחפש את כל מה שאמא שלו ביקשה בסופר- אני אומרת קצר ולידי, ולפעמים גם ממשיכה את הקניה/להתקדם לתחנה כדי לא להפסיד אוטובוס וכו והם באים אחרי בלי בעיות...
חבל להתעצבן, צריך רק לדעת מה נדרש מאתנו בכזו סיטואציה.פעם היה לי סיפור מקומם. עליתי לאוטובוס עירוני עם בעלי התיישבנו..
אחרי כמה תחנות עולה בחורה. נראית בערך בת 17.. נגשת אלי אומרת לי תגידי לי, את יכולה למכור לי ניקוב?
אוקי, בשמחה. אין בעיה. כן יש לה כסף אין לה כסף טוב תביאי ככה זה בסדר וכו'..
ואז בלי להתבלבל היא אומרת לי, אני יורדת לכי תנקבי עלי....
זה פשוט קומם אותי ברמות!! חוסר כבוד וטאקט ברמה מינימלית.
היה לי סיפור קצת דומההסיפור הכי טוב שקרה לי עם בקשת טלפון -
לפני תקופה יצאתי עם חבר ליום שיחות נפש בצפון,
בשעה 11 וחצי בלילה הגענו לאיזה פינה חמודה לשתות קפה ולאכול משהו,
ניגש אליי בחור צעיר ושאל אם אני יכול לתת לו טלפון לשיחה קצרה ממש,
הוא חייג ומדבר עם ראש הישיבה שלו על כך שהוא לא מרגיש טוב ונשאר לנוח בבית, ולכן לא הגיע לישיבה.
לאחר שסיים את השיחה הוא רואה שהראש ישיבה שמור אצלי בספר הטלפונים בשמו הפרטי,
הוא החזיר את הטלפון, וברעדה שאל איך אני מכיר את ראש הישיבה,
לא סיפרתי לו שזה אחי הצעיר![]()
אצלינו בבית הספר אסור לבנות להסתובב עם הפון בחוץלא מבין איפוא כל ענין המוגנות נעלם? אתם לא חושבים שבקשת טלפון מאיש זר זה יכול להיות בעייתי. לא עדיף לקנות עוד קו ב30 ש"ח להביא לילדים?
אבל בזמן האחרון זה קורה לי בעיקר כשאני בתחנת אוטובוס ("האוטובוס שלי מגיע עוד מעט") או כהשסוללה חלשה ("הבטריה הולכת להיגמר")...
בסיעתא דשמיא
מיהרתי היום לדרכי
עוצר אותי ילד מתוק
ומבקש פלאפון
אמרתי לו שאני קצת ממהרת ושיעשה את זה זריז
הילד מחייג,
האמא עונה
ומתחילה שיחת רעים ארוכה ממש
אני מסמנת שאני חייבת ללכת
אבל השיחה ממשיכה וממשיכה
לא היה נשמע דחוף במיוחד..
מה ?
האמא לא מבינה שהוא לקח פלאפון ממישהו אלמוני ברחוב?
ושיכול להיות שהמישהו הזה ממהר?
וגם אם לא-
זה לא בסדר!
מה אומרים?
מה הייתם עושים?
טלפון פרטי לילד זה הדבר הכי רחוק ממוגנות.לא מבין איפוא כל ענין המוגנות נעלם? אתם לא חושבים שבקשת טלפון מאיש זר זה יכול להיות בעייתי. לא עדיף לקנות עוד קו ב30 ש"ח להביא לילדים?
אמאאלההאישה בת איזה שישים שביקשה ממני פלאפון כי היא 'עקרונית' לא מחזיקה מכשיר והוציאה שיחה של 35 ד' לקו הצניעות...
ואז באוטובוס הילד של השכנים יבקש לראות שניה משהו, כי גם ככה אתה בנסיעה ולא דחוף לך עכשיו לשחקואם אתה מחפש תעסוקה תקנה גיימבוי.
כללו של דבר, אל תבקש אם זה לא דחוף, אל תבקש מאנשים בתנועה, ותחזיר כשנגמר ה''דחוף'', ולא כשנגמר הסיפור, אלא אם, 1)הודעת זאת כשביקשת, 2)השארת אופציה לסרב בנעימות, 3)אתה מבין לבד ש'' אני לא ממהר'' לא אומר ''בעיקרון קח את המכשיר מתנה, אם נמאס לך אני מסכים שתחזיר''.ואז באוטובוס הילד של השכנים יבקש לראות שניה משהו, כי גם ככה אתה בנסיעה ולא דחוף לך עכשיו לשחק
ולשחק בגמבוי עד סוף הנסיעה או הבטריה, המוקדם מההשניים...
אני אומרת לילדים שייכנסו לחנות קרובה ויבקשו שיחה לבית, הרבה פעמים המוכר עצמו שואל אותי את מה שהילד רוצה, בעיני לגיטימי.טלפון פרטי לילד זה הדבר הכי רחוק ממוגנות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים